Dodaj do ulubionych

Studia ochrona srodowiska

08.07.11, 16:24
Witam,
zastanawiam się nad studiowaniem na kierunku ochrona środowiska. Chodzi o studia magisterskie. Jednym z podstawowych przedmiotów jest statystyka i modelowanie w naukach o środowisku. Z tego co się dowiedziałem przedmiot opiera się na matematyce czyli moim największym wrogu :D Proszę o napisanie mi o co konkretnie chodzi w tym przedmiocie a najlepiej czy na tym kierunku jest dużo matmy - do osób które to studiowały. Chciałbym wiedzieć na co się porywam. Jeśli ktoś wie co to za przedmiot i czy jest ciężki to proszę o oświecenie :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olchia Re: Studia ochrona srodowiska 11.07.11, 21:16
      Statystyka opiera się na matematyce, to fakt, ale głownie na wzorach matematycznych, które bynajmniej mi nie sprawiały trudności. Co do drugiego przedmiotu, nie wiem, nie miałam, mój chłopak wybiera się na o ś nie jesteśmy pewni, czy to jest trafny wybór, tutaj mam opis kierunku www.wskiz.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=2850&Itemid=516 (on właśnie wybiera się do Wyższej Szkoły Komunikacji i Zarządzania na tryb niestacjonarny za rok płaci tylko 1560 zł promocja jest nie wyobrażalna) może dodasz, dlaczego Ty go wybrałaś tę kierunek, aby umocnić nas w przekonaniu, że w dobrym kierunku zmierzamy?:)
      • nowy88_dwa Re: Studia ochrona srodowiska 16.07.11, 00:34
        Ja planuje isc na ten kierunek dlatego ze ten wlasnie najbardziej mnie interesuje z oferty uniwerku niedaleko mnie :) poza tym mam licencjat z bhp a oba kierunki mysle ze dobrze by sie komponowaly :] Tylko wlasnie ta statystyka z matma na czele to moja kula u nogi bo z matmy nigdy orlem nie bylem ;/ nie chce sie zapisan na studia i odejsc po 1 semestrze ;/ sam juz nie wiem czy ten kierunek sobie wybrac bo niby by mnie to interesowalo i inne przedmioty na pewno nie sprawialyby problemu tylko ta matematyka ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka