Dodaj do ulubionych

Politechnika Warszawska - Civil Engineering

11.07.11, 16:49
Witam. Czy moglibyście mi przybliżyć jak wygląda studiowanie na pw w języku angielskim. Czy jest strasznie trudno, czy może osoba znająca ang w stopniu komunikatywnym sobie poradzi.
Interesuje mnie szczególnie civil engineering i aerospace engineering. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Politechnika Warszawska - Civil Engineering IP: *.dsl.telepac.pt 11.07.11, 17:59
      Nie martw sie. Te studia będą w "języku" Polenglish, jak nie głównie po polsku.
      • pepito28 Re: Politechnika Warszawska - Civil Engineering 11.07.11, 18:30
        dzięki....ale strasznie się boję.....
        możesz powiedzieć skąd to wiesz?
        jak wiesz coś więcej mógłbyś mi np powiedzieć ile osób średnio odpada
        dziękuję bardzo, pozdrawiam
        • Gość: Kagan Re: Politechnika Warszawska - Civil Engineering IP: *.dsl.telepac.pt 11.07.11, 18:46
          Prowadzilem wyklady w j. angielskim na polskich wyzszych uczelniach. Jesli tylko Polacy stanowili znaczna wiekszosc studentow, to konczylo sie to zawsze na ponownym tlumaczeniu po polsku... Nie oszukujmy sie: Polacy, ktorzy naprawde dobrze znaja angielski, sa od dawna w UK, USA czy nawet w Australii... Wiec jesli odpadniesz, to na 99.99% NIE przez angielski, a np. przez matematyke, gdzie zreszta Polska ma swa calkowicie odrebna terminologie (np. calki i rozniczki), zupelnie nie przystajaca do miedzynarodowej (integral, differential)...
          Powodzenia!
          • pepito28 Re: Politechnika Warszawska - Civil Engineering 11.07.11, 19:55
            dziękuję bardzo
            • Gość: kagan Re: Politechnika Warszawska - Civil Engineering IP: *.dsl.telepac.pt 11.07.11, 20:03
              De nada :-)
              • pepito28 Re: Politechnika Warszawska - Civil Engineering 12.07.11, 14:18
                ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka