Dodaj do ulubionych

"łatwe" studia

19.08.11, 13:10
Muszę szybko rozpocząć studia licencjackie :( niestety nie mam na nie czasu, a i wiek na naukę już trochę za stary, ale cóż jak karzą to muszę, może ktoś z Was zna uczelnię w Warszawie, na której bez problemów i łatwo ukończę naukę, najchetniej chciałbym chodzić, płacić, podpisywać listę i zaliczać, słyszałem o takich uczelniach, gdzie wystarczy uczęszczać i zalicza sie kolejne etapy studiów, będę wdzięczny za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: "łatwe" studia IP: *.play-internet.pl 19.08.11, 18:46
      A jakie studia kazali Ci skończyć i do czego? W sumie opłaca Ci się robić studia, płacić czesne i nic nie umieć? W sumie po co robić studia, jak i tak nic się nie będzie wiedzieć. W sumie, to tak jakby ktoś np. poszedł na medycynę, cały czas się nie uczył, nic nie robił, nic nie robił, zero wiedzy, dostałby dyplom i np. nagle kazano by tej osobie robić operację na mózg czy coś. Jakaś tam Uczelnia Warszawska czy coś jest słaba, ale jednak trzeba mieć jakąś podstawową wiedzę, żeby przechodzić z semestru na semestr, jak będziesz chodzić i zupełnie nic nie robić, to nawet na najgorszej uczelni nie utrzymasz się i szybko wylecisz, wszędzie trzeba się uczyć-w jednym miejscu więcej, w innym mniej, ale zawsze chociaż odrobinę trzeba się uczyć, nic łatwo nie przyjdzie
      • asztajn.1 Re: "łatwe" studia 20.08.11, 13:14
        Rozumiem, ale studia a właściwie papier potrzebne są tak na prawdę mojemu szefowi, a nie mnie, do tego czym się zajmuję od lat studia są nie potrzebne, muszę jednak utrzymać pracę więc szukam uczelni, którą uda mi się skończyć,dziękuję
        • kazjenka Re: "łatwe" studia 21.08.11, 11:20
          Tak właśnie myślałam, że jest w Twoim przypadku. Tylko że nadal nie podajesz konkretów - musisz iść na konkretny kierunek czy jakikolwiek? Pedagogika uchodzi za łatwy kierunek, trochę czytania, ale materiał podobno jest łatwo przyswajalny.
      • Gość: Tenu Re: "łatwe" studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.16, 12:26
        Ja mam wykształcenie średnie. Pisałem pracę zaliczeniową swojej żonie z filozofii, koledze z kulturoznawstwa, teraz syn uczęszcza na uczelnie, robi licencjat i opowiada mi czego ich uczą...jestem załamany, moja wiedza zdobyta na bazie samokształcenia przerasta magistra. Czym jest wiedza? Teraz zwykłym produktem, za który się płaci. Wymyśla się dodatkowe zajęcia na studiach po to, żeby tylko uzupełnić siatkę godzin. Życie to praktyka a nie teoria, często wymyślona na potrzeby pozyskania środków finansowych.
    • hawa.etc Re: "łatwe" studia 19.08.11, 22:17
      Tak, żeby tylko podpisywać listę, to nigdzie się nie da. Coś tam musisz robić. Chce Ci się wydawać pieniądze na papier i NIC na tym nie skorzystać?
      No i to mają być jakiekolwiek studia? Wszystko jedno, czy ekonomia, czy pedagogika?
      Beznadziejne opinie mają szkoła na Kawęczyńskiej, Uczelnia Warszawska, wszelkie szkoły z turystyką w nazwie. Ale ostrożnie - zbadaj szkołę pod kątem wiarygodności, bo może się okazać, że splajtuje w trakcie studiów i nie będziesz mieć nawet papierka.
    • Gość: df Re: "łatwe" studia IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 17:44
      asztajn.1 napisała:

> ale cóż jak karzą to muszę,

A jakiego rodzaju są to kary? Cielesne?
      • Gość: df Re: "łatwe" studia IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 17:46
        Kawęczyńska powinna spełnić twoje oczekiwania.
      • Gość: asztajn Re: "łatwe" studia IP: *.pia.abpl.pl 21.08.11, 12:28
        hej dowcipniś;) kary nie są cielesne , ale psychiczne i szantaż moralny
    • Gość: art Re: "łatwe" studia IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 11:10
      Poczytaj sobie na moim poprzednim linku tego forum. Żadnej pracy nie ma się na zawsze. Masa pracodawców już w ofertach pisze, że tytuł naukowy nieistotny, bo będzie sprawdzał przez praktyczne zadania.

forum.gazeta.pl/forum/w,245,128107451,128107451,Wskazowki_jak_znalezc_dobra_prace_staz_praktyke.html
    • Gość: art Re: "łatwe" studia IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 12:16
      >najwyzej to sa bezplatne staze, na ktory cie "art" laskawie przyjeto... :(

U mnie ŁASKI NIE BYŁO i pieniędzy też coś dostanę.
      Akurat ja dostałem PŁATNY 3-miesięczny płatny staż W BARDZO DUŻEJ FIRMIE.
      Żeby go do dostać NIE WYSTARCZYŁO SAMO ODBYCIE SZKOLENIA. Wybierali nie organizatorzy na zasadzie: "ten mi się podobał, ten był aktywny, ten jest w trudniejszej sytuacji, ten ma niższy stopień niepełnosprawności itd.". WYBIERALI SAMI PRACODAWCY na podstawie listów kompetencyjnych wystawionych przez doradców po ...dziesięciu godzinach indywidualnych spotkań. Oni też je wystawiali nie kierując się litością. Sami pracodawcy mieli w nich ogólną ocenę charakteru, silne i mocne strony, kompetencje, zaangażowanie, chęć rozwoju itd. Żadnych osobistych danych nie widzieli.
      Okazało się, że staż dostała JEDYNIE POŁOWA. Inni byli wręcz załamani, jedna osoba, mając już skończone studia płakała mówiąc "po co mi ten kurs, po co ja studiowałem ...".
      Ja mam ponad 40 lat, zaczynam teraz dopiero 3 semestr Uniwersytetu Gdańskiego i do 40 roku życia jedynymi moimi znajomymi byli lekarze. Doświadczenie to trochę pracy (w miesiącach nie latach) jedynie przez internet. Czyli papierka mgr nie miałem. Tylko, że uczyłem się w domu w branży która mnie interesuje i w której chcę pracować, aby te rzeczy w przyszłości się pokrywały. Organizator nie wiedział nic o moim wieku, niepełnosprawności, wyglądzie. Wie tylko o kompetencjach i cechach charakteru. A zrezygnować już nie może, bo rozmową kwalifikacyjną były rozmowy ze specjalistami na szkoleniu.
      O szkoleniu nie dowiedziałem się z urzędu pracy, lecz pracując w mojej branży w formie wolontariatu. Okazuje się, że nie jest on tylko "darmową" praca i strata czasu jak większość myśli. Sporo wiadomości w tej sprawie miałem też z uniwersytetu od doradcy zawodowego. Tylko, że wcześniej SAM musiałem go znaleźć i nie sądzę, aby to było możliwe na "uczelni", gdzie liczy się jedynie czesne.
      Tak więc bezpłatna "łaska" to nie była.
      Trzeba tylko wiedzieć czego szukać, nauczyć się jak szukać i przede wszystkim robić to AKTYWNIE w rzeczywistości , a nie jedynie NARZEKAĆ: "dzis w ogole nie ma pracy".
      • Gość: asztajn Re: "łatwe" studia IP: *.pia.abpl.pl 21.08.11, 12:25
        ok, ale ja już mam pracę i nie chcę jej zmieniać, wymóg pracodawcy "musisz skończyć studia!", kierunek dowolny, a ja mam juz swoje lata i tak jak pisałem nie mam ochoty i mam inne hobby więc szukam uczelni, gdzie po najmniejszej lini oporu skończę dowolny kierunek,
        • Gość: Tawananna* Re: "łatwe" studia IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 14:27
          Z których przedmiotów radziłeś sobie w szkole, a które Ci zupełnie nie szły?

Jeśli studia mają być łatwe, musisz z grubsza uzależnić wybór kierunku od Twoich predyspozycji - w przeciwnym razie padniesz na kompletnych podstawach, nawet jeśli uczelnia będzie mało wymagająca.

Poza tym pomyśl, który kierunek (lub dyplom) może przydać się jakoś w Twojej branży - na wypadek, gdybyś jednak kiedyś chciał/musiał zmienić pracę.
    • rudydawid Re: "łatwe" studia 19.12.16, 10:07
      Wiesz co trudno powiedzieć, ale chyba do łatwiejszych zaliczają się studia społeczne, np. politologia czy socjologia ;)
    • milamala Re: "łatwe" studia 21.12.16, 09:47
      Sam musisz wiedziec co akurat dla ciebie jest latwe. Gdybym ja chciala studiowac to co latwe i przyjemne to bylaby to polonistyka, a dla ciebie?
      • pollo6 Re: "łatwe" studia 11.03.18, 15:00
        Dla mnie łatwe studia to zdecydowanie coś co można wykuć na pamięć. Nie ma wtedy takiego stresu związanego z brakiem zrozumienia danego tematu.
    • vviikkii Re: "łatwe" studia 23.10.22, 15:56
      Serdecznie polecam wzorypracnaukowych.blogspot.com/, fachowiec z ogromną wiedzą, tanio, szybko, profesjonalnie, bez plagiatu pomoże w napisaniu prac większych i mniejszych (zaliczeniowych, licencjatu). Wystarczy, że prześlesz wymagania uczelni/promotora i całą resztę zrobi za ciebie, Polecam serdecznie, Viki z miasta Szczecin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka