Gość: m IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 19:58 No wlasnie. Waham sie miedzy tymi dwoma uczelniami. Bede wdzieczna za wszelkie sugestie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slonikus Re: Informatyka - UJ czy PKr ? IP: 192.168.10.* 13.03.02, 12:27 Nie znam konkretnie tych dwoch uczelni, ale sama mialam taki dylemat w Gdansku. Zasadniczo studia na uniwersytecie roznia sie od studiow na polibudzie tym, ze na uniwerku masz bardzo duzo matematyki i glowie informatyke od strony "zewnetrznej" - programowanie, systemy operacyjne itp. itd. Natomiast na polibudzie w informatyce zawiera sie takze szeroko rozumiana elektronika - musisz wiedziec, co jest w srodku, jesli chcesz byc dobra. Ja wybralam polibude i... wlasnie rezygnuje (po semestrze) ze studiowania informatyki w ogole. Myslalam, ze z ta elektronika nie bedzie tak zle, ale musze przyznac, ze jest po prostu nudna (i trudna). Nie chce Cie zniechecac. Pozdrawiam, Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Informatyka - UJ czy PKr ? IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 19:30 Na szczescie mam jeszcze troche czasu do namyslu. Obawiam sie, czy informatyka uniwersytecka nie ksztalci z nastawieniem na specjalnosc nauczycielska. Z drugiej strony informatyka od strony teoretycznej i matma nie maja wiekszego zastosowania w praktyce... Narazie sklaniam sie ku polibudzie, chociaz musze przyznac, ze z fiza itp nie jest u mnie najlepiej ;). Po prostu wydaje mi sie, ze byc moze z takim wyksztalceniem bede miec lepsze perspektywy w przyszlosci. Tak na marginesie - na co sie przenosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
slonikus Re: Informatyka - UJ czy PKr ? 27.03.02, 00:33 Na Kommunikations Design - posrednio zwiazane z komputerami, ale nie tylko. To takie projektowanie graficzne: strony www, typografia, kaligrafia, ksiazki, fotografia, grafika komputerowa, reklamowa, psychologia, socjologia, historia sztuki, grafiki itp. Generalnie - bardzo ciekawy kierunek. Powodzenia, Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonikus Re: Informatyka - UJ czy PKr ? IP: 192.168.10.* 13.03.02, 12:29 Nie znam konkretnie tych dwoch uczelni, ale sama mialam taki dylemat w Gdansku. Zasadniczo studia na uniwersytecie roznia sie od studiow na polibudzie tym, ze na uniwerku masz bardzo duzo matematyki i glowie informatyke od strony "zewnetrznej" - programowanie, systemy operacyjne itp. itd. Natomiast na polibudzie w informatyce zawiera sie takze szeroko rozumiana elektronika - musisz wiedziec, co jest w srodku, jesli chcesz byc dobra. Ja wybralam polibude i... wlasnie rezygnuje (po semestrze) ze studiowania informatyki w ogole. Myslalam, ze z ta elektronika nie bedzie tak zle, ale musze przyznac, ze jest po prostu nudna (i trudna). Nie chce Cie zniechecac. Pozdrawiam, Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonikus Re: Informatyka - UJ czy PKr ? IP: 192.168.10.* 13.03.02, 12:30 Oj... wyslalo sie dwa razy... przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Informatyka - UJ czy PKr ? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 14.03.02, 07:42 Wybacz,że się wtrącam w wątek, ale myślę, że dobrze robisz,nie warto się męczyć, a lepiej rezygnować teraz niż za parę lat, no albo po 5-ciu stwierdzić, że to NIe to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.k Re: Informatyka - UJ czy PKr ? IP: 192.168.0.* 04.04.02, 17:13 moim zdaniem politechnika, ale to zalezy kim pozniej chcesz byc, bo jesli dobrze wyszkolona sekretarka, to szkoda czasu (bez obrazy, ale znam dziewczyny, ktore poszly na informatyke, a pozniej sie okazaly slabe i skonczyly w sekretariatach); aby dobrze znac komputer, musisz sie znac i na programowaniu i na jego budowie; skad wiesz jaka pozniej dostaniesz prace? ja chcialam byc programistka i poszlam w takim kierunku, z programowania i bezpieczenstwa danych w sieci sie bronilam, a prace znalazlam w ogolnie pojetym serwisie, gdzie jednak budowa komputera ma wieksze znaczenie, a nie moj dyplom z bezpieczenstwa danych i programowania; dla wyjasnienia: wybralam politechnike Odpowiedz Link Zgłoś