Dodaj do ulubionych

Architektura.

19.06.12, 13:45
Witam.
Chciałabym zapytać o pewną rzecz.
Przede mna wybór studiów, ubzdurała mi się architektura wnetrz, lecz niestety nie było mnie stac na zajecia z rysunku.
I tu moje pytanie: czy warto wybierać się na ten kierunek bez kursu rysunku?
Dodam że jest to prywatna uczelnia, ktora nie przeprowadza egzaminów wstępnych. Lecz w wymaganiach jest napisane: "Kandydat powinien posiadać podstawowe umiejętności plastyczne"
Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: gnom Re: Architektura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 13:50
      Jeśli jest to prywatna uczelnia to śmiało możesz startować. Najwyżej nieco pomęczysz się na zajęciach z rysunku, ale raczej dasz radę to przejść.
    • Gość: Severusio Re: Architektura. IP: *.play-internet.pl 19.06.12, 15:21
      Idz na te architekture wnetrz! Niemniej jednak radzilbym Ci poprosic studenta ASP o kilka lekcji, aby liznac troche tej tematyki.

A dlaczego prywatna? Idz na ASP, tam jest na pewno wyzszy poziom, a jedyne co mozesz stracic to kasa, rzecz nabyta. A jezeli mieszkasz w miescie z ASP to tracisz ok. 130 PLN
      • jaaa112 Re: Architektura. 19.06.12, 16:06
        Chodzi o to, że na państwowych uczelniach, aby się dostać trzeba przejść egzamin z rysunku.
        • Gość: severusio re: architektura. IP: *.play-internet.pl 19.06.12, 17:10
          No wiesz... Jest az tak zle? W pracy architekta wnetrz rysunek jest raczej wazny, wiec cos z tym musisz zrobic.

Na ASP patrzy sie bardziej na artystyczny wymiar architektury wnetrz, a na WS/WA uniwerkow interesuje ich bardziej technika. Tak wiec radzilbym Ci spiac tylek, cwiczyc i... Jazda na najblizsze ASP. Na razie tylko jedno. Zobacz jak to jest i zadecyduj, czy chcesz zdawac pozniej, czy prywatna starczy

Jak na ASP sie nie uda, to bym radzil Ci isc na architekture na wspomnianym WS/WA jakiegos uniwerka (jest na UP Krakow, UZ Zielona Gora, UMK, PR- Polibuda Radomska i chyba US Cieszyn i UAM Kalisz. Na malarstwo, na najlepszy z uniwersyteckich WSzP, czyli na UMK, dostali sie wszyscy chetni. Ewentualnie szkola prywatna) tam podszkolic technike i isc na architekture ASP. Jak chcesz to idz na rok na prywatna, albo licencjat na prywatnej, ale magistra tylko na ASP. Dyplom ASP wiele znaczy
        • hawa.etc Re: Architektura. 19.06.12, 19:16
          > Chodzi o to, że na państwowych uczelniach, aby się dostać trzeba przejść egzami
          > n z rysunku.

I nie bez powodu. Rysunek to podstawa przygotowania do tego zawodu. Nie licz, że na prywatnej Ci to odpuszczą. Mam znajomych w warszawskiej WSEiZ i tam na rysunku normalnie koszą - dla uczelni to i tak zysk, bo może z jeden semestr się utrzymasz i będziesz płacić, ale jednocześnie nie popełniają fundamentalnej nierzetelności i nie wypuszczają na rynek tragicznie niedorobionych absolwentów. Z głęboką dysleksją też byś chciała iśc na prywatną polonistykę? Lepiej naprawdę rok przeczekać.
          • Gość: Michał Re: Architektura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 21:17
            Znam osoby ktore nie sa po Architekturze a pracuja jako architekci wnętrz.
            Z tego co wiem pracuje sie na konkretnych programach komputerowych. Wszystko zalezy od wyobrażni , poczuciu estetyki i po prostu smykałki do projektowania wnetrz .
            Napewno wykształcenie w tym kierunku pomaga ale jak w kazdym zawodzie artystycznym jak nie masz predyspozycji to sie w tym nie odnajdziezz.
            • Gość: brzoskwiniowy Re: Architektura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 15:28
              A co zrobili ci ludzie, że wkręcili się do tej pracy nie będąc po architekturze? Jak im się udało to zrobić? Studiowali coś związanego z projektowaniem..?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka