Dodaj do ulubionych

Gdzie nie studiować języków obcych ?

IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 01.07.12, 21:38
OSTRZEGAM ! PRZED Nauczycielskim Kolegium Języków Obcych w Olsztynie przy ul. Warszawskiej - UW - trudno w trybie zaocznym nauczyć się języka angielskiego u tamtejszej kadry naukowej. Warto studiować wszędzie indziej! Okropne miejsce - trzeba przejść przez klatkę schodową aby dojść od klas na pierwszym piętrze. prawie nie ma tam biblioteki, ani baru, ani szatni - w klasach są wieszaki na płaszcze ! Zupełnie inaczej niż w innych Kolegiach.

Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: Gdzie nie studiować języków obcych ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.12, 22:18
      A coś o samym poziomie nauczania? Bo angielskiego w trybie zaocznym trudno nauczyć się chyba wszędzie...

> Okropne miej
      > sce - trzeba przejść przez klatkę schodową aby dojść od klas na pierwszym piętr
      > ze. prawie nie ma tam biblioteki, ani baru, ani szatni - w klasach są wieszaki
      > na płaszcze ! Zupełnie inaczej niż w innych Kolegiach.

Z całym szacunkiem, ale nie to świadczy o jakości nauczania (no, poza biblioteką - ale być może jest dostęp do lepszych bibliotek, tylko w innym miejscu). Przepraszam, ale jakoś nie przemawia do mnie zbulwersowanie wieszakami na płaszcze w salach :) (zwłaszcza, że akurat ja nigdy miłośniczką szatni nie byłam, choćby ze względu na okienka czy konieczność wyskoczenia na przerwie z budynku na coś jadalnego - bo bar uczelniany był, ale kiepściutki).
      • another_story Re: Gdzie nie studiować języków obcych ? 01.07.12, 22:51
        > trzeba przejść przez klatkę schodową aby dojść od klas na pierwszym piętrze

Tak, to rzeczywiście skandal. Ale wina leży po Waszej stronie: myślę, że gdybyście złożyli pismo do prorektora ds. studenckich, władze uczelni dostrzegłyby niestosowność takiego stanu rzeczy i pozwolono by Wam wchodzić oknem.
        • Gość: Tawananna* Re: Gdzie nie studiować języków obcych ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.12, 10:32
          Haha, też o tym pomyślałam. Tylko że jak sobie zwizualizowałam tę straszną konieczność przechodzenia przez klatkę schodową, stwierdziłam, że coś musiałam źle zrozumieć, bo nijak mi to skandalicznie nie wyglądało ;)
          • another_story Re: Gdzie nie studiować języków obcych ? 02.07.12, 12:56
            Nie wiem, może chodziło o to, że pomieszczenia uczelniane upchnięto w bloku mieszkalnym. Tak czy siak, zabrzmiało to przekomicznie.
    • hawa.etc Re: Gdzie nie studiować języków obcych ? 01.07.12, 23:07
      >trudno w trybie zaocznym nauczyć się języka angielski
      > ego u tamtejszej kadry naukowej

W ogóle trudno się nauczyć języka w trybie zaocznym. Kadra wiele nie pomoże, chyba, że zaczną chałturzyć ci z Hogwartu.

>Okropne miej
      > sce - trzeba przejść przez klatkę schodową aby dojść od klas na pierwszym piętr
      > ze.

O jezuświebodziński, no co Ty? Myślę, że powinnaś mieć prawo do terapii na NFZ. Takie traumy się leczy.

>prawie nie ma tam biblioteki

No i zgadzam się, że to niefajnie.

>ani baru

To akurat może być wina warunków lokalowych, z którymi nic się nie da zrobić. Nie wszędzie można otwierać lokal gastronomiczny.

>ani szatni - w klasach są wieszaki
      > na płaszcze

Proponuję powiesić rektora na takim wieszaku za sama-wiesz-co. Skandal!
    • Gość: Kaja Re: Gdzie nie studiować języków obcych ? IP: *.ssnet.pl 02.07.12, 21:29
      Generalnie dosyć ważne jest też, żeby w języku (nawet nieobcym :P) mieć coś sensownego do powiedzenia :P
      • another_story Re: Gdzie nie studiować języków obcych ? 02.07.12, 22:01
        > Generalnie dosyć ważne jest też, żeby w języku (nawet nieobcym :P) mieć coś sen
        > sownego do powiedzenia :P

Przesądy :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka