Dodaj do ulubionych

Ekonometria

08.07.04, 11:48
Zastanawiam sie co mozna robic po skonczeniu studiow na kierunku ekonometria??
W jakich zawodach, firmach, organizacjach moge szukac pracy lub praktyk?

Plizzz, pomozcie....
Obserwuj wątek
    • Gość: jateżchcewiedzieć Re: Ekonometria IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 18:38
      ja też chce wiedzieć, bo od przyszłego roku będę studiować ekonomię a z ulotki
      UW właściwie nic nie wynika
    • Gość: jateżchcewiedzieć Re: Ekonometria IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 18:39
      jeślijesteś z UW to na:
      www.wne.uw.edu.pl/dp/sylwetka.htm
      jest o tym,ale według mnie właściwie nic z tego nie wynika
    • Gość: Student WNE UW Re: Ekonometria IP: *.chello.pl 08.07.04, 20:04
      Hmmm, bardzo ogólne pytanie. Więc bardzo ogólna odpowiedź. Praca wszędzie tam
      gdzie liczy się praca analityczna(banki, konsulting i wiele wiele wiele
      innych). Mnie np. kręcą metody estymacji projektów informatycznych. Pozdrawiam
      • Gość: jateżchcewiedzieć Re: Ekonometria IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 14:58
        Stary o czym Ty do nas mówisz.Co to są ,,metody estymacji projektów
        informatycznych"???? Jak to się robi?Ile się za to dostaje? W jakich
        przykładowych firmach(nazwy) się pracuje?Co sie konkretnie robi?
        • Gość: Student WNE UW Re: Ekonometria IP: *.chello.pl 09.07.04, 16:24
          Zajmujesz się pierwszymi etapami tworzenia systemów informatycznych. Jesteś
          kimś w rodzaju łącznika między managerami w firmie(formułują wymagania
          biznesowe dot. przyszłego systemu) a typowymi programistami. Masz dbać o to by
          system informatyczny najpełniej spełniał wymagania. Programiści nie rozumieja
          procesów w firmie, tylko potrafią napisać to czego chcesz. Z drugiej strony
          manager nie kuma najczęściej jak się pisze złożone systemy i jakie są tego
          uwarunkowania. Ci ludzie mówią róznymi językami i bardzo łatwo o niezrozumienie
          (np. casus Prokom&ZUS czy "Błękitna Linia" TPSA) lub o pozory zrozumienia. A
          jak się łatwo domyśleć to może bardzo dużo kosztować. Firmy: Infovide, Prokom,
          CapGemini, CL, ComArch, HP, IBM, SAP, Oracle, SAS, Procter i wiele wiele
          innych. Zarobki? Na początek 1-2 lata ok 4 tys zł. Całkiem niezła robota. Mnie
          kręci, że to jest mix informatyki i ekonomii.
        • Gość: Student WNE UW Re: Ekonometria IP: *.chello.pl 09.07.04, 16:29
          Możesz też zerknąć na
          www.wne.uw.edu.pl/smil/programy/programy1/iie_2002.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka