Dodaj do ulubionych

Ekonomia na UJ

IP: *.rudynet.pl 29.08.04, 18:14
Studiuje na AE Finanse i w ty roku dostalem sie na Ekonomie na UJ. Mam
pytanie do osob ktore sa na Ekonomii. Moze ktos robi jednoczesnie dwa
kierunki? Czy jest mozliwosc pogodzenia dwoch kierunkow? Czy wykladowcy sa
bardzo wymagajacy? Czy cwiczenia sa obowiazkowe?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: rasta Re: Ekonomia na UJ IP: *.net / *.crowley.pl 29.08.04, 19:44
      a ja ma pytanie: chcesz byc naukowcem czy poprostu chcesz miec drugi kierunek?
      z ciekawosci pytam.
      pozdro
      • Gość: Richelieu* Re: Ekonomia na UJ IP: 217.98.107.* 29.08.04, 20:31
        hehe, dobre
        nie, autor chce mieć po prostu większą szansę na rynku pracy, chce zamiast
        jednego przyszłościowego kierunku mieć dwa przyszłościowe kierunki. Chce iść z
        duchem czasu i nadążyć za modą na dwufafkuletowców albowiem jeden fafkulcet nie
        wystarczy. Zgodnie ze starą rzymską maksymą lepsze dwa dziadostwa niż jeden
        cycuś. Student dziś, proszę ciebie, idzie prężnym krokiem ku Europie. Mówi,
        Europo witaj, dając mu wykształcenie swojej piersi powabnej. Tak, tak, piersi
        powabnej. Dwa fakulcety, tak podobne, ale dwa, a co. Więc budujmy prestiż
        naszej Ukochanej Polskiej Rzeczyniepospolitej na Zachodzie, razem młodzi
        przyjaciele itd blabla ten tego
        • czesiekkk Re: Ekonomia na UJ Nie na temat 30.08.04, 16:47
          Wiesz jaki masz problem Richelieu? ty nie lubisz ludzi, masz o coś żal albo
          pretensje, ale to twoja i tylko twoja sprawa więc tej żółci nie wylewaj na
          forum. Takie uwagi o "dziadostwie" zachowaj dla siebie.
          Jak ktoś ma czas, chęć i ochotę to niech sobie studiuje nawet na dziesięciu
          kierunkach i zostaw sobie takie komentarze szanowny moderatorze dla siebie.
          Chciałbym przeprosić autora wątku za wpis nie na temat.
        • Gość: student21 Re: Ekonomia na UJ IP: *.rudynet.pl 30.08.04, 17:53
          Richelieu---> mam ochote i pieniadze i bede studiowac na ilu kierunkach bede
          chcial. A Ty co nieuk jakis czy co? Ktore studia wg Ciebie nie sa dziadostwem?
          Zal Ci doope sciska ze za darmo jestem na drugim kierunku? Trzeba sie bylo
          uczyc a nie wybrzydzac.Jezeli pojade pracowac na zachod to nie za robola bo na
          AE nam dwa jezyki obce i z latwoscia potrafe sie w nich porozumiewac i to
          jezyki kierunkowe. Jestem mlody, zdolny i wiem czego chce. A nie wiecznie z
          pretensjami o wszystko jak ty. Pozdrawiam
          • Gość: rasta Re: Ekonomia na UJ IP: *.net / *.crowley.pl 31.08.04, 08:54
            >na AE nam dwa jezyki obce i z latwoscia potrafe sie w nich porozumiewac i to
            > jezyki kierunkowe.

no to qrwa pewnie jestes na englisz traku, nie ma innej mozliwosci, chyba ze
            puszysz sie lektoratami :PPP
            jesli jestes na traku to rzeczywiscie stac cie na wyrzucanie 2,5 tysiaka na
            semestr w bloto i jeszcze sie nie zorientowales jaka to sciema.
            wiesz malo kogo rusza czyjs stan majatkowy ale brak trzezwej oceny studiow. na
            traku mam sporo znajomych i sa na tyle uczciwi by przyznac sie jak tam jest
            naprawde.
            a co do studiowaniu na UJ Ekonomii to kierunek wybitnie dla naukowcow, blizej
            praktyki jest sie na AE a i tak za daleko. juz lepiej wybrac nieekonomiczny
            drugi kierunek prawo, psychologie, socjologie, filologie jakas. a ty idziesz na
            latwizne bo myslisz ze ci jakis przedmiot przepisza z AE. zapomnij. tam mikro
            rabia 2 lata, potem 2 lata makro. i co myslisz ze w firmie, czy banku bedziesz
            rysowal wykresiki?? wykresiki macha kilka mega mozgow w rzadzie, glowni
            ekonomisci bankow ale oni nie mieli czasu pieprzyc sie na ekonomii
            uniwersyteckiej. tacy goscie rownolegle robili matematyke lub ekonometrie a
            oprocz tego lapia sie u sensownych ludzi na uczelni typu Wojtyna. jak masz
            zdolnosci to nie trac czasu na Ujocie.
            potraktuj ten post powaznie, urazona duma i puszenie sie niewiele daje w
            zyciu...
            pozdro :)))

machnac komus smiesznym papierkiem przed nosem.
    • Gość: fifi Re: Ekonomia na UJ IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.08.04, 23:19
      Generalnie rzecz biorąc, studia ekonomiczne, to dziadostwo. Poza SGH.
      • Gość: rasta Re: Ekonomia na UJ IP: *.net / *.crowley.pl 31.08.04, 08:27
        zenujacy jestes drogi fifi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka