sister_of_night 14.09.04, 20:32 czy ktoś dostał jakieś? Na wydziale studiów międzynarodowych dowiedziałam się żeby przyjechać 1 października i tam będzie pisało co i jak... dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyrt Re: uj zawiadomienia 14.09.04, 21:37 ja nic nie dostalam,znaczy od razu w lipcu jakas kartka,ze trzeba wykupic ubezpieczenie i gdzie sa bary mleczne,ale poza tym to nic:-) pozdraswiam Odpowiedz Link Zgłoś
ani85 Re: uj zawiadomienia 14.09.04, 22:45 ja dostalam zawiadomienie, ze dostalam sie na studia, no i tez 'zolte papiery' o knajpach i lekarzach, poza tym nic Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: uj zawiadomienia 15.09.04, 09:51 W lipcu przy płaceniu ubezpieczenia i wpisywaniu sie na listę studentów spaytałam się pani w sekretariacie, czy przyjdzie jakaś kartka z terminem rozpoczecia roku; powiedziała, że nie, i żebym sprawdziła w sekretariacie pod koniec września. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: uj zawiadomienia 15.09.04, 11:01 bylam niedawno na wydziale nic nie wisi (w sumie dopiero polowa wrzesnia). dziwniejsze jest to, ze sesja trwa a sekretariat byl zamkniety :/ Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: uj zawiadomienia 16.09.04, 09:51 Bo sekretariat romanistyczny jest podstępny i ilekroć jest mi coś z niego potrzebne i przyjeżdżam z drugiego końca Polski, to albo "we czwartki zamknięte" albo od 11 kiedy ja o 12 mam pociąg do domu:[ Złośliwość po prostu:) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: uj zawiadomienia 16.09.04, 10:53 ale ja bylam w sobote kiedy to powinien byc otwarty i nawet studenci byli zdziwieni :/ moja nuaczycielka francuskiego stwierdzila zebym zaczela sie przywyczajac do balaganu :/ jesli chcesz, moglabym Ci pomoc w zalatwianiu jakis spraw- jesli nie wymagaja Twojej obecnosci na uczelni. ja jestem na miejscu i mam za duzo wolnego czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: uj zawiadomienia 17.09.04, 10:27 Dziękuję, ale na razie wszystko chyba załatwiłam, zresztą niedługo już porzucam miły domek i sie przeprowadam do Krakowa, jakoś tak tydzień przed rozpoczęciem roku, więc będę mogła wszystkiego dopilnować osobiście. A, z tego, co widziałam w necie, to uroczysta inauguracja roku jest o 11. Pytanie z nieco innej beczki - wiesz cos może o wuefie na UJ? Jakie są np. szanse dostania się na basen, czy trzeba coś dopłacać? UW pod względewm praktycznych informacji ma trochę lepszą stronkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
innes Re: uj zawiadomienia 17.09.04, 10:38 O, ja też się przeprowadzam z drugiego końca Polski :) skąd się wybierasz? Jeśli chodzi o sprawy w-fu to zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20882&w=14689015&a=14935302 - wypociny na temat wuefu Camerthon :) moze coś się rozjaśni. pozdrawiam serdecznie :) innes Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: uj zawiadomienia 17.09.04, 11:21 Wyjeżdżam z Białegostoku (choć stąd nie pochodzę;)), może nie jest to 100%- owy "drugi koniec", ale wystarczył, żeby wzbudzić grozę u pań w sekretariacie - "dziecki drogie, że też ci się chciało!":))) A ty skad uciekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
innes Re: uj zawiadomienia 17.09.04, 18:07 Ja z Gdyni - panie w sekretariacie w ogóle nie skomentowały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jsq Re: uj zawiadomienia 18.09.04, 23:00 wlasnie dzisiaj wrocilem z krakowa (do siedlec, tylko 400 km) przy okazji doprowadzenia przyszlego mieszkania do stanu wzglednej uzywalnosci. poszedlem sobie do dziekanatu prawa st. (scislej: w okolice drzwi prowadzacych do tego szacownego gabinetu) bo mialem nadzieje - o ja glupi - ze dowiem sie czy lektorat z jezyka, na jaki sie zapisalem jest niezmienny czy moge jeszcze jezyk zmienic. gdy zobaczlem kolejke przypomnialy mi sie filmy z kolejka po chleb czy mieso z prl. stwierdzilem ze i tak tam nic nie zalatwie wiec stanie sobie darowalem. a na tablicy nic nie wisi. 1 sprawdze to moze ktos sie pofatyguje (bo ten obiecany koniec wrzesnia to pewnie 30...) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
akhyni Re: uj zawiadomienia 22.09.04, 22:45 Witam Cie droga Istotko:) wyglada na to ze obie z tej samej czesci Polski do krakowa ruszamy bo ja z Łomży jade:))pozdrawaim:) Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: uj zawiadomienia 23.09.04, 10:06 Bardzo cię traktują jak wyrzutka, że tak daleko? Ja ciągle słyszę pytania, czy nie wolałam aby do Szczecina albo Poznania, chyba jeszcze dalej niż Kraków:) Odpowiedz Link Zgłoś
akhyni Re: uj zawiadomienia 23.09.04, 22:29 hehe:)jak beda traktowac to czas pokaze,poki co jedynie paniw sekretariacie oczy ku niebu wzniosla,po czym tymi samymi okraglymi ze zdiwienia oczami spojrzala na mnie pytajac a co mnie tu przygnalo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: uj zawiadomienia 17.09.04, 17:11 zamotane to wszystko :) a propos wf to wiem jeszcze ze jest wf "normalny", skecje i cos jak gimnastyka korekcyjna czy jak to tam nazwac. znaczy ze proste cwiczenia niewymagajace zbyt wiele wysilku. mam nadzieje ze uda mi sie na to zalapac bo mam pewnien "drobiazg" kotry mam nadzieje komisja uwzgledni. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: uj zawiadomienia 18.09.04, 10:18 Ja też cos o tym słyszałam, nawet się nad tym zastanawiam, bo mam kilkaróżnych "drobiazgów", które by mnie mogły na to kwalifikować (przynajmniej w liceum zwalniały), ale z uwagi na pewien niedorozwój - zdaniem mojego ojca - ruchowy wolałabym pochodzić na basen czy coś, bo zupełnie pajęczyną obrosnę... Słyszałam, że nw UW jest joga, ale nawet nie marzę, że bedzie w Krakowie:( Odpowiedz Link Zgłoś
camerthon Re: uj zawiadomienia 24.09.04, 19:48 innes napisała: > O, ja też się przeprowadzam z drugiego końca Polski :) skąd się wybierasz? > Jeśli chodzi o sprawy w-fu to zajrzyj tutaj: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20882&w=14689015&a=14935302 - wypociny > na temat wuefu Camerthon :) moze coś się rozjaśni. wypociny....siem obraziłam, o! ;) camerthon Odpowiedz Link Zgłoś
sister_of_night Re: uj zawiadomienia 16.09.04, 12:17 hej! no to się wybiorę pod koniec września i może będzie coś pisało. choć wiem od ludzi z 2-go roku że na kulturoznawstwo kartka zawisła 1 października... zobaczymy.... a propo sekretariatów - w moim pani pracuje od roku i nadal jest tu nowa ;) ponoć nic nie wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: uj zawiadomienia 18.09.04, 19:32 Tez nic nie dostalam. Moja kolezanka zaczynala w zeszlym roku filologie rosyjska i mowila, ze dostala do domu listowne zawiadomienie o terminie rozpoczecia. Na stronie UJ jest informacja, że uroczysta msza swieta jest o 8:30, ok. 10:30 jest przemarsz wszystkich profesorow, doctroow i niewiadomo kogo jeszcze. Ale o wydzialowych rozpoczeciach nie ma nic. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: uj zawiadomienia 18.09.04, 20:34 w ktorym miejscu na stronie? bo szukam i znalezc nie moge. poprosze linke :) Odpowiedz Link Zgłoś
innes Re: uj zawiadomienia 18.09.04, 22:08 www.uj.edu.pl/dispatch.jsp?item=aktualnosci/display.jsp&news=218 :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra ojej 18.09.04, 22:23 chyba tam nie pojde. przeciez to nic ze studentami wspolnego nie ma. a piesni to ja sobie moge przed lustrem pospiewac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
innes Re: ojej 18.09.04, 22:36 Ja chyba wybiorę się na 11, na samo rozpoczęcie. Kolegiatę św. Anny jeszcze nieraz zobaczę przez sesją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
istotka Re: ojej 19.09.04, 10:10 Jest tam jedna mała rzecz dla nas - "immatrykulacja". Pieśni to ja sobie też bym chętnie darowała, ale MUSZĘ po prostu zobaczyć rektora w jego futrzanym ubranku:) No i dostać uroczyście buławą - czy co on tam ma - po ramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
innes Re: ojej 19.09.04, 10:42 Ale to też o 11? Czy może nie czytam tekstu ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: ojej 19.09.04, 11:47 a ja chba pojde jednak- coby kapuscinskiego sobie obejrzec. :P Odpowiedz Link Zgłoś
sister_of_night coś a la czarny kot 21.09.04, 10:06 Słyszeliście że na pierwszym roku definitywnie nie wolno iść na Wawel ani przechodzić przez łańcuch na Gołębiej? A na początek nie idę - P.Ziejkę widziałam i tyle... Zresztą... Jak ktoś będzie w Kraku i znajdzie jakieś zawiadomienie - dajcie znać. Ja będę ale koło 29... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra legitymacje 21.09.04, 11:25 juz mozna odbierac :) moi znajomi juz maja, ja sie wybieram. a skad taki przesad? Odpowiedz Link Zgłoś
innes Re: legitymacje 21.09.04, 16:51 O, dobrze wiedzieć, będę mogła sobie wcześniej kupić bilet miesięczny :) i kilka innych rzeczy. Dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: legitymacje 21.09.04, 21:54 innes napisała: > O, dobrze wiedzieć, będę mogła sobie wcześniej kupić bilet miesięczny :) i > kilka innych rzeczy. Dzięki za info :) Ej, wszedzie na UJ juz wydaja czy tylko na tych Waszych kierunkach? (Bo nie wiem na jakich jestescie ;)) Jestem na dziennikarstwie, ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
ani85 Re: legitymacje 22.09.04, 13:18 na psychologii ogolnej pani z sekretariatu powiedziala, ze legitymacje dostaniemy dopiero na rozpoczeciu, czyli 1 X. widac, ze ta sprawa po prostu zalezy od wydzialu. a ja juz chcialabym chociaz legitke miec :-( Odpowiedz Link Zgłoś
bb-bb Re: uj zawiadomienia 22.09.04, 23:29 Myślę, żę na żadnym wydziale nie będą czegoś takiego rozsyłać. Każdy musi się więc sam pofatygować lub szukać informcji np ma forum. Poza tym myślę, żę dobrze jest zrobić sobie małe rozeznanie w planie uczelni i już ćwiczyć wydobywanie informacji od pań w sekretariacie. Choć musze powiedzieć, ze na wydz. biotechnologii nie potrzeba cudow, zeby sie czegos dowiedziec. Swietna organizacja, wbrew stereotypom. Odpowiedz Link Zgłoś
jsq Re: uj zawiadomienia 23.09.04, 00:20 w sobote sie przeprowadzam wiec od poniedzialku rozpoczynam polowanie na jakakolwiek informacje ktora pozwoli mi uniknac kolejki dla 400 osob po legitymacje... trzeba byc twardym a nie mietkim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
innes Re: uj zawiadomienia 23.09.04, 12:24 No to takich twardych jest więcej - ja też się przeprowadzam w sobotę, i też od poniedziałku zaczynam dręczyć okolice wydziału filoz. w poszukiwaniu informacji ;) A mientcy niech czekają do października ;) powodzenia w bojach życzę.. innes Odpowiedz Link Zgłoś
infi Re: uj zawiadomienia 23.09.04, 13:03 not pozadrawiam twardych poniedzialkowiczow - ja tez do nich naleze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: uj zawiadomienia 24.09.04, 08:06 A ja zaczynam juz dzis ;) Ale ja mam to szczescie, ze mieszkam calkiem blisko (bo tylko godzina pociagiem) i moge sobie przyjechac byle kiedy :) Trzymajcie kciuki, zebym cos zalatwila w ogole... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: uj zawiadomienia 24.09.04, 11:17 bb-bb i innes- bedziecie studiowac z moimi znajomymi :))) ja-jako ze miejscowa, pewnie sie zbiore w okolcach srody. juz sama nie wiem na co liczyc- czekac az cos wywiwesza, czy szturmowac sekretariat :> Odpowiedz Link Zgłoś
fritillaria Re: uj zawiadomienia 25.09.04, 20:19 O! No faktycznie, to ja też nie biorę żadnych dodatkowych elementów do torowania drogi. :D Odpowiedz Link Zgłoś
ani85 Re: uj zawiadomienia 26.09.04, 16:19 to po co ja te maszyny obleznicze ze soba wozilam? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sister_of_night plan zajęć 26.09.04, 18:52 na zarządzaniu już ponoć jest - info od kumpeli, na rosjoznawstwie - nichevo niet.... A przesądy to usłyszałam od "starych wyjadaczy".. Na wszelki wypadek nie będę próbować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: plan zajęć 26.09.04, 20:37 Na dziennikarstwie tez juz jest. Na stronie instytutu. A za to dalej nie wiem o ktorej godzinie mam sie pojawic i gdzie w piatek zeby dowiedziec sie chociazby w ktorej grupie jestem, bo w poniedzialek zaczynamy zajecia od cwiczen :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zlotypaw Re: uj zawiadomienia 30.09.04, 15:54 na goegrafii informacja kiedy rozpoczecie była dołaczona do wyniku egzaminu, a rozpoczęcie jest w piatek o 14 w instytucie nikt mi nic nie mowił że trzeba lub warto być na tych urczystościach które są zrana u sw. Anny itp wiec chyba nie ide ;) co do legitymacji to panie w sekretariacie inst. goegrafii sa bardzo miłe i legitymacje dostałem juz w tamtym tygodniu... z data wystawienia na 1 października :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś