Dodaj do ulubionych

Akademia Medyczna

05.12.04, 17:36
w lipcu zdawalam na AM , nestety braklo mi 4 pkt.
Szlag mnie trafial na poczatku, troszke mnie to zmobilizowalo i po rodzinnej
naradzie doszlismy do wniosku ze zostaje w domu i sprobuje jeszce raz. W tym
momencie mam watpliwosci..otoz dwie moje znajome ktore tez sie nie dostaly a
byly w rankingu nizej "poradzily" sobie i juz wiedza troszke z anatommii. a
ja wyszlam na matola. Mam troszke pieniedzy ktore dsotalam d babci, znajomy
makler poradzil mi jak je zainwestowac i pzryznm ze kilkakrotnie je
pomnozylam. w zwiazku z tym pzryszlo mi do glowy ze chce sobie pomoc w
dostaniu sie na AM. Moze ktos wie ile i komu tzreba "pomoc" aby zapamietal
moje dane? jestem zdesperwoana, wierze ze bede dobrym lekarzem ale nie chce
tracic sil i energii na to skurw.. ktore sie tam pleni. pzryklad ktory
opisywalam usprawiedliwil moje watpliwosci, reszte mam w d.. komu i ile ? czy
ktos wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: Akademia Medyczna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 20:58
      Jakby to było takie łatwe to i tak szybko by się miejsca skończyły tyle byłoby
      chętnych!
      • Gość: Olcia Re: Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:13
        Tzn siedzisz teraz w domu i się uczysz do wstępnych czy pracujesz gdzieś tam
        sobie i się uczysz?Pytam bo jestem w identycznej sytuacji ale z innym wydziałem
        w planach tak więc nie stanowię konkurencji :-) Siedzę w chacie.Bez statusu
        studenta trudno znaleźć pracę.Z drugiej strony nie wiem jak mogłabym poświęcić
        czas na prace i uczciwą naukę.Pozdrawiam i życzę konsekwencji w dążeniu do
        celu :-)
    • Gość: :) Re: Akademia Medyczna IP: *.toya.net.pl 05.12.04, 22:43
      Zamiast się załamywać i pisać głupoty - weź się solidnie do nauki. Ja miałem
      ten sam problem kilka lat temu, ale nauczyłem się i uczciwie dostałem na AM.
      Wierz mi, to najlepszy sposób - ćwiczysz szybkie zapamiętywanie i zdolność
      wyłapywania "drobiazgów" - bardzo przydatną w późniejszych studiach. A'propos
      studiów - zdajesz sobie sprawę, jak trudne są to studia? Uczysz się codziennie,
      przez cały rok, w sob. i nd. wstajesz bardzo rano, aby siedzieć nad książkami
      do późnego wieczora. I tak do wakacji.. Przemyśl to lepiej. Znałem kilku
      przyjemniaczków, którzy "przenieśli się" z Oddziału Zdrowia Publicznego kupując
      sobie egzamin wstępny - nie dotrwali do 2go roku. I dobrze.
    • Gość: ewci20 Re: Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:33
      Powiem Ci szczerze ,ze jestes zalosna...jestem na AM ,dostalam sie za pierwszym razem (bylam w pierwszej 10)i radziłabym Ci sie porzadnie pouczyc , bo skoro sie nie dostalas to, mozesz miec problemy...Wiec bierz sie do nauki ,albo jezeli nie jestes w stanie to zrezygnuj...I powiedz mi jeszcze jaka masz pewnosc , ze bedziesz dobrym lekarzem???Zazwyczaj Ci co tak mowia, sa do dupy.A egzaminy na AM nie sa kupowane , tylko jest mozliwos paltnego ,dziennego studiowania tylko ,ze ilos miejsc jest ograniczona i kosztuje obecnie 20 tys za rok.A studia jezeli jest sie obrotnym i inteligentnym moga byc calkiem przyjemne ...Pozdrawiam
      • Gość: ppp Re: Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:42
        >(bylam w pierwszej 10)
        Tylko co to kogo obchodzi?

>A egzaminy na AM nie sa kupowane
        Tak ci sie tylko wydaje droga panno bo testy sa do kupienia i jest to NAGANNE.
      • majsie3 Re: Akademia Medyczna 06.12.04, 01:16
        Mowisz ze jestem zalosna>?
        hmm moze.. uwazam ze w glowie mam sporo. Egzamin jak egzamin moze wyjsc , moze
        nie wyjsc..Jesli chcesz szanowny studencie stawiam ci wyzwanie z wiedzy na
        temat mchow, paproci i czego tam chcesz, chemia tez moze byc. znam swoja
        wartosc i nie pozwole zebys mi ublizal. Chodzi mi raczej o to, ze skoro takie
        numery pzrechodza wiec "gatunek sie musi dostosowac" Moja kasa i moge pozwolic
        sobie ja zaryzykowac. jesi rzeczywiscie nie dam rady moja strata, bedziesz mial
        luznije w grupie i wiecej sie nauczysz.
        Do napisania tego postu sklonily mnie nowe zasady rekrutacji, a w
        szcegolnosci "TESTY PREDYSPOZYCYJNE"
        Moj tato, czlowiek niezwykle pragmatyczny stwierdzil
        "nie latwo zrezygnowac z mozliwosci pomocy komus "
        I tu jest chyba istota problemu. Ilosc punktow z predyspozycji wystarczy zeby
        pzrepchnac kazdego tuka, a pozbawic miejsca "cos umiejacego"
        Wybacz ale moj poziom inteligencji nie pozwala mi pzryjac do wiadomosci ze ktos
        moze sie dostac"majac predyspozycje w kopercie". Wiec chce sie dostosowac

Napisz jak sie sprobujemy z ta wiedza, konkretnie gdzie i kiedy i ile mozesz
        stracic
        • Gość: ppp Re: Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 01:19
          Co nie zmienia faktu ze chec kupienia testu jest naganna, nieuczciwa, zalosna,
          karygodna i bezczelna. Poucz sie troche wiecej i na pewno ci sie uda a pieniadze
          wydasz na ksiazki i przyjemnosci.
        • Gość: samoupalenie Re: Akademia Medyczna IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 08.12.04, 01:29
          Z takim podejsciem do ludzi, to raczej mozesz zrobic kariere na łąkoznastwie,
          tudziez innej weterynarii, a nie na medycynie. Bo ktos, kto jest sklonny dac w
          lape, na pewno kiedys nie bedzie mial skrupulow zeby w lape nie wziac.
          • majsie3 Re: Akademia Medyczna 08.12.04, 17:42
            Ty chyba nie wiesz co czytasz

chce sobie podrasowac szanse nic wiecej

powiedz to lepiej o naszych politykach, wladach uczelni etc

nie mam zdrowia ani sil zastanawiac sie nad aspektem etycznym tego kroku
            jesli jestem slaba na te studia wylece, w czym problem
            czytajac was widze ze wszyscy sa szlachetni , uczciwi itd
            smiech na sali
            chociaz cicho byscie byli
            • Gość: ppp Re: Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:59
              Nie nie bedziemy cicho bo trzeba tepic takie anormalne nieuczciwe zachowania.
              Skoro ci do glowy nie przychodzi ze ktos potrafi byc uczciwi to znaczy ze
              zostalas kiepsko wychowana. Owszem jest nad czym krzyczec, bo dostalismy sie o
              wlasnych silach i to wcale nie jest taka niesamowita niemozliwoscia. SKoro nie
              masz sil i zdrowia to wybierz inne studia np rolnictwo ktore nie bedzie wymagalo
              twojego wkladu intelektualnego. Dzieki twojej zalosnej protekcji ktos kto
              uczciwie sie wyuczyl nie dostanie sie, bo wlasnie zlodziejka taka jak ty
              ukradnie mu miejsce. Na cale szczescie musze cie niemilo rozczarowac, bo
              mozliwosci korupcji nie znajdziesz wiec szukaj wiatru w polu. Powodzenia w
              kolejnym roku spedzonym na tylku w domu albo na kasie w Tesco prostaczko.
              • Gość: Ja Re: Akademia Medyczna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 22:10
                Niezla jestes... Sorry, mi też bardzo trudno było się dostać na AM, ale jakoś
                sie udało. Pół roku z książkami, a nie imprezami, ale się udało. Nie mówię, że
                sie nie uczyłaś - egzamin to w końcu w dużej mierze kwestia szczęścia, ale nie
                uważasz, że prowokujesz rozmowę na temat moralnego aspektu Twojej prośby o
                możliwość zapłacenia za egazmin??? Ty - przyszły lekarzu, w którego ręce mam
                powierzyć najcenniejszą rzecz jaką jest moje zdrowie??? Oj, przemyśl to sobie,
                bo chyba nie będziesz miała wielu pacjentów...
                Ps: i tu mogę rzucić hasło do kolejnej dyskusji, że studenci medycyny są
                bezwzglęni i osiągają wszystko metodą" po trupach do celu". Na prawdę sa
                straszni, niehumanitarni egoiści. Nawet Ci, którzy z początku wydają się być
                normalni... Juz sie o tym przekonałam wiele razy
                • majsie3 Re: Akademia Medyczna 08.12.04, 23:32
                  powyzsza odpowiedz jest dla nika ppp
              • majsie3 Re: Akademia Medyczna 08.12.04, 23:30
                chlopczyku widze ze ci nerwy puszczaja.tak mozesz do mamusi mowic
                zakompleksiony CWOKU

tajemnica poliszynela jest ze takiezreczy przechodza..moze a raczej na pewno
                gdybym miala "chody' juz bym atm byla
                a swoja droga spojrz cwoku jakie sa rozrzutyw punkatach na poszcegolnych AM? to
                w/g ciebie jest ok?
                ale dla tak ograniczonego intelektualnie typa to nie pzremawia, wiec powiem ci
                jeszce jedno, kompleksy lecz u psychoanalityka,
                moja diagnoza dla ciebie
                GLUPOTA
                rokowania: BRAK
                nieuleczalne, na grype jest lekarstwo , na twoja pzrypadlosc NIE

PS Odpowiedz jest adekwatna do poziomu adwersarza

pozdrawiam Medyków
                • Gość: ppp Re: Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 01:12
                  Widze ze kompleksy ze zle wychowanej pannicy wychodza. Trzeba bylo sie uczyc, a
                  nie zbijac baki. Poprawiam sobie wlasnie humor tym ze takie smiecie jak ty nie
                  dostana sie na AM. Czego ci zycze. Oby jak najmniej tumanow z twoim podejsciem.
          • Gość: Aaa Re: Akademia Medyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:44
            Czego ty chcesz od weterynarii? W końcu weterynaria to też medycyna (medycyna
            weterynaryjna to się nazywa:) Są takie same przedmioty, i niekiedy te same
            podręczniki (np. histologia Sawickiego, patofizjologia Maślińskiego,
            immunologia Jakóbisiaka, Roitta, do biochemii, fizjologii i wiele innych) I
            powiem wam,że w obecnych czasach (dużo psów, kotów, dużo płazów gadów,
            gryzonii) to bardzo fajny kierunek, dający dużą satysfakcję :) Nie to co
            kiedyś:krowy, konie... :-/ Aż żal mi się robi jak wchodzę do gabinetu smętnej,
            znudzonej, siedzącej za biurkiem mojej pani doktor medycyny rodzinnej...
            Niektórzy lekarze medycyny mają bardzo nudną pracę... :-P I mało płatną ;-)
            Więc następnym razie zatrzymaj się na tym łąkarstwie-chociaż pierwsze słyszę o
            takim kierunku, jesteś pewna/pewien że takie coś istnieje?
            Pozdrawiam
    • Gość: Richelieu* Re: Akademia Medyczna IP: 195.117.90.* 09.12.04, 00:21
      łapówkarstwo, złodziejstwo, prostytucja intelektualna, cwaniactwo,
      kombinatoryka stosowana*

*takie sobie określenia nie mające z wątkiem absolutnie "nic" wspólnego

ps. są lekarze rodzinni, do którcyh kolejka jest kilometrowa, są też tacy gdzie
      pusto wszędzie głucho wszędzie. Są chirurdzy tacy, którzy za wyrostka biorą 500-
      1000 zł, są też tacy, którzy mają ładne ciepłe oczy gdy podtrzymują nas na
      duchu przed uśpieniem. Są lekarze tacy co stawiają diagnozę do renty o niebo na
      wyrost, naciągając prawdę jak spaślak dziecięcą rękawiczkę, są też tacy co
      ogrom wiedzy pozwala wykryć pierwsze stadia choroby, skutki i przyczyny,
      prawdziwi psychologowie, którzy za rękę naprawdę chorego poprowadzą od drzwi do
      komisji lekarskiej ds. rent

4 pkt na 120 to niewiele. Za rok się uda i nie daj się wpędzić w to
      sku..syństwo, jak piszesz, bo to gorsze jak amfa. Od amfy się raz dwa umiera,
      ze sku..syństwem wypisanym na twarzy będziesz chodzić całe długie życie
      • majsie3 Re: Akademia Medyczna 09.12.04, 07:57
        zgadzam sie w pelni, to ze ktos jest sku.. nie upowaznia mnie do tego ze ja mam
        nim byc..Tylko prosze powiedz mi czy jest miejsce i czas w tym kraju na postawe
        iscie Wallenrodwoska?
        Gdzie prezydent nie wie czy jest magistrem
        Gdzie kradnie sie wszustko w imie Twojego i mojego dobra
        Gdzie pzred sadem mozna klamac i drwic z prawa
        Gdzie mieszanie sie swiata polityki ,gamgsterstwa i biznesu jest na pozradku
        dziennym
        Gdzie zwykle buractwo, oparte na inwektywach /vide ppp/ jest czyms normalnym
        Gdzie na nic nie ma pieniedzy
        Jestem sklonna zaakceptowac kazda umowe, kazde zasady pod warunkiem ze
        pzrestrzegaja je wszyscy. zlamanie zasad gry zwalnia mnie z tego obowiazku. Coz
        mi z tego, ze bede honorowa skoro zwykle chamstwo /vide ppp/ i tak zwyciezy pod
        plaszczykiem obrony praw innych. Dlatego nie dzwi sie ze mam takie a nie inne
        podejscie. Dostosowuje sie ogólu, 4 pkt to istotnie malo, za malo zeby
        poswiecic za nie rok siedenia i douzcania sie o paprotkach itp, rzeczach ktore
        tak naprawde do nizcego mi nie beda potzrebne.Dlazcego nikt nie ustosunkuje sie
        sie dkwestii roznicy w punktach pzry pzryjeciu na poszczegolne AM?
        dzieki za ten post:)

Re ppp, to ze jestes niewychowanym chamem to juz wiedza wszyscy, nastepnym
        razem odnies sie merytorycznie do dyskusji. Sorry nie znasz slowa
        merytorycznie, proponyje www.google.pl
        • Gość: Richelieu* Re: Akademia Medyczna IP: 195.117.90.* 09.12.04, 14:04
          Sama sobie przeczysz. Co z tego, że w panstwie dunskim źle się dzieje. Ty msz być dobrym człowiekiem. Zaczniesz być na początku dorosłości złodziejem i łapówkarzem to poleci ochota na dalsze takie życie. Usprawiedliwiasz swoje chęci łapówkarskie stanem powszechnym, bo myślisz, że to obowiązująca norma. Figa nie norma.

ppp pisuje tu od dawna i jest jedną z ostatnich osób, które nazwałabym chamem i prostakiem. W tej dyskusji on ma rację, a ja miałam nadzieję, że jednak racji nie ma. Lekarz powinien być czysty. Jeśli komuś chodzą po głowie sposoby kombinatorstwa to na lekarza się nie nadaje
      • majsie3 Re: Akademia Medyczna 09.12.04, 08:03
        A odnosnie tych 4 pkt ktorych mi braklo
        brak wymaganej ilosci punktow byl wynikiem tego, ze w czesci ostatniej testu,
        mialam vakat, po prostu nie udzielilam odpowiedzi na pytanie. Przy
        pzrepisywaniu ospowiedzi do karty, pzresunelam ostatnie 12 pytan "o oczko" w
        gore. stadta riznica i rozgoryczenie. W tescie zdalam, na karcie nie. Dlatego w
        mojej ocenie egzamin zaliczylam.

To tyle wyjasnienia.. mam nadzieje ze pp jest zadowolony:)
        • Gość: Aaa Re: Akademia Medyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:53
          Trzymam kciuki za spełnienie marzenia dot. medycyny i dostanie się na studia w
          przyszłym roku :) Trzeba walczyć... :)
          • eliela Re: Akademia Medyczna 09.12.04, 15:58
            brawo!jakże wspaniale brzmią poglądy przyszłego(teorytycznie, na szczęście!)
            lekarza...
            dlaczego zawsze pojawia się krzyk tego,kto zamierza przekraczać zwykłe,ludzkie
            zasady i moralia? tak, wkłada rękę w czarną farbę-to niech choć nie ogłasza
            wszem i wobec, ze to wina kogos innego, lub tez nie potępia tych,co nie brudzą
            się w zyciu taką farbą.
            oszuści,kanciarze,szulerzy i prostytutki zawsze byli najniżej w hierarchii
            społecznej, a ktoś,chcąc się do nich upodobnic musi liczyc się z
            konsekwencjami. postępując wbrew ogólnie przyjętym normom musimy sobie znaleźć
            usprawiedliwienie,prawda? a zawsze łatwiej jest zwalić wszystko na zło świata
            i "bo wszyscy tak robią". wszyscy? ja tak nie robię, moi znajomi,których grono
            jest starannie dobrane-również nie.osoby z mego otoczenia tez nie postępują tak.
            zatem wszyscy? jacy wszyscy zatem MAJSIĘ3?!
            wyobraz sobie grupę dzieci.siedzą na moscie i rzucają kamienie na dachy
            przejezdzających samochodow.nic się nie dzieje,bo wszystkie kamienie są
            odbijane od dachu.nagle kamien rzucony przez jedno z dzieci trafia w szybę
            samochodu i rozbija ją całkowicie.chłopiec wtedy z płaczem i wyrzutem mowi:
            przeciez wszyscy rzucają i nic się nie dzieje. przeciez to nie moja wina,inni
            tez tak robią.
            czy był winny?

na to pytanie musisz sobie odpowiedziec juz sama, zyczę owocnych wniosków.

ps.dostałam się w tym roku na AM-bez korupcji,naciągania czy znajomosci-po
            prostu przyłozyłam się do nauki i zdałam bez problemu.dodatkowo dostałam się na
            fizykę i z powodzeniem łączę uczciwosc z solidną nauką.zatem widzisz, ze
            niektórzy to nie ci "wszyscy",a jedynie wybiórcze jednostki.
          • Gość: Aaa Re: Akademia Medyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:57
            Uzupełniam: dostania się po zdaniu egzaminu a nie lewizną :) Tego życzę :)
            • aurea_anima Re: Akademia Medyczna 09.12.04, 18:10
              A mi właśnie rok temu zabrakły 4 punkty i w tym roku pozkazałam sobie,że
              potrafię i jestem na 1 roku a przy tym studiwałam rok chemię i zaliczyłam
              wszystko!Więc nie zastanawiaj się czy coś źle zaznaczyłaś na karcie i jak tu
              zakombinować tylko zacznij się uczyć!!Bo jeśli to Twoje przeznaczenie,to na
              pewno się uda.A jak kupisz sobie indeks to nie będziesz dobrym lekarzem,na
              pewno nie z taką moralnością!I tyle.W każdym razie miłej nauki- ja się
              przekonałam,ze system jest do pokonania,możesz przekonać się i ty.
    • majsie3 OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! 09.12.04, 18:41
      Przyznam ze byl tylko jeden lub dwa nie wywazone posty

a swoja droga czy serio tacy jestescie jak piszecie?
      Nigdy z was nic nikt nie sciagal?
      ...........
      jesli tak to brawo, oby to nie byla walka z wiatrakami
      Pozdrawiam wszystkich medykow
      Marta
      3 rok AM Wrocław
      • Gość: Richelieu* Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: 195.117.90.* 09.12.04, 18:48
        hehehe
        kaktus mi wyrasta
        w doniczce
        hehehe
        • eliela Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! 09.12.04, 21:02
          prowokacje w większości świadczą o prymitywizmie piszącego.choć również
          stawiałabym na asekurację-niewczesną,mało przekonującą.
          jaka szkoda,że wszelkiego rodzaju ludzie rozchwiani emocjonalnie wybierają
          sobie dosyć istotne problemy na głupie żarty.
          czystego sumienia życzę
          • Gość: tricky Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 21:09
            Przyznaję rację przedmówcy... Prowokacja w jakim celu??? Czyżby lepiej się ci
            spało po tej prowokacji, czy wyniki na studiach podleciały nagle w górę???
            • Gość: CREEP Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: 212.244.10.* 13.12.04, 17:30
              jak czytam niektore wypowiedzi to wszyscy tacy uczciwi ..matkoooooooooo
              a juzmdlosci mnie zbieraa na wypowiedzi "jakim bedziesz lekazrem" jak nie
              pzrejdziesz sama pzrez egzamin..

wynika z tego ze cala wiedza medyczna oparta jest na paprotkach, slimakach etc

jeszce mzoe byc lepsza niz niektorzy z pierwszych miejsc..
              • Gość: ppp Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:13
                W glowie sie nie miesci ze ktos moze byc uczciwy prawda? Zapewne inaczej
                zostalas wychowana. Tylko wspolczuc i zyczyc mocnych nerwow w sadach.
                • Gość: CREEP Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: *.man.busko.pl 17.12.04, 11:28
                  jednostki ktore sie nie potrafia pzrystosowac do srodowiska gina

Przyklad idzie od gory, Prezydent nie pamieta czy jest mgr, poslowie siedza w
                  pierdlu, a w sejmie sporo recydywy
                  czesem sie zastanawiam czy chce BYC czy MIEC i wychodzi ,i ze piramidy Maslowa
                  nie da sie pzremilczec. Teraz chce miec a jak juz bede mial bede mog
                  sponsorowac biedne dzieci /uzdolnione/
                  takie zcasy
                  nie bede bic glowa w mur
                  • Gość: ppp Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 00:21
                    To sobie MIEJ i niech ci sie w glowie wreszcie pomiesci ze sa ludzie uczciwi. Mi
                    sie natomiast w glowie nie miesci ze ta uczciwoscia pogardzasz. Co mnie obchodza
                    politycy? Jezeli ludzie wladzy to przestepcy to znaczy ze ty tez mozesz.
                    Gratuluje zdolnosci dedukcyjnych.
                    • Gość: CREEP Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: *.man.busko.pl 18.12.04, 16:03
                      chodzi mi raczej o to, ze ludzie stanowiacy "prawo" nie pzrestrzegaja go. czyli
                      prawo jest dla maluczkich.
                      Z drugiej strony zlikwiduj kodesky karne etc i nie bedzie przestepców..
                      swoja droga skoro chcesz byc ideowcem prosze bardzo, twoj wybór, to nie ja
                      lansuje teze ze "pierwszy miloin trzeba ukrasc".
                      W akzdym razie zycze ci sukcesów na rodze zycia
              • Gość: dr.death Re: OK!! Przyznaje to byla prowokacja!! IP: 62.29.254.* 15.12.04, 19:51
                No to ja ci zycze, abys trafil kiedys do niej.
    • Gość: kontest Re: Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:01
      www.nauka-edukacja.p4u.pl/index.php
      Najnowszy portal internetowy poświęcony działaniom na rzecz nauki i edukacji w
      Polsce.

Niezależne opinie o kondycji nauki i edukacji, informacje o uwarunkowanych
      systemowo patologiach , propozycje możliwości zmiany obecnego, osobliwego
      systemu nauki i edukacji w Polsce.

W portalu można zamieszczać swoje opinie na forach.

Forum dla studentów
    • Gość: Veevaa Re: Akademia Medyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:19
      No juz widze ciebie jako dobrego lekarza z wielkimi kieszeniami. Ja nie mam
      ukladow, jestem z prowincji, a dostalam sie bez wreczania kasy. Z tym trzeba
      walczyc, a nie pomagac kwitnac.
      • Gość: eva Re: Akademia Medyczna IP: *.77.classcom.pl 21.12.04, 19:30
        ja sie dostalam w tym roku za pierwszym razem- ale nie naleze do wiekszosci: w
        mojej grupie jest 5 osob ktore sa zaraz po maturze, a reszta zdawala 2, 3 , a
        nawet 4 raz- jezeli Ci zalezy to sie dostaniesz bez kupowania...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka