kobieta_na_pasach 10.04.06, 11:37 he he, pewnie wiekszosc sie nie przyzna i tak. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onlyju Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 11:38 mam, jak żrę antykoncepcję. wtedy występuje. jak odstawiam - źnika. Odpowiedz Link
mamba30 Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 11:40 dostałam, jak zaczęłam brać antyki, ale to przez to, że przytyłam, ale z czasem zaniknął i już malutko ścierwa zostało. Nigdy wcześniej nie miałam i chyba po prostu nie mam skłonności do tego gówna Odpowiedz Link
aguszak Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 11:48 mam. rozstępy także. a na co Ci ta wiedza? Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 11:51 mialam tak jak u onlyju - jak bralam pigułki, nie bire od pol roku i nie widze calulitu Odpowiedz Link
aasiula1 Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 11:51 troche mam, i dwa rozstępy mi się zrobiły na boku po tej Zuzannie Odpowiedz Link
monalisa.pl a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 11:56 mam znajoma ktora po urodzeniu (w wieku 21 lat) ma starszne rozstepy na brzuchu a jest i byla szczupla zawsze...straszne te rozstepy skora wyglada jak worek i ona musi wrecz chowac go w spodnie itp...jak to jest ze jedne po ur maja plaskie brzyszki a inne maja worki? az sie boje jak moj bedzie wygladal a jestem szczupla...jak jest u was z tym??? jest jakas regula na to? jak poznaz ze bedzie sie mialo worek i rozstepy a co robic zebt tego nie bylo (kremy)? Odpowiedz Link
onlyju Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 11:59 albo geny albo ćwiczyć. koleżanka - sportowa obijanka (na wszystkie formy ruchowej aktywności mówi "bleeee" lub "nie dam rady") ma po dzidzi brzuchola kolezanka - sportowiec (pływaczka) nie ma ani grama kłuszczu po dzidzi koleżanka - ani sportowiec ani obijanka nie ma po dzidzi ani grama zbędnego brzucha i to chyba geny co kraj to obyczaj, co baba to brzuch. Odpowiedz Link
onlyju Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:00 ale ja nie matka, więc się trochie wychyliłam za szybko. taka mądra tutaj jestem. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:01 hmm, ja jestem miesiac po drugim dziecku i mam plaski brzuch. Fakt, sama skóra jeszcze nie jest w pelni jędrna, ale wiem, że to kwestia czasu i mojej pracy nad brzuchem. Co do rozstępów to po pierwszej ciąży-zero, po tej-dwa. Czytałam, że rozstępy to sprawa hormonalna (te ciążowe) i niczym się nie da zabezpieczyć. Te kremy specjalne dla cięzarówek to ściema. Ja nie stosowałam. Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:02 geny, ok, czyli jesli moja mama miala ładny brzuch , siostra ma plaski i tez ładny to i je nie bede miala???? Odpowiedz Link
aasiula1 Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:03 nie wiadomo, delikatna fałdka pod pępkiem zawsze zostanie ( chyba, że się dużo popracuje nad tym. No i przy każdej kolejnej ciąży gorzej Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:04 czyli znowu wychodzi na to ze najlepiej zadbac o to profilaktycznie i robic "brzuszki" dzien w dzien zeby przygotowac skore na "to" Odpowiedz Link
aasiula1 Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:07 Tak, ale najważniejsze jest chyba to dbanie "po". Czyli ćwiczenia, najpierw delikatne potem intensywniejsze i kremy odpowiednie. Ja np mam taki nivea body modelujacy sylwetke (Q10 plus) Odpowiedz Link
monalisa.pl Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:10 ok dzieki wielkie za infopowoli sie szykuje Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:41 i tu się nie zgodzę!!! bo ja mam skłonność do rozstępów (wyszły mi skubańce jak miałam 12-13 lat i za szybko rosłam). dlatego też całą ciążę na maksa dbałam o skórę i nie pojawił się żaden nowy!!! Odpowiedz Link
onlyju Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:53 no ja z rozstępami mam taką samą historię (za szybko rosłam). a jak dbałaś? kremiki czy ćwiczenia? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:58 codziennie rano kremy specjalnie przeciwkorozstępom w ciąży codziennie wieczorem gruba warstwa zwyklej oliwki dla dzieci Odpowiedz Link
aguszak Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:28 co do rozstępów, to u nas jest to dziedziczne - mam to po mamie. Dermatolodzi i kosmetolodzy wręcz twierdzą, że owszem, można uelastycznić skórę i złagodzić objawy, ale, jak ktoś ma tendencję, to i tak będzie miał rozstępy i tak, coby nie robił. Problem rozstępów miałam w wieku ok. 18 lat, natomiast 70% obecnych pojawiło się tuż po porodzie, mimo, iż stosowałam kremy musteli przed i po. Ale już się do tego przyzwyczaiłam, nie jest to dla mnie aż takie ważne (choć rozstępy mam na brzuchu, biodrach i udach), bo cel uświęcił środki cieszę się z tego, że mam synka i to jest najwiękasz dla mnie nagroda za niedostatki urody, choć jest to niewątpliwie cena, jaką płacimy za macierzyństwo - liczą się priorytety )) Odpowiedz Link
dzikoozka Re: a ja mam pyt do matek: 10.04.06, 12:55 Myślę, ze to zależy od genów. Ja smarowałam w ciaży i po ciaży specjalnymi kremami i nadmiar skóry "wchłonął" mi się na szczęście, nie powstał też ani jeden rozstęp, ale myslę że po prostu mam duzo szczęścia. Odpowiedz Link
aasiula1 Re: ja mam :P a chlop i tak mnie kocha :DDD... 10.04.06, 12:06 a mój ledwo wyplułam Zuzannę na świat, sprawdzał czy mam brzuch wielki. Tak żeby mi podokuczać, heheheh. A sam ma większy niż ja w zaawansowanej ciąży Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach moj tez mnie kocha 10.04.06, 12:17 to informacja dla tych, ktore nie maja najswiezszych wiadomosci z mojego malzenskiego pozycia, bo nie zasluzyly na wtajemniczenie w moje sprawy intymne Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach a dlaczego nie uzywacie? 10.04.06, 12:25 nie wierzycie w ich moc czy z lenistwa? Odpowiedz Link
mamba30 Re: a dlaczego nie uzywacie? 10.04.06, 12:27 ja osobiście z lenistwa, juz dawno temu pisałam, że poświecam sobie totalne minimum uwagi Odpowiedz Link
aguszak Re: a dlaczego nie uzywacie? 10.04.06, 12:32 lenistwo do potęgi drugiej, to też moja domena. Cos tam sobie czasem smarnę, ale systematycznością tego nazwać nie można. Tak samo z ćwiczeniami. Odpowiedz Link
mamba30 Re: a dlaczego nie uzywacie? 10.04.06, 12:37 a ja ani ćwiczeń, ani smarowideł. Mam tylko krem nawilżający do paszczy i jakis balsam, ale to tylko w okresie letnim po okalaniu )) i jest mi z tym bosko ))) Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach bo ja sie zastanawiam czy kupic 10.04.06, 12:50 dostalam z Yves Rocher probke preparatu na celulit, bedzie do kupienia od 18 do 30 kwietnia w cenie probomyjnej dla klientow YR (jestem takowa). posmarowalam sie tym w sobote i przezylam szok!!! wrazenie chlodzenia, mrowienia, na poczatku myslalm,ze sie wsciekne, ale potem bylo to nawet przyjemne. tak z kilka minut. az sie wchlonelo. preparat bedzie kosztowal 65 zl wiec nie w kij dmuchal. w jeszcze jak wezme pod uwage moja niekonsekwencje i niecierpliwosc to boje sie, zeby nie podzielil losu innych kosmetykow. podobno panie, ktore testowaly ten preparaty tylko dwa dni w tygodniu przez 1 miesiac juz mialy efekty. mam kupic? Odpowiedz Link
mamba30 Re: bo ja sie zastanawiam czy kupic 10.04.06, 12:52 kup, YR ma dobre kosmetyki i daj znać, jak efekty, może i ja sie skuszę i może w końcu zacznę coś przy sobie robić Odpowiedz Link
rosalba Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 13:42 Ja i rozstepy też mam, i to duzo, od 12 roku zycia, jak mi tyłek i biust zaczęły gwałtownie rosnąć i co? Odpowiedz Link
reniatoja Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 17:22 Ja na razie nie mam rozstępów. I mam nadzieję, że jeszcze jakos te dwa i pół miesiąca z czubeczkiem dożyję i nie nabędę przez ten czas zadnego dziada. Z cellulitem bede walczyc jak przyjdzie czas. (ogólnie trzeba będzie schudnąć do przyszłego lata to i cellulit sie poprawi, taką mam nadzieję Odpowiedz Link
bubasio Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 17:41 celulit nie,a rozstępy(3) na brzuchu tam gdzie Młody mnie kopał i w ogóle trzymał swoje nóżki )))))) Odpowiedz Link
juleczka4 Re: ktora z was ma celulit? 10.04.06, 18:59 Ja mam , ale stosunkowo mały Za to rozstępy mi się zrobiły (nie czerwone, tylko białe , takie prawie nie widoczne , ale jednak są wrr) , nie wiem od czego, nie utyłam ani grama przeca Odpowiedz Link