Dodaj do ulubionych

ANKIETA DO MAGISTERKI!!! POMOCY...

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 17.12.04, 21:21
Ankieta znajduję się na stronie

www.ankieta1.prv.pl

Jest anonimowa i wypełnią się ja szybko!

Z góry dziękuję za udział w badaniu.
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: ANKIETA DO MAGISTERKI!!! POMOCY... 17.12.04, 21:53
      Ta ankieta ma Ci posłużyć jako natchnienie czy zamierzasz odnosić się do jej
      wyników w pracy?

Jeśli to drugie, to wydaje mi się - ale się na tym nie znam, może forumowi
      socjolodzy powiedzą Ci więcej, a może się ze mną nie zgodzą - że ankieta jest
      niepoprawnie skonstruowana. Powinna być chyba podzielona na część dla
      wszystkich i część tylko dla osób, które były w Gdańsku (te, które nie były,
      nie mają możliwości wybrania odpowiedniej odpowiedzi). Przy części pytań
      powinna być możliwość wybrania odpowiedzi "Nie mam zdania" - mam na myśli ocenę
      atrakcyjności Gdańska, jego plaży, zabytków itd. - nie każdy, kto był w
      Gdańsku, ma wyrobione zdanie na każdy temat z nim związany. Może więc dojść do
      przekłamania wyników. A to tylko część moich uwag ;).

Co o tym sądzicie?
      • Gość: Richelieu* Re: ANKIETA DO MAGISTERKI!!! POMOCY... IP: 195.117.90.* 17.12.04, 21:58
        ja sądzę, że autorka się powtarza, bo już była na tym forum z tą ankietą. Ale
        to było jakiś czas temu

a poza tym powinna nauczyć się nie tylko formy "radio" przy budowaniu
        kwestionariusza

Reszta, podejrzewam, że wcześniej zdążyłam już namarudzić w sprawie tej
        ankiety, więc co się będę powtarzać

• Gość: kubek wody Re: ANKIETA DO MAGISTERKI!!! POMOCY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:38
      nie mam pojęcia czy w Gdańsku można uprawiać sprty ekstremalne... kiepska ta ankieta
    • Gość: Anka Re: ANKIETA DO MAGISTERKI!!! POMOCY... IP: *.pro-internet.pl 23.12.04, 12:52
      Ta ankieta jest zła metodologicznie i nie stanowiłaby podstaw do badań
      reprezentatywnych. Skonsultuj ja z ajkąs osoba która ma praktyke w
      przygotowywaniu takiego narzędzia.Pozdrawiam
    • Gość: Gocha Re: ANKIETA DO MAGISTERKI!!! POMOCY... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.04, 13:05
      Nawet chciałam Ci pomóc, ale ta ankieta jest skrajnie fatalnie skonstruowana
      pod względem metodologicznym. Juz w pierwszym pytaniu mina: Czy jeśli nie byłam
      w Gdańsku, to nie mogę miec opinii o jego turystycznej atrakcyjności, czy moge?
      Bo np. jestem przekonana, że Barcelona jest atrakcyjna turystycznie, ale tam
      nie byłam. A w Przemyslu nie byłam i nie wiem, czy jest atrakcyjny.
      Potem, co pytanie, to mina, a całość ci sie nie ulepi do żadnych analiz.
      Skontaktuj się z jakimś studentem z socjologii, psychologii czy politologii (z
      kims , kto ma jakies pojęcie o badaniach empirycznych w naukach społecznych).
      Niech ci to wyprostuje za pół litra, bo w takiej formie to szkoda czasu i
      Twojego i forumowiczów.
      (Poza tym drobna rada na przyszłośc: nie stosuj skal 6-stopniowych, bo to Cie
      ogranicza w późniejszych statystykach -np. prosta korelacja Pearsona wymaga
      minimum 7-stopni w skali pomiarowej).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka