Dodaj do ulubionych

Znizki na PKP

IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 02.06.05, 10:02
Witam,
koncze jedne studia, zaczynam nastepne, niestety, nowa legitymacja nie daje
miz nizek na PKP :( Czy ktos wie czy jest mozliwosc wykupienia jakiejs karty
studenckiej, typu Euro<26, ktora takowe znizki zapewnia?

Pozdrawiam
Ag
Obserwuj wątek
    • reenaa Re: Znizki na PKP 02.06.05, 10:23
      www.euro26.pl/faqkarta#1
    • Gość: ilecka Re: Znizki na PKP IP: *.cust.tele2.it 02.06.05, 17:44
      dobrze, ze pytasz tutaj. ja jak zapytalam w okienku biletowym czy mogla byc
      euro 26 do znizek, pani odpowiedziala oczywiscie ze tak, nastepnie 2 lata
      jezdzilam na euro26(nie studiuje w polsce, wiec legitymacji nie mam)i wszyscy
      konduktorzy mi ja uznawali, az tu tydzien temu pan konduktor wypisal mi kare,
      bo euro26 nie jest wazna do znizek, tylko ISIC takze odpowiedz brzmi:
      znizki do przejazdow pociagami zapewnia karta ISIC

ps. oczywiscie pisze odwolanie
      :)
    • Gość: aro Re: Znizki na PKP IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 18:23
      o ile mi wiadomo, znizke dla osob mieszkajacych w Polsce zapewnia TYLKO wazna
      legitymacja, jezeli chodzi o euro26 i isic to znizki owszem - sa, ale tylko dla
      studentow uczelni zagranicznych, nie mieszkajacych w Polsce.
      • Gość: Ag Re: Znizki na PKP IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 02.06.05, 22:04
        Buuu... no nic, trudno, i tak czesto pociagiem nie jezdze.. do konca wakacji
        postaram sie przechomikowac studencka. Dobrze, ze chociaz na tramwaje
        doktorancka "dziala".

Pozdrawiam
        Ag
        • ksaga Re: Znizki na PKP 07.06.05, 18:29

dla osob ktorym nie przysluguja znizki ze wzg n awiek PKP ma znizki dla
          posiadaczy ISIC takze Polakow studiujacych w Polsce
          8 przejazdów w cenie 6
          5 przejazdów w cenie 4
          dodatkowe pytanai -piszczie na e mial gazetowy
          pozdrawiam
        • Gość: Richelieu* Re: Znizki na PKP IP: *.localdomain / 80.48.249.* 08.06.05, 12:08
          się jeszcze raz zapytaj, bo na drancką leg można jeździć na 37% w pociągach ale
          tylko do ukończenia 26 rż
          popularną metodą obchodzenia przepisu całkiem legalnie w kwestii autobusów jest
          zdanie na jakiś mało popularny kierunek (70zł opłaty administr) i jeżdżenie na
          tą leg cały semestr. Można zaoszczędzić 200 zł
    • Gość: rasta znizki IP: *.ar.krakow.pl 07.06.05, 19:53
      Do niedawna zylem w przeswiadczeniu, ze karta ISIC zastepuje legitymacje
      studencka w PKP(dla studenta polskiego mieszkajacego w Polsce). Przeswiadczenie
      to zostalo ugruntowane przez czeste przejazdy na ISIC-u oraz wypytywanie o ulge
      w kasach. Ostatnio okazalo sie jednak, ze karta ISIC daje znizki studenckie dla
      Polakow studiujacych za granica. Tak stoi w regulaminie PKP.

Poniewaz byl to dla mnie lekki szok, postanowilem przetestowac ISIC na trasie
      Krakow-Białystok-Krakow z przesiadka w Wawie.
      W kraku na dworcu w dwoch kasach oraz informacji powiedziano mi ze spokojnie
      moge jechac na ISIC jesli wylegitymuje sie dodatkowo dowodem lub paszportem. Do
      Kielc konduktor tez trzymal sie tej wersji tak samo jak konduktorka sprawdzajaca
      bilety na trasie Kielce -Wawa. Na Centralnym zarowno w informacji jak i w
      kasach dalej ISIC uprawnial mnie do znizek. Sytuacja zmienila sie w pociagu do
      Bialegostoku gdzie konduktorzy znali regilamin. Regilamin czytaja ze
      zrozumieniem takze w informacji w Bialymstoku.
      W drodze powrotnej ISIC byl znowu be na trasie Bialystok-Wawa, legalny miedzy
      Wawa a Kielcami a juz nielegalny na trasie do Krakowa. Tu trafilem na kierownika
      pociagu, ktory po wysluchaniu historii calej podrozy z ISICiem, lagodnie
      sprowadzil mnie na ziemie tekstem "to jest Polska wlasnie" okraszonym pieknym
      "tak sie u nas czyta przepisy" i "moze sie Pan odwolywac, jesli masz Pan czas i
      nerwy". W koncu litosciwie darowal biednemu studentowi...

ale i tak uwielbiam PKP :)))) dobre bo tanie :))
      • ksaga Re: znizki 07.06.05, 21:41
        olać PKP , warto miec ISIC ze wzgledu na inne znizki w calej Poslce i na całym
        świecie
        a karta isic nie zastepuje legitki i juz
        • Gość: rasta Re: znizki IP: *.crowley.pl 08.06.05, 11:58
          > olać PKP , warto miec ISIC ze wzgledu na inne znizki w calej Poslce i na całym
          > świecie
          > a karta isic nie zastepuje legitki i juz

karta isic zastepuje polska legitke za granica. w wielu krajach nasza
          "ksiazeczka" wyglada podejrzanie i nie jest honorowana. znizki na isic nie sa
          powalajace, karte warto miec z powodu miedzynarodowego ubezpieczenia.
          mam wrazenie, ze pracujesz lub chociaz praktykujesz w Almaturze, gdzie mozna
          kupic isic. slabo reklamujesz produkt. w sumie sam lepiej zrobilem to za ciebie.
          pozdr.
          • ksaga rasta 08.06.05, 15:51

cóż o karcie ISIC możnaby pisac długo, wątek dotyczył znizek wiec nei
            poruszalam tematu ubezpieczenia, brawo dla ciebei za wtrącone grosze :)
            a ilośc zniżek w danym miescie zalezy wyłacznie od ludzi ktorym chce sie szukac
            potencjalnych miejsc "zniżkowych"
            polecam Toruń
            mysle ze kazdy posiadacz karty moze znalesc jej korzysci, jeden w znizkach a
            juz na pewneo w ubezpieczeniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka