Gość: MK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:13 Co byście wyrali?? Informatykę na UJ czy Elektronikę i telekomunikacją na AGH? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Triskel Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.netcontrol.pl 17.07.05, 19:32 agh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:12 Informatyke UJ. Chyba ze cie prawdziwa infa nie kreci to agh. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bunia Re: Co wybrać: UJ czy AGH? 17.07.05, 22:24 ja bym wybrała UJ, w koncu renoma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała AGH IP: *.rtk.net.pl 17.07.05, 23:00 AGH. Z tego co wiem, infa na UJ jest bardzo teoretyczna. a jeśli chodzi o techniczne kierunki, to renomę na pewno większą ma AGH!!! z AGH poza tym trudniej wylecieć ;) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
motylek_86 Re: Co wybrać: UJ czy AGH? 17.07.05, 23:19 jasne że AGH :D :D:D bez cienia zastanowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl / *.bydgoska.krakow.pl 18.07.05, 01:22 jasne ze UJ infa na UJ staaaaryyy... :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:21 A ja zapytam sie tak. Co lepiej: informatyka stosowana czy zwykla na UJ. Myślałem że poziom jest wyrównany, a program stosowanej jakoś bardziej mi odpowiadał dlatego wybrałem ją (i pewnie sie dostałem:-)). Ale ostatnio słyszę opinie, że idą tam ludzie którzy nie dostali sie na zwyklą. Może jakiś student UJ sie wypowie jak to jest z informą stosowaną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:50 zdecysowanie zwykla!!! na infie w Instytucie Informatyki(zwykla) mozesz wybrac sobie specjalizacje Inf. stosowana, kierunek w II istnieje od ponad 30 lat natomiast ten w Instytucie Fizyki od okolo 3 lat(nie maja nawet jeszcze absolwnetow) Infa stosowana jest na poziomie pk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:27 Tak sie jeszcze spytam. Mówisz to jako student tego kierunku czy tylko słyszałeś takie opinie od znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:13 Ja idę na stosowaną na UJ ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:20 a ja mam jeszcze w zapasie uniwerek we wrocławiu no i oczywiście wielki dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
haberteh Re: Co wybrać: UJ czy AGH? 19.07.05, 23:48 mam identyczną sytuację. UJ, AGH + UWr. napisz co wybrałeś w końcu. (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:41 jeszcze nie wybrałem ale bliżej jest mi chyba do uj. Sprawa wygląda tak: miałem najlepszy wynik z testu na informe stosowaną!!! Z kolei do wrocławia zabrakło mi tylko jednego punktu (mówiłem ze sie dostałem, bo myślę ze odwołanie bez problemu zostanie przyjęte). Wynika z tego że lepsi idą do wrocka. Z drugiej strony na uj odpada ogrom ludzi (gdzieś czytałem że z 120 zostało 30), czyli jednak poziom musi być niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
haberteh Re: Co wybrać: UJ czy AGH? 22.07.05, 00:25 no ja z tych ich śmiesznego testu miałem 100% d-: razem z maturą 92pkt. i co, wybrałeś już cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:43 powiem tak. Będę chyba zmuszony złożyć świadectwo na UJ, bo odwołania we wrocku rozpatrują dopiero w sierpniu(ale pan z sekretariatu kazał mi zadzwonić jeszcze w poniedziałek bo będzie więcej wiedział). > no ja z tych ich śmiesznego testu miałem 100% d-: hmmm, a pani w sekretariacie mówiła mi że mam 40pkt/50 i że chyba jest to najwyższy wyni bo w tej chwili nie widzi lepszego. Z drugiej strony to nawet dobrze, bo lepiej jest mieć wokół siebie mądrzejszych ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 17:12 44 punkty?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 17:11 dziasaj sie juz tam zapisalem ale zobacze jecze bo jak sie dostane na jakmos informe na agh to tam pojde (wolne miejsca) choc mysle o elektronice i telekomunikacji ale bardzej kreci mnie informatyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.05, 00:42 ja bym wybrala UJ. jesli chodzi o infe to jest na pewno lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.05, 00:44 zdecydowanie UJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzior Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:21 ojoj kazdy z krakowa ci powie AGH!! to nic ze renoma po uniwersytecie wychodza najgorsi informatycy (taka prawda) a poza tym na AGH mozesz sie bez problemu zapisac na Cisco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:06 każdy kto choć trochę wie o co biega w studiach technicznych powie Ci że agh. Chyba że chcesz mieć mnij nauki - to wtedy uj. ale na pracę w zawodzie po infie na ujocie nie licz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 00:00 Tak czytam wasze posty i widze ze co jedne to lepsze cary wypisuje. Ludzie jesli chodzi o infe to wcale nie liczy sie uczelnia. Infy trzeba sie uczyc samemu jesli sie chce podołać to czego cie naucza lub beda probowali nauczyc starczy ci na 1 rok po uczkonczeniu studiów. Trudno porownywac obie uczelnie i trudno jednoczesnie je krytykowac. Uj jak Uj stara renoma kompa tam czasem długo mozesz nie uświadczysz jednak jeśli bedziesz sie sam kształcił tak jak to powinien robić każdy student to w szybszym tempie znajdziesz bardziej płatna prace niz na agh. Co do agh wszyscy sobie chwala ale coraz bardziej słychac, ze sie trzeba postarać by wylecieć, ze profesorzy zlewaja na całej lini, ogolnie bałagan itd. Jednak nikt ci nie powie całej prawdy. Jedne sleczy nad kompem 18/24h dziennie a drugi baluje i potem wychodza opinie rozne. Pozatym znam osobiscie pieć osób które wcale tego co teraz maja i tyle ile zarabiaja nie zawdzieczaja AGH owi czy UJ. Konczyli nie koniecznie szkoły panstwowe czy nawet jakies renomowane. Po prostu mieli czas i sleczeli nad tym co lubieli projektowali, chodzili na dodatkowe kursy np CISCO czy MSAcademy itd. Czesto zdobywali nowe znajomosci na konferencjach i przez to odszli do tego do czego doszli. Teraz nikt tego nie mowi ale w zawodzie informatyka po czesci liczy sie szkoła i wykształcenie ale coraz czesciej bierze góre nad tym doświaczenie które jest bardzo trudno zdobyc bez zapału. Pozatym na studiach nikt cie nie bedzie uczył zapomnij oni tylko maja ci przedstawić materiał i od czasu do czasu go sprawdzić. NA STUDIACH MUSISZ SIE UCZYC INFORTY SAM A Z DZISIEJSZYM ZAPLECZEM KSIAZKOWYM WIERZ MI MOZNA SIE NAUCZYC INFY NAWET BEZ STUDIÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fal_len Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 22.07.05, 08:21 zgadzam się z opinią kolegi, który stwierdził, że każdy z Krakowa powie aby wybrać AGH!! UJ jest dobrą uczelnią, z renomą, ale jeśli chodzi o techniczne kierunki to tylko AGH!! większa szansa ze znajdziesz pracę nawet już na studiach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 17:13 a to ciekawe...skąd Ty to wiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laverna Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.sanetja.pl 22.07.05, 08:56 Jezeli chcesz sie uczyc to wybierz UJ , jezeli chcesz sie bawic a przy okazji skonczyc jakąś szkołe wyższą to AGH. Lata swietlnosci tej uczelni juz mineły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 Elektronikę i telekomunikacją na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 17:21 czy istnieje duza roznica poziomow miedzy stosowaną a zwyklą? nie skladalem na zwyklą bo mi sie wydała za bardzo teoretyczna i słyszałem ze ciezko to skonczć... mi tez bardziej podobał sie progam infy stosowanej i tam poszedłem...a czy jest cos takiego ze Ci z infy stosowanej traktowani są jako CI gorsi? (gorsza kadra i ogolne traktowanie)... zreszatą w pełni zgadzam sie z C4...a własnie gdzie sie dostales? AGH? infa na uj? infa stosowana na uj? pk? a poza tym to gmach tych dwoch wydziałow (MiI & FAIS) to chyba najbrzydszy gmach uczelni w krakowie...:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indiana Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:25 Jeśli chodzi o wygląd budynku FAIS to odniosłem podobne wrażenie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 10:13 Ja dostałem sie na WSZiB na prywatna jest to uczelnia kolo agh sponsorowana podobno przez agh 90% profesorów z agh 10% z UJ na infe ,jednak złozyłem odwołanie i dzwonił do mnie gość z agh zebymm szybko napisał podanie na wolne miejsce bo mam całkiem spory wynik i ze powinienem sie dostać na Infe stosowana na FiIS lub EAIiE . W pierwszej turze sie nie dostałem ale sie nie załamuje. Ja sie infy ucze sam i gdyby nie to ze w przyszlosci bede potrzebowal wykrztalcenie to bym juz pracowal w swoim zawodzie. Jednak wiecie wole miec szkole skonczona niz potem nie ma awansu bo musisz kursy pokonczyc. Zreszta w infie ogromny nacisk składa pracodawca na Doswiadczenie. A to ze ktos tutaj powiedział, że po agh odrazu sie znajdzie prace to bzdura, nieprzecze ze duzo osob znajduje ale nie wszyscy. Jesli chcecie miec mozliwosci na znalezienie pracy to musicie miec w pizde kursów pokonczonych i wyjezdzać na konferencje etc. Wiadmo, ze mozna znalesc prace bez tego jednak znalesc dobra prace jest o wiele trudniej. Ostatnio spotkałem sie z gosciem co konczy gimnazjum a juz zarabia w grafice komputerowej po 2500zł wiec jak skonczy liceum bo tam sie wybiera ipotem studia to juz w tym czasie moze zarabiac pieciokrotnie tylce lub wiecej. Kazdy gani UJ a jest to tez bardz dobra uczelnia. Czym rozni sie infa od infy stosowanej, a no tym ze przewaznie infa stosowana jest otwierana na kilku wydziałach patrz (agh ) i jest ona kierunkowana pod okreslony cel np wydział fizyki ( na ostatnim roku ) ma sie wykorzystanie informatyki i poznanej wiedzy w zastosowaniach medycznych i fizycznych, po metalurgi ma sie tam zastosowanie w silnikach cieplnych czy jakos tak po geodezji masz zastosowanie w programowaniu map obsłudze itd , wiadomo posiadasz wiadomosci takie jak na zwykłej infie ale w okrojonym stanie. Na infie jest bardziej teoria i zastosowanie rozszezone. Masz specjalnosci np programista jednak nie jest ona ukierunkowana pod medycyne, czy przemysł. Administrator sieci komputerowych fajna ale ciezka praca lub grafik komputerowy etc. Taka jest roznica infa stosowana ma cie nauczyc robic cos dla jakiejs kategori przemysłu jednak konczac wcale nie musisz wygonywac programów fizycznych , medycznych ale masz ku temu przygotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.net.autocom.pl 23.07.05, 10:52 C4 a ile masz punktow? bo ja tez ciągle licze na infe na agh (zwyklą albo stosowaną) a jak sie dostane na EiT na agh to chyba jednak pojde na stosowaną na uj...ja mam 1065 puntków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawosc Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:36 C4 a tak z ciekawosci - czym sie zajmujesz ("uczysz sie sam")?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:54 agh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: Co wybrać: UJ czy AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 01:05 Punkcików masz więcej bo ja ma bodajze 915, wiem niewiele ale proboje. Co ja porabiam aktualnie ucze sie linuxa budowy sieci i toszke programuje jak mi pozostaje czasu. Czytam troszke o kursach cisco bo sie ma zamiar na nie zapisac. I jak jest okazja to cos dorabiam tym co sie nauczyłem. Aktualnie jestem na etapie studiów własciwie poczatku jak to mozna nazwać poczatkiem, moze kiepski pocztek ale nie poddaje sie i ucze sie sam, duzo wydaje na ksiazki informatyczne bo juz wpakowalem w ten interes pewnie 1k zl, ale mysle ze wiedza ktora powoli wplywa zaowocuje wiekszym plonem. Odpowiedz Link Zgłoś