Dodaj do ulubionych

ae wroclaw czy umk?

IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 10:01
mam dylemat, dostalam sie na ekonomie do torunia i na ae we wrocławiu ...co
wybrac? czy mylne sa pogloski, ze na ae we wroclawiu jest slaby poziom? jest
jescze jedna opcja, wolny sluchacz na ae w poznaniu...co robic? prosze o
pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: rama Re: ae wroclaw czy umk? IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 13:22
      ?
      • Gość: ziokes Re: ae wroclaw czy umk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:55
        ae wroclaw ma duzo wyzszy prestige anizeli umk
    • Gość: Karol Re: ae wroclaw czy umk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:15
      Jeżeli chodzi o rankingi to UMK prowadzi. W rankingu Rzeczpospolitej z 2003 UMK ma 14 miejsce w Polsce, a AE Wrocław 21. Wg tegorocznego rankingu Perspektyw i Rzeczpospolitej UMK ma 12, a AE Wrocław 24 miejsce. Czyli prestiż jest lepszy na UMK. Ja też już wiele razy spotkałem się z opinią że na AE Wrocław jest słaby poziom, ale może nie jest aż tak słaby tylko poprostu słabszy niż na innych dobrych uczelniach. Jeżeli chodzi o wolnego słuchacza na AE w Poznaniu to ja bym sobie to odpóścił i wybierał pomiędzy tymi uczelniami na które się dostałem. Wydaje mi się że ogólnie UMK jest lepszą uczelnią niż AE Wrocław , ale wybór należy do Ciebie.
      • Gość: student Re: ae wroclaw czy umk? IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 21.07.05, 18:42
        Zdecydowanie UMK.
    • Gość: rama Re: ae wroclaw czy umk? IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 19:40
      hmmm, no w lasnie, ale zawsze we wroclawiu jest akademia ekonomuiczna, a w
      toruniu to uniwersyet, z reszta niew iem czy akurat poziom nauk ekonimicznych w
      toruniu jest wysoki, z reszta to duzo mniejsze i podobno mniej atrakcyjne
      miasto...kto jescze slyszal ze we wroclawiu jest niski poziom?
      • Gość: roswellka Toruń!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 20:46
        ja na twoim miejscu wybrałabym UMK!! przeciez toruń to super miasto i ma
        bardzo bogate życie studenckie!! Sam ś.p. Jan Paweł II podczas pielgrzymki do
        Torunia odwiedził Aulę!! ja na twoim miejscu bym sie nie zastanawiała!
        • Gość: ilcia umk IP: *.netway.com.pl 21.07.05, 22:43
          Zazdroszcze ci tego UMK. Ja chcialam slkadac tam podanie, ale zrezygnowalam i
          teraz zaluje. Na twoim miejscu tylko tam bym poszla.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka