Gość: margonelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:32 lepiej byc wolnym sluchaczem na dziennych czy moze zaczac studia zaocznie lub wieczorowo?? Wszelkie opinie mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 13:17 dołączam s ie d o pytania Odpowiedz Link Zgłoś
attta Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? 21.07.05, 13:19 Wolny słuchacz to student na pierwszym semestrze, bez indeksu. Jesli zaliczy pierwszą sesje dostaje indeks. czyli warto.Poz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: 62.121.136.* 21.07.05, 13:19 Ponoc warto, bo w momencie,gdy sie zaliczy pierwszy rok (tzn. zda sie wszystkie egzaminy) przyjmuja od razu na studia i jest sie na II roku juz 'pelnoprawnym' studentem (tzn. dostaje sie indeks) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.tvp.pl 21.07.05, 13:27 No pewnie,ze warto!Ja byłem wolnym słuchaczem.Jeszcze przed 1 sesja dostałem indeks.zalezy od uczelni kiedy dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tazza Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 21.07.05, 14:14 ile się płaci za bycie "wolnym słuchaczem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:55 ile sie placi?? to zalezy od uczelni na przyklad na AE chca 3950zl za semestr!!! czy w takim razie dalej warto byc wolnym sluchaczem??!! i czy jesli bede wolnym sluchaczem to bede studiowac tak jak wszyscy inni? jak to jest w praktyce? no tak, po zaliczeniu roku dostaje sie indeks, ale czy to jest pewne na 100% ? piszcie to czego doswiadczyliscie "na wlasnej skorze" i o czym slyszeliscie Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:56 xyz na jakiej uczelni dostales tak szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.tvp.pl 21.07.05, 15:08 Na Politechnice Rzeszowskiej.Musiałem zapłacic 1300 zł. za wolnego słuchacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:14 to stosunkowo niewiele w porownaniu z AE... a jak wygladaja studia? na tych samych zasadach co dzienne w normalnym trybie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nea Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.atx.pl / *.atx.pl 21.07.05, 15:30 jestes prawie zwyklym studentem, tylko ze nie masz zadnych praw, indeksu, legitymacji czyli znizek i wstepu do studenckich lokali. studiujesz jak kazdy, niczym sie nie roznisz, normalnie chodzisz na zajecia, cwiczenia, piszesz kola..., tylko ze w sesji wszystko musisz zaliczyc w pierwszym terminie, wtedy dostajesz legitymacje i indeks. czyli warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:39 a jesli nie zalicze wszystkiego w pierwszym terminie? wtedy dalej moge sie ubiegac o indeks? i nie rozumiem jeszcze jednego:nie mam wogole wstepu do studenckich lokali? czy tylko nie bede miec znizek... i czy kazdy wolny sluchacz dostaje indeks jak juz wszystko zaliczy czy jest jakas dodatkowa rozmowa czy cos w tym rodzaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancia83 Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.chello.pl 21.07.05, 17:23 byłam wolnym sł i nie zaluje, co prawda kosztowalo o moich rodzicow 4200 zł (cały rok) ale potem we wrzesniu( po letniej sesji) dostalam index i legitke- nie bylo zadnej rozmowy itp. u mnie zaden z wolcch sł nie odpadł, nawet czesto bylo tak, ze lepiej sie uczlyli od zwyklych studentow. za zaoczne trzeba placic az 5 lat, a ja placilma tylko rok..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:10 ja tez wybieram sie na wolnego jesli z odwołania sie nie dostane... ale słyszałam ze mozesz dostac pełne prawa po 2,3 miesiacach...a nie czekac do konca semestru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmoro Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:29 Wie ktos jakie sa ceny na Uj za wolnego sluchacza ?? Mam na mysli Zarzadzanie i MArketing. Wlasnie co jesli nie zalicze jakiegos przedmiotu za pierwszym razem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancia83 Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.chello.pl 21.07.05, 23:29 to czy dstajesz sie pełnoprawnym studentem zalezy od uczelni, wydzialu. wiem ze na polibudzie gdanskiej na jednym z wydzialów wolni słuchacze dostaja legite i index. a jesli chodzi o zdawanie sesji, to u mnie wolnych słuchaczy nie uwalali- dawali zaswsze jeszcze jedna szanseale to pewnie zalezy od uczelni itd.ale naprawde polecam wolnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacelle@poczta.fm Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.broker.com.pl 23.07.05, 22:05 mi braklo 2 punktow na filologie romanska UJ, jesli nie przyjma mnie z odwolania, tez chcialabym byc wolnym sluchaczem... ale jak to wyglada technicznie? pisze podanie we wrzesniu? bo z tego co slyszalam, na niektorych uczelniach sa zapisy, kto pierwszy ten lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś