Dodaj do ulubionych

WOLNY SŁUCHACZ-WARTO???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:32
lepiej byc wolnym sluchaczem na dziennych czy moze zaczac studia zaocznie lub
wieczorowo??
Wszelkie opinie mile widziane :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 13:17
      dołączam s ie d o pytania
      • attta Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? 21.07.05, 13:19
        Wolny słuchacz to student na pierwszym semestrze, bez indeksu. Jesli zaliczy
        pierwszą sesje dostaje indeks. czyli warto.Poz
    • Gość: misia Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: 62.121.136.* 21.07.05, 13:19
      Ponoc warto, bo w momencie,gdy sie zaliczy pierwszy rok (tzn. zda sie wszystkie
      egzaminy) przyjmuja od razu na studia i jest sie na II roku juz 'pelnoprawnym'
      studentem (tzn. dostaje sie indeks)
      • Gość: xyz Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.tvp.pl 21.07.05, 13:27
        No pewnie,ze warto!Ja byłem wolnym słuchaczem.Jeszcze przed 1 sesja dostałem
        indeks.zalezy od uczelni kiedy dostaniesz.
        • Gość: tazza Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 21.07.05, 14:14
          ile się płaci za bycie "wolnym słuchaczem"?
          • Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:55
            ile sie placi?? to zalezy od uczelni
            na przyklad na AE chca 3950zl za semestr!!! czy w takim razie dalej warto byc
            wolnym sluchaczem??!! i czy jesli bede wolnym sluchaczem to bede studiowac tak
            jak wszyscy inni? jak to jest w praktyce?
            no tak, po zaliczeniu roku dostaje sie indeks, ale czy to jest pewne na 100% ?
            piszcie to czego doswiadczyliscie "na wlasnej skorze" i o czym slyszeliscie
            Pozdrawiam!!
        • Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:56
          xyz na jakiej uczelni dostales tak szybko?
          • Gość: xyz Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.tvp.pl 21.07.05, 15:08
            Na Politechnice Rzeszowskiej.Musiałem zapłacic 1300 zł. za wolnego słuchacza
            • Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:14
              to stosunkowo niewiele w porownaniu z AE...
              a jak wygladaja studia? na tych samych zasadach co dzienne w normalnym trybie??
              • Gość: nea Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.atx.pl / *.atx.pl 21.07.05, 15:30
                jestes prawie zwyklym studentem, tylko ze nie masz zadnych praw, indeksu,
                legitymacji czyli znizek i wstepu do studenckich lokali.
                studiujesz jak kazdy, niczym sie nie roznisz, normalnie chodzisz na zajecia,
                cwiczenia, piszesz kola..., tylko ze w sesji wszystko musisz zaliczyc w
                pierwszym terminie, wtedy dostajesz legitymacje i indeks.
                czyli warto.
                • Gość: xyz Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.tvp.pl 21.07.05, 15:32
                  potwierdzam
                • Gość: margonelka Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:39
                  a jesli nie zalicze wszystkiego w pierwszym terminie? wtedy dalej moge sie
                  ubiegac o indeks?
                  i nie rozumiem jeszcze jednego:nie mam wogole wstepu do studenckich lokali? czy
                  tylko nie bede miec znizek...
                  i czy kazdy wolny sluchacz dostaje indeks jak juz wszystko zaliczy czy jest
                  jakas dodatkowa rozmowa czy cos w tym rodzaju?
                  • Gość: ancia83 Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.chello.pl 21.07.05, 17:23
                    byłam wolnym sł i nie zaluje, co prawda kosztowalo o moich rodzicow 4200 zł
                    (cały rok) ale potem we wrzesniu( po letniej sesji) dostalam index i legitke-
                    nie bylo zadnej rozmowy itp. u mnie zaden z wolcch sł nie odpadł, nawet czesto
                    bylo tak, ze lepiej sie uczlyli od zwyklych studentow. za zaoczne trzeba placic
                    az 5 lat, a ja placilma tylko rok.....
                    • Gość: :) Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:10
                      ja tez wybieram sie na wolnego jesli z odwołania sie nie dostane...
                      ale słyszałam ze mozesz dostac pełne prawa po 2,3 miesiacach...a nie czekac do
                      konca semestru
                      • Gość: elmoro Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:29
                        Wie ktos jakie sa ceny na Uj za wolnego sluchacza ?? Mam na mysli Zarzadzanie i
                        MArketing. Wlasnie co jesli nie zalicze jakiegos przedmiotu za pierwszym
                        razem ??
                        • Gość: ancia83 Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.chello.pl 21.07.05, 23:29
                          to czy dstajesz sie pełnoprawnym studentem zalezy od uczelni, wydzialu. wiem ze
                          na polibudzie gdanskiej na jednym z wydzialów wolni słuchacze dostaja legite i
                          index. a jesli chodzi o zdawanie sesji, to u mnie wolnych słuchaczy nie uwalali-
                          dawali zaswsze jeszcze jedna szanseale to pewnie zalezy od uczelni itd.ale
                          naprawde polecam wolnego!
    • Gość: nacelle@poczta.fm Re: WOLNY SŁUCHACZ-WARTO??? IP: *.broker.com.pl 23.07.05, 22:05
      mi braklo 2 punktow na filologie romanska UJ, jesli nie przyjma mnie z
      odwolania, tez chcialabym byc wolnym sluchaczem... ale jak to wyglada
      technicznie? pisze podanie we wrzesniu? bo z tego co slyszalam, na niektorych
      uczelniach sa zapisy, kto pierwszy ten lepszy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka