Dodaj do ulubionych

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzienne?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:42
Niestety nigdzie się nie dostałem (pewnie nie ja jeden). Jak myślicie: lepiej
isć na dzienne (w uczelni niepaństwowej) czy na zaoczne? Koszt prawie ten
sam, więc liczą sie tylko możliwości po skończeniu studiów. Czy pracodawcy
wolą pracowników po dziennych prywatnych czy po zaocznych? dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: onnn Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:18
      uczelnia prywatna nigdy nie będzie państwową,lepiej na pańtwówce zawsze możesz
      się próbować się przenieśc na dzienne lub zdawać za rok jeszcze raz,mimo
      wszystko pracodawca przychylniej zawsze patrzy na uczelnie państwowe,które
      musisz skończyć"własnymi siłami"a nie za pomoca kaski-najwygodniej jest iść na
      prywatnę-płacisz to i tak cię nie wyrzucą,to zauwazysz za pare lat...
    • Gość: dobra rada Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:10
      skoro i tak masz isc na platne studia, to wybierz zaoczne na jakiejs panstwowej
      renomowanej uczelni...
      wtedy na pewno bedzie ok:)
      a jednoczesnie zdobedziesz doswiadczenie, jak juz na studiach zaczniesz pracowac
      • endangered_species Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie 22.07.05, 16:03
        Wprawdzie ja dostałam sie na dzienne, ale i tak coś poradze...

jeżeli rozważasz prywatną to tylko Koźmiński albo SWPS na resztę szkoda pieniędzy.

Ponoć na zaocznych teraz lepiej, bo możesz sobie prace znaleźć juz w trakcie
        studiów i potem ją utrzymać. Bo tak naprawdę dla pracodawcy na pierwszym miejscu
        liczą się umiejętnosci i doświadczenie, a dopiero później wykształcenie.
        Z pewnością jednak lepiej zaoczne na państwowej niż prywatne dzienne na byle
        jakiej niepaństwowej, przecież zawsze będziesz mógł sie przenieśc na dzienne
        jeżeli będziesz miał odpowiednią średnią!

Takie jest moje zdanie. Interesowałam niepaństwowymi przed wynikami matury więc
        sporo o nich wiem i dlatego mam coś do powiedzenia na ten temat.

Pozdrawiam i życzę mądrej i przemyślanej decyzji

PS Pisz jeszcze odwołanie, a może jednak się uda...
    • Gość: olla Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:35
      jak już coś to zaoczne na państwowej
      • Gość: gwiazda Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.pikonet.pl / 82.160.33.* 22.07.05, 20:14
        hej
        powiem tak: wszystko zalezy od tego na jaki wybierasz sie kierunek, bo niektorych nie oplaca sie i zreszta nawet nei wyobrazam sobie studiowac zaocznie
        lepiej wtedy podjac studia na uczelni niepanstwowej, ale jednak o wyrobionej renomie, ja osobiscie nie dostalam sie na uj, mialam isc na zaoczne na UŚ, jednak po dluzszym przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw wybralam ksw w krakowie, mimo iz tyle forumowiczow mowiac brzydko najezdza na ta szkole, to moim zdaniem ona nie jest taka zla, daje duze mozliwosci, wystarczy chciec sie uczyc!!
    • Gość: bejbi Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:14
      w tym przypadku zaoczne
    • Gość: help Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:41
      mam ten sam problem i chyba coraz bardziej przekonuje sie do zaocznych.
    • Gość: psikuta Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:54
      płatne dzienne o wyrobionej renomie!
      • Gość: kaska Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 16:40
        pamietaj ze zaoczne to tylko 60 % programu, wiec jeśli myslisz o prawie to
        potem i tak nie masz szans na aplikacje psychologie najlepiej na swps panuja
        tam lepsze warunki niz na uw nawet dziennym, jeśli chcesz studiować jakiś
        lużny humanistyczny kierunek to lepiej zaoczne i znależć sobie prace z tym
        związaną
        • Gość: radar Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:23
          Myśle o informatyce ekonomicznej. Nie dostałem sie ne AE do Krakowa na dzienne
          (informatyka i ekomometria)i własnie nie wiem czy brać to na zaoczne czy isc na
          prywatne dzienne.
        • Gość: Gocha Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.05, 19:40
          Zaoczne to 80% programu, a nie 60. To jednak spora różnica!
    • Gość: dklvjl Re: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaoczne vs dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:43
      ja mysle ze najlepsze sa wieczorowe na uczelni panstwowej jesli jeszcze jest
      mozliwosc sie dostac , bo porgram jest identyczny jak dziennych raczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka