Dodaj do ulubionych

KRAKÓW AZORY

22.07.05, 19:04
mam takie pytanie do studentów krakowiaków lub juz dobrze zadomowionych w
owym mieście: otóż czy warto wynajmować mieszkanie na azorach? chodzi mi
przedewszystkim o dojazdy (musze dojechac pod Cracovie no i do rynku...)i co
myslicie wogole o tej dzielnicy- czy jest tam dużo studentów i czy ogolnie
jest tam bezpiecznie bo słyszałam że jest troche kiboli... i jak jest w tej
dzielnicy z takimi rzeczami jak np. basen/siłownia/sauna- jest gdzies w
poblizu jakis temu podobny przybytek? z góry dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: poszukująca Re: KRAKÓW AZORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:20
      też szukam info na ten temat
      • Gość: a Re: KRAKÓW AZORY IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 20:29
        niebezpiecznie :/ a dojazdy sa :)
      • olcialz Re: KRAKÓW AZORY 22.07.05, 20:30
        ja nawet tam byłam i oglądałam mieszkanie- bede tam prawie na 100% wynajmowac
        na Chełmońskiego w takim duzym 10pietrowym bloku, który jest raczej obsku..ały
        ale mieszkanko spoko no i nie za drogie. ale nie wiem jak wyglądaja dojazdy bo
        chyba nie ma tramwajów tylko autobusy i chciałabym bardzo zeby mnie ktos
        poinformowal jak to wygląda... a ty na jaka uczelnie idziesz i zdecydowałas sie
        juz na mieszkanie w tej dzielnicy?
        • Gość: Triskel Re: KRAKÓW AZORY IP: *.netcontrol.pl 23.07.05, 11:27
          czy numer owego bloku wynosi 4 ?? :)
    • Gość: Dawid Re: KRAKÓW AZORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:29
      Wiesz jaką ma sławe Nowa Huta ?? Jeślitak to mogę Ci powiedzieć, że podobną ma
      dzielnica Azory. Jedna z najniebespiecznijszych w Krakowie. Nie jest też zbyt
      blisko centrum.m
      Zdecydowanie nie polecam.
      • olcialz Re: KRAKÓW AZORY 22.07.05, 20:32
        tzn jak sie mnie spytaja za jaka druzyną jestem to co mam odp.???
        • Gość: a Re: KRAKÓW AZORY IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 21:51
          na chelmonskiego chodzilam do LO

jak sie spytaja za kim jestes to za Wisla :) inaczej nie zyjesz :]
          • olcialz Re: KRAKÓW AZORY 22.07.05, 22:46
            dzięki:)ale mam nadzieje ze oni pod tym wzgledem dziewczyn nie tepią
            • Gość: a Re: KRAKÓW AZORY IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 22:56
              dziewczyn nie, nawet raczej nie pytaja :) tylko nie chodz z szalikiem cracovii i jesli wychodzisz z facetem to wmow mu ze jest za wisla :)
              • olcialz Re: KRAKÓW AZORY 22.07.05, 23:01
                no ma sie rozumiec a szaliczek mam neutralny- bez pasów tylko taki szro bury
            • Gość: marli Re: KRAKÓW AZORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:03
              też chodziłam do lo na Azorach.
              Powiem tyle: głupie gadanie nigdy tam nie bywających!!!
              Tak jak i w większości dzielnic Krakowa. Jeszcze żadna zaczepna gadka do mnie
              tam nie trafiła. Pijaki sie tam zdażają jak i wszędzie i paru zawziętych
              kibiców ale oni są poekscytowani we własnym młodym gronie..
              pijaka sie widzi czy podejrzaną mor** to się omija jak wszędzie..
              ludzie spoko (zazwyczaj biedniejsi)
              dojazd całkiem cvałkiem- pod Cracovie: 173, 144, 103 przy Akademi Rolniczej,
              inne autobusiki 130, 139, 118, z 172 z pętli (nie z tej z 130)
              moja znajoma na piechote śmiga z rynku na Azory w nocy- podziw i szok ale
              jednak raczej odradzam
              chyba że kilka osób i bez hałasów
              pozdr
              • olcialz Re: KRAKÓW AZORY 22.07.05, 23:06
                bardzo bardzo dziekuje za sensowną odpowiedź i za słowo pocieszenia:)gorąco
                pozdrawiam!
    • Gość: marli Re: KRAKÓW AZORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:11
      siłownia i solarium są. Solarium koło XIV lo
      siłownia chyba przy Urzędzie Marszałkowskim (jak sie nie myle) na trasie 130
      i druga siłownia w rejonie Azorów nie pamiętam gdzie.
      natomiast z basenem i sauną to nie wiem
      szukaj na lini Wrocławska- Azory :-)
      proponuje rowerek z dalekiego domciu na krakowskie Azory sobie przytaszczyć
      i tak śmigać na Uczelnie- naprawde sie opłaca i serio szybko sie jedzie
      • olcialz Re: KRAKÓW AZORY 22.07.05, 23:14
        no juz o tym myślałam i rowerek bedzie tylko niestety nie jest to całoroczny
        środek lokomocji, ale i autobusy sa o.k. jeszcze raz dzieki za info!
        • Gość: triple Re: KRAKÓW AZORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:34
          "na azorach fajnie jest..." :) a tak serio to gadanie ze to strasznie
          niebezpieczna dzielnica jest mocno przesadzone. na azorach owszem, rzadzi wisla,
          kibole sie trafiaja ale oni leja siebie nawzajem :P a dojazd jest bardzo
          przyjemny do centrum i na uczelnie (na agh cos kolo 10 min autobusem) :)
          PS. gadtki o nowej hucie tez sa troche przesadzone, prawda, zdarzaja sie niemile
          incydenty ale bez jaj, najczesciej glupoty wygaduja ludzie ktorzy nigdy nawet na
          hucie nie byli... pozdro
    • Gość: anka Re: KRAKÓW AZORY IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 23.07.05, 01:06
      cześć olciaz :) ja także szukam lokum . Najlepiej jakiegoś jednoosobowego
      pokoju. Nie wiesz może jak mogłabym takie coś znaleźć? Mieszkanie w bloku mogło
      by być bo jestem przyzwyczajona do bloku i wspinania się na 10. piętro jak winda
      się zepsuje;) A co do Azorów to także może być choć Ruczaj byłby o wiele lepszy
      bo na nowym Kampusie UJ będę się uczyć ale jeśli cena byłaby dobra to na innych
      dzielnicach też się da mieszkać;) Może ktoś mi pomoże?
    • Gość: Triskel Re: KRAKÓW AZORY IP: *.netcontrol.pl 23.07.05, 11:29
      mieszkam na azorach i je polecam, mieszkanka sa male i włascieciel je wynajmują.
      jest blisko do centrum , w szczególności do pk i agh
      jezli chodzi o "przybytki" to raczej kiepsko, ale do centrum sie chodzi i tyle
      zapraszam :)
    • Gość: student_ae Re: KRAKÓW AZORY IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 23.07.05, 15:42
      "starych" azorów nie polecam, obskurne bloki i niezbyt dobra komunikacja, już
      lepsze "nowsze" azory - nowe bloki pod Opolską i Rondem Ofiar Katynia (okolice
      ulicy Radzikowskiego) ale tam komunikacja też pozostawia troche do życzenia.

a wogóle to nie wiem czemu wszyscy sie uparli że jak mieszkanie w "gorszej"
      dzielnicy i w starym bloku albo kamienicy to tanie i lepsze dla studentów, w
      krakowie naprawde można znaleźć mieszkanie w nowym budownictwie, bez gazu,
      czasem w bloku z monitoringiem, z lepszym dojazdem, po takiej samej cenia jak w
      starym bloku na hucie czy azorach, wystarczy poszukac

żeby nie było że sie nie pochwaliłem gdzie mieszkam - os. krowodrza górka, nowe
      bloki przy pętli tramwajowej, na uczelnie 15 minut tramwajem, tramwaje w
      szczycie odjeżdżają co 2-3 minuty, osobiscie nie zamieniłbym nigdy na
      kaminiczke w centrum, naprzeciwko uczelni, z udaną kompozycją przejsciowych
      pokoi, grzybkiem na ścianie, obskórną łazienką i takim samym kosztem
      utrzymania ;)
    • Gość: George Best Re: KRAKÓW AZORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.15, 02:37
      witaj:-) wychowałem się na Azorach,dokładnie w mrówkowcu na ul. Jaremy.Chciaż już tam nie bywam,ale przez 20 lat mieszkania zdążyłem je dość dobrze poznać. Osiedle ma przesadnie zła opinię. Kiboli już raczej nie ma,dresy wyjechały na zmywak albo po prostu wydorośleli. Dawnych mieszkańców (starych komuchów) zastępują młodzi,budują się nowe budynki o mniej peerelowskim charakterze. Jeśli chodzi o komunikację: z pętli pod Galerię Krakowską kursuje autobus 130,ok. 1km jest pętla Bronowice skąd jeżdża tramwaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka