26.07.05, 09:00
witam studentow obecnych i przyszłych. od pazdziernika bede studiowac prawo
na I roku KUL. macie może jakichś znajomych którzy mogliby powiedzieć czy to
kierunek na wysokim poziomie na tej uczelni? wg rankingu newsweeka 5. w
polsce,ale wolalabym jakieś opinie wynikajace z autopsji - jaka atmosfera,
czy wykladowcy OK,czy zajecia są ciekawe a egzaminy trudne. tyroche sie
obawiam czy nie bedzie drętwo:) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rilian Re: PRAWO 26.07.05, 09:02
      heh... a ranking był z tego roku? bo jeśli tak, znaczyłoby, że się nasze prawo
      podciągnęło...

tylko po co studiować prawo jeśli się nie jest krewnym lub znajomym królika?...
      • tearjearker Re: PRAWO 26.07.05, 09:09
        moze z wrodzonego optymizmu? prawde mowiac to nie zamierzam wiazac swojej
        przyszlosci z prawem tylko z biznesem,a prawo bedzie narzedziem do osiagniecia
        tego celu:))))))))) poza tym cos studiowac trzeba,a prawo mnie interesuje.

ranking tu: newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=500000009
        • bondkowski Re: PRAWO 26.07.05, 18:36
          heh...czesc..rok temu skonczyłem...
          same studia są raczej OK, o ile sam/a nie wykazesz duzej inicjatywy to zbyt
          duzej wiedzy nie zgromadzisz...;)
          moim zdaniem mozna bylo jednak trafic lepiej..
          masz szanse ze za 5 lat sytuacja bedzie juz inna, bo teraz o pracę...szkoda
          gadać..;( jezeli jestes ambitny/a i Ci zależy to zdecydowanie radzę nie
          poprzestawać na samym programie studiów ale szukać maksymalnie wielu innych
          źródeł wiedzy, PRAKTYKI, DOŚWIADCZENIA....ja byłem leniwcem i teraz gorzko
          żałuję....;(( ;-)
          aha.. ten ranking...daj spokój to ściema, IMHO jest absolutnie niewiarygodny...
      • renata1235 Re: PRAWO 10.09.05, 21:59
        a nie wiesz moze na podstawie jakich wspolczynnikow odbyl sie ten ranking??
      • jocker64 poziom prawa? czy jest się czym martwić?? 11.09.05, 20:08
        czy naprawdę poziom prawa na uczelni ma istotny wpływ na przyszłość i możliwośc
        wykonywania zawodu?? otóż mój kolega studiował na uczelni, która w rankingach
        zajmuje ostanie miejsca. jak wszystko dobrze pójdzie to będzie za kilka
        miesięcy sędzią. nie wydaje mi się, aby miał wiedzę mniejszą od osób, które
        studiowały na UJ czy UW. jeśli ktoś naprawdę do czegoś dąży, to i tak to
        osiągnie. cóż, rankingi pozostaną tylko rankingami. a ja nie czuję się gorszy
        od ludzi, którzy będą studiować pierwszy rok na uj, umcs czy uw. mam tylko
        nadzieję, iż nie zabraknie mi sił i wytwałości w zdobywaniu wiedzy. wiedzy
        która być może pomoże mi osiągnąć "coś" w życiu. a przechwalanie się, czy też
        dołowanie z powodu poziomu uczelni radzę włożyc między bajki, bo tego typu
        zachowania charakterystyczne są dla najmłodszych.
        • cherryf1 Re: poziom prawa? czy jest się czym martwić?? 11.09.05, 21:43
          podpisuje sie wszystkim co mam pod tym, co napisal jocker64. mimo,ze sam mam
          obawy o to poziom nauczania, to przedewszystkim mam wielka ochote,aby sie czegos
          nauczyc, bez wzgledu na to, ile bedzie sie ode mnie wymagac. jesli zajdzie
          potrzeba(choc tego nie wiem) bede potrafil sam sie motywowac do nauki, a nie
          bedzie musial robic tego jakis nawiedzony profesor.
        • jocker64 Re: poziom prawa? czy jest się czym martwić?? 11.09.05, 22:19
          no tak, o najważniejszym zapomniałem napisać. mianowicie rankingi sporządza się
          na podstawie wielu czynników: np. infrastruktura, stosunek studentów wydziału
          do liczby wszystkich studentów, liczba wykładowców własnych, stosunek do
          studenta itd., itp. zmierzam do tego, że po każdej uczelni można być świetnym
          adwokatem, sędzią itd.
    • michiko poziom jest dobry 02.08.05, 08:44

Bóg mnie stworzył, Szatan opętał. Więc będę na wieki i grzeszna i święta.
    • cezarynka74 mam do odstąpienia całośc materiałów na I rok 03.08.05, 08:15
      jesli ktoś jest zainteresowany to prosze o kontakt na adres gazety
      • gingersowna Re: mam do odstąpienia całośc materiałów na I rok 05.08.05, 12:10
        A moze ktos ma do odstapienia materialy z administracji z I roku :> gg: 8113300
      • donkamillo1 Re: mam do odstąpienia całośc materiałów na I rok 10.08.05, 20:51
        cezarynka czy moge prosic o nr gg?????????????? To bardzo ważne. Jestem
        zainteresowany twoja oferta
        • michiko hej donkamillo1 11.08.05, 06:51
          zlikwidowałm konto cezarynka74 ponieważ ktoś sie na nie włamał. Na mail
          gazetowy wysłam nr gg i ner telefonu.
          Prosze o info co to za sprawę masz do mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka