Dodaj do ulubionych

SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 17:13
HEJ LUDZISKA! SPRAWDZAJCIE SOBIE PRACE MATURALNE W WASZYCH OKE BO NAPRAWDĘ
WARTO MNIE OSZUKALI NA 9% A TO DUŻO PUNKTÓW W REKRUTACJI NA SZCZĘŚCIE W PORĘ
SPRAWDZIŁAM A TAK W OGÓLE TO ŚMIECH NA SALI JAK ONE SĄ POPRAWIANE... MOŻNA
MIEĆ NP DOBRĄ ODPOWIEDŹ ALE INACZEJ SFORMUOWANĄ NIŻ W KLUCZU I 0p - PARANOJA
KOLEJNY DOWÓD ŻE TA MATURA BYŁA TOTALNYM NIEWYPAŁE

PA POZDRAWIAM POWODZENIA NA STUDIACH:0 PAPATKI
Obserwuj wątek
    • inspiration_point Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! 26.07.05, 17:28
      Zuza,a sprawdzając taką pracę mozesz mieć przy sobie klucz odpowiedzi?Czy
      musisz z pamięci wiedzieć,co było oceniane???Mam sama pamiętać,że np poziom
      merytoryczny za wypracowanie z amgielskiego jest oceniany na max 5 pkt i tak
      dalej?Pytam,bo ja mam sprawdzanie pracy jutro w oke Warszawa i nie wiem na czym
      to polega.Wkurzyłam się jeszcze bo ''ze względu na duże zainteresowanie czas
      przeznaczony na sprawdzanie został zmniejszony do 25 minut''.Paranoja..
      Czekam na twoją szybką odpowiedź i pozdrawiam pięknie!!!!
      • Gość: ZUZA ODPOWIEDZ:) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 18:32
        jA SPRAWDZAŁAM W OKE JAWORZNO, ALE PEWNIE WSZĘDZIE JEST TAK SAMO. SPRAWDZAŁAM 4
        PRACE I NA KAŻDĄ MIAŁAM 20 MIN. - WYSTARCZYŁO:) DALI MI KLUCZ ODPOWIEDZI (TAKI
        JAKI MAIAŁ EGZAMINATOR) A W RAZIE WSZELKICH WĄTPLIWOŚCI ZARAZ WZYWALI
        "EKSPERTA" (!) JAKOŚ POSZŁO. MI SIĘ UDAŁO I WAM TEŻ ŻYCZĘ POWODZENIA BO WARTO
        TO SPRAWDZIĆ PRZYNAJMNIEJ DLA ŚWIĘTEGO SPOKOJU:)
        POZDRAWIAM
        • Gość: gosia Re: ODPOWIEDZ:) IP: *.net-serwis.pl 05.08.05, 14:03
          Zuza,a jak wygląda ta procedura,tzn.trzeba pisac jakieś podanie o to żeby mieć
          wgląd w prace???
      • Gość: ZUZA UZUPEŁNIENIE:) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.05, 18:36
        AHA U MNIE BYŁO TAK, ŻE KOBIETA Z KOMISJI SIEDZIAŁA PRZY MNIE WIĘC NIE SPRAWDZA
        SIĘ INDYWIDUALNIE SOLO TYLKO TZW "OPIEKUNOWIE" PILNUJĄ ŻEBY TAM DO PRAC NIC NIE
        DOPISAĆ JA MIAŁAM SPOKO BABKĘ ALE MOJA KUMPELA MIAŁA STRASZNIE NIEMIŁĄ ZRZĘDĘ
        ... CÓŻ TO JUŻ ZALEŻY OD SZCZĘŚCIA:)
    • chryzantema3 Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! 26.07.05, 18:00
      Właśnie!
      Ja teraz ogromnie żałuję,że swojej nie sprawdziłam. Jeden znajomy sprawdził i
      okazało się, że miał mniej punktów niż mieć powinien. Ale podobno nie można
      skopiować swojej pracy i widzi się ją tylkko przez kilka minut. Nawet do końca
      nie można sprawdzić i przeanalizowac, tylko pobieżnie.
      Dlatego jestem zła! Każdy powinien mieć prawo do wglądu do swojej matury, kiedy
      chce (a nie tylko przez parę dni). Poza tym powinniśmy dostać kopie swoich prac!
      • Gość: inspiration_point Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:39
        Zuza,masz absolutną rację,choćby dla swiętego spokoju:).Chcę mieć czyste
        sumienie,że zrobiłam wszystko co należy.
        Rozumiem,że jeśli mam wątpliwości co do oceny danego polecenia lub jego
        punktacji to zgłaszam to i wtedy wzywany jest ''ekspert''?Czy czas jest wtedy
        zatrzymywany czy to musi być w granicach tych 20-25 minut??
      • Gość: orchidea Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:28
        hej z tego co wiem prace moga byc do wgladu do konca wakacji...ja pare dni temu
        bylam w OKE aby sprawdzic biologie rozszerzona, no i oczywiscie odpowiedzi
        takie same jak w kluczu nie byly u mnie zaliczone.stracilam przez to dwa
        punkty.dla jednych moze to malo ale w moim wypadku bardzo duzo.bo przez te
        cholerne dwa punkty nie dostalam sie na moja wymarzona uczelnie i teraz czekam
        na rozpatrzenie mojego odwołania...
    • Gość: Ola Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.is.net.pl 26.07.05, 21:23
      Różnie z tym bywa, ja byłam także w OKe (Kraków), dostałam poł godizny na
      przenalizowanie. Zapytałam opiekuna(babka siedziala napzreciw mnie), czy ma
      klucz odpowiedzi, ona na to: miala pani pawo wziąć sobie swój" to ja wtedy
      pwiedzialam ze mam swój ale wolałam zapytac ;] no i spoko, mozna miec klucz, ale
      to i tak jest pic na wode. tez sie porządnie wkurzylam bo czarno na białym widac
      ze odpowiedź moja byla zgodna z kluczem, ale ci ludzie w oke przeszli porzadny
      kurs, kazdy ata odpierają, zawsze negują cokolwiek sie nie powie, w koncu muszą
      bronic swojego stanowiska, zeby nie wypasc na idiotów, zwłaszcza ze wszyscy
      wiedzą jakie karygodne błędy popelniali. Ale nie poddawajcie się i badźcie
      odwazni ak juz tam będziecie. po pierwsze nic nie tracicie, ale teoretycznie
      nawet zyskać nie mozecie,bo najpierw podpisuje sie kartke ,ze wynik jest
      ostateczny i nie podlega zmianie...ale zawsze można próbowac !!!
      • Gość: inspiration_point Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:10
        lol,to dobrze wiedzieć,dzięki Ola,zaraz zapakuję klucze odpowiedzi:)Ciekawe,czy
        można odmówić podpisu tej kartki:P...No zobaczymy jak mnie jutro
        potraktują,jeśli trafię na zrzędliwą babę,to nie ma zmiłuj,wezmę jej nazwisko i
        jeszcze na nią skargę napiszę.Jak już się przystępuje do walki to walczy się do
        końca:P
        Życzcie mi szczęścia!!
        • Gość: ;) Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:04
          powodzenia!!!!
        • Gość: Ola Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.is.net.pl 27.07.05, 00:04
          Trzymaj się ;) generalnie oni wszyscy są mili także tym się nie przejmuj. Ale
          bądź stanowczy, żadne takie ciepłe kluchy, bo wtedy wyczują słabszego. A ja daje
          sobie ręke uciąc ze oni są świetnie przygotowani na każdego typu gadki
          maturzystów. Zresztą otwarcie o tym mówią, ze KAŻDY KTO TU PRZYCHODZI MÓWI ZE
          MIAŁ DOBRZE A OKE GO SKRZYWDZIŁO. ;)A tak kartka którą sie podpisuje, to jest
          formatu a4 i oprócztego jednego zdaniu dotyczącego niemożliwosci zmian wyniku
          matury są jeszce inne jakies tam pzrepisy, pzreczytaj wsyztsko wk oncu dobrze
          wiedziec co się podpisuje ;). I weź dowód osobisty, bez tego ani rusz. Aha no i
          pamiętaj ze jak faktycznie znajdziesz błąd egzaminatora to uparcie trzymaj sie
          tego, mozliwe ze przyznają Ci rację:). Jak ja byłam, byla tez dziecwzyna która
          znalazła sobie 1 punkt...i o dziwo jej powiedzili, ze moze sobie przyjechac po
          nowe świadectwo. Fakt, ze po 1 punkt to moim zdaniem nie ma co jechac, zwłaszcza
          ze nadal ma tak samo mało jak miala...no ale to oznacza, że to co podpisuje sie
          na początku, nie jest do końca ostateczne ;) Pozdrawiam, napisz jak było! :) papap
    • Gość: olo Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 27.07.05, 00:30
      a kto powiedzial ze nie mozna robic kopii arkuszy??

moge wyslac na maila pismo Dep Parwnego MEN do Rzecznika Praw Obywatelskich w
      tej sprawie!!
      • Gość: gość Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.153.* 27.07.05, 10:03
        Kierowniczka OKE w Krakowie powiedziała mi tel. że nie można robić żadnych
        kopii. Ja jej na to, że to moja własność i mogę robić z nią co chcę- a ona
        swoje, że własnością moją to była ta praca dokąd nie oddałam jej komisji...
        • Gość: plp Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 27.07.05, 15:16
          pie.. glupoty
          mam psmo z mINISTERSTWA w tej sprawie
          • inspiration_point Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 18:29
            a jednak,,,na oba arkusze z polskiego było 25 minut...na sucho znalały się 2
            niepoliczone pkt.Napisałam podanie o ponowne spr pracy z rozszerz polskiego i
            angielskiego BO WG MNIE DOSTAŁAM zdecydowanie mniej pkt.W ciągu 30 dni mam
            otrzymać pismo w tej sprawie,może pod koniec sierpnia się dowiem ile powinnam
            miec punktów...pier*** biurokracja!

''zakładaczka'' tego wątku ma zdecydowaną rację,sprawdzajcie swoje prace,to
            chamstwo ,że tak olewają nas.Dziś piszę jeszcze podanie o spr ponowne
            polskiego podst,nawet niech to będą 2 pkt,chodzi o fakt!!
            • lukmanf Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.05, 23:10
              Ja naleze pod OKE w Krakowie czy moglabys mi powiedziec gdzie tzreba sie
              zwrocic zeby zobaczyc swoje prace z matury?? nic nie znaolazlem na stronie OKE
              napisz mi dokladny link albo numer telefonu bylbym wdzieczny tez sadze ze
              powinienem miec wiecej punktow z polskiego ... Prace widzisz Tylko w
              Krakowie??? czy w miejscu skad odbieraja je dyrektorzy szkol?? prosze o
              odpowiedz
            • Gość: Ja Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.is.net.pl 28.07.05, 00:02
              czesc, prosze napisz mi jakie to podanie tzreba napsiac o ponowne sparwdzaenie
              pracy z polaka.? masz jakis gotowy wzór?. prosze to dla mnie wazne. ja juz
              mialam wgląd ale nadal upieram sie przy swoim, bo uwazam ze zdecydowanie za malo
              mam punktow...
              • inspiration_point Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 09:06
                Po obejrzeniu pracy powiedziałam pani pilnującej,że mam wątpliwości.Ona dała mi
                kartkę formatu A4 i powiedziała,że w obecności ochroniarzy(pilnowali wejścia do
                sali) mogę napisać.Wpisujesz dane swoje,szkoły,którą skończyłaś/eś i w podaniu
                piszesz co chcesz mieć jeszcze raz sprawdzone.Uwzględnij to co Ci lezy na
                sercu,np ja pisałam,że mam 0 pkt za wnioski podczas gdy pokrywają się one z tym
                co jest napisane w kluczu ,że od razu zauważyłam nieprzyznanie mi pkt w jednym
                z zad.zamkniętych.W zwiazku z takimi pomyłkami proszę o ponowne spr pracy itp:)
                • Gość: Ja Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.is.net.pl 28.07.05, 09:43
                  aha...czyli Ty pisałąś tam w ich obecnosci, to ja już chyba szans nie mam na
                  nic. Dam sobie spokój, napisze poprawe w maju :(
                • Gość: kasia 19 Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:47
                  to mój kolega po ogłoszeniu listy przyjętych na AM w Poznaniu pojechał
                  sprawdzić wyniki. pomylili sie na jego niekorzyść o 8 % a zeby dostać sie na AM
                  brakło mu 4%. warto sprawdzać swoje prace
                  • Gość: inspiration_point Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:07
                    nie dawaj sobie spokoju!!Pisałam w ich obecności ale(jeśli Ci to doda otuchy)
                    wczoraj dopisałam jeszcze jedno podanie(już w domu ) o sprawdzenie ponowne
                    jeszcze jednej pracy!Dzis mój tata miał im dorzucić,mam nadzieję,że problemu
                    nie bedzie.Dam znać co i jak:)Ale prawdopodobnie maturę z anglika będę
                    poprawiać bo moje wyniki(94% i 84% nie pozwalają mi studiować tam gdzie chcę:
                    (...
                    Nie można im odpuścić!!
                    • Gość: ola Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:10
                      a istnieje jakis termin do ktorego mozna spr te prace??
                      • Gość: maturzysta Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 23:48
                        no dobra warto sprawdzac swoje prace ale gdzie sie mam zwrocic z tym gdzie jest
                        jakis wzor podania dajcie jakies namiary skoro tam byliscie....
                        • Gość: ... Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 29.07.05, 00:40
                          na stronie oke w warszawie masz wzór...
                          • Gość: maturzysta Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:52
                            ok dzieki mam. Taki niosek moge wyslac im poczta czy musze osobiscie zaniesc?
                            On sam wystarczy czy cos jescze trzeba dolaczyc? Oni sie ze mna pozniej
                            skontaktuja czy cos musze jesze zrobic? Naleze do OKE w Krakowie
                            • Gość: ... Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 29.07.05, 11:06
                              1.u mnie można wysłać pocztą
                              2.nic nie trzeba do tego wniosku dołączać
                              3.oni się potem kontaktują...

ale ja należę do OKE Poznań...
                              z drugiej strony wydaje mi się, że wszędzie jest tak samo :)
                              • Gość: maturzysta Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 16:50
                                OK dzieki :] jescze jedno ten wniosek to taki jak na stronie OKE w Warszawie
                                www.oke.waw.pl/assets/inne/wniosek_mat.doc ? i mozna zobaczyc wszystkie
                                przedmioty ktore sie zdawalo? w tym jednym wniosku pisze ze chce zobaczyc
                                wszystkie?
                                • Gość: ani Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:56
                                  napiszcie jakie są wyniki odwolań
                                  • Gość: kuba Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:01
                                    Nie mogę znaleźć klucza wg którego sprawdzała CKE w łodzi prace maturalne z polskiego, jeśli ktoś posiada ten klucz może by podał go lub link do niego, prawo o wgląd do swojej pracy złożyłem 29 lipca, we wrzesniu będę mógł ją obejrzeć
                                    • Gość: ja Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:02
                                      Co pisales Kuba we wniosku o zobaczenie swojej pracy? moglbys przykladowo
                                      napisac albo jais link dac Czy oni wysylaja do ciebie list jak ocenial
                                      egzaminator twoja prace a pozniej dopiero idziesz zobaczyc ja? czy w jednym
                                      podaniu mozna zamiescic prosbe zobaczenia wszystkich przedmiotow ktore sie
                                      zdawalo?
                                      • Gość: kuba Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 07:52
                                        We wniosku można zaznaczyć wszystkie prace które się chce zobaczyć.
                                        W cke posiadają specjalne wnioski do wypelnienia ( we wszesniejszych postach jest podany wzór takiego wniosku do komiscji w Warszawie). Można również napisać odręcznie prośbę o umożliwienie wglądu w swoją pracę - więcej wniosków jak tylko jeden nie chcieli mi wydać (chciałem dla znajomych)nie chciała również p. sekretarka udostępnić klucza wg. którego sprawdzana była praca maturalna. Poinformowała jedynie że jest na ich stronie w internecie - ale ja tam tego klucza nie mogę znaleźć, więcmoja prośba kto ma klucz wg którego sprawdzana była praca maturalna z języka polskiego na poziomie rozszerzonym.
                                        Podaje link do cke w łodzi www.komisja.pl/index.php?
                                        menu=egzaminy&podmenu=maturalny&podmenu2=terminarz
                                        • Gość: ja Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:42
                                          klucze wg ktorych oceniano prace maturalne mozesz znalezc na sronie CKE
                                          www.cke.edu.pl dokladnie tu www.cke.edu.pl/index.php?
                                          option=content&task=view&id=220&Itemid=2
    • Gość: Ally McBeal Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:00
      Mój kolega postanowiła sprawdzic swoja pracę na poziomie rozszerzonym z wosu.
      Ponieważ ie można kserować, przepisała całą słowo w słow i zaniósł do naszej
      nauczycielki, która też była egzaminatorem. Nie powiedział jej ile miał pkt, aby
      obiektywnie oceniła, a kobieta jest raczej czepliwa. Dostal od niej wg klucza 24
      na 36, a od egzaminatora, któy mu oceniał 7!!!!!!!!!!paranoja, znalzł też inne
      błędy i nasza sorka przyznała mu rację. W OKE go olali!!!Ja na szczeście
      dostałam się na studia, więc sprawdzać nie będę - po co się denerwowac. Ale Wy
      dochodzcie swego!!!
      • Gość: ktosik Re: SPRAWDZAJCIE PRA CE MATURALNE!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.68.66.70.kutno66.tnp.pl 05.08.05, 18:44
        a u mnie w szkole byl przypadek ze dziewczyna teoretycznie nie zdala matury,
        poprosila o wgląd do pracy i sie okazalo ze nie policzyli jej polowy punktow, i
        o tym ze zdala dowiedziala sie pod koniec lipca!!!!!no i po studiach!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka