pina-colada 03.08.05, 23:09 Może ktos sie orientuje jak wygladaja zajęcia w-f na Uniwersytecie Wrocławskim, pewnie jest na stronie ale nie umiem znaleść. Help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paulus Re: WF na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:46 no wlasnie dolaczam sie do pytania, niechze ktos mily i dobrze poinformowany sie wypowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: WF na UWr 04.08.05, 09:23 to i ja się dołączę;) a tak na marginesie, jak tam ze zwolnieniami???? Odpowiedz Link Zgłoś
xaraaa Re: WF na UWr 04.08.05, 10:11 na pierwszym roku to nie liczcie na wf, przynajmniej na pierwszym semestrze, bo pierwszeństwo mają Ci, co są na 4 i 5 roku... a wf wygląda tak, jak sobie wybierzecie. Zapisy są przez Internet, serwer pada cały czas, wielkie zamieszanie, jest dużo zajęć do wyboru, począwszy od koszykówki, siatkówki, przez pływanie, sztuki walki, jogę, do aerobiku i tym podobnych. Oczywiście nie ma miejsc dla wszystkich żeby było jasne, kto pierwszy ten lepszy. Siostrę zapisywałam przez Internet i nie wiem jakim cudem, ale mi się udało, a żadnej z jej koleżanek nie ;) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: WF na UWr 04.08.05, 10:58 to prawda, z zapisami jest cieżko, bo serwer się wiesza, ale muszę przyznać, że jakimś cudem zapisałam się 2 razy - i to na to, co chciałam, i to z mojego domowego gruchotka - tylko trzeba mieć cierpliwość i klikać po 85365374653 razy "odśwież". ja ze względów logistycznych wybierałam za każdym razem zajecia na Kuźniczej, choć ciągnęło mnie do koszykówki, a ta jest na Przybyszewskiego :( trzeba jeszcze dodać, ze oprócz typowych, cotygodniowych zajęć, jest możliwość zapisania się na wyjazdy weekendowe - w góry, lub tygodniowe - w seemstrze zimowym na narty, w semestrze letnim - bodajże żagle i aerobik. tyle, że to jest płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
pina-colada Re: WF na UWr 04.08.05, 11:44 Czyli na pierwszym roku w-fu niet? Na drzwiach otwartych mówili, że mało, ale nie sądziłam, że aż tak. No ale bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniaa Re: WF na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:03 a moze by tak adres tej stronki ktos podal?? (tam, gdzie sie zapisywac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
xaraaa Re: WF na UWr 04.08.05, 13:01 strona, gdzie sa zapisy na wf, jest uaktywniana dopiero kiedy te zapisy sa, danego dnia o danej ustalonej godzinie i stad to cale zamieszanie, bo jak sie wszyscy nagle rzucaja to serwer tego nie moze przezyc Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: WF na UWr 04.08.05, 13:39 jakiś cień szansy jest ;) po I terminie zapisów jest jeszcze dodatkowy termin - wtedy możesz sie wypisać lub zmienić grupe (o ile będzie miejsce), jeśli Ci sie nie spodobało lub coś nie gra z planem zajęć. i własnie wtredy mogą zapisać się "pierwszaki", ale oczywiście oferta nie jest już tak atrakcyjna jak w I terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: WF na UWr 04.08.05, 13:40 a co ze zwolnieniami, bo nie wiem, czy dam radę, a zwolnienie dostanę, bo mam podstawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: WF na UWr 04.08.05, 13:47 nie mam pojęcia, nie próbowałam, bo nie miałam podstaw - co mnie nieco martwiło, ale teraz to sie nawet cieszę, bo bym była już całkiem krzywa ;) wiem, że trzeba się udać do centrum wf, nie wiem, czy to polega na tym, że kierownik ogląda Twoje zwolnienie od lekarza, np. rodzinnego i Cie automatycznie zwalania, czy może kieruje do lecznicy uniwersyteckiej, aby tamci lekarze Cię zbadali, czy nie ma żadnego przekrętu - słyszałam obie wersje i nie wiem, która jest prawdziwa Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: WF na UWr 04.08.05, 13:49 Wielkie dzięki:) zadzwonię tam na początku września, a krzywośvciami się nie martwię, bo sam ćwiczę, ale zwolnienie będzie raczej na nogę:( Odpowiedz Link Zgłoś
facecja re 04.08.05, 14:10 włąśnie, najlepiej bedzie, jak się u źródła dowiesz, ale jeszcze jedną plotkę Ci napiszę ;) otóż wiele jest osób, które miały mieć zwolnienia, bo np. nie mogę biegać (ze względu na kontuzje, na kłopoty z ukłądem krążenia), ale od wfu sie nie wymigały - skierowano je na "bezbiegowe" zajęcia typu gimnastyka korekcyjna, siłownia, tai - chi, yoga (Ci z yogi to naprawdę pecha mieli ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 04.08.05, 15:51 Ja myślałem o tai-chi, bo mi się te piżamki podobają;) ale myślę, ze z czasem może być gorzej, niż z chęciami:( jeszcze raz dzięki- zadzwonię tam po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:06 z wuefu jest ocena? ,,od czego ona - zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 04.08.05, 16:09 jest, ale jej nie liczą podobno do średniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: re 04.08.05, 16:25 jest ocena, ale na ogół, u normalnych prowadzących waha się ona między 4 a 5, zależy od obecności - na ogół z 1 nieobecnością możesz mieć 5, z dwoma - 4. jak masz więcej musisz odrabiać, 3 nieobecności pod rząd - skreśleine z listy. całkiem inna bajka to yoga - tam 1 nieobecność odrabia się 2 razy, a poza tym często zdarzają się 3. na ogół ocena z wfu nie wlicza się do średniej, tej z której liczy się stypendium, ale chyba wlicza się ją (końcową, czyli ocenę z ostatniego semestru wfu) do średniej na dyplomie. Umbra: tai chi serdecznie polecam, miła atmosfera, zmeczyć się nie zmęczysz, tylko jak to pan Michał powiedział - trzeba ze 2 kawy przed zajęciami wypić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 04.08.05, 16:32 a gdzie są ćwiczenia? bo w mym chorym umyśle wykluła się taka scena: Mróz, zawierucha, a Umbra razem z całą grupą ćwiczą na jakiejś polance w parku tylko w tych cienkich piżamkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: re 04.08.05, 16:42 nie nie :) na sali na ul. Kuźniczej, przy Rynku co do piżamek to Cię rozczaruję, każdy ćwiczy w swoim własnym prywatnym dresie/spodenkach/getrach nawet chyba, że ktoś kiedyś coś z walk wschodnich trenował, to szpanuje kimonkiem, ale baaardzo mało tych "szpanerów" ;) do tego trampki lub adidasy na nogach - niby można na bosaka, ale to niezdrowo (kostka się obciąża) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 04.08.05, 16:48 a ile jest grup, bo ja chyba muszę zacząc w tym roku, bo na trzecim nie chcę:) już się cieszyłem na piżamkę, bo kiedyś widziałem babcie w Berlinie jak ćwiczyły- djazd- 20 Chinek i Niemek w piożamkach koło Reichstagu:) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: re 04.08.05, 16:53 w letnim semestrze były przynajmniej 4 grupy, a może i 6, nie pamietam dokłądnie, na pewno w środę i w piątek w zimowym zajecia były chyba tylko w piątek, mniejsze pole do manewru :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pina-colada Re: re 04.08.05, 16:49 Niech mnie ktoś oświeci co z tym w-fem na 1 roku-jest czy nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 04.08.05, 16:52 jest w sekcjach sportowych lub przy drugich zapisach:) normalnie jest na 2,3,4,5 roku- zależy, czy to lic. czy mag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniaa Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:38 tzn. ze na pierwszym roku nie mam co leciec na pierwsze zapisy? :(( a tak wogole to jakie zajecia sa najbardziej oblegane, bo ja bym chciala na aerobic - sa miejsca w drugiej turze?? i dzieki za poprzednie odpowiedzi na moje pytanko :)) (lepiej pozno niz wcale :DD) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: re 05.08.05, 11:02 Oj nie :) Na aerobik w drugiej turze to nie masz co liczyć :) W ogóle w drugiej turze to jeśli coś zostaje to najczęściej to co jest płatne albo z innego powodu nieatrakcyjne np. jazda konna (płatne i do tego na obrzeżach Wrocławia), czasem jakiś wf weekendowy. Czasem ktoś się wypisuje z grupy i zwalnia miejsce ale trafić na coś tkiego jest bardzo trudno. Teraz jest tak, że wystarczą dwa semestry zaliczonego wfu, więc nie przejmujscie się zbytnio jak nie dacie rady się zapisać na 1 roku. Aha i jeszcze jedno - nie tylko dla ludzi z 1 roku - babka od wfu mówiła mi pod koniec roku, że od tego semestru zapisy na wf będą wg średniej ocen, czyli najpierw Ci co mają np. od 4,8 - 5,0, potem od 4,6 i tak dalej. Dzięki temu nie powinien się już wieszać system, bo z niższą średnią po prostu się w danym momencie nie zalogujesz . Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniaa Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:27 dzieki:)) :( malo pocieszajace :( coz - trzeba bedzie sie pouczyc, zeby dali czlowiekowi pocwiczyc tak jak lubi :DD Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: re 05.08.05, 16:40 Niekoniecznie głupsi Pomyśl o dwukierunkowcach, dla których średnia 4,8 jest średnio w zasięgu ręki, a którzy na dodatek ze wzgledu na napięty plan zajęć są bardziej "wybredni" co do miejsca i godziny zajęć. Ale jak masz 2 semestry na obu kierunkach do zaliczenia to spoko. Mi został jeszcze jeden. Na szczęście na tym, na którym średnią mam wyższą, może się uda wpisać an coś sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: re 05.08.05, 16:37 zapisy na wf będą wg średniej ocen, czyli > najpierw Ci co mają np. od 4,8 - 5,0, potem od 4,6 i tak dalej. Dzięki temu nie > > powinien się już wieszać system, bo z niższą średnią po prostu się w danym > momencie nie zalogujesz . ale bzdura dzięki temu 90% studentów prawa i administracji nie ma co liczyć na wf, najwyżej na płatny basen o 6 rano już sprawiedliwsze by było logowanie wg roczników, wiadomo, że ludziom z 4 roku wf jest bardziej potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 05.08.05, 19:34 hej, hej!!! ja znów protestuję, bo jestem na licencjacie:( na obu kierunkach, bo przez lenistwo i głupotę nie doczytałem, że SM są też5- letnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: re 06.08.05, 18:53 To teraz mozna było na 3-letnie sm zdawać??? :) Ale śmiesznie. Do tej pory tylko na 5-letnie przyjmowali. Jak ktoś chciał to mógł na 3 roku licencjat pisać, ale to raczej rzadkość była. A jak ktoś ma 2 kierunki to chyba wystarczy na jednym wf zaliczyć a na drugi Ci to przepisują. Tak przynajmniej zrobili moi znajomi i nie mieli z tym problemów. To samo jest z lektoratami. No chyba, że komuś się chce chodzić na wf i ma na to czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 06.08.05, 20:01 Już w zeszłym roku był podział przy skladaniu papierów na licencjat i magisterkę...i nie wiem, o co chodzi, bo wszyscy znajomi na 3 roku decydowali, czy chcą tylko licencjat...jak się uda, to będę się jednak starać o magisterkę, bo później nie będzie mi się chciało zdawać tej rozmowy na SUMa:P Pytanko: jeśli mam już egzam z anglika na poziomie B1 I stopnia, to co mam zrobić z tym językiem na SM??? proszę o odpowiedź! Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: re 07.08.05, 15:51 Jak masz B1 to idż do studium, żeby Ci przepisali ocenę do indeksu ze stosunków. Musisz jeszcze mieć drugi język na lektoratach na A2 III stopnia. Poza tym w Instytucie wybierasz dwa języki na tzw. konwersatoria - angielski, niemeicki, francuski, rosyjski. Ogólnie poziom i sposób prowadzenia zajęć jest szczerze mówiąc nienajlepszy :) Na angielskim to głównie nauka słówek związanych z polityką, ekonomią itp. Na innych językach zależy od poziomu grupy - albo naormalny kurs - gramatyka itp. (nawet od podstaw) albo tak jak angielski. Pzdr i do zobaczenia w pażdzierniku na Koszmarowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: re 07.08.05, 17:03 Wielkie dzięki za informację!!! Myślałem, że jest normalnie język, a nie konserwatoria. Ale chyba lepiej uczyć się tych słówek, niż przez kolejny rok tłuc gramatykę. Odpowiedz Link Zgłoś