wysoka9 09.08.05, 21:02 ja chciałabym swoja przyszłośc zwiazać z choreografią.uwielbiam układać różne układy np. taneczne.pochodze z małego miasta wiec może by mi ktos podpowiedział jak moge się rozwijać , może są jakieś studia związane z ty,? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drobiazg_lesny Re: taniec 10.08.05, 20:13 owszem, jest coś takiego jak rytmika na kademiach muzycznych, ale tam bez średnniej szkoły muzycznej szanse dostania sie są mniej niż nikłe. myślę, że istnieją raczej nie studia, a odpowiednie kursy, w warszawie teatr muzyczny roma ma jakąś swoją szkołę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle Re: taniec IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 11.08.05, 02:24 bodajze...na uniwerku zielonogorskim, na wydziale pedagogiki, animacja kultury jest specjalnosc taniec, moze pomysl o AWF-ach? Tych ktore oprocz oferty sportowej, maja stale zespoly taneczne Wydaje mi sie, ze bardziej oplaca sie isc na normalne studia, a taniec "zglebiac" dodatkowo np. na kursach, na warsztatach. Sa 2-letnie instruktorskie kursy (Min Kultury i Sztuki) w specjalizacjach: taniec towarzyski, taniec nowoczesny i taniec ludowy, kursy instruktorów rekreacji ruchowej (Min Edukacji) ktore daja uprawnienia państwowe, zawodowe. Gdy bedziesz juz posiadać określony staż i zasób umiejętności w danej specjalności..to tworzenie ukladow/choreografi pojawi sie samoistnie..;) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś