Dodaj do ulubionych

Ile czasu z Gdańska do Krakowa?

09.11.05, 21:28
Witam. Za rok mam zamiar studiować w Krakowie. Niestety jestem z Gdańska,
więc będe musiał albo mieszkać w Krakowie na codzień albo dojeżdzać. Nie chce
za bardzo rozstawać się z moim miastem, więc mieszkanie w Krakowie odpada. I
teraz moje pytanie jest następujące: ile czasu zajmie mi pokonanie samochodem
trasy Gdańsk-Kraków? Myślę tutaj o czasie < niż 5 godzin. Czy to jest
możliwe? No bo wiecej niż 5 godzin dojazdu to jednak bedzie dosyć sporo.

Obserwuj wątek
    • another_story Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? 09.11.05, 21:33
      Chyba sobie jaja robisz.
    • get.up.stand.up Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? 09.11.05, 21:48
      lol
    • quille Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? 09.11.05, 21:51
      w sumie jakbyś spała, jadła i uczyła się w pociągu to zostaje Ci wpadnięcie do
      domu i przebranie się i już możesz jechać spowrotem na zajęcia
    • Gość: pav Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 23:50
      a tak powaznie to o co ci chodzi?
    • Gość: deah Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:09
      No jakby tak pojechać z 200 na godzinę, to na pewno wyjdzie mniej niz 5
      godzin... lol
    • Gość: monia Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.crowley.pl 10.11.05, 19:31
      jeśli ie chcesz rozstawać się ze swoim miastem to po jakiego gwinta pchasz sie
      do Krakowa?? już nie ma innych uczelni bliżej twojego miejsca zamieszkania??
      • Gość: Rachela Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 01:35
        o fak. dawno sie tak nie rozbawiłam. rotfl.
    • Gość: Andrzej Bies Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 01:38
      studiuj korespondencyjnie
    • Gość: alutka Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 10:41
      wiem co czuejsz, ja studiuje w Berlinie, na Humboldt Universtat, a jestem ze Zgierza, też za bardzo nie chciałam sie ze Zgierzem rozstawać. Dojeżdżam codziennie,i nie żałuje bo bardzo kocham Zgierz i nie mogłabym sie z nim rozstać na dłużej.
      • Gość: rtgr Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:50
        ze zgierza do berlina ????? a ile jedziesz??? jasne...
        • Gość: alutka Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:34
          2 godziny PKSem.
      • Gość: molk Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.crowley.pl 12.11.05, 11:45
        To jeszcze nothing. Ja studjuje w Polska bo tu moji rodzice studiowac long time ago, ale nie chciaclem sie rozstac z New York so musze dolatywac tu every day samolotem.
        • Gość: alutka Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 12:39
          God bless America.lol.
    • Gość: mulka Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:27
      A masz tyle pieniędzy na taki codzienny dojazd? Nawet samochód na gaz nie
      uratuje Cię przed kolosalnymi kosztami w skali miesiąca, a te pieniądze można by
      spożytkować na coś innego, chociażby na stancję... Chyba że masz wyjątkowo
      bogatych rodziców...
      Nie żal Ci tego czasu, który będziesz musiała poświęcić na samą jazdą, w tę i z
      powrotem, każdego dnia? Nie lepiej byłoby przeznaczyć ten czasu na naukę albo po
      prostu na jakąś rozrywkę? Nie sądzisz, że taki długi dojazd jest bardzo
      wyczerpujący, a to z pewnością odbije się na Twoim samopoczuciu i zdolnościach
      umysłowych (możesz sobie gorzej radzić ze studiami)?
      Rozumiem niechęć do opuszczania rodzinnego miasta, ale myślmy praktycznie -
      lepiej zamieszkać w Krakowie. Potęsknisz, ale przecież możesz wracać na weekendy
      do domu, a i Kraków po jakimś czasie pewnie Ci się spodoba.
      • Gość: mulka Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:28
        Przepraszam, miało być 'musiał', a nie 'musiała'. ;)
        • panna_a 9 h 49 min 14.11.05, 09:02
          www.pf.pl/portal/MapSearchT2?smiasto1=Krak%C3%B3w&sulica0=&sdom0=&street=&szukaj=Szukaj+trasy&swoj1=ma%C5%
          82opolskie&sdom1=&swoj0=pomorskie&tgt=MapSearchT2&voiv=&streetno=&sulica1=&city=
          &smiasto0=Gda%C5%84sk+&

Średni czas pokonania trasy dla średniej prędkości 60.0 km/h:
          9 h 49 min

Dlaczego nie chcesz zamieszkać w Krakowie?
          Kraków jest cuuudownym miastem...

• panna_a 9 h 49 min 14.11.05, 09:03
            jeszcze raz przesyłam link :

www.pf.pl/portal/MapSearchT2?smiasto1=Krak%C3%B3w&sulica0=&sdom0=&street=&szukaj=Szukaj+trasy&swoj1=ma%C5%
            82opolskie&sdom1=&swoj0=pomorskie&tgt=MapSearchT2&voiv=&streetno=&sulica1=&city=
            &smiasto0=Gda%C5%84sk+&
          • Gość: HellHax Re: 9 h 49 min IP: *.ghnet.pl 14.11.05, 09:54
            panna_a napisała:

>www.pf.pl/portal/MapSearchT2?smiasto1=Krak%C3%B3w&sulica0=&sdom0=&street=&szukaj=Szukaj+trasy&swoj1=ma%C5%
            > 82opolskie&sdom1=&swoj0=pomorskie&tgt=MapSearchT2&voiv=&streetno=&sulica1=&city
            > =
            > &smiasto0=Gda%C5%84sk

www.tiny.pl :)
    • Gość: Tawananna* Re: Ile czasu z Gdańska do Krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:26
      Dawno się tak nie ubawiłam :)))

Powodzenia :))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka