Dodaj do ulubionych

STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku

13.01.06, 18:32
bardzo interesuja mnie studia na tych uczelniach jednak chcialem tak
orientacyjnie porownac sobie mozliwosci z wynikami jakie Wy uzyskaliscie w
zeszlym roku na Nowej Maturze
Głownie intersują mnie wszystkie kierunki na AGH na
--wydziale Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Elektroniki czyli:--
+Automatyka i Robotyka
+Elektronika i Telekomunikacja
+Elektrotechnika
+Informatyka
+Informatyka Stosowana

oraz na Politechnice
+Informatyka Międzywydziałowa

Z gory dziekuje za informacje o sumie pktow badz procentach z matury oraz
progu przyjęć od studentów ktorzy w zeszlym roku dostali sie badz nie na te
kierunki :)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: grzesko zaden student tu nie zaglada?? IP: *.miechow.com / *.miechow.com 15.01.06, 13:51
      :)
      • Gość: asio Kopiec jakie procenty? IP: 217.97.228.* 16.01.06, 20:15
        ja podobnie jestem bardzo zainteresowana tym tematem, również wybieram sie na
        AGH na ten wydział lub na energetyke, na próbnej matmie miałam PP86%, PR68%
        czy taki wynik na majowej maturze da mi przepustke na AGH?
        • Gość: Muniek Re: jakie procenty? IP: *.net.autocom.pl 16.01.06, 23:38
          ja mialem 94:5 i 90% i wybralem budownictwo na PK i to wam polecam, robotas po tym pewna:)
    • Gość: Triskel Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.netcontrol.pl 18.01.06, 12:41
      no więc moi drodzy, na wydziałach wymienionych przez bartezzo liczy się test kompetecji, sa to mocne kierunki wielu chętnych, test nie jest taki zły. Poprzeczka wysoka nie znam dokładnych ilości ale powyżej 80% PR trza mieć, fize lub innfe tez niezle, rezerwowo mozna na elekrotechnike (mniejsza konkurenja i dużo niższy próg) albo na ife na wydziale np metalurgii.
      Jeśli chodzi o PK to na Infor. Międzywydziałowej jest tylko 25 miejsc, tak więc dostaja sie osoby z maksymalnymi wynikami
      • Gość: politechnikk Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:44
        a ja wam powiem tak...
        przemyslcie dobrze ta decyzje ... czy chcecie isc na Politechnike mowie tak
        ogolnie..
        jak chce sie wam uczyc matmy fizy i no i kreski.....:) to pozdrawiam...
        ale uprzedam latwo nie jest ... ja studiuje mechatronike na PW ... i jest full
        nauki...
    • Gość: HellHax Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ghnet.pl 18.01.06, 18:28
      w tym roku nie ma testu komp...wedlog mnie to gorzej bo zawsze monza sobie
      wyciagnac punkty jak sie mature zwaliło...hmm punkty ile razy ja juz to pisalem...

agh

inf 1169/1400
      inf stos 1129/1400
      air 1120/1400 - tego nie jestem pewien
      eit 1080/1400

w rzeczywistosci bylo to mniej ale nie wiadomo ile...
      ale w tym roku za inne zasady rekrutacji...ale jak ktos mial 1200 to bylo dosc duzo
      ehh obym nie musial 2-gi raz zdawac na informatyke stsowaną jak mnie analiza
      wykonczy:(
      ehh a tak wogole to okres okolosesyjny jest przewalony

a co do pk to na inf na wieik-u jest chyba cos kolo 30 miejsc wiec praktycznie
      wychodzi tako po kilkanascie miejsc na osobe:) a i tak wszyscy ida na agh:)
      • Gość: jw Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:16
        Ja własnie chciałem się zapytac jak wogole się studiuje na wydziale EAIiE w
        AGH, jaka jest atmosfera, czy trudno jest na pierwszym roku etc. Pozdrawiam.
        • Gość: gfhgf Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.246.jawnet.pl 21.01.06, 20:52
          atmosfera?? tam gadaja tylko o nauce...ciagle analiza...algebra....fizka....
        • Gość: HellHax Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ghnet.pl 21.01.06, 22:54
          nauki nie ma prawie wcale...dlatego bez przerwy pijemy, wyrywamy panienki z
          naszego wydzialu i chodzimy na imprezy z muzyką psychodelic trance ;)
          • Gość: jw Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 11:50
            to fajnie, w takim razie idę do Was :]
            • Gość: asio AGH IP: 217.97.228.* 22.01.06, 17:10
              zaczyna mi sie podobać na EAIiE, chociaż swoją drogą takie zagęszczenie facetów
              w jednym miejscu? hihi, jestem przyzwyczajona raczej do małej ich ilości, bo w
              klasie mam tylko 5 rodzynków...
              skąd jesteś jw ?
              a czy macie może jakieś wiadomości na temat kierunku energetyka? ciężej czy łatwiej?
              pozdro :)
              • Gość: asio Re: AGH IP: 217.97.228.* 22.01.06, 17:22
                a mam takie jeszcze jedno pytanie, może troche głupie no ale jestem bardzo
                ciekawa tego. Skoro jest "nas" troche mniej, to czy profesorowie np. nie
                dyskryminują dziewczyn, że niby są gorsze z takich przedmiotów ścisłych? czy
                może jest pełna współpraca koedukacyjna?
                prosze sie nie śmiać !!!!
                • Gość: Mrs. Lovett Re: AGH IP: *.ds5.agh.edu.pl 23.01.06, 11:29
                  A to juz zalezy od profesora.
                  W sumie jakby juz, to sie spotkalam raczej z odwrotna reakcja: "o, pani moze sobie wybrac temat zadania" ;)
                  Oczywiscie, zdarzaja sie @#%!@@!#... znaczy, tego... prowadzacy o odmiennych pogladach, ale niewielu i da sie ich przezyc;)
          • Gość: Mrs. Lovett Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ds5.agh.edu.pl 23.01.06, 11:23
            > nauki nie ma prawie wcale...dlatego bez przerwy pijemy, wyrywamy panienki z
            > naszego wydzialu <ciach>

Całą dwudziestkę? ;P

• Gość: HellHax Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 12:16
              az tyle ich jest na 1 roku??? oh my god nawet nie wiem jakim szczesciazem jestem;)
              • Gość: Mrs. Lovett Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ds5.agh.edu.pl 23.01.06, 18:03
                aaaaaa... na pierwszym roku... to zmienia postac rzeczy;)

a na powaznie, nie sadze, zeby bylo az 20.
                Mozna zalozyc, ze ilosc pań na 1. roku EAIiE zzawiera się w przedziale dokniętym
                [10,20]

chociaz... mozna sprawdzic;)
                int ile_dziewczat(person*osoba){
                static int ile=0;
                if (osoba->plec==dziewczyna) ile++;
                if (osoba->next==null) return ile;
                ile_dziewczat(osoba->next); }
                • Gość: HellHax Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 23:38
                  hehe a z php jestes kompatybilna? bo zakladam ze z bhp jestes:]

void CiekaweCzy(struct osoba *MrsLovett)
                  {
                  if((MrsLovett->plec==kobieta)&&(MrsLovett->kierunek==informatyka))
                  {
                  printf("jest 16,6% szansy ze HellHax zna Mrs. Lovett");
                  }
                  else
                  {
                  printf("studiujesz cos hardkorowego;)");
                  }
                  }

• Gość: HellHax Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 23:39
                    qrde wciecia pousuwalo...python by tego nie przpuscil;)
                  • Gość: Mrs. Lovett Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ds5.agh.edu.pl 24.01.06, 00:40
                    php jak php, ale pascal;>

procedure wypisz;
                    begin
                    clrscr;
                    writeln('Jest 99.99% szansy, ze HellHax zna Mrs. Lovett');
                    writeln('Mrs. Lovett studiuje IS ;-) ');
                    repeat until keypressed;
                    end;

OK, jezyki sie koncza... niedlugo juz tylko grafy zostana ;)
                    • Gość: HellHax Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ghnet.pl 24.01.06, 09:34
                      lol

(dla mnie sie jezyki skonczyly:))
                      • Gość: Mrs. Lovett Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ds5.agh.edu.pl 24.01.06, 11:33
                        Ja moge jeszcze cos we flashu skrobnac. Ale czy bedzie dobrze dzialalo, nie gwarantuje;)
                        A potem to juz tylko polski, angielski, etc. ;)
                        Pogadamy za piec lat, to bedzie wiekszy wybor jezykow :)
                        • Gość: asio Kopiec Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 24.01.06, 14:17
                          jejku, ja was nie rozumieć... co to za szyfry? hihihi
                          • Gość: Mrs. Lovett Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ds5.agh.edu.pl 24.01.06, 16:01
                            Zapraszamy na informatyke - wszystko stanie sie jasne :)
                            • Gość: asio Kopiec Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 24.01.06, 19:09
                              to nie jest takie proste tam sie dostać, ale zresztą bardziej mnie interesuje
                              elektronika, z informatyki nie jestem orłem, chociaż szczerze mówiąc nie mam nic
                              przeciwko aby lekko sie w nią zagłębić....hihihi
                              poza tym w szkole nie mam informatyki i ciężko mi powiedzieć czy to mnie
                              interesuje czy nie... :(
                              • Gość: Konradzik Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.radioalfa.pl 25.01.06, 22:51
                                Asio... hihihi będziesz miała problem się dostać... hihihi ale my w Ciebie
                                wierzymy ... hihihi

A na IS jest mniejwięcej tak jak mówi koleżanka asia:) (jej optymizm jest
                                budujący, ale chyba jednak nadużywa słowa 'fajnie' :P)

Pozdrawiam gorąco wszystkich znajomych :)
                                ( koleżanka Lovett to dalej nie wiem kim jest - a może spełniony jest warunek
                                (Lovett.rok==2) ?)
                                • Gość: Mrs. Lovett Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.ds5.agh.edu.pl 26.01.06, 06:54
                                  Obawiam sie, ze pierwszy:)
                                  Ale nie martw sie, masz 1/3(w wersji rozszerzonej 1/4) szansy zgadnac, ktora to:)
                                  • Gość: asia;) Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.pnet.com.pl 26.01.06, 16:53
                                    nio to wszystko staje sie jasne;) od kolejnego semestru grono kobiet sie
                                    powieksza...do 5;)...ehh to teraz juz bede tylko-> 20% dziewczyn z roku;)

super lovet;) juz sie bardzo cieszymy!!
                                    moze racja troche za czesto mowilam ze jest fajnie,ale mowim zdaniem jest
                                    calkiem wporzo;) grunt to wyluzowac i sie nie spinac.

a jezeli chodzi o asie <chyba wszystkie asie studiuja infe;),u nas sa 2...teraz
                                    kolejna chce za rok ...> to na serio mozesz miec problem z infa,jak nic z
                                    programowania nie robilas, ale wiesz po maturce sa wakacje, helhax albo
                                    konradzik moga cie wtajemniczyc w cikawe kody
                                    if (konradzik chetny) || (helhax chetny)
                                    { pomoga ci i zdasz kolosa z C na 6;} else
                                    {zglos sie do mnie,wtedy czeka cie 2 termin:P...ale i tak zaliczysz:P;}

nie ma co sie denerwowac, wszystko jest do zaliczenia, jak lubisz mate/troche
                                    fize/infe...technike,,rozwiazywanie problemow, wtedy na pewno ci sie spodoba na
                                    AGH-EAIE...jak jestes dobra, to osobiscie nie polecam innego wydzialu.

• Gość: asia:) Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.pnet.com.pl 25.01.06, 20:53
      o kurcze!! czlowiek sobie spokojnie na forum wchodzi.. a tutaj helhax takie
      rzeczy opowiada;) to ja moze sprostuje pare rzeczy;)
      oczywiscie jestem jedna z tych odwaznych dziewczyn-I roku IS/EAIE!!
      1) ilos dziewczyn na roku miesci sie w przedziale [0-5];)...chcialam zauwazyc ze
      teraz na roku sa tylko 4 dziewczyny, co nie zmienia faktu ze jest superowo;)
      ja osobiscie wole meskie towarzystwo niz..babiniec;)-> duzo zdrowsza atmosferka

2)wykladowcy/cwiczeniowcy->sa spoko,na serio, czsami ubaw na maxa->NO NIE <dla
      wtajemniczonych;)>

3) mozna sie bardzo duzo nauczyc, ale nie jest az tak nerwowo jak np. na UJ.
      4)nie ma co sie stresowac, wiekszosc osob przechodzi dalej,na tym wydziale jest
      super dziekan, sa warunki, mile traktowanie studenta..przynajmniej ja mam takie
      odczucie w przeciwienstwie do innych wydzialow.

5)poza tym..bardzo czesto mowia nam ze to elitarny wydzial;).mile...

6) w tamtym roku zastanawial sie gdzie isc, wybralam AGH... i jak do teraz nie
      zaluje..zobaczymy jak bedzie po sesji;)

helhax...a o co chodzi z wyrywaniem lasek??:) czyzbym jakas imprezke ominela?? a
      mzoe nie pamietam czegos....

nio i zeby nie bylo!! jest super kierunek super ludzie i super atmosferka.. i
      duzo imprez.. i duzo nauki<-wlasciwa hierarchia;)
      • Gość: asio Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 26.01.06, 17:40
        widze że wy wszyscy jesteście z IS, natomiast mnie bardzoj interesuje na tym
        wydziale kierunek: elektronika i telekomunikacja.
        Ale sądze , że tam też z komputerami będe mieć do czynienia non stop :) ojejku
        • Gość: asio Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 26.01.06, 17:45
          a powiedzcie mi jeszcze które ze spacjalności są najbardziej oblegane, no i
          jakie są waszym zdaniem najciekawsze?
          kiedy sie wybiera specjalność, na 3roku?
          wiem, że zadaje dużo pytań, ale kurcze ciekawi mnie to i owo...
          no to sie o jeszcze jedno spytam, gdzie mieszkacie? akademik czy mieszkanko,
          jakie są akademiki AGH-u? znośne? i ile sie tam płaci?
          z góry wielkie dzięki za wszystkie info!!!!!!
          • Gość: Przemek Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:57
            kurde dziewczyno..
            wez ty sie uspokoj.. jeszcze matury w maju nie bylo a ty przezywasz jakbys sie
            tam juz normalnie dostala baaa a nawet studiowala.. wezcie ludzie troche
            wyluzucjcie..(jeszcze nie jestes studentka a myslisz o specjalnosci , nie
            wybiegaj tak daleko w przyszlosc , bo ja sie np na ty przejechalem...
            pozdrawiam i zycze zebys byla studentka tego wydzialu...:)
            • Gość: asio Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 30.01.06, 16:47
              no dobra, masz racje, troche jestem przewrażliwiona, spoko spoko
              nie dzięki za życzenia i oby sie spełniło
              :))
              • Gość: asia:) Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.pnet.com.pl 31.01.06, 20:48
                nie marwt sie, koledzy tez sa przewrazliwieni..pierwsza sesja...pierwsze oblane
                kolosy/zaliczenia/egzaminy...weh..jakies niespelnione marzenia ;)

a tak na powaznie,jezeli interesujesz sie mata/infa..to na AGHu-EAIE na pewno
                sie nie zmarnujesz i bedziesz miala wiele okazji zeby poszerzac wiedze,nalezec
                do roznych kolek..np ISAP
                zycze powodzenia
                jak masz jakies pyania to zapraszam na gg 1953359..tylko..blagam po sesji... to
                jest po 22 lutego;)
                p.s. w tamtym roku,wypisywalam podobnie jak Ty, o wszystko sie pytalam..;)heh
                wiec gdyby co to pisz!!
                • Gość: asio Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 31.01.06, 22:22
                  dzięki wielkie !
                  napewno skorzystam, ale po 22.02.
                  :)
                  • Gość: sza Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:11
                    refresh
                    • akroda Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku 05.02.06, 09:37
                      ja jestem z EiT wiec jakbys miala jakies pytania co to tego kierunku to chetnie odpowiem:)
                      nauki jest sporo, zwlaszcza z analizy i algebry, ale da sie przezyc.. mam nadzieje przynajmniej:P bo egzamin z analizy 2 termin dopiero przede mna:D
                      • Gość: asio Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 06.02.06, 18:47
                        narazie chyba pula pytań sie wyczerpała, ale dzięki zadobre chęci
                        jak mi coś przyjdzie na myśl to napewno nie omieszkam zapytać hihihi
                        teraz musze skoncentrować sie na przygotowaniach do matury
                        • Gość: asio Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 09.02.06, 11:27
                          no teraz o czymś pomyślałam, bo ten kierunek EiT to taki troche będzie związany
                          z komputerami(myle sie?), a jak już kiedyś wspominałam w szkole praktycznie nie
                          miałam informatyki
                          mam taką prośbe, jakie wg Ciebie powinnam rzeczy umieć, jakie programy
                          obsługiwać żeby nie wpaść w panike na pierwszych zajęciach; może ewentualnie
                          znasz jakieś strony gdzie mogłabym znaleźć coś w stulu "samouczek" do pewnych
                          programów czy czegoś tam jeszcze...
                          no to narazie chyba tyle
                          dzięki za wpisy, pozdrawiam :)
                          • Gość: inz.elektryk Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: *.resetnet.pl 09.02.06, 13:01
                            dziewczyno wez nie siej paniki..
                            ty mysl o zdaniu matury .. a nie o studiach juz..moja rada nie wybiegaj tak w
                            przyszlosc.. ja sie na tym przejechalem.. i osobiscie nie zycze nikomu zeby
                            dostal taki kubel zimnej wody na glowe jak ja , ale wiedz jedno zycie jest
                            pelne niespodzianek i nie wybiegaj tak daleko w przyszlosc..nie mowie ze trzeba
                            zyc z dnia na dzien.. ale bez przesady.. ( myslisz juz o zajeciach na studiach
                            a jeszcze matury w maju nie bylo spokojnie a tym bardziej indeksu jeszcze nie
                            masz...:)
                            a teraz z innej strony..ja studiuje elektre i tez jak szedlem na studia niczego
                            nie umialem poza matma i fiza..:) jednym slowem wszystkiego sie tam
                            nauczysz..:) wiec bez paniki ,pozdrawiam i zycze wymarzonego indeksu..a no i
                            jeszcze jedna sprawa , dostac sie to jedno a skonczyc to drugie u mnie odpadla
                            blisko polowa ...
                            • Gość: asio Re: STUDENCI AGH i POLITECHNIKI KRAK. 1 roku IP: 217.97.228.* 09.02.06, 15:29
                              ja nie sieje paniki, a tym bardziej wcale nie jestem pewna tego że sie dostane
                              (aczkolwiek bardzo bym chciała), no ale skoro mam okazje popytać sie o różne
                              rzeczy i dowiedzieć z pierwszej ręki to czemu nie
        • Gość: młoda Re: IP: 80.54.70.* 01.03.06, 14:47
          nie tak znowu non stop , częśniej pooglądasz sobie różne oscyloskopy ,
          generatory i inne bajery .Nie jest łatwo ale dasz rade , a co do tego jak
          wykładowcy traktują dziewczyny to bywa różnie , ogólnie nie narzekam , chociaż
          zdarzył się kiedyś gość , który chciał mnie uwalić tylko dlatego że jestem babą
          :) ale na szczęście mu się nie udało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka