Dodaj do ulubionych

NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U

IP: 193.0.117.* 14.01.06, 12:00
co się dzieje jak niezaliczę 1 semestru wf-u ( chodzi mi o UW) ?
Czy potem nie mam już praw np. do stypednium?
Czy jeśli mam żetony na 2,5 roku a z 1 niezaliczonym semestrem potrzebuję 6,
to co wtedy?
Jak coś wiecie, to wpisujcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyzzz Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: 193.0.117.* 16.01.06, 10:27
      po prostu masz niezaliczenie.
      Nie znam ani jednej osoby, która by wf nie zaliczyła, bo zazwyczaj nie ma z
      tym aż takiego problemu.
      • Gość: Ann Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:22
        A czy na UW można mieć zwolnienie z wf???Czy są z tym jakieś problemy???
    • Gość: . Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:42
      Własnie czy w ogóle można jakoś "obejść" obowiązek uczęszczania na zajęcia
      wf-u?? Bo co jeśli ktos nie ma możliwości, np. mieszka w innym mieście i uczy
      się zaocznie, więc tylko w weekendy bywa na uczeli, a na zajęcia wf-u nie ma już
      kiedy pójść?? :/
      • Gość: M Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:55
        jeszcze nie słyszałam o czymś takim jak wf na zaocznych studiach... :>
        • Gość: Kirkor Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.chello.pl 16.01.06, 15:12
          MOŻNA niezaliczyć wf, uwierz mi;] Są uczelnie, dla których wf jest swego rodzaju
          priorytetem. Nie mówię tu o AWF, tylko o WAT. Nieprzyjemna atmosfera na
          zajęciach wf, ciągle wydzierający się nauczyciel, zero jakiejkolwiek
          wyrozumiałości i ludzkiego podejścia. Sporo osób nie zalicza wf
        • Gość: . Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 15:15
          A jednak... ja spotkałam się z takim czymś.
        • Gość: jo Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.chello.pl 16.01.06, 15:31
          Gość portalu: M napisał(a):

> jeszcze nie słyszałam o czymś takim jak wf na zaocznych studiach... :>

To uslysz - studiuje zaocznie i mam wf. Pierwszy semestr - zespolowe gry
          sportowe, drugi - lekkoatletyka, trzeci - basen, czwarty - taniec, piaty - nie
          pamietam co :P , szosty - lekkoatletyka.
          • Gość: M. Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 22:23
            usłyszałam. :)

a na jakich jesteś studiach, jesli mogę zapytać?
            • gdabski Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 16.01.06, 22:46
              Turystykę i rekreację? To jeszcze możliwe...

/Gdabski
            • Gość: jo Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.chello.pl 16.01.06, 22:54
              Ciesze sie niezmiernie ;]
              Zarzadzanie i Marketing.
              Uprzedzam kolejne pytanie - na AWFie. Ale moj kierunek nie ma przeciez nic
              wspolnego z typowym awfowskim wychowaniem fizycznym. Wf to po prostu zwykle
              zajecia, jak marketing, psychologia czy historia gospodarcza (tia,
              wszechstronni jestesmy :P).
              • gdabski Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 16.01.06, 23:36
                No, to była druga ewentualność ;)

/Gdabski
                • emii3 Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 17.01.06, 00:14
                  a czemu wy nie lubicie zajeć wf? kurcze troche sportu nikomu nie zaszkodzi!
                  zwolnienie...? odpuśćcie sobie , odrobina ruchu nie zaszkodzi a nie wierze ze na
                  zajeciach wf -poza uczlniami AWF- jest jakis ogormny wycisk!
                  • Gość: jo Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.chello.pl 17.01.06, 01:09
                    Wypraszam sobie :P Ja lubie :P. Szczegolnie jak gramy (same dziewczyny) w noge,
                    a faceci z grupy nam kibicuja :D (Bo na razie jestem na I sem.)
                    Przeraza mnie tylko ten basen, bo nosze szkla kontaktowe i mam dlugie i geste
                    wlosy, wiec nawet z suszarka ich wysuszenie zajmuje kupe czasu 8/
                    Za to nie moge sie doczekac tanca ;]
                    I mimo, ze jest to AWF, to kierunek juz raczej nie (jak pisalam wyzej - ZiM) i
                    wf tez jest bardzo ok - zaliczenie mielismy na podstawie obecnosci i cwiczenia,
                    nie bylo mnie dwa razy i facet mowi - "Nu, nu, tu powinno byc niezaliczone...
                    Hmm. No co najwyzej czworeczke moge dac..." :D
              • facecja Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 19.01.06, 20:10
                no to brawo za rychłe przebudzenie

jejkuuuu, czy tylko dla mnie jest LOGICZNE, że na AWFie jest WF?? a może nawet
                i więcej niz gdzie indziej? skoro taki problem z tym wfem - akurat z
                zarządzaniem i marketingiem wielkiego problemu nie ma. i na uniwerku się
                znajdzie, i na polibudzie, i na ekonomicznej. i każda ta uczelnia swoje prawa
                ma, z którymi się godzisz przychodząc na nią - albo nie i idziesz na inną. tym
                bardziej, że to studia zaoczne, więc jest większa elastyczność w doborze (np.
                geograficznym) uczelni.

i jeszcze nie rozumiem: akurat psychologia czy historia gospodarcza mają wiele
                wspólnego (a przynajmniej powinny mieć - kwestia prowadzącego) z zagadnieniem
                zarządzania i marketingu. wieć gdzie tu wszechstronność? wszechstronność by
                była, jakbyś studiowała zarządzanie i marketing na medycznej i ci anatomię
                kazali zalicząć. swoją drogą chyba tylko na tej uczelni ZiM jeszcze nie ma.
                • Gość: alllllllllllaaa Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:55
                  Ja jestem na zaocznych ZiM i mam w-f na jednej z gdańskich uczelni ;p bardzo mądre ale jak ktoś dojezdza i pracuje (wiadomo jak z praca to trzeba sie nagimnastykowac;p) Będzie trzeba zalatwiac zwolnienie....
    • strucla_z_serem Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 17.01.06, 07:14
      no, na uw to nie wiem, ale ja zaliczam właśnie wf warunkowo:0
      u mnie nie ma że zwolnienie czy coś
      no ja rozumiem, żadna to wielka sprawa na wf chodzić, ale miałam wypadek
      samochodowy i naprawde uczęszczanie na wf by moglo się dla mnie skończyć
      kalectwem jakimś już konkretnym bo mam szacher macher z kręgami teraz
      brakujace pensum godzin "odrobiłam" na rehabilitacji, poszłam z zaświadczeniem i
      prośba nawet od tego mojego traumatologa ortopedy żeby nie kazali mi ćwiczyć bo
      nie moge ale nie dało rady:P
      przed świętami wyciskałam sztange nawet:P
      ten gościu mnie kocha^^
      pozdrawiam
      • Gość: Aga Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.is.uw.edu.pl 17.01.06, 13:05
        Gdzie ty studiujesz?
        Przecież to niemożliwe, by zmuszać ludzi z problemami z kręgosłupem do takiego
        wysiłku. Inna kwestia, że jeszcze nie słyszałam, by jakaś normalna uczelnia
        (tzn. taka, dla której w-f nie jest priorytetowy, typu AWF) nie uwzględniała
        zwolnienia z tegoż przedmiotu. To chore.
        • Gość: jo Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.chello.pl 17.01.06, 13:21
          Na AWFie wf jest priorytetowy na kierunku wychowanie fizyczne, na innych nie.
          • gdabski Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 17.01.06, 13:26
            No, jeśli jest nawet na zaocznych, to chyba nie powiemy, że jest traktowany
            normalnie?

/Gdabski
            • Gość: Kirkor Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.chello.pl 17.01.06, 13:28
              Na WAT, który sportową uczelnią z pewnością nie jest, na moje zwolnienie z WF ze
              względu na astmę oskrzelową (nie mogę biegać) pan prowadzący odpowiedział, że to
              nie liceum, żeby były zwolnienia lekarskie:| BTW: 15km biegu bez odpoczynku na 1
              zajęciach to norma.
              • Gość: anea Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:46
                z tego co ja wiem to zwolnienie lekarskie może podważyć tylko inny lekarz, a
                nie jakiś pan od wfu. Inna sprawa ze zwolnień lekarskich (przynajmniej u mnie
                na uczelni) nie załatwia się z żadnymi szeregowymi panami, tylko z instancją
                wyższą...
                • Gość: Kirkor Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.chello.pl 17.01.06, 16:43
                  Ten pan ogólnie jest bardzo miły, pewien chłopak stracił przytomność po
                  rozgrzewce na wf, taki był wycisk. Cały czas się wydziera, jest ordynarny
                  (ostatnia jego uwaga do naszego kolegi - "ping ponga to ty masz w majtkach"), wf
                  nie jest dla nas żadną przyjemnością, mamy sprawdziany itp:/
        • strucla_z_serem Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 18.01.06, 09:34
          na akademi pedagogiki specjalnej im Marii Grzegorzewskiej w wawie
          100% państwowe studia dzienne
          mam zaświadczenie po kinezyterapii, fizykoterapii, prośbę o zwolnienie od
          prowadzącego ortopedy-traumatologa
          i nie zalicze bo juz 3 raz nie bylam :o
          • Gość: Anna Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:07
            Nie rozumiem....Nie masz zwolnienia z wf pomimo tego wszystkiego???Nie chcą Cię
            zwolnić????
    • Gość: Ann Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:38
      A jak jest na UKSW z wf???? Czy można mieć zwolnienie z tych jakże cudownych
      zajęć czy robią z tym problemy???
      • Gość: balbo2 Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: 193.0.117.* 18.01.06, 09:37
        wszystko można doczepić do mojego postu.
        Ja po prostu chciałem wiedzieć, co się dzieje w przypadku niezaliczenia
        semestru w-f bez zwolnienia lekarskiego.
        CZY naprawdę jestem jedyną osobą na UW, która będzie mieć niezaliczony wf ??????
        :-O
        • Gość: Aga Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.is.uw.edu.pl 18.01.06, 10:54
          Musisz napisać podanie do dziekana z prośbą o dodatkową pulę godzin w-fu. Na UW
          raczej stosunek do w-f jest normalny, więc nie będą ci robić problemów, jak
          sądzę. ;) I w ogóle uwaga do wszystkich - zwolnień z w-fu nie załatwia się z w-
          fistami, tylko z przychodnią uczelnianą, dziekanatem itepe. - generalnie
          z "wyższą instatncją".
          • strucla_z_serem Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U 18.01.06, 17:49
            no nie zawsze
            u mnie rządzi wf-ista:P
            pani w dziekanacie stwierdziła, że nie będzie panu dziekanowi truła o jakieś
            moje podania z wf czy zaświadczenia i skierowała mnie do pana od wf, że on to
            musi zatwierdzić
            a pan stwierdził że powinnam nosić taką opaskę jak kosmodysk:D
            i zapisał mnie na siłownię, wcześniej robiąc ze mnie krętacza i oszustkę, bo
            zajrzał do listy i stwierdził że "z czym ja tu przychodze w ogóle jak ja w ogóle
            nie chodziłam, że co ja tylko pare razy byłam na początku roku" ::D
            i teraz jestem na celowniku:-0
            • Gość: Anna Re: NIEZALICZENIE ZAJĘĆ Z WF-U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:10
              Współczuję:(

Ale czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak jest ze zwolnieniami na UKSW????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka