Gość: zorro666 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:31 ...macie jakiś pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mka Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:17 To zależy gdzie mieszkasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 13:11 idź do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro666 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:19 fajna odpowiedź :) a mieszkam w Sosnowcu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mka Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:15 to może być problem bo gdybyś mieszkał w krakowie to nie byo by raczej problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aeternus13 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:29 polecam adresy: 1)www.gazeta.pl * 2)www.jobaid.pl * 3)www.pracuj.pl * 4)www.superpraca.pl 5)www.mpips.gov.pl 6)www.wup-katowice.pl 7)www.1praca.gov.pl 8)www.praca.gov.pl 9)www.ohp.pl 10) www.kariera.wprost.pl 11) www.praca.ucz.pl 12) www.jobpilot.pl 13) www.eurostudent.pl 14) www.eures.praca.pl 15) www.wolontariat.pl 16) www.cie.gov.pl 17) www.onet.pl * 18) www.gratka.pl * 19)www.republika.pl/oferty_pracy * 20) www.usc.gov.pl 21) www.praca.egospodarka.pl idz do Powiatowego Urzedu Pracy w Sosnowcu ul. Rzeźnicza 12 i zarejestruj sie jako osoba bezrobotna, potem do pokoju 211 tam sa oferty pracy dla ludzi z wykształceniem srednim. jezeli nie minął rok od ukńczenia przez Cibie szkoły średniej mozesz starać sie o staż (466,90 zeta miesięcznie), popytaj znajomych moze ktoś wie o czyms ciekawym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro666 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:52 Dzięki aeternus13.A do krakowa chętnie bym się przeprowiadził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIłego dnia:) Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:10 Spróbuj takze w Agencjach Doradztwa Personalnego:) np. Adecco, Kadry Polskie, HRK, Active Plus - to nazwy tych z regionu tzn z Katowic:), powodzenia:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aeternus13 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:41 wkradł sie mały błąd, jezeli ukończyłas szkołę sredna mozesz się starać o staż do 25 roku zycia, i nie obowiazuje cie roczny limit, limit ten obowiązuje tylko ludzi z wykształceniem wyższym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro666 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:57 Również dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taska Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.acn.waw.pl 21.02.06, 18:02 kup sobie w poniedzialek wyborcza z ofertami pracy. Sporo jest ofert dla studentow z elastycznym czasem pracy np telemarketer, wklepywanie danych rozdawanie ulotek itp lub cos ambitniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: 80.51.118.* 22.02.06, 11:27 a ja mam pytanie o staze. szkole srednia skonczylem w 2004 roku, po czymstudiowalem rok na kierunku, ktory okazal sie klapa - ale dziennie. teraz przenioslem sie na to co zawsze chcialem studiowac - ale zaocznie, w zwiasku z czym przydaloby sie pojsc na jakis staz (kierunek to politologia). czy po dwoch latach od ukonczenia szkoly mozna sie starac i jak to wogole wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aeternus13 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:35 do odbycia stażu u pracodawcy może być skierowany: - bezrobotny do 25 roku zycia - osoba bezrobotna do 27 roku zycia zarejestrowana jako bezrobotna w okresie do upływu 12 miesięcy od dnia okreslonego w dyplomie, swiadectwie lub innym dokumencie poświadczającym ukonczenie szkoły wyzszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:00 A czy mozna poprosić w UP o kurs językowy? Czy jesli oni nie maja ofert, to mogę sama znaleść sobie takowy i później otrzymać zwrot kosztów?? Czy po takim kursię mogę iść na staż czy musze czekać ok. pół roku (bo tak też słyszałam)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:12 wydaje mi sie że kurs językowy nic tak naprawde ci nie da jeśli chodzi o poszukiwanie prcy bo to troche za małe kwalifikacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aeternus13 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:03 Jezeli chodzi o kurs jezykowy to z tego co się orientuję to dostaje się za uczestnictwo w takim kursie 50% stażowego (trzeba zaliczać kolejne partie materiału) i to urząd wyznacza gdzie kurs bedzie sie odbywał. Najlepiej udać się do Urzędu Pracy w miejscu zamieszkania i dowiedzieć się szczegółów na ten temat poniewaz czasem różnie to wyglada w róznych miastach.Główna rolę odgrywa to czy urzad aktualnie ma czy nie ma srodki pieniężne na takie kursy. co do tego czy potem można odbyc normalny staż..... chyba tak ale nie jestem pewna więc lepiej zaciągnąć informacji u żródła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro666 Re: Chciałbymzarobić na studia zaoczne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:15 Widze, że dyskusja się rozkręca. Odpowiedz Link Zgłoś