Dodaj do ulubionych

TOEFL lub IELTS pomocy!!!!

IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 12.10.01, 15:13
Musze zdac jeden z tych egzaminow. TOEFL przynajmniej na 550 a IELTS
przynajmniej na 6.0
Jezeli macie jakies doswiadczenia zwiazane ze zdawaniem tych egzaminow to
prosze udzielcie mi informacji
Ciezko jest zdac na te podane wyzej ilosci punktow?

Pozdrawiam
J_ewel
Obserwuj wątek
    • node Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! 26.10.01, 23:54
      www.toefl.org - najlepiej czerpac u zrodla.
    • Gość: Michal Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 28.10.01, 02:19
      Hej!
      Mi sie "udalo" zdac TOEFLA na 575 :)
      jesli chcesz to napisz:
      vze327x3@verizon.net

i powiedz o co dokladnie ci chodzi

M
    • aniczka Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! 28.10.01, 23:53
      TOEFL wcale nie jest taki trudny. Problemem na pewno sa podreczniki. Te
      dostepne w Polsce sa potwornie drogie. Mozesz jednak sprobowac w szkolach
      jezyka amerykanskiego (o ile sobie przypominam istnieje siec American School of
      English), powinni miec tam jakis materialy. Zastanow sie tez w jakiej postaci
      chcesz zdawac TOEFLa. Mozesz miec test komputerowy lub pisemny. Ja wybralam
      pisemy, bo w komputerowym nie mozna poprawic zle zaznaczonej odpowiedzi. Dla
      mnie najtrudniejsza czescia byl reading. Mialam dosyc fachowe teksty, z ktorych
      zrozumieniem mialabym klopoty nawet po polsku (co moj nieoceniona profesor z
      fizyki z pewnoscia potwierdzi ;-). Pytania nie polegaja bowiem na
      prostym 'prawda/falsz', ale wymagaja od czytajacego dokladnego zrozumienia
      tekstu w sensie merytorycznym. Czyli jesli masz problemy np. z fizyka (jak ja!)
      i dostajesz tekst o elektrycznosci, to raczej ciezko ci jest odpowiedziec na
      jakiekolwiek pytanie. Ale nie chce Cie straszyc, bo mimo takich pulapek zdalam
      TOEFLa na 643 punkty. I dzisiaj studiuje w Stanach. Jesli chcesz dowiedziec sie
      czegos wiecej, pisz na moj adres mailowy.
      Powodzenia!
      • Gość: rafik Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.*.*.* 28.11.01, 09:00
        Nie jestem dobrze zorientowany w punktacji, ale czy Wy oby nie mówicie o
        starych metodach?
        Ponoć nie tak dawno zmienił się sposób punktowania.
        Aby móc studiować na uczelni z wykładowym angielskim, trzeba mieć wynik z TOEFL
        w wysokości 250 punktów.
        Czy jest to mało, czy dużo, czy też to nowa metoda naliczania punktów.
        Proszę o wyjaśnienie.

Pozdrawiam
        • Gość: Lukasz Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: 213.17.168.* 09.03.02, 20:20
          temat do gory!
          Tez musze zdac toefl'a i potrzebuje waszej pomocy...
          Jak czesto ten egzamin jest przeprowadzany, gdzie sie go zdaje i gdzie sie
          trzeba zarejstrowac na niego...
          Z gory dziekuje za wszelkie informacje.

lukaz9@interia.pl

ps.
          Szczegolenie prosze o pomoc tych ktorzy przeszli juz wszystkie "trudnosci" i
          studiuja w usa...

• Gość: Luke Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.euv-frankfurt-o.de 12.03.02, 11:31
            toefla mozna zdawac praktycznie codziennie z wyjatkiem niedziel , niektorych
            sobot i swiat.Ja osobiscie zdawalem go w Belinie w polsce ale mozna tez go
            zdawac z tego co wiem to w warszawie i poznaniu.Koszt tego egzaminu to 110$.
            w zaleznosci od formy w jakiej ten test zdajemy ( na komputerze czy na
            papierze) trzeba sie okolo tygodnnia lub odpowiednio siedem tygodni wczesniej
            zameldowac , przy czym papierowa wersja destu jest coraz zadziej dostepna i
            tylko pare razy w roku.
            wiecej informacji , oraz probne pytania znajdziesz na www.toefl.org

powodzenia
            • Gość: Madge Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.nat.visnet.pl 28.06.02, 16:59
              Luke zauwazylam ze prawdopodobnie studiujesz w Viadrinie.
              Ja własnie chce sie tam dostac . czy moglbys sie ze mna skontaktowac przez
              maila bo mam troche pytan jesli chodzi o uniwerek.

pietrzak@priv.ckp.pl
      • Gość: x Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.riz.pl 23.10.02, 20:44
        Jakby ktos potrzebowal podrecznika z Cwiczeniami do TOEFLa to moge odsprzedac -
        to polecana ksiazka (nie pamietam dokladnie nazwisk ale jedna z autorek jest z
        pochodzenia Chinka albo Japonka). Kupilem za ~150 PLNsow a spuszcze za 80.
        TOEFLa zdalem na 630 punktow...

Kontakt krzysztofem@yahoo.com
    • Gość: Martyna Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.MARYWOOD.EDU 08.04.02, 21:15

Ja osobiscie uczeszczam na kurs przygotowujacy do zdania Toefla w Stanach
      wiecj najlepiej napisz na slonce5@yahoo.com a chetnie odpowiem na Twoje pytania.
    • Gość: Banal Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.02, 16:56
      TOEFL to amerykanski egzamin, a wiec sprawdza to co wiesz, a nie to czego nie
      wiesz.. Caly problem polega na zrobieniu odpoweidniej ilosci cwiczen, i juz!:)
      Wiem, ze to brzmi dosc kolorowo, ale tak wlasnie jest. Poza tym, jesli chce sie
      studiowac w USA, to trzeba chyba tez zdac SAT? A moze ja sie myle? A dosc
      wysoki wynik z VERBAL zwalnia Cie z obowiazku udowadniania znajomosci
      angielskiego:)
      • Gość: HC Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.acn.waw.pl 28.08.02, 11:42
        Przepraszam, a co to jest SAT?
    • Gość: ABeCe Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 01:24
      ludzie po co wam te egzaminy - jesli chcecie studiowac zagramanica to mozna
      wszystko zalatwic z dana uczelnia a nie bezsensowne testy zdawac. a swoja
      droga nie jest trudno zdac toefla badz ielts na 550 i 6 respectively.

pzdr.
      • node Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! 29.08.02, 02:30
        Gość portalu: ABeCe napisał(a):

> ludzie po co wam te egzaminy - jesli chcecie studiowac zagramanica to mozna
        > wszystko zalatwic z dana uczelnia a nie bezsensowne testy zdawac. a swoja
        > droga nie jest trudno zdac toefla badz ielts na 550 i 6 respectively.
        >
        > pzdr.

Te bezsensowne testy sa wymagane przez chyba wszystkie normalne uczelnie
        amerykanskie dla studentow zagranicznych (przynajmniej TOEFL).
    • Gość: maniak Re: TOEFL lub IELTS pomocy!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 13:09
      Dziwie sie ogromnie bo wiekszosc polakow wyjezdzajacych uczyc sie zagranice
      wybiera stany a zdaje egzaminy europejskie fce i tym podobne ludzie czy wy nic
      nie planujecie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka