olcialz 18.07.05, 23:16 hej czy jest ktoś kto sie dostał? szukam przyszłych znajomych:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olcialz Re: europeistyka 22.07.05, 19:12 O ciesze sie ze wreszcie kogos znalazłam! miło wiedziec ze nie jestem sama , bo takie wrazenie mialam:)jesteście z krakowa? wiecie cos wiecej o tych studiach tzn np. jakie jezyki sa do wyboru? wiecie cos o jakims obozie adaptacyjnym- jest coś takiego?( fajnie by było pojechac) no i pytanie najwazniejsze- JAK ZAMIERZACIE TAM DOJERZDZAC? aa i jeszcze jedno -pani w sekretariacie mówiła mi że w czasie studiów jest duzo wymian, wyjazdów itp. - myslicie że to prawda? przepraszam ze tak was zawalam pytaniami ale ogolnie nie bardzo sie orientuje... Odpowiedz Link
mazarini Re: europeistyka 22.07.05, 19:20 ja jestem z Krakowa,co do dojezdzania tam to jezdzi tam taki specjalny autobusik 409 ktory wyjezdza pod sam instytut:) w zimie tylko moga byc problemy, ale do tego czasu to jeszcze daleko. Ja zdawalam na to drugi i drugie podejscie na szczescie okazało sie szczesliwe:) a Ty? jestes stara czy nowa matura? o tych wymianach i wyjazdach to szczezze piszac nie slyszalam, ale byloby bardzo milo. a Ty skad jestes? Odpowiedz Link
olcialz Re: europeistyka 22.07.05, 19:32 ja jestem po trochu z krakowa a po trochu nie, no bo mam tu rodzinkę i sie nawet tu urodziłam ale mieszkam w kotlinie kłodzkiej, wiec bedzie to dla mnie powrót do korzeni:) słyszałam coś o tym autobusiku ale sie zastanawiam z jaka czestotliwoscia on jeździ no i własnie jak to w zimie bedzie ,no ale narazie sa wakacje wiec nie ma sie co zamartwiac:)jestem nowa maturzystką ale oczywiscie nie mam nic przeciwko starym. naszczescie na tym kieruku ładnie i w miare sprawiedliwie miejsca podzielili... ja próbowałam sie w tym roku jeszcze na prawo dostac ale zabrakło mi paru punkcików,ale europeistyka tez jest spoko i mam nadzieje ze bardziej "lajtowa" niz prawo. a co do tych wyjazdów to mam nadzieję ze bedzie ich bardzo duzo bo wtedy studia sa fajne, ale nawet bez nich bedzie fajnie bo mało osob jest na roku -to sie pewnie ładnie zintegrujemy! Odpowiedz Link
mazarini Re: europeistyka 22.07.05, 19:43 autobusik jest dostosowany podobno do rozkladów zajec czy jakos tak, a jak ucieknie to zawsze mozna czymkolwiek z salwatora i pozniej na bucikach pod gorke:)a miejsce jest niesamowite :)i ta niewielka ilosc osob rzeczywiscie jest plusem - latwiej sie bedzie poznac i polubuc. Bedziesz mieszkac z rodzina ,czy w akademiku, czy jeszcze jakos inaczej? Odpowiedz Link
olcialz Re: europeistyka 22.07.05, 19:53 bede w mieszkaniu mieszkac- studenckim czy jak to sie nazywa- najprawdopodobniej na azorach ze sprawdzonymi ludzmi ale niestety z innych wydziałów, ale napewno fajnie bedzie. a ty zdawałeś troche inny egzamin...- trudny był? bo nasz jak dla mnie był całkiem całkiem :)wiesz cos wogole o tych studiach? tzn. znasz kogos kto to studiuje lub masz jakies info na temat tego jak ogolnie tam jest- czy sa fajni wykładowcy i czy jest ciezko (ja wolałabym sie nie przemeczac no ale chciałabym zeby tez interesujaco było) P.S. i znowu przepraszam za lawine pytan:) Odpowiedz Link
mazarini Re: europeistyka 22.07.05, 20:03 moj egzamin byl ok-teraz tak po fakcie sadze, choc wydaje mi sie ze za duzo bylo pytan ze wspolczesnej polityki,ale to moze tylko moje wrazenie . nie znam nikogo kto tam studiuje- aczkolwiek slyszalam ze trudno z tych studiow wyleciec i atmosfera jest raczej luzna:) mnie przez miejsce tego instytutu atmosfera sie wydaje luzna -ze niby tak na uboczu itd:)ja sie nastawiam do tych studiow bardzo pozytywnie - mozna powiedziec ze to moj wymarzony kierunek,ale wyobrazenia zweryfikuje rzeczywistosc:) ale jestem przekonana ze bedzie super :) Odpowiedz Link
aviviah Re: europeistyka 22.07.05, 20:01 Qrcze dobrze wiedzieć, że nie jest się samej :D I jeszcze jedna osoba po trochu :P z Dolnego Śląska. Fajnie :D Wiecie co, ten autobus to niby jest ale rozkład ma po prostu cudny. Jedzie jakoś po 7, 8, 9 ale po 10 to już chyba nie, potem jest jakoś po południu. Ale na piechotkę albo rowerem też chyba można :P Aha własnie jak z tymi obozami integracyjnymi. Macie zamiar jechać? Bo własnie ja się nad tym zastanawiam. Troche było na ich temat na forum, na www.campusakademicki.pl/index.html jest o obozie nad Soliną.Tak sobie myśle, że to może być całkiem niezła sprawa. Podobno informacje na tematy obozów przychodzą w listach z uczelni, no ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link
mazarini Re: europeistyka 22.07.05, 20:05 a propos tych obozow to ja nie dostalam kurcze zadnej informacji-a list dzis przyszedl ze zostalam przyjeta:) ale te oferty ktore ktos przedstawil na forum sa faktycznie fajne i z checia bym sie na taki oboz wybrala :) a Ty Aviviah skad dokladnie jestes? Odpowiedz Link
aviviah Re: europeistyka 22.07.05, 20:08 Ze Zgorzelca. A do mnie jeszcze żaden list nie dotarł. Za daleko mieszkam :P Odpowiedz Link
olcialz Re: europeistyka 22.07.05, 20:16 do mnie tez nic jeszcze nie przyszło a to czy bedzie tam ulotka to zalezy od tego co zaznaczyłyscie na koncie erk- jak sie podanie drukowało to był taki pkt. czy zgadzasz sie na rozpowrzechnianie twoich danych osobowych w celach informacji itd. i ja zaznaczylam ze nie bo mnie kolega nastraszył że mi tony ulotek do domu beda przychodziły i teraz nie wiem przez to nic o tych obozach. co do soliny to byłam tam kiedys i jest naprawde fajnie tylko jesli chodzi o kąpanie w jeziorku to kicha ale moze sie zmieniło bo dawno tam bylam...tzn nie ma fajnego kąpieliska. ale po tym co wyczytałam z innych postów to to jest ogolny oboz i beda tam ze wszystkich kierunków i nawet podobno z sgh... ja sie zastanawialam czy nie ma czegostakiego z naszego kierunku ale wyglada na to że nie bałdzo. a kolezanka z dolnego śląska gdzie bedzie mieszkać? Odpowiedz Link
olcialz Re: europeistyka 22.07.05, 20:24 moze jak wiecej osob znajdzie tego posta to sie umówimy na który oboz pojechac, bo nie jest taki drogi a fajnie moze byc:) Odpowiedz Link
mazarini Re: europeistyka 22.07.05, 20:26 o dobry pomysl bardzo:) a jak to zrobic zeby znalezli?:P podaje swojego maila jakby kos cos ode mnia zechcial chciec :D - malutka.20m@interia.pl Odpowiedz Link
aviviah Re: europeistyka 22.07.05, 20:26 Ja chyba zaznaczyłam tak więc jak coś do mnie przyjdzie to podziele sie informacjami tam zawartymi. Moze jednak pojawi sie jakiś obóz jak nie konkretnie dla naszcego kierunku to przynajmniej dla wydziału. W moim odczuciu to o wiele lepsze niż spęd ze wszystkich możliwych uczelni. A jeżeli chodzi o mieszkanko to chyba akademik tak przynajmnej na początek. Odpowiedz Link
olcialz Re: europeistyka 22.07.05, 20:37 no ja maila tez mam na gazecie wiec jak cos to piszcie:) a tak wogole to chyba sie w poniedziałek wybiore do tego instytutu to sie dowiem czegos konkretnego. (o ile tam dojade) nie wiem czy tylko ja mam takie wrazenie ale wydaje mi sie ze to jakby na końcu świata jest ten instytut... bardzo mi sie podoba ten zamek i wogole ale troche dziwnie że jest tam tez hotel i restauracja chociaz pewnie i jedno i drugie nie raz sie przyda:) a i tak mamy lepiej od innych pod tym wzgledem ze wszystko oprocz wf mamy własnie tam. Odpowiedz Link
aviviah Re: europeistyka 22.07.05, 20:49 Rzeczywiście zameczek jest świetny. A jaki mamy widok z tarasu.... Tylko te korytarze takie wąskie, no i pod górkę trzeba się wspinać. Ale tym to się będziemy przejmowac dopiero za jakiś czas :P Odpowiedz Link
quille Re: europeistyka 26.07.05, 23:41 ja też - coprawda rok temu, ale nadal mnie cieszy :P Odpowiedz Link
mazarini Re: europeistyka 22.07.05, 20:54 Olcia to daj znac jakbys sie dowiedziala czegos nowego na temat tych obozow adaptacyjnych - moze kiedy trzeba pieniadze wplacac itp. Odpowiedz Link
olcialz Re: europeistyka 22.07.05, 21:46 pewnie ze dam znac o ile mi sie uda czegos dowiedzieć:) Odpowiedz Link
aviviah obóz adaptacyjny 25.07.05, 22:18 Dostałam dziś ulotkę z ofertą obozu. Jest on rzekomo przeznaczony dla studentów politologii, stosunków i pokrewnych. Troche info jest na www.moa.republika.pl/index.html I jak?? Odpowiedz Link
olcialz Re: forum europeistyki 26.07.05, 22:56 ten oboz jest w miare spoko- przynajmniej tematyka zblizona. ja jestem za. nie byłam w instytucie narazie niestety bo praca mi na to nie pozwala ale jutro tam bede dzwonic i poprosze pania w sekretariacie zeby wszystkich zainteresowanych informowała- chociaz mysle ze wszyscy ta ulotke dostali bo ja podobno tez (mama mi tak mówiła, bo teraz w krakowie siedze)a forum spoko! jeśli należysz do grono.net to tam tez jest takie podgrono niestety narazie tylko 2 osoby tam sa ale wiadomosc pozytywna znalazłam pierwszego chłopaka europejczyka:) Odpowiedz Link
olcialz Re: forum europeistyki 26.07.05, 23:10 a i jeszcze jedno tam jest tylko 100 miejsc i to moze byc mały problem... ale jak to nie wypali to mozemy sie sami zorganizowac i gdzies pojechac bo w końcu to chyba chodzi o poznanie sie a nie udział w warsztatach i spotkania z jakimiś tam ciekawymi postaciami:)a jestesmy juz wszyscy dorośli wiec trza działać:) Odpowiedz Link
jsq Re: forum europeistyki 27.07.05, 15:33 chłopak europejczyk pozdrawia :)) Link do grona: grono.net/user/pubcomm-showone.jsp?id=22124 (reklama dźwignią handlu, może nas więcej niż dwie osoby będzie;) i do zobaczenia na jakims obozie (najlepiej zeby nie byl 1-2 wrzesnia to bym sie z wami zabral...). i przed wspinaczką zaprawę robimy, ja już na siłowni działam :) autobusik jeździ co pół godziny chyba (mieszkam opodal początkowego przystanku i widuję dość często). spoko jest. pozdr. Odpowiedz Link