Dodaj do ulubionych

Ale ciołki jesteście

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 17:14
Czy wy serio tacy nierozgarnięci jesteście czy udajecie tylko? Czy może
dorwali się do forum potencjalni studenci-maturzysto-licealiści. Zadajecie
pytania (większość) jakbyście nie mieli zielonego pojęcia, czym jest
studiowanie. Jak zrobić 3 kierunki studiów na raz, gdzie jest łatwo się
dostać, gdzie dostanę pieczatkę do legitymacji (odpowiedź: w barze mlecznym,
oczywiście). A najlepsze są wątki: nie wiem co studiować, co się opłaca? Z
przerażeniem myślę o was jako (potencjalnych) studentach lub absolwentach.
Obserwuj wątek
    • beatrycze123 Re: Ale ciołki jesteście 05.04.06, 17:34
      Troche oczywiście przesadzasz, ale mnie też dziwaczne wydają się pytania "jak
      wypełnić indeks" czy "jak wyjechac na stypendium" zadawane na ogólnopolskim
      forum. O takie rzeczy pyta się kolegów na uczelni.. Zwłaszcza, ze każda ma swoje
      prawa.
      • Gość: ilecka. Re: Ale ciołki jesteście IP: *.41-151.net24.it 09.04.06, 00:10
        to o wypelnienie indeksu do do mnie. kolezanko moja droga, po prostu nie mam
        kolegow ani kolezanek na roku bo studiuje eksternistyczniei nigdy wczesniej nie
        studiowalam w polsce, co juz w watku zaznaczylam. jedynymi osobami jakie
        poznaje na studiach sa panie profesorki

i co? pstro
    • Gość: Oskar Re: Ale ciołki jesteście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 17:47
      zgadzam sie !!!

czasem czuje sie tu jak na forum przedszkole....

pamietam kiedys jak ktos tu sie pytal ( to bylo jakos tak przed rozpczeciem roku
      akademickieg) jakie przybory kupic, jakimi dlugopisami pisze sie na wykladach
      itp. :D :D
    • alex_koz Re: Ale ciołki jesteście 05.04.06, 18:38
      bardzo sluszne spostrzezenie! mi najbardziej sie podobaja pytania "jak sie
      przeniesc z uczelni x na inna", odpowiedz: idz do dziekanatu i zapytaj
    • Gość: YaBasta Re: Ale ciołki jesteście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 09:21
      swiete slowa. skad mozna wziasc wzory matematyczne?
      • Gość: Beata Wziąć, nie "wziąść" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:04
        A mnie jeszcze zastanawia, jak można z wyższym wykształceniem mieć takie braki
        w ortografii języka ojczystego, żeby pisać "wziąść" zamiast "wziąć". To
        nagminne na tym forum.

> swiete slowa. skad mozna wziasc wzory matematyczne?
        • Gość: carolina Beato - masz zły dzień ? IP: *.chello.pl 07.04.06, 15:40
          osoby z wyższym wykształceniem - dają żyć innym i nie ekscytują się tak małymi
          sprawami - forum to miejsce wymiany opinii, zasięgania rad - niech piszą - co
          chcą; a Ty - jeśli masz tak wysokie wymagania do młodej części naszego
          społeczeństwa - załóż swoje, zamknięte forum i tam rób odsiew :)
          • Gość: krytyczna Beata na prezydenta IP: *.u.pppool.de 07.04.06, 15:52
            LUDZIE po to jest forum zeby mozna bylo o WSZYSTKO zapytac!
            Z pytan wynika ze nie studenci lub przyszli studenci sa glupi tylko nasz system
            zawodzi na calej linii-oczywiscie system informacyjny na uczelniach itp.gdzie
            sie ma przyszly student zwrocic z pytaniem-do sekretariatu gdzie na niego
            nawrzeszcza?do rektora na prywatne spotkanie?chyba sobie zartujecie...waszystko
            jest enigmatyczne i owiane tajemnica,studenci wyzszych lat chodza dumni jak nie
            wiem co...sorx ale taki pierwszoroczniak to raczej nie wystartuje do starszego
            na korytarzu z 1000 pytan,czyz nie?
            A TAK WOGOLE to pytanie o stypendia zgraniczne wcale nie jest idiotyczne-braki
            w systemie-patrz powyzej.nawet na szacownej uczelni UW ,gdzie chcialam sie cos
            dowiedziec o stypednia bylo ciezkoooooo.
            • Gość: YaB Re: Beata na prezydenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 19:17
              Hmm ale pytania na które można znaleźć odpowiedz w pięć sekund na google są albo idiotyczne albo świadczą o lenistwie tak ogromnym, że aż nie chce się takiej osobie pomagać najczęściej.
        • Gość: YaBa Re: Wziąć, nie "wziąść" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 19:24
          Mea culpa.
          Czy dostanę bana na forum?
          Czy zostanie wobec mnie wszczęta procedura skreślenia z listy studentów?
          • Gość: z. Re: Wziąć, nie "wziąść" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:30
            hehe ,daj spokój tutaj chyba są jacyś ukryci asystenci prof.Miodka;))strach sie
            pomylić bo Cię jeszcze umieszczą na jakiejś liście czy coś....
        • Gość: nobokurde Do Beaty IP: *.asternet.pl 07.04.06, 21:28
          A co ci to przeszkadza ze ktos bledy robi,jego sprawa,ja tez robie bledy i co
          mam sie czuc gorsza??bo jakas Beata uwaza ze ktos kto jest na studiach wyzszych
          nie ma prawa robic bledow-a wiec oswiadczam ci ze kazdy ma prawo do bledow!!!I
          wkurzaj mnie tacy ludzie wlasnie jak ty na tym forum zamiast zapytac o cos
          zwiaznego ze studiami to ty poszerzasz watek i komentujesz ze ktos nie zna
          ortografii-TAK BYWA!po cholere sie tego czepiasz..wyksztalcona estetka cholera
          jasna sie znalazla!!
          • studentk Gramatyka 07.04.06, 21:35
            KuRcZeDlAcZeGoTaKjEtIŻmusZĄByćjakIeŚzAsAdy????
            AjAWłaŚniEwoJęTakToJeStMojADuSZaItYlKoToJeSTWAŻnEjaKwYrŻaMsWojEWnETrYe.
            • Gość: :> Re: Gramatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:43
              ALeCiSięKurCzENUDzI-WiESzGdZIEMaMyTwOjEZaSaDY?
              ...tak ,dokładnie tam
              • studentk Re: Gramatyka 07.04.06, 21:45
                ThErEFoReThErEiSNoProBleMMyAsSiSEnoUgHBiGfoRYoUMyAsSWelCoMESYoU
          • Gość: Beata Re: Do nobokurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:26
            Lepiej być "wykształconą estetką" niż chamem tak jak ty, nobokurde, prawda?
            • Gość: ;> Re: Do nobokurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:32
              hohoho ale masz o sobie mniemanie "estetko"
            • bugsior daruj sobie 'estetyczne rady' 07.04.06, 22:37
              na razie kolezanko ani madroscia, ani blyskotliwoscia sie nie wykazalas. jedyne co nam
              zaprezentowalas to... upierdliwosc.
              • Gość: Ciołek z 3- świata Re: daruj sobie 'estetyczne rady' IP: *.kablowka.waw.pl 07.04.06, 22:46
                The gods....???? A skąd to??? I jeszcze z takim błędem????
                • bugsior Re: daruj sobie 'estetyczne rady' 07.04.06, 22:47
                  a to z grecji...
                  • Gość: Ciołek z 3- świata Re: daruj sobie 'estetyczne rady' IP: *.kablowka.waw.pl 07.04.06, 22:58
                    The gods???? Z Grecji ??? A to by Ci Zeus dał popalić za brak poszanowania.
          • Gość: Kido Cioty robiące błędy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 01:43
            Ej no sorry,ale z tymi błędami to macie wielki problem, bo ja np. brzydzę sie
            osobami ktore robią błedy ortograficzne!!! Bo to są ciołki,k które pisać po
            polsku nie umieją!!!!!!! Jak można przez tyle lat edukacji pisać "wziąść"??? no
            to może od razu jak absolwent uniwersytetu będzie pisał list motywacyjny nie w
            Wordzie to napisze "óniwersytet". Ludzie, to nie jest problem??? Ja studiuję na
            polibudzie, ale pisać potrafię, nie tylko liczyć!
            • Gość: carolina Kido-masz rację IP: 87.207.51.* 08.04.06, 01:51
              ja mam za złe Pani Beatce to, że obraża osoby, które na tym forum zadają - jej
              zdaniem - złe, śmieszne i nie na miejscu pytania:(
              Jeśli o mnie chodzi - nie zawracam sobie głowy tematami, któe mnie nie
              obchodzą, bądź też śmieszą :)
            • Gość: kasia Re: Cioty robiące błędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:09
              a ja się krzydze osobami ktore nie potrafią całkować... ;p
              • Gość: Kido Re: Cioty robiące błędy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:39
                Jeśli to było do mnie, to ja akurat jestem na 4. roku matematyki finansowej i o
                całkowaniu cokolwiek wiem
                • Gość: Kasia Re: Cioty robiące błędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:28
                  no to Ty wiesz, ja tez wiem conieco o ortografii (także to, że każdemu przy
                  szybkim pisaniu się to moze zdarzyć, tak samo jak wybitnemu matematykowi może
                  się pomylić plus z minusem).
                  Moj post miał na celu wykazania bezsensowności czepiania się innych o błędy.
                  Też mnie skręca jak widzę np. "puźniej" albo "muj", ale myślę, że nie jest to
                  powód aby od razu się brzydzić człowiekiem. Raczej należy mu współczuć, że ma
                  takie problemy, a nie wytykać palcami.
                  A matura z polskiego? Przecież są słowniki. Tak samo jak na maturze z
                  matematyki karty wzorów.
                  A że podałam całkę... więcej osób na tym forum nie potrafi całkować niż robi
                  błedy ortograficzne. Ale mimo wszystko błedy ortograficzne są wypominane, a
                  nieumiejętność całkowania nie. Ot co!
            • Gość: ilecka. Re: Cioty robiące błędy IP: *.41-151.net24.it 09.04.06, 00:15
              W takim razie jak już się nauczyłaś ortografii, to teraz czas na interpunkcję:

Ludzie, to nie jest problem???

to zdanie nie ma sensu. Zamiast znaków zapytania proponuję wykrzykniki.

I następnym razem zanim ktoś zacznie zawracać głowę z jakiegoś powodu radzę,
              żeby sam sprawdził czy przypadkiem nie ma braków.
              • Gość: YaBasta Re: Cioty robiące błędy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.06, 01:07
                dziekuje tego mi bylo potrzeba.
    • Gość: carolinasc Re: Ale ciołki jesteście IP: 87.207.51.* 08.04.06, 00:42
      Gość portalu: Beata napisał(a):

> Lepiej być "wykształconą estetką" niż chamem tak jak ty, nobokurde, prawda?

Beatko zapomniałaś dodać - wykształconą, prostą i sfrustrowaną estetką.
      Ja tam wolę chamów -jeśli wszyscy wykształceni mają być podobni Tobie :)
      • Gość: Trajk TłUKI ortograficzne Wy!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 01:50
        Nie rozumiem tego oburzenia! Błędy to jest coś takiego jak upośledzenie bo albo
        ktoś jest dysortografikiem (to wtedy okej) albo po prostu tłuczkiem który nie
        umie zapamiętać zasad mówienia i pisania! Jak Wy zdaliście maturę z
        polskiego,co? Jeszcze bezczelnie próbują się bronić niedouczone tłuki z PRL-u!!!
        PISAć SIę NAUCZYć PALANTY! Oburzenie wielkie!
        • Gość: YaBast Re: TłUKI ortograficzne Wy!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.06, 02:22
          niby taki mądry, a taki głupi.
        • Gość: z. Re: TłUKI ortograficzne Wy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:30
          > polskiego,co? Jeszcze bezczelnie próbują się bronić niedouczone tłuki z PRL-
          u!!
          co masz na myśli?,swoja wczesną edukacje zaczęłam w latach 90--tych o ile
          wiadomo PRL ,wtedy się już skończył ,no ale jeżeli ty tego nie wiesz to
          faktycznie zasługujesz na miano "tłuka"
          • Gość: nobokurde Do Beaty IP: *.asternet.pl 08.04.06, 15:33
            Po pierwsze nie chamem a chamka..bo nie jestem facetem jak by moglo ci sie
            zdawac,pie... wszyscy glupoty kazdemu moze zdazyc sie blad a wy tu gadace ze
            jak taki mature zdal!!nie wierze ze wy nie robice bledow...a i tak sie zdaza ze
            jak ktos szybko pisze to zje literke albo co!alee nie...wy tacy k...madrzy i
            wksztalceni jestescie..wole byc dysortografikiem niz miec takie mniemanie o
            sobie jak wy macie..zal mi was:(ja za to potrafie cieszyc sie tym co mam i nie
            przejmowac sie tym ze ktos inny robi bledy,a i calkowac tez potrafie..i mature
            z polaka zdalam na 4..hehe a jak byscie nie wiedzieli to najwieksze glowy na
            naszym swiecie tez robily bledy..a osiagneli wiecej niz ci co tacy na
            ortografii sa obeznani...
            • Gość: o Re: Do Beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:22
              oj chyba z tym całkowaniem nie zrozumiałas idei...
              • lol_niezly FAKTY .... 08.04.06, 17:28
                1. Czepianie sie slowek i wytykanie bledow ortograficznych jest najczestsza
                forma wymigania sie od odpowiedzi z braku argumentow

2.Dyskrafikow, dysortografow jest moze z 5% a nie 50 - wiekoszosci po prostu nie
                chcialo sie czytac, pisac i sa efekty.I zamiast gadac bzdury jestem dys...
                to moze warto zaczac duzo czytac i pisac a nie isc na latwizne i zrzucac wine na
                wszystko oprocz siebie ?
                • Gość: Beata Fajnie się wątek rozwinął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:45
                  Tak się składa, że świadomie zakładałam ten wątek i świadomie większość z Was
                  nazwałam ciołkami, w dodatku nie znającymy znajomości pisowni własnego języka.
                  Naprawdę miałam ubaw czytając ten wątek i posty niektórych osób, które usilnie
                  mnie starają atakować, wyzywając od snobek, upierdliwych i kogoś bez argumentów
                  nawet nie używając poprawnego języka polskiego. Naprawdę, jaki może być
                  argument na kogoś, kto pisze na ogólnopolskim forum "wziąść" aspirując do
                  inteligencjii tego kraju, a potem próbuje wykazać się elokwencją nazywając
                  kogoś "chamem" tylko dlatego, że ma inne zdanie od niego. Poza tym, ja niczyich
                  błędów nie wytykam, tylko w swoim wątku na forum wyraziłam swoje zdanie na ten
                  temat, że osoba z wykształceniem wyższym POWINNA używać swojego języka
                  ojczystego poprawnie. Naprawdę większość osób tu na forum wykazuje się
                  niesamowitym brakiem pewności siebie, skoro czyjeś wskazanie na błędy
                  ortograficzne tak go oburza i deprymuje, że musi tego kogoś wyzwać od snobek,
                  chamów czy kogoś tam innego. Dzięki za wszystkie wpisy.
                  • Gość: o Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:12
                    > nazwałam ciołkami, w dodatku nie znającymy znajomości pisowni własnego języka

trochę niezbyt po polskiemu to to...
                    • Gość: nobokurde Do Beaty IP: *.asternet.pl 08.04.06, 19:19
                      Boszeee....Beata co za podstep...naprawde specjalnie to zrobilas??..nie
                      spodziewalam sie tego po tobie!mialas ubaw??a moze bys sie troche z siebie
                      posmiala a nie z innych?a szczerze mowiac to ten watek nie ma sensu..nie to nie
                      watek..to ty Beato nie masz sensu ze swoimi pomyslami na watek!!
                    • Gość: Kido Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 01:21

> > nazwałam ciołkami, w dodatku nie znającymy znajomości pisowni własnego ję
                      > zyka
                      >
                      > trochę niezbyt po polskiemu to to...

Tak? A czemuż to? Co tu jest niepoprawnego?
                      • Gość: o Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:34
                        "nie znającymy znajomości pisowni"
                        ja tu widzę dwie możliwości
                        "nie znającymi pisowni"
                        "nie posiadającymi znajomości pisowni"

ale "znającymi znajomości" to maslo maślane...
                  • bugsior Re: Fajnie się wątek rozwinął 08.04.06, 19:21
                    tutaj tez wiele osob po prostu wyrazilo swoje zdanie i nic poza tym. nikt nie tworzy gornolotnych teorii.
                    kazdy zna swoja cene, kazdy wie co reprezentuje. nie wiem co maja na celu takie twoje 'badania
                    socjologiczne'. tez najwyrazniej masz jakies ukryte braki pewnosci. twoj watek nie ma wielkiego
                    meritum. w swoich postach na forum wiekszosc pisze bez polskich i bez duzy liter, czesto nawet nie
                    czytajac po raz drugi. wynika to z oszczednosci czasu i z faktu, ze chodzi tutaj o elementarne
                    przekazanie pewnej informacji. to jak starannie sie pisze mozna oceniac na pewnym spektrum - tobie
                    przeszkadza cos co innym nie bardzo, innym przeszkadza to, ze niewlasciwie przecinki stawiasz.

usmiechnij sie, wyjrzyj za okno, wdech, wydech i zobaczysz, jak piekny jest swiat wokol.

'it's (just) the economy, stupid.'
                    • Gość: Kido Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 01:24
                      Oj Ty Buksior tez niewłaśniwie przecinek poostawiłeś w ostatnim poście. To już
                      jest żałosne, że zwracasz uwagę komuś, a sam nie wiesz o co chodzi...
                      • Gość: z. Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:52
                        Chcesz budyń Kido dla uspokojenia nerwów?
                  • carolinascotties myślę, że nie oburza tutaj nikogo 08.04.06, 20:21
                    wskazywanie na błędy, a - rozpoczęcie wątku od obrażliwego słowa - bo do takich
                    zaliczam słowo "ciołki"; dlatego nie różnisz się dla mnie niczym od tych,
                    którzy i Ciebie obrazili, nazywając- snobką, chamką itp.
                  • Gość: YaBasta Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.06, 01:05
                    > Naprawdę, jaki może być
                    > argument na kogoś, kto pisze na ogólnopolskim forum "wziąść" aspirując do
                    > inteligencjii tego kraju, a potem próbuje wykazać się elokwencją nazywając
                    > kogoś "chamem" tylko dlatego, że ma inne zdanie od niego.

Naprawde jaki moze byc argument kogos kto nie czyta podpisow wypowiedzi danych osob? Ja napisalem "wziasc" przyznaje (juz zlozylem podanie o wyrzucenie ze studiow), ale nie nazywalem nikogo chamem. Moze zanim kogos oskarzysz przeczytasz kto jest autor danej wypowiedzi?
                    Wskazanie mnie nie oburza, wrecz przeciwnie. Oburza mnie natomiast wybieranie sobie przez Ciebie dowolnych wypowiedzi z tego watku i przypisywanie ich mnie abym pasowal do stereotypu "nieokrzesanego antyortograficznego prostaka z pseudo wyzszym wyksztalceniem".
                    OK widze ze z ortografia u ciebie w porzadku moze teraz skup sie nad zawartoscia wypowiedzi i co najwazniejsze podpisem pod (nad) nimi.

> błędów nie wytykam, tylko w swoim wątku na forum wyraziłam swoje zdanie na ten
                    > temat, że osoba z wykształceniem wyższym POWINNA używać swojego języka
                    > ojczystego poprawnie.

Zgadzam sie powinna. Tylko czy jestes absolutnie pewna ze nigdy nie popelniasz bledow?

> Naprawdę większość osób tu na forum wykazuje się
                    > niesamowitym brakiem pewności siebie, skoro czyjeś wskazanie na błędy
                    > ortograficzne tak go oburza i deprymuje, że musi tego kogoś wyzwać od snobek,
                    > chamów czy kogoś tam innego.

De facto czynisz to samo uzywajac bardziej wyrafinowanego jezyka - co de facto (blad za duzo powtorzen) stawia cie na tej samej pozycji.
                    Kto sieje wiatr ten zbiera burze.
                    • Gość: YaB Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.06, 01:11
                      > diow), ale nie nazywalem nikogo chamem. Moze zanim kogos oskarzysz przeczytasz
                      > kto jest autor danej wypowiedzi?

No to teraz juz naprawde koniec ze mna mialo byc:
                      > diow), ale nie nazywalem nikogo chamem. Moze zanim kogos oskarzysz przeczytasz
                      > kto jest autorem danej wypowiedzi?
                      • Gość: kojot Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.server.ntli.net 09.04.06, 20:15
                        Beatko - autorko watku!
                        Mysle ze stosujac podobne zalozenia do Twoich, moge stwierdzic, ze takie watki
                        jak Twoj zakladaja zakompleksione osoby po to tylko by poczuc sie troche
                        lepszymi od innych. Nie wiem czy zdanie to jest poprawne, czy moze widzisz w
                        nim jakies mankamenty swiadczace o tym iz jestem pseudo-inteligentem. W wypadku
                        najgorszego (brrr...) na usprawiedliwienie mam tylko tyle ze jestem inzynierem,
                        a lepiej dla wszystkich jesli inzynier ma braki w jezyku nizli w matematyce.
                        • carolinascotties Re: Fajnie się wątek rozwinął 10.04.06, 03:34
                          Beatka nadal cieszy się z tego, że jej wątek nie osiada na dnie zapomnienia :)))
                          Nie chce jednak z nami dyskutować...
                          • Gość: YaBasta Re: Fajnie się wątek rozwinął IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 14:03
                            No wlasnie cos sie nie moge doczekac odpowiedzi na moje wynurzenia, tym bardziej, ze bylem niejako podmiotem tej dyskusji. No, ale odpowiedzi estetki niestety brak. Nie jestem godzien?
                    • carolinascotties YaBasta :) 09.04.06, 02:36
                      Gość portalu: YaBasta napisał(a):
                      Ja napisalem "wziasc" przyznaje (juz zlozylem podanie o wyrzucenie ze stu
                      > diow

Ja chyba też to zrobię - jeśli takie, jak Beatka są większością naszego
                      wykształconego społeczeństwa :))))
                      A tak na poważnie - ciekawe skąd w niej tyyyyle jadu i frustracji...może
                      powinniśmy ją zrozumieć, może randka się nie udała, albo nie zdała egzaminu ze
                      stosowania znaków interpunkcyjnych i logiki :((
                • Gość: senna87 Re: FAKTY .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 21:49
                  lol_niezly napisał:

2.Dyskrafikow, dysortografow jest moze z 5% a nie 50 - wiekoszosci po prostu nie
                  chcialo sie czytac, pisac i sa efekty.(...) to moze warto zaczac duzo czytac i
                  pisac a nie isc na latwizne i zrzucac wine n
                  > a wszystko oprócz siebie.

O przepraszam. Ja czytam mnóstwo a błędy przy szybszym tempie pisania dość
                  często mi się zdarzają.
                  • lol_niezly Re: FAKTY .... 08.04.06, 22:06
                    To pisz wolniej :))
                    Z czasem nabierzesz wprawy.Albo jak w podstawowce wybierz slowka z ktorymi masz
                    problem i konsekwentnie kazde 100 x przepisz.Pare miesiecy ostrych cwiczen i
                    problemy znikna... trzeba tylko chciec :)
                    • Gość: YB Re: FAKTY .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.06, 01:13
                      lol lubie cie ale takiej hmmm glupoty dawno nie czytalem.

A wiesz od co najbardziej psuje ortografie? czytanie forow.
                      • lol_niezly Re: FAKTY .... 09.04.06, 01:25
                        A ja nie uwazam tego za glupote.Czemu tak sadzisz? :)
                        Przepisywanie slowek naprawde daje efekty.Jesli odpowiednio wiele razy napisze
                        sie poprawnie wiele slowo, wyrobi sie taki odruch, ze jak napiszesz slowo, to
                        bedzie Ci jakos nie pasowac... :)
                        Ja tak sie nauczylem wielu slowek i to nie tylko po polsku.
                        • Gość: Magda Re: FAKTY .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:35
                          Tak, tylko czegoś takiego powinno się uczyć w szkole podstawowej, a nie na
                          studiach. Bata przesadza, to jasne, ale w pewnym stopniu ma rację. Poziom forum
                          pod względem pytań (bardzo często naiwnych) i poziomu ortografii forumowiczów
                          jest zatrważający.
                          • Gość: o Re: FAKTY .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:37
                            Możliwe, że ma racje, ale swoim poziomem wypowiedzi też pozostawia wiele do
                            życzenia.
                            Myślę, że nie byłoby afery, gdyby komuś zasugerować, że zrobił bład w jakiś
                            grzeczny sposób, a nie od razu od wyzywania...
                        • Gość: YaBasta Re: FAKTY .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.06, 11:55
                          > Przepisywanie slowek naprawde daje efekty.Jesli odpowiednio wiele razy napisze
                          > sie poprawnie wiele slowo, wyrobi sie taki odruch, ze jak napiszesz slowo, to
                          > bedzie Ci jakos nie pasowac... :)
                          pewnie metoda jest swietna jesli ktos ma czas i ochote poswiecac godzine na zajmowanie sie ortografia. Jak dla mnie lepiej czytać przez ten czas ksiazka a i tak wiekszosc ludzi nie ma czasu ani na jedno ani na drugie.

>wyrobi sie taki odruch, ze jak napiszesz slowo, to
                          > bedzie Ci jakos nie pasowac... :)

tak wiem tez tak mam (choc akurat nie w przypadku tego nieszczesnego slowa ktore wywolalo niniejsza burze) albo wlasciwie mialem.
                          • Gość: berek Re: FAKTY .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:35
                            tak jest w przypadku wzrokowców. dla słuchowców, a juz tym bardziej
                            kinestetykow moze to nie działać...
                            • beatrycze123 Re: FAKTY .... 09.04.06, 14:05
                              Każdy jest po części wzrokowcem, po części słuchowcem, i po częci kinestetykiem.
                              I KAżDY jestw stanie nauczyć się ortografii.
                              • Gość: berek Re: FAKTY .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 14:27
                                dobrze napisałaś...

moze, ale nie musi...
                              • Gość: z. Re: FAKTY .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 14:30
                                Powiedzcie ,a wam nie zdarzają się żadne błędy?akurat słowo wziąć -brzmi dość
                                hmmm nielogicznie ,człowiek odruchowo chce wymówić wziąść ,można znać świetnie
                                ortografię ale w momencie gdy nie używa się pewnych słów zbyt często można
                                mieć wątpliwości jak coś się pisze np.chuligan,hołota ,hoży (mały Słownik
                                języka polskiego;PWN,Warszawa 1970-juz zweryfikowane;))
                                • klon_zlego A studenci WITU nie popelniaja bledow 09.04.06, 14:47
                                  ani ortograficznych , ani wogole zadnych.
                                  Prosto po technikum pisza boty, a na koniec szkoly pisza gry.
                                  Co wiecej absolwenci PW robia na WIT magisterke, a pozniej doktoraty.

Zapraszamy na WIT - jedynej szkoly, gdzie nauczysz sie wszystkiego na jak
                                  najwyzszym poziomie za jak najnizsze pieniadze.
                                  • varietes3 Re: A studenci WITU nie popelniaja bledow 09.04.06, 15:19
                                    • varietes3 Re: A studenci WITU nie popelniaja bledow 09.04.06, 15:19
                                      zapraszamy na AOn tu jest najlepiej:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka