Gość: aga IP: 217.11.133.* 15.06.01, 13:27 Jestem pierwsza, hurrrrra! Pozdrawiam wszystkich, ktorych czeka jutro na UKSW egzamin z historii ustroju i prawa sadowego w Polsce, a za 2 tygodnie z prawa rzymskiego:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p Re: UKSW IP: 195.94.222.* 15.06.01, 13:36 To chyba I rok prawa, jeśli dobrze kojarzę program? Nie zazdroszczę... Ja jestem na IV psychologii i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu - że psychologia i że już IV :) Ja pozdrawiam wszystkich przyszłych psychologów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: UKSW IP: 217.11.133.* 15.06.01, 13:40 Dobrze kojarzysz - I rok prawa. wcale nie jest tak strasznie, moze dlatego, ze to nie UW. Dzieki za odp. bo najpierw cieszylam sie, ze jestem pierwsza a zaraz potem pomyslalam, ze moze jedyna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: czekamy na ciekawych studentow i nie tylko... IP: 195.94.222.* 15.06.01, 14:54 Nie przejmuj się, kiedyś był jeden temat który bardzo długo stał pusty, ja go zaczęłam i dopiero potem lawina ruszyła. Mimo wszystko nie liczę tu na taką frekwencję jak na Big Brother... bez komentarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: czekamy na ciekawych studentow i nie tylko... IP: 217.11.133.* 15.06.01, 15:34 Moze ludzie mysla, ze na studenckm forum odbywaja sie niewiadomo jak naukowe dyskusje, ale to chyba nie o to chodzi. Mialam nadzieje, ze nawiaze kontakt z kims z mojej uczelni, na I roku jest 400 osob i naprawde trudno sie zintegrowac, a jest to zawsze jakas mozliwosc. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: czekamy na ciekawych studentow i nie tylko... IP: *.rsk.pl 17.06.01, 23:43 POWIEM WAM TYLKO TYLE ,ZE STUDIOWANIE PRAWA DO PRZYJEMNOSCI NA PEWNO NIE NALEZY... POWIEM NAWET WIECEJ TO DURNY ,NUDNY,TOTALNIE OTEPIAJACY UMYSL KIERUNEK ,KTORY NA DODATEK ZABIJA KREATYWNOSC W CZLOWIEKU... SWOJE WNIOSKI WYSNUWAM Z WLASNYCH DOSWIADCZEN.... WLASNIE POWINIENEM PRZYSTEPOWAC DO SESJI LETNIEJ 1 ROKU PRAWA NA UJ - NIBY NAJBARDZIEJ PRESTIZOWY WYDZIAL W KRAJU... HEHE REZYGNUJE JEDNAK MIMO PEWNYCH ROZTEREK MAJAC NA UWADZE KLEJNYCH 5 LAT ZYCIA ,MLODOSC ORAZ ZDROWIE I DOBRE SAMOPOCZUCIE WYNIKAJACE Z ROBIENIA TEGO CO SIE LUBI... NIESTETY PRAWO TO BYLA POMYLKA ,MINALEM SIE Z POWOLANIEM... POZDRAWIAM UKSW! MAM TAM DOBREGO ZNAJOMEGO NA 1 ROKU SOCJOLOGII Z TEGO CO SLYSZE TO MA SPOKO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: czekamy na ciekawych studentow i nie tylko... IP: 217.11.133.* 18.06.01, 09:32 Chyba za wczesnie zrezygnowales, prawie zawsze na poczatku jest ostre wkuwanie - i rzeczywiscie nie ma miejsca na kreatywnosc, pozniej jest inaczej. Te same wrazenia mialam jak na UW zaczelam studiowanie polonistyki, zalamalam sie kompletnie: podobne odczucia do Twoich, i mysle, ze wiekszosc ludzi na pierwszym roku nie jest zachwyconych. pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: czekamy na ciekawych studentow i nie tylko... IP: *.rsk.pl 18.06.01, 11:10 MOZE I JEST TROCHE RACJI W TYM CO MOWISZ... ..ALE JA REZYGNUJE PRZEDE WSZYSTKIM Z POWODU KOMPLETNEGO BRAKU ZAINTERESOWANIA TEMATEM PRAWA... POPRZEZ TO ,ZE MNIE TO NIE "JARA" MIALEM OGROMNE PROBLEMY Z PRZYSWAJANIEM WIEDZY Z TYCH ARCYCIEKAWYCH (HEHE) TYSIACSTRONICOWYCH KSIAZECZEK.... NIE ZGODZE SIE NATOMIAST Z TYM ,ZE POZNIEJ JEST LEPIEJ CZY LATWIEJ... NA PEWNO NIE NA UJ..... 2 CYWILE + KARNE + ADMINISTRACYJNE ..UFF..NIE ,DZIEKUJE! STUDIA CIEZKIE I NUDNE ,DLA MNIE - CZLOWIEKA ,KTOREMU FLAKI SIE PRZEWRACAJA NA SAMA MYSL WYKUCIA PODRECZNIKOW O LACZNEJ "OBJETOSCI" JAKIS 2000 STRON NA PAMIEC! - NAWET KATORZNICZE... ..A JEZELI CHODZI O PERSPEKTYWY POTEM TO WBREW OBIEGOWYM OPINIOM (?) SA ONE BARDZO MGLISTE ,A SZANSE ZOSTANIA PRAWNIKIEM (DOSTANIA SIE NA APLIKACJE) BEZ SOLIDNYCH "PLECOW" ,ZNAJOMOSCI -NIKLE ,ZEBY NIE RZEC - ZEROWE.... ..A ZRESZTA JA NIE CHCE BYC PRAWNIKIEM.. PS. PRAWO RZYMSKIE BY PROF. LITEWSKI ZNASZ MOZE? NIE? TO I LEPIEJ....:) POZDRO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: czekamy na ciekawych studentow i nie tylko... IP: 217.11.133.* 18.06.01, 11:29 Dzieki za odp, ale ja uwazam, ze roznica miedzy nami jest taka, ze ty rzeczywiscie odczuwasz do tego wszystkiego zywiolowa niechec, natomiast mi sie b. podoba, poza tym pracuje w wydawnictwie prawniczym i ciesze sie, ze wreszcie trafilam na to, co mnie "kreci". Egz. z rzymu wlasnie przede mna i chyba to jest najgorsze na tym roku. Obiektywnie musze rowniez stwierdzic, ze istnieje pewna roznica miedzy UJ a UKSW (sam rozumiesz, poziom nauczania, rankingi itp...)Mysle, ze na pewno znajdziesz cos w czym bedziesz sie dobrze czul, czego zycze wszystkim, ktorzy wlasnie zaczynaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erfoud Re: czekamy na ciekawych studentow i nie tylko... IP: *.pagi.pl 22.06.01, 00:00 Czy temat "Czekamy na ciekawych studentów" jest nadal aktualny? Bo ja jestem ciekawym studentem. Odpowiedz Link Zgłoś