Dodaj do ulubionych

Akademia Cisco

IP: 193.109.91.* 16.06.06, 11:38
Naczytałem się ostatnio, że to całkiem fajny bonus do wykształcenia
informatycznego, ale to tylk teoria na razie. Czy znajdzie się tu ktoś kto
przetestował jej przydatność na sobie, albo przynajmiej wie na jej temat nieco
więcej?
Obserwuj wątek
    • Gość: patyczek Re: Akademia Cisco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:56
      ja konczylam cisco pod patronatem AGH

a wiec pisze ci wszystko
      ja mialam spotkania co tydzien ... najpierw byly testy z wczeniejszych wykladow,
      pozniej kolejne wyklady ... przerwa na paieroska 10 min :) ... i zajecie
      praktyczne i kolejne zajecia test z nich ...
      siedzialo sie zawsze dopoki sie nie skonczylo czasem nawet do polnocy :/
      na koniec semestru byly kolejne testy z calego materialu, test praktyczny i
      ustny ... pierwszy poziom trwa 4 semestry ... ogolnie nauczyc sie musisz (oni
      maja taki system) ... a po skonczeniu kursu i zdaniu ostatniego egzaminu (ktory
      u nas zdawalo sie na AGH) idac na informatyke byles automatycznie zwolniony z
      sieci, ktore sa na 3 roku informatyki na AGH ... ogolnie po kursie masz potezna
      wiedze ... a absolwenci sa cenieni ... polecam
      • Gość: borek Re: Akademia Cisco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:54
        No ładne cacko. Czy ten kurs odbywa się jedynie pod patronatem konkretnych uczelni?
        • Gość: patyczek Re: Akademia Cisco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:53
          w krk wiem ze jest pod patronatem AGH, PK i takiej uczelni kolo ul
          czarnowiejskiej (ale chyba tez pod jedna z tych uczelni podchodzi)

ogolnie kurs mozesz robic w innych miejscach ale egzamin musisz zdawac na uczelni

a z tego co wiem na tych uczelniach bija sie o ten kurs :)
          • Gość: borek Re: Akademia Cisco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:13
            A gdzie w takim razie w Warszawie można zrobić taki kurs? Czy ktoś z tu obecnych
            posiada jakąś wiedzę na ten temat?
            • Gość: ciekawy a na czym to polega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:25
              To nauka teorii czy programowania sieciowego?
              Tzn ten kurs mozna przyrownac to znajomosci Stevensow perfekt ?
              • Gość: patyczek Re: a na czym to polega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:55
                szukaj przy uczelniach gdzie jest informatyka (politechnika, itp)

musisz znac teorie i stosowac ja w praktyce
                na 1 sem uczylismy sie glownie o modelach sieci (OSI, TCP/IP), protokolach,
                ramki, naglowki, LAN, WAN,wszystkie wartwy, kolizje, polaczenia, projektowanie i
                dokumentowanie sieci),routing i adresowanie, wszystkie routery, mosty, huby
                (urzadzenia wszystkich wartsw) na koniec byl final exam, i zastosowanie tego co
                sie uczylismy + projekt sieci dla jakiejs firmy;

na 2 sem: konfiguracja routera (hiperterminal), system ISO i jego obrazy,
                konfiguracja routera, routing, protokoly, sieci domowe, zarzadzenie siecia ...
                tu byl final exam + jakies zadanie w hiperterminalu + projekt sieci

na 3 i 4 sem: zajmowalismy sie mostami, komputerami w firmach, duze egzaminy,
                duzo praktyki ale juz bez projektu sieci

po tym wsztystki zdawalo sie exam na AGH
                • Gość: ciekawy łee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:15
                  To nie warto, myslałem że chodzi o ostre programowanie sieciowe...
                  • Gość: zły Re: łee IP: *.chello.pl 16.06.06, 17:20
                    u mnie kilka osób z 1. roku na to chodzi - kilka, bo to jest płatne i to wcale
                    nie mało ;)
                    ja studiuje na prywatnej uczelni WIT także u mnie jest płatne - na państwowych
                    też jest płatne czy nie ?
                    • Gość: patyczek Re: łee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:46
                      platne ok 1000zl za semest

ostre sieci sa na 3 i 4 semestrze
            • Gość: opryszek Re: Akademia Cisco IP: *.chello.pl 16.06.06, 19:48
              widzialem ze u mnie na wydziale cos takiego jest:
              cna.isep.pw.edu.pl/
              ale na EiTI pewnie tez
              • Gość: IT Re: Akademia Cisco IP: 212.244.168.* 16.06.06, 21:08
                a ja powiem tak. warto robic cisco jak pracujesz w branzy. wiem zpraktyi ze nawet najlepsza pameic nie pozwoli wszystkiego zarchiwizowac bez cwiczen! znam kliku gosci ktorzy ukonczyli 4 sem i pracuja jakko informatycy zajamujacy sie wysylaniem dokumentow za pomoca platnika!! a ich wiedza ejst smiesznie nie porownywalna do tek ktora posiadali w trakcie kursu. m,oj znajomy admin sieci mowil mi ze warto na pewno ale majac nawet 4 apierki po kazdym sem. i nie potrafiac nic powazengo zrobic sie tylko wstydu mozna najesc...ale to tylko jego opisnia popierana tylko przez zemnie
                pozdrawiam
        • Gość: ewka Re: Akademia Cisco IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 24.06.06, 20:53
          moj Ojciec prowadzi te zajecia:) wypasioną więdzę na ten temat ma:)
    • Gość: zły tu masz opis-bardzo ciekawe IP: *.chello.pl 16.06.06, 22:46
      tu masz opis Cisco:
      www.chip.pl/arts/archiwum/n/sub/articlear_166554.html
      To bardzo ciekawa strona - na stronie poprzedniej jest średni zarobek
      specjalistów branży IT i opis najlepszych szkół informatycznych w Polsce (w tym
      mój WIT, że się tak pochwalę hehe)
      • Gość: topor Re: tu masz opis-bardzo ciekawe IP: 193.109.91.* 18.06.06, 20:34
        W Warszawie Cisco mają:
        Politechnika Warszawska
        Milla College
        Wit
        PJWSTK
        WSHiFM

Tak przynajmniej było jakiś czas temu.
        • Gość: Hienryk Re: tu masz opis-bardzo ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:52
          A czy nie mogę się na to zapisać sam, bez pośrednictwa jakiejkolwiek uczelni?
          • Gość: patyczek Re: tu masz opis-bardzo ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:46
            mozesz
            tylko musisz isc tam gdzie jest ten kurs organizowany
    • Gość: ulunia Re: Akademia Cisco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:21
      Jak pracujesz, możesz skorzystać z kursow CISCO wspieranych przez programy UE.
      Będzie duzo taniej
      Zobacz sobie na stronie www.epracownik.edu.pl

• Gość: refuse Re: Akademia Cisco IP: 193.109.91.* 21.06.06, 12:04
        Większe grupy mają zniżki. Tak więc szkoły, które oferują Cisco są w
        uprzywilejowanej sytuacji. Z reguły więc opłaca się skorzystać z tej opcji w
        szkole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka