Dodaj do ulubionych

studia psychologiczne POMOCY!

24.08.06, 19:23
Witam wszytskich! Jestem licelistą którą w tym roku czeka horror maturalny,
po zdaniu jej oczywiscie jak najlepij się da, chciała bym studiować
psychologię, ale niestety nie oriętuję sie w tym jakie studia miałą bym
wybrac, jakie dekumenty trzeba wtedy donieść na uczelnie, i najwaznijesze,
kogo przyjmują w pierwszej kolejności i dlaczego!?Oceny z jakich przedmiotów
się liczą i jakąmaturę najlepij zdawać,aby rozptrzyli mojąkadydaturę!?
Odpowiadało by mi studiowania w weekendy, najepie uczelnie z okoic Katowic,
interesuje mnie Katedra Psychologii Społecznej i Srodowiskowej... Już się
zgubiłam w tym cąłym zamieszanie, wręcz błagam o pomoc!!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.cnb.com.pl 24.08.06, 19:37
      Sorry, ale twego postu nie da się czytać. Bardzo pleciesz. Sprawdź na stronie
      interssującej cię uczelni, z jakichś przedmiotów trzeba zdawac mature i na
      jakim poziomie. I wysil mózg i sama się domyśl, kogo przyjmują w pierwszej
      kolejności (podpowiedź: to ma coś wspólnego z wynikami matur).
    • szpilkaaa Re: studia psychologiczne POMOCY! 25.08.06, 10:00
      sprawdź na stronach uczelni, która Cię interesuje.
      wiem tylko tyle,że żeby w ogóle marzyć o psychologii to musisz wybrać na
      deklaracje wszystkie przedmioty rozszerzone.
      na uczelnie przyjmują tych , którzy
      1/maja indeksy już zapewnione.np.poprzez udział w konkursie organizowanym
      przez ''charakterystyki''(jeśli wiesz co to jest to ...)
      2/osiągną najwyższe wyniki

poza tym o ilość i rodzaj dokumentów to się martwisz jak się dostaniesz.musisz
      dać świadectwop maturalne, świadectwo ukończenia szkoły, 3 zdjęcia(tak było u
      mnie)=do legitymacji,do indeksu i do świadectwa(bodajże, ale nie jestem
      pewna) ,zaświadczenie od lekarza(że możesz podjąć naukę nawybranym przez siebie
      kierunku).na niektórych uczelniach należy napisać podanie jeszcze , ale to
      zależy od uczelni.np.na Uł nie było podania.

jeżeli chcesz studiować w weekendy no to tylko zaocznie.ale nie wiem czy
      zdajesz sobie sprawę z tego ,że zarówno studia wieczorowe jak i zaoczne są
      PŁATNE.a opłaty za studia wieczorowe/zaoczne zaczynają się mniej więcej od 300
      zlotych/miesiąc wzwyż.

osobiście wolałabym powalczyć o miejsce na dziennych studiach, ale skoro masz
      za dużo pieniążków to wydawaj je:)
      • Gość: Aga Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.cnb.com.pl 25.08.06, 12:15
        Jest jeszcze możliwość (chyba bardziej znana niż konkurs "Charakterystyk" i
        chyba bardziej prestiżowa) startowania w olimpiadzie przedmiotowej.
        I nie "pieniążki", proszę...
        • Gość: psycholozka69 Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:48
          już się zorietowąłam mnije wiecej co i jak, chciałą tylko naiwazać kontakt z
          osobami któe miały do czynienia z tą dziwdziną na studiach, wiec gorzkiej
          czekoladzie dziękuje (znam cie z bloga) a Pani wszechwiedzące agnieszce
          równierz szczególnie za zaejbisćei poniżajacą zjebkę, a potem za te błyskotliwą
          rade... ;] normalnie mnie rozjeb***
          pozdrawiam
          • Gość: kwiatek Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:51
            rany dziewczyno ,opanuj sie jakiego ty słownictwa uzywasz ;/
          • Gość: Aga Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.cnb.com.pl 25.08.06, 15:31
            Czy ty na pewno powinnaś być psychologiem? Najpierw zadajesz dziecinne pytania,
            potem rzucasz mięchem. Spokojnie.
            • moniq87 Re: studia psychologiczne POMOCY! 26.08.06, 12:44
              Witam,dostałam się w tym roku na dzienną psychologię na UŚ, może chętnych było
              bardzo dużo (miejsc 110,podania zlozyło prawie 1900 osob),ale nie uważam, żeby
              dostanie się było jakimś wybitnym osiągnięciem:)-trzbea było zdac maturę po
              porstu przyzowicie:).Na UŚ liczyło się wszystko co zdawałaś:)-czyli i ustne i
              pisemne,oba poziomy. Mogę podac wyniki jeśli mogłoby to ułatwic orientację
              (j.pol PP 73,PR 68, USTNY:100; ang,PP 96 PR 82 ustny rozsz 95; biol: PP 80, PR
              62%)-jak mówiłam żadna rewelacja:)),ale cieszę się bardzo i miesiąc po wynikach
              nadal podekscytowana jestem:). Droga Kandydatko, naprawdę troszkę popracuj nad
              sobą:)-masz jeszcze dużo czasu. Pozdrawiam i zyczę powodzenia przyszlym
              psycholkom:)).
        • Gość: M. Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:02
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Jest jeszcze możliwość (chyba bardziej znana niż konkurs "Charakterystyk"

Jak już coś takiego piszesz, to się zastanów, czy poprawnej nazwy czasopisma
          używasz... :/
          • Gość: hgihi Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:00
            A może ktoś "odmieniówać", "odmieniowówać" nie umie ????
            • Gość: M. Re: studia psychologiczne POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:07
              może i tak, ale gazeta nie nazywa się "Charakterystyki" (o zgrozo!),
              a "Chataktery", więc to chyba nie błąd w odmianie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka