nurietta 04.06.06, 14:52 Szukam jakikolwiek informacji na temat tych studiów.Czy angielskiego można się uczyć od podstaw????Czy to bardzo trudny kierunek?????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xeres Re: mediteraneistyka 13.08.06, 19:49 Mediteraneistyka to bardzo przyjemny kierunek-ciekawy i łatwy(jeśli ktoś nie jest kompletnym kretynem)Polecam:) Jeśli chodzi o język angielski to prowadzone są grupy od poczatkującej do FCE. Odpowiedz Link
shadow192 Re: mediteraneistyka 01.09.06, 15:26 Witam:) Ja również składam papiery na ten kierunek. Nie orientuje się ktoś moze ile zostało przyjętych osób w I turze (a więc ile zostało miejsc dla tych w II turze)? KOlezanka pytała o angielski, a mnie bardziej interesuje francuski - zdawałam z niego maturę i nie chciałabym uczyc się znow jak jest dzień dobry i dziękuję:) Czy są grupy bardziej zaawansowane z francuskiego? Pozdrawiam wszystkich studentów i przyszłych studentów tego kierunku i do zobaczenia (mam nadzieję) w październiku! :) Odpowiedz Link
xeres Re: mediteraneistyka 23.09.06, 22:13 Tylko lektoraty z jezyka angielskiego prowadzone sa z podzialem na grupy zaawansowania.Pozostalych jezykow uczysz sie od podstaw. Jesli chodzi o ilosc przyjetych..nie czarujmy sie -zwykle przyjmja wszystkich nawet ponad limit przyjec,'nadwyzka'zostaje odsiana zwykle juz po pierwszym roku.U mnie na poczatku bylo ponad 120 osob teraz(jestem na III) jest pewnie okolo 60 (jesli sesja wrzesniowa dobrze poszla:) Odpowiedz Link
alojzz Re: mediteraneistyka 04.10.06, 21:44 Ja również zamierzam studiować ten kierunek. Jutro składam podanie, bo widzę, że chętnych brakuje i zrobili trzecią rekrutację - mam nadzieję, że tym razem się dostanę, bo na filmoznawstwo podanie wysłałem za późno i wyszedł lipsztyk. Pozdro dla studentów tego kierunku - mam nadzieję, że będzie ciekawy :) Odpowiedz Link
alojzz Re: mediteraneistyka 10.10.06, 10:06 Ej co to za szwindel był z tą trzecią rekrutacją? Podanie można było dostarczyć do 10 października, a ja już dzisiaj otrzymałem informację o nieprzyjęciu na studia. Złodzieje! Odpowiedz Link
alojzz Re: mediteraneistyka 11.10.06, 10:23 Jednak to co wczoraj napisałem nie miało żadnego pokrycia z prawdą, gdyż chyba to musiał być jakiś błąd na stronie. Dzisiaj otrzymałem informację, że jednak jestem przyjęty. Kamień spadł mi z serca, bo już myślałem, że po raz drugi spóźniłem się ze złożeniem podania i 80 zł znowu szlag trafi. Mam nadzieję, że kierunek będzie w porządku. Pozdro. Odpowiedz Link
alojzz Re: mediteraneistyka 24.10.06, 09:20 Byłem w ostatnim weekend na pierwszych zajęciach, był to drugi zjazd, ale mój pierwszy. Kierunek jest bardzo ciekawy, a wykładowcy również potrafią zainteresować tym, o czym mówią; szczególnie dr Mruk. Szkoda, że nikt więcej z roku nie wypowiada się tutaj :P Pozdro. Odpowiedz Link