Dodaj do ulubionych

podanie na studia podyplomowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:59
co należy wpisać w podaniu/liście motywacyjnym na studia podyplomowe?? czy to
się pisze tak jak list mot. do pracy, opisując swoje mocne strony,
osiągnięcia itd? czy jednak jakoś inaczej. należy do tego dodać jakieś
załączniki? proszę o opinie osoby, które wiedzą jak stworzyć ten list na
podyplomowe :)
Obserwuj wątek
    • ana.marie Re: podanie na studia podyplomowe 05.09.06, 18:57
      Jeżeli wiesz na jaką uczelnię chcesz złożyć podanie to poszukaj na jej stronach
      internetowych, większość szkół publikuje w internecie gotowe formularze do
      wypełnienia (podanie + kwestionariusz osobowy), potrzebne będzie też zdjęcie
      lub dwa i odpis dyplomu ukończenia studiów lub zaświadczenie, że jest się na
      ostatnim roku studiów oraz potwierdzenie dokonania wpłaty wpisowego lub
      pierszej raty czesnego, np. www.wsb.poznan.pl/wwwPoznan/173653.xml
      • Gość: a. Re: podanie na studia podyplomowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:07
        tak mam juz kwestionriusz, zdjecia itd, ale potrzebuję napisać list motywujący
        na studia podyplomowe adresowany do dziekana wydziału, gdzie one są. nie wiem
        czy sie rozpisywać czy tylko krótko napisać o swoich 'motywacjach'.
        • Gość: grit Re: podanie na studia podyplomowe IP: 193.0.126.* 06.09.06, 14:59
          moja siostra studiuje podyplomowo na CC i rozmowa kwalifikacyjna poruszała
          tematykę, którą chciała pogłębić /w jej przypadku stosunki międzynarodowe/ i w
          ramach której chce prowadzić własne poszukiwania badawcze. Dlatego wydaje mi
          się, że w swoim podaniu musisz uargumentować co i dlaczego chcesz zgłebiać.
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka