Dodaj do ulubionych

Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Polsce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:24
Lubelskie stare miasto jest niesamowite, jedno z najpiękniejszych w Polsce. I
choć nieco zaniedbałe, to wciąż ma w sobie niepowtarzalny czar i po renowacji
odzyska swój dawny blask.
Zabytkami Lublin nie ustępuje Krakowowi, liczbą studentów i uczelni również. I
choć miasto nie należy do najczystszych to jednak swoim urokiem potrafi
zahipnotyzować każdego.
Maturzyści, gorąco polecam studia w Lublinie, przekonacie się,w tym mieście
warto żyć, uczyć się i bawić.
jeśli ktoś chce zabrać głos, to proszę o opinie ludzi, którzy Lublin widzieli,
zwiedzili i trochę w nim pobyli. Bo opinię, "A ja słyszałem..." to można
między bajki włożyć
Obserwuj wątek
    • Gość: patrycja Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:58
      Jeszcze jestem w liceum i nie studiuje ale swoje plany wiaże wlasnie ze
      studiowaniem w lublinie. Mam swoje powody, m.in. najblizsze wieksze maisto ale
      takze dlatedo ze Lublin to jedno z najwiekszych miast studenckich w Polsce, dla
      wielu to idealne miejsce do nauki i zabawy. To prawda, troche zaniedbaane,
      jednak dla kogos komu sie Lublin podoba nie am to znaczenia. Pozdro dla kolegi
    • Gość: michal_powolny1 Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.iwacom.net.pl 06.04.07, 22:21
      Potwierdzam.
      Byłem w Lublinie trzy razy w życiu. Nigdy nie udało mi się z niego wyjechać o
      zaplanowanej porze.
      To piękne urocze miasto, silny ośrodek akademicki i kulturalny.
      Jak dobre by było wrócić do tego miasta. Ach marzenia.
      • Gość: Wujek Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:09
        a ja mam dziewczyne w Lublinie i brykam tam co tydzień-dwa na kilka dni chodz
        normlanie mieszkam w Łodzi :D . Toruń i Lublin rulezzz
        • Gość: MMM*** Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 22:27
          A ja jestem z okolic Lublina, od małego często bywałam w tym mieście, na studia
          dostałam się na UMCS,i była to dla mnie porażka, ale dzięki pewnym wydarzeniom
          ostatecznie wylądowałam w Krakowie i nigdy, nigdy w życiu nie zamieniłabym
          Krakowa na Lublin.
          Co do zabytków, to ciekawi mnie to bogactwo Lublina :D
          Jeśli chodzi o wydarzenia kulturalne to Kraków także wygrywa, liczba koncertów,
          muzeów, kin, wystaw, wydarzeń sportowych i wszelkich lokali jest zdecydowanie
          większa niż w Lublinie( no ileż można siedzieć w knajpie na Starym Mieście???)
          • Gość: hilary Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.ismedia.pl 10.04.07, 19:28
            Wiesz co, nikt tu nie PORÓWNUJE Lublina do Krakowa, bo porównać się nie da.
            Kraków jest bezapelacyjnie najpiękniejszym miastem dla większości Polaków, ale
            ten wątek to "Lublin- JEDNO z najpiękniejszych miast.." Chyba trzeba przyznać,
            że jest piękny. Czy Warszawa jest piękniejsza?? Albo Łódź?? A może Bydgoszcz??

Co do zabytków, nie wiem jak często bywałaś w Lublinie skoro jesteś z okolic??
            Lublin to jedno ze starszych miast w Polsce, ale przeważnie jest tak, że jak
            się gdzieś mieszka to się o niczym nie wie....
            Większość lublinian jako zabytki wymieni zamek, Majdanek i bramę krakowską.
            Zapewniam Cię, że jest ich o wiele więcej.
            Nie no, trzeba obiektywnie przyznać, że to jest bardzo ładne miasto.
            A jakby porównać Kraków z Rzymem?? OHOHOHOHO!!
            Nie zaminiłabym Rzymu na Kraków!!
            Tak można w nieskonczoność..
    • cassandra.pl Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 09.04.07, 15:27
      Dziwi mnie Twoja opinia. Nie lubie Lublina, nie podoba mi sie to miasto. Mieszkam tuz obok, w Swidniku i bywam w Lublinie na codzien. Fakt, zycie studenckie mozna tu prowadzic bogate, ale z praca to juz gorzej. Ogolnie nie polecam.
      • Gość: krys Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 16:07
        a ja bardzo lubie lublin, i jak w tym tygdoni szlam sobie starym miastem to
        myslam ze tu wlasnie mozna byc bardzo szczesliwym. lublin jest sliczny, stare
        miasto zamek a na wiosne to juz na maksa.
      • Gość: mumi Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.ismedia.pl 10.04.07, 19:30
        z pracą racja:) ale samo miasto jest OK
    • Gość: Krakow najpieknies Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.kolornet.pl 09.04.07, 16:15
      chyba snisz...Krakow jest najpiekniejszy! Do ktorego miasta najchetniej
      przybywaja obcokrajowcy a i nie tylko? No wlasnie.
      • Gość: lukasz Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: 80.48.49.* 09.04.07, 18:50
        nie wiem czy krakow jest najpiekniejszy,tzn od lublina moze tak,bo brak tam
        srodkow na modernizacje,remonty itp,ale nie zaprzeczam ze lublin jest ladnym
        miastem,bardzo ciekawym architektonicznie,czy miastem dla studentow?hmm..nie
        wiem bo bylem tam w wakcje;)ale jest naprawde wiele ciekawych miejsc,ale tez
        wiele takich gdzie strach isc,(okolice dworca pkp,czyli" wizytowka" miasta dla
        przyjezdnych, mysle dobry przyklad)ze wzgledu na polozenie miasta,nie jest tak
        atrakcyjne jak krakow czy wroclaw,duze bezrobocie,choc moze bliskosc warszawy
        jest jakims plusem,wlg mnie lublin dobry jest na dluzsze wycieczki,ale nie
        jestem przekonany czy studia tam sa dobrym pomyslem,chociaz sa plusy,takie jak
        stosunkowo niskie koszty utrzymania,zwlaszcza wynajecia mieszkania(pokoju),tak
        tez kameralnosc tego miasta,znacznie mniejsze od warszawy,łodzi,czy krakowa...
        Jezeli chodzi o krakow to uwazam ze jest przereklamowany,oprocz scislego
        centrum,moze okolic nowego dworca,galerii itp,oraz paru innych miejsc,jest
        miastem stosunkowo zaniedbanym,srednio bezpiczenym poza scislym
        centrum,oczywscie klimat krakowa jest niepowtarzalny z tym sie zgadzam,ale bez
        przesady,nie bedziesz siedziala na rynku 8-9 h dziennie,pojdziesz tam pare razy
        i Ci sie znudzi albo nie bedziesz miala czasu wiec nie wiem,czy wazne jest
        kierowanie sie tym,czy miasto ma ladny rynek albo wielu turystow je
        odwiedza,nie chodzi tez nawet o prestiz uczelni,bo w obecnych czasach bardziej
        licza sie umiejetnosc i zaradnosc niz dyplom...jezeli chodzi o inwestycje plus
        miasto dla studentow to szczerze polecam wroclaw,uwazam ze to miasto jest
        znacznie ladniejsze od krakowa(chociaz"niemieckie"),w wyborze studiow wlg mnie
        trzeba kierowac sie odlegloscia do domu,kosztami utrzymania,perspektywami na
        rozwoj,czy zyciem studenckim??to zalezy od charaktery,chociaz odpowiedni klmiat
        tez jest wazne w pewnym stopniu...
        • undiscover Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 11.04.07, 19:00
          taaa... studiowałam rok w Lublinie i... nie polecam tego miasta! wschodni
          zaścianek ot co! brud, pełno śmieci w cenrtum miasta (nie mówiąc o obrzeżach),
          zabytki(?) - widziałam więcej w Toruniu, życie studenckie prawie żadne, nie ma
          nawet dobrego kina a klimatycznych knajp jak na lekarstwo... szanse na pracę
          dorywczą - prawie żadne - wiadomo biedna ściana wschodnia zresztą o pracę po
          studiach tym bardziej nie ma co liczyć... szkoda gadać! dobrze, że stamtąd się
          wyniosłam!
          • Gość: heja ho Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.ismedia.pl 12.04.07, 00:00
            bo w Toruniu jest więcej zabytków i co z tego??
            To jest wątek o tym, że Lublin jest ładny, a nie że Toruń ma więcej zabytków a
            Kraków jest piękniejszy i ma większy rynek.
          • Gość: jaara Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.chello.pl 12.04.07, 21:28
            gdzie wy macie w lublinie pelno smieci? lublin jest czysty, w krakowie jak
            jestem widze wiecej smieci. poza tym lublin jest wg mnie bardzo zadbany.
            zabytkow jest troche mi wystarczy ale nie wsyztskim chce sie chodzic po
            uliczkach wiec pewnie 3/4 rzeczy i pieknych miejsc nie widzialas. klimat
            studencki? ja nie narzekam ciagle mamy imprezy to tu to tam. klimatyzowane
            knajpy? dziewczyno w tym wieku przed wejsciem do baru zastanawiasz sie czy jest
            klimatyzowany? szkoda czytac co wypisujesz.
            poza tym nie rozumiem czmeu tak jezdzicie po lublinie. kazdy wybiera swoja
            droga. ja wybralam lublin i nie zaluje i przykro mi czytac takie posty tym
            bardziej ze ja nie najezdzam na inne miasta. moj wybor nie musi sie kazdemu
            pododbac. a ze jest na wschodzie? coz ja tez mieszkam na wschodzie polski i nie
            bede jezdzic po 14 h pociagiem w jedna strone zeby nie studiuwac na zascianku.
            i tak tu sie wychowalam i nic mi juz nie pomoze ;]
            ponadto tyle ludzi studiuje w jakis wyzszych szkola policealnych na pipidowkach
            i nikt na to nie najezdza a lublinowi sie na forum co chwila dostaje...
    • ginny22 Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 12.04.07, 23:08
      Bywam w Lublinie, bo mam przyjaciółki na UMSCie i KULu. Niestety, ale to nie
      jest ładne miasto. Szare, BARDZO zaniedbane, smutne, dzieje się mało, z tego,
      co wiem, perspektyw na pracę niewiele. Nie chciałabym tam studiować (i nie
      muszę).
      • Gość: MMM*** Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.centertel.pl 12.04.07, 23:27
        Jest czysto, zwłaszcza na ulicy Lubartowskiej :D A jak przyjemnie tamtędy
        przechodzić wieczorową porą :> Przystanek MPK naprzeciwko zamku: dresów co
        niemiara, dodam że niezbyt przyjaźnie nastawionych.Okolice dworca PKP po prostu
        powalają na kolana.A bogactwo zabytków możemy dostrzec przechadzając się ze
        Starówki w kierunku PKP.Nooo, i jeszcze mozna wypoczac nad Bystrzycą ;>
        A na marginesie,to, że jestem z okolic Lublina nie zmienia faktu,że kiedys
        bywałam tam codziennie i mam coś do powiedzenia na temat Lublina.
        • michal_powolny1 Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 13.04.07, 09:27
          Tak samo można powiedzieć o Krakowie czy W-wie. Jak się chce kij zawsze się
          znajdzie. Jak nie dworzec to przystanki, jak nie przystanki to brak
          klimatyzowanych knajp (ciekawe że jak byłem w sierpniu 2006 w Lublinie to kilka
          znalazłem), jak nie knajpy to brak imprez, jak są imprezy to nie widamo co.
          Pewną ciekawostką jest dla tych co tak bardzo Lublina nie luboą niech będzie to
          że region ten ma specjalny krajowy program operacyjny Funduszy Strukturalnych.
          Jeżeli one nie przełożą się na inwestycje i miejsca pracy to ja jestem głowa
          KrK.
          • undiscover Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 13.04.07, 13:30
            klimatyczne knajpy...

ludzie nauczcie się czytać klimatyczne a klimatyzowane knajpy to zupełnie coś
            innego...

klimatyczne-mające swój niepowtarzalny klimat
            • michal_powolny1 Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 14.04.07, 04:01
              Ni ma takowych w Lublinie? fajne dowcipy na tym się opowiada.
        • Gość: ZZZ do MMM IP: *.ismedia.pl 14.04.07, 15:15
          Za to w Krakowie na Kleparzu śmierdzi sikami!! Nawet na Floriańskiej śmierdzi!!
          mogliby w końcu jakiś chodnik położyć na Floriańskiej, a nie jakieś łaty na
          asfalcie!! Ale i tak nic nie przebije tego smrodu sików!!

Do MMM- widać że PKSem dojeżdżałaś skoro znasz tylko PKS i Lubartowską!!!!
    • Gość: ;) Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: 212.182.35.* 14.04.07, 16:45
      Kraków wymiata i już. Studiuje w Lublinie, ale jakoś mnie tu nie trzyma. Można
      przyjechać i pozwiedzać, ale mieszkać nie chciałbym tu. Do studiowania też w
      miarę tanie miasto, więc ok.
      • Gość: MMM*** do ZZZ IP: *.centertel.pl 14.04.07, 21:09
        Hehe, przeczytaj dokłądnie moje odpowiedzi :P Zapewniam Cię, że okolice PKP też
        znam:D A czym mam dojeżdżać?Taksówką?:D
        Jeśli bardzo chcesz, możemy podyskutować o KAŻDEJ dzielnicy w Lublinie.
        A co do Floriańskiej to w którym miejscu śmierdzi tymi sikami?:D Chętnie jutro
        się przejdę i osobi,ście zweryfikuje :D
        • Gość: krakowiaczek jeden Re: do ZZZ IP: *.ismedia.pl 16.04.07, 21:35
          MMM ciesz się Krakowianko że się wyrwałaś z lubelszczyzny. Mam nadzieję że nie
          zapomnisz skąd Ci nogi wyrastają i czujesz że krakowianką to możesz być w
          marzeniach. Nie znoszę tych napływowych krakowiaków i warszawiaków , 2 miesiące
          w Krakowie i kocham Kraków ah!!
          Najlepsi są prawdziwi Krakowiacy.
          PS na Floriańskiej już nie śmierdzi, ale na Kleparzu tak
    • Gość: lublinofil Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.umcs.lublin.pl 17.04.07, 12:53
      prosiłem o opinie tych, którzy to miasto choć trochę znają :), kraków jest na
      pewno efektowniejszy, ale Lublin także ma to coś i jest miastem unikatowym,
      jednym w swoim rodzaju!!
      • Gość: MMM*** do krakowiaczka IP: *.centertel.pl 17.04.07, 22:55
        Spokojnie :) Ja nigdy nie zapomniałam skąd jestem, do domu wracam częściej niż
        ustawa przewiduje, niektórzy dziwią się co tak często, przecież to chyba
        oczywiste,że wyjeżdżając do tak wspaniałego miasta powinnam zapomniec o
        korzeniach:P W katalogu gg mam wpisane swoje rodzinne miasto, a nie kraków, jak
        to wielokrotnie praktykują liczne osoby przebywające w krakowie przez nawet
        bardzo krótki czas :P I to nie moja wina,że nie przepadam za lublinem:P
        • Gość: lublinianka zaminiaslam lublin na warszawe IP: *.chello.pl 18.04.07, 20:37
          i zaluje
          kocham lublin
          umsc na uw:(
          • Gość: AniaFrania Re: zaminiaslam lublin na warszawe IP: *.ismedia.pl 19.04.07, 10:12
            Ja też uwielbiam Lublin. Urodziłam się w nim i przez 20 lat mieszkałam w samym
            centrum, w starej zabytkowej kamienicy. Gdy byłam mała tata oprowadzał mnie po
            mieście, pokazywał ciekawe zakątki i opowiadał rózne historie. Z mamą
            przemierzałam miasto trolejbusami i zwiedzałam "nowe" dzielnice (i wszystkie
            place zabaw:))- takie dziecięce hobby:)Mam straszny sentyment do Lublina. Tu
            czuję się jak u siebie, a to chyba najważniejsze.

Mam siostrę w Warszawie i brata w Krakowie. Kraków jest OK, ale Warszawa mnie
            przytłacza. Teraz rozważam zdawanie na aplikację adwokacką do Warszawy, mam
            czas do połowy maja i powiem Wam że waham się. Nie wiem czy chcę zostawić
            Lublin i wszystko co tu mam :( chociaż oczywiście denerwuję się czasami że
            czegoś w Lublinie nie ma albo z czymś jest słabo. I chyba zostanę.
      • blakema Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 24.04.07, 01:04
        Nieukrywając Lublin to jednak Polska C i różni się on od miast znajdująych się
        na zachodzie. Może i życie w nim nie jest takie szybkie i przytłaczające jak w
        wawie ale nie żyje się tu łatwo. MIeszkam 80km od Lublina ale i tak wolę tłuc
        się 600km pociągiem do Poznania i tam studiować
        • Gość: michal_powolny1 Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.crowley.pl 24.04.07, 09:25
          Nie zgodzę się z tobą. Lublin to raczej Polska B. Może nieco uboższa ale
          dzisiaj mająca szansę na szybki rozwój. Właśnie Polska Wschodnia otrzymała
          specjalny przeznaczony tyko dla niej program operacyjny funduszy europejskich,
          obok zwyczajnych programów regionalnych plus ma prawo korzystać ze środków
          pozostałych programów krajowych. Lublin przez najbliższe lata będzie jednym z
          najbardziej dynamicznie rozwijających się miast w Polsce, co tam Lublin cały
          region. To będzie trzecie obok W-wy i miast EURO 2012 oraz Rzeszowa zagłębie
          inwestycyjne.
          • Gość: asia bocian lublin IP: *.chello.pl 24.04.07, 11:28
            jade na wakacje do lublina!!!!!!!!!!!!!!
            tylko gdzie ja sie zatrzymymm
            chce zobaczyc majdanek
            • Gość: Gadzik Re: lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:47
              Powiem tak, po pierwszych 2 miesiącach byłem tym miastem zauroczony. Później już
              było tylko gorzej... :/ Zacząłem dostrzegać same minusy, nie wiem czy nie
              chciałem widzieć pozytywnych rzeczy, no ale jakoś tak wyszło...

Teraz na 2 roku zaczynam to miasto odkrywać na nowo i jest dużooo lepiej :)
              Jeśli chodzi o studia zdecydowanie polecam :)
              • Gość: mgg Re: lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:43
                bardzo bym chciala widziec ten dynamicznie rozwijający się lublin kiedy
                przechodzę ulicą ale tak nie jest. Drogi są fatalne, jesli rozwojem nazywasz
                budowanie centrów handlowych to rzeczywiscie... obecnie budowane są dwa, ale co
                poza tym??
                masa starych blokow z wielkiej plyty ktorym okres gwarancji sie juz skonczyl i
                polowe niektorych osiedli powinni wysadzic w powietrze, brudu moze wielkiego nie
                ma ale czasami jak stoję przy przystanku i czekam na jakiegoś mpka to na
                trawniku mam całą kolekcję butelek, papierosów i papierków co wygląda ohydnie
                miasto jest małe (tak, tak uwazam, ze jest male)w wielu miejscach zaniedbane
                nawet kina nie ma porządnego (wszystkich jest ze 4)(jak w koncu zbuduja to
                multikino to podskocze ze szczęscia)niewiele jest wystaw, ciekawych wydarzen,
                jakis wiekszych koncertow co sie dziwic tylko do graffiti czasem warto pojsc
                uczelnie sa biedne, ale to akurat nic wyjątkowego
                studiuje tu socjologie i zajecia mam w starej przychodni
                co do samego studiowania to najgorzej nie jest, zalezy od ludzi
                • Gość: kariatyda Re: lublin IP: *.ismedia.pl 24.04.07, 23:57
                  A w jakim mieście nie ma bloków z płyty?? :))

Lublin się buduje, pojedź na Willową, Porębę, na Mariańską (za Olimp),
                  Diamentową koło BRW. Z wielkiej płyty są przecież tylko stare osiedla, i tak
                  jest w całej Polsce. W Lublinie te osiedla to i tak pikuś!!:))
                  Polecam do zaobserowania osiedla w Gdańsku np. Zaspę, Warszawę albo osiedla w
                  Poznaniu!! To dopiero przytłacza:)
                  • Gość: mgg Re: lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:50
                    nie powiedzialam ze tylko w lublinie sa takie bloki, doskonale wiem, ze jest ich
                    rowniez masa w innych miastach
                    ale rozumiem, ze z pozostalymi "zarzutami" sie zgadzasz skoro tylko na bloki
                    zwrocilas uwage :)
                    • Gość: kariatyda Re: lublin IP: *.ismedia.pl 25.04.07, 22:51
                      co do innych zarzutów:
                      1- papierki na przystanku MPK jakoś mnie szczególnie nie porwały. Na jednych
                      przystankach są, na innych nie ma, jak wszędzie
                      2- drogi dziurawe- wszędzie są, u nas i tak starają się naprawiać. Też mnie
                      czasami to wkurza, szczególnie jak wpadam w dziury samochodem
                      3- nic się nie dzieje- zależy co kto lubi. Przyznam, że nie śledze wystaw w
                      Lublinie. Chodzę tylko na takie, które mnie wybitnie zainteresują i są jakimś
                      wydarzeniem np.te na Zamku. Niestety rzadko są, to fakt. Ale nie marudzę bo nie
                      uczęszczam, przyznaje się bez bicia. Koncerty podobnie- zależy o jakich
                      rozmawiamy no i co kto lubi.
                      4- Graffiti nie lubię. Zresztą co się tam dzieje?? Jak byłam młodsza jeszcze
                      były jakieś fajne imprezy, teraz czasem jakiś koncert się trafi.
                      5- kino. Jak jest dobry film, to obojętne mi gdzie go oglądam:) Mulitikino
                      otwierają 29 maja.

Lublin lubię i generalnie podoba mi się. Mógłby jednak wyrównac np. z zarobkami
                      czy pracą..
                      Znudziły mi się też wszystkie miejsca studenckie, mogliby otworzyć coś nowego:)
                      Ale miasto podoba mi się z wyglądu, więc do tego nie ma nic np.multikino
                      • Gość: mgg Re: lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:34
                        a wiesz moze gdzie konkretnie ma byc to multikino? slyszalam ze w tym budynku na
                        lipowej ktory caly czas buduja, ale pewnie nie skoro ma byc juz otwarte 29 maja.
                        • Gość: papartycja Re: lublin IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 26.04.07, 14:47
                          Tak. Ma być na Lipowej w Plazie.
                          • Gość: kariatyda Re: lublin IP: *.ismedia.pl 26.04.07, 16:33
                            Dokładnie. Myślę, że dadzą radę na 29 maja. W sumie ciągle tak twierdzą...Jeśli
                            nie otworzą tego dnia tych wszystkich H&M-ów ;) to na pewno ruszy samo
                            multinkino. Z resztą zobaczymy jak to będzie.
    • Gość: lublinfol Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:25

lubelskie osiedla, bloki były w dużej cześci projektowane przez Hansena -
      słynnego architekta. Ta zabudowa jest unikatowa, jedna z nielicznych w Polsce-
      pisała nawet o tym GW
    • lilivampire Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol 30.04.07, 00:16
      mieszkam w lublinie od dziecka i wcale mi się tu nie podoba;P
      • Gość: ktosik blee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 16:04
        Mieszkam w Lublinie od 7 miesięcy i wcale mi sie tu nie podoba. Jak dla mnie
        Lublin to miasto złodzieji!!!!! Liczba okradzionych studentów i ludzi starszych
        jest jak dla mnie gigantyczna!!!!
    • Gość: Aleksis Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:07
      bzdura
      • Gość: kariatyda Re: Lublin - jedno z najpiękniejszych miast w Pol IP: *.ismedia.pl 10.05.07, 18:05
        Mieszkam tu 24 lata i nie zauwaztłam, żeby było jakoś więcej kradzieży niż w
        innych miastach:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka