Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:42 Prosze o wypowiedzi na temat tego kierunku, szczegolnie jezeli studiujecie. Z gory dzieki, bo to dla mnie dosc wazne.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: post_scriptum Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 06:44 Część przedmiotów prawniczych ( z tego część okrojona, np. cywilne, karne), część ekonomicznych. Których więcej zależy od tego na jakim wydziale jest ten kierunek (wydziale prawa czy ekonomicznym). Podobno łatwiej niż na prawie, ale nie wiem na pewno, gdyż nie mam porównania (niech się prawnicy cieszą, że staty nie mają - przynajmniej ci na mojej uczelni). Są przedmioty ciekawsze, są nudniejsze, są dosyć proste i są takie, które wydają się nie do przejścią (np. hista administracji na 1 roku, obecnie administracyjne here I come!:P) - zależy kto co lubi i czy lepiej mu wkuwać na pamięć czy mysleć samodzielnie. Specjalizacje są różne (zależy od uczelni, może też ich nie być). Zawód docelowy: praca w administracji. Mysle jednak, że nie będzie tak źle (zwłaszcza jeśli połączy się z innym kierunkiem), jakby co zawsze trochę praktycznej wiedzy w głowie pozostanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksis Re: Administracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:03 Orócz tego, co powiedział mój przedmówca, zajęć nie jest tak dużo więc można spokojnie pracować czy studiować drugi kierunek. A od historii admin jest gorsze prawo konstytucyjne, przynajmniej u mnie. Kierunek na pewno nie jest pasjonujący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_s Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:19 Kierunek polecam osobom lubiącym prawo, bo jest go naprawdę dużo. Według mnie przedmioty związane ściśle z administracją są mało ciekwe i całe szczeście nie ma ich dużo. Ogólnie polecam, nie jest ciężko, zbyt wielu chętnych również nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Administracja 11.05.07, 15:26 Zakładałam taki sam temat stronę dalej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Administracja IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.05.07, 17:03 generalnie takich tematów jest ze 20 na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:54 i znowu o tej administracji.... Odpowiedz Link Zgłoś