Dodaj do ulubionych

Administracja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:42
Prosze o wypowiedzi na temat tego kierunku, szczegolnie jezeli studiujecie. Z
gory dzieki, bo to dla mnie dosc wazne.dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: post_scriptum Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 06:44
      Część przedmiotów prawniczych ( z tego część okrojona, np. cywilne, karne),
      część ekonomicznych. Których więcej zależy od tego na jakim wydziale jest ten
      kierunek (wydziale prawa czy ekonomicznym). Podobno łatwiej niż na prawie, ale
      nie wiem na pewno, gdyż nie mam porównania (niech się prawnicy cieszą, że staty
      nie mają - przynajmniej ci na mojej uczelni). Są przedmioty ciekawsze, są
      nudniejsze, są dosyć proste i są takie, które wydają się nie do przejścią (np.
      hista administracji na 1 roku, obecnie administracyjne here I come!:P) - zależy
      kto co lubi i czy lepiej mu wkuwać na pamięć czy mysleć samodzielnie.
      Specjalizacje są różne (zależy od uczelni, może też ich nie być). Zawód
      docelowy: praca w administracji. Mysle jednak, że nie będzie tak źle (zwłaszcza
      jeśli połączy się z innym kierunkiem), jakby co zawsze trochę praktycznej
      wiedzy w głowie pozostanie. Pozdrawiam
      • Gość: Aleksis Re: Administracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:03
        Orócz tego, co powiedział mój przedmówca, zajęć nie jest tak dużo więc można
        spokojnie pracować czy studiować drugi kierunek. A od historii admin jest
        gorsze prawo konstytucyjne, przynajmniej u mnie. Kierunek na pewno nie jest
        pasjonujący...
    • Gość: a_s Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:19
      Kierunek polecam osobom lubiącym prawo, bo jest go naprawdę dużo. Według mnie
      przedmioty związane ściśle z administracją są mało ciekwe i całe szczeście nie
      ma ich dużo. Ogólnie polecam, nie jest ciężko, zbyt wielu chętnych również nie
      ma.
      • pluskotka Re: Administracja 11.05.07, 15:26
        Zakładałam taki sam temat stronę dalej. :)
        • Gość: Kaja Re: Administracja IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.05.07, 17:03
          generalnie takich tematów jest ze 20 na pewno...
          • Gość: znowu Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:54
            i znowu o tej administracji....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka