Dodaj do ulubionych

studenci prawa!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:56
jest taka sytuacja: jestem za granica i chcę sprzedać dom w Polsce, co muszę
zrobić? (pyt na egzamin), dzięki za odp
Obserwuj wątek
    • Gość: gs Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:06
      > jest taka sytuacja: jestem za granica i chcę sprzedać dom w Polsce, co muszę
      > zrobić? (pyt na egzamin), dzięki za odp

Czy to pytanie jest podchwytliwe??;> Bo jeśli tak to domu oddzielnie (chyba, że przepisy szczególne tak stanowią) nie sprzedamy bo dom jako budynek stanowi część składową gruntu. A część składowa nie można być odrębnym przedmiotem własności ;> pzdr
      • Gość: matołku Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:35
        wracasz i sprzedajesz dom a potem wyjezdzasz
        • negativeburn Re: studenci prawa!! 09.07.07, 13:34
          kupić jeża
          • Gość: Agata Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:06
            własnie nie moge wrócić, babka na egzaminie spytała co moja kolezanka musi
            zrobić,żeby sprzedać mój dom? musi miec jakies zaświadczenie od notariusza czy
            co?? help!!poprawka za tydzień!!!
            • Gość: g Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 17:46
              żeby koleżanka mogła sprzedać twój dom musi posiadać pełnomocnitwo od
              właściciela nieruchomości w tym wypadku od ciebie, poczytaj kc.
              • sundry Re: studenci prawa!! 09.07.07, 17:50
                A jeżeli do ważności czynności prawnej potrzebna jest szczególna forma (w tym
                przypadku forma aktu notarialnego),pełnomocnictwo do dokonania tej czynności
                powinno być udzielone w tej samej formie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka