Gość: Agata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:56 jest taka sytuacja: jestem za granica i chcę sprzedać dom w Polsce, co muszę zrobić? (pyt na egzamin), dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gs Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:06 > jest taka sytuacja: jestem za granica i chcę sprzedać dom w Polsce, co muszę > zrobić? (pyt na egzamin), dzięki za odp Czy to pytanie jest podchwytliwe??;> Bo jeśli tak to domu oddzielnie (chyba, że przepisy szczególne tak stanowią) nie sprzedamy bo dom jako budynek stanowi część składową gruntu. A część składowa nie można być odrębnym przedmiotem własności ;> pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matołku Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:35 wracasz i sprzedajesz dom a potem wyjezdzasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:06 własnie nie moge wrócić, babka na egzaminie spytała co moja kolezanka musi zrobić,żeby sprzedać mój dom? musi miec jakies zaświadczenie od notariusza czy co?? help!!poprawka za tydzień!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: studenci prawa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 17:46 żeby koleżanka mogła sprzedać twój dom musi posiadać pełnomocnitwo od właściciela nieruchomości w tym wypadku od ciebie, poczytaj kc. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: studenci prawa!! 09.07.07, 17:50 A jeżeli do ważności czynności prawnej potrzebna jest szczególna forma (w tym przypadku forma aktu notarialnego),pełnomocnictwo do dokonania tej czynności powinno być udzielone w tej samej formie. Odpowiedz Link Zgłoś