Gość: Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:46 Naganiacze szukają naiwnych a następna w kolejce do najgorszych to WSZP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hm Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.chello.pl 13.07.07, 00:23 Obu nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcela Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 00:31 ja tez nie znam cóz to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.eltronik.net.pl 13.07.07, 00:49 nieee, gorsza jest filia Szkoły Wyższej im Włodkowica w Iławie :P Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! 13.07.07, 09:01 nie wiem jak w Ilawie ale w Plocku main campus to tez parodia...ale atmosfera jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.eltronik.net.pl 14.07.07, 18:12 w Iławie atmosfera też przyjazna, wykładowcy pytają, do której mają być zajęcia i żeby nie stresować poprawkami, dają pytania przed "egzaminem" córka mojej nauczycielki jednak nie obroniła licencjatu z bibliotekoznawstwa, nie mam pojęcia, jak to zrobiła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:18 czy wy przypadkiem nie przesadzacie z tak negatywną opinią? w dziekanacie WSFiZ w Warszawie powiedzieli mi ze szkolka stoi wysoko w rankingach, jest swietna kadra, a psychologia jest lepsza od innych w warszawce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:27 Psychologia to jest lepsza od tej na UW i SWPS razem wziętych :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:43 Najlepsza psycho jest na SWPS (choc dziwie sie), UAM, UW, UJ itd Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) 14.07.07, 20:00 czemu uwazacie ze WSFiZ jest taka zla by the way?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:18 oni sami nie wiedzą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanderka Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:46 WSFiZ to świetna szkoła. Z nie publicznych na pewno jest w czołuwce,i myślę że poziom np. na psychologii jest nie gorszy niż na UW,a na pewno lepszy niż np. na UAM, UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Hahah, jeszcze w zyciu sie tak nie usmiałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:53 W tej szkole lepszy poziom niz na UJ badz na UAM, hahahah. Nie no zabawna jestes. UW,UJ,UAM to 3 najlepszy uniwerki w Polsce i 3 najlepsze psychologie w Polsce...Wiec prosze sanderka nie rozsmieszj mnie. "Z nie publicznych na pewno jest w czołuwce(...)" Jezzzu a Ty co tam studiujesz? czy nadal pobierasz nauki polskiego? Jesli tak to kiepsko Ci to wychodzi. - "niepubliczne" pisze sie RAZEM - CzołÓwka przez o z kreska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soph Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: 62.148.87.* 15.07.07, 00:46 jezu, sanderka, jak mozesz porownywac te nedzna szkolke z najlepszymi uniwerkami? sama Twoja ortografia wskazuje na to, jak wysoki jest jej poziom. znam ludzi tam studiujacych i ich "praca" to jakas parodia, jezeli pojawisz sie raz na semestr to wszystko zaliczysz, a wiedzy to zadnej praktycznie nie trzeba, moze poziom podstawowki/gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.euro-net.pl 15.07.07, 09:11 nie publicznych w czołuwce Boże, widzisz i nie grzmisz!! To absolwent wali takie byki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanderka Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 09:51 Buhaha,jakie zabawne. Lubicie sie powymondrzać,bo szkoda wam że sami musieliście siedzieć w rozpadających się ławkach,w tłumie studentów cisnących się na podłodze na wykładach,a Profesora to widzieliscie raz na 3 miesiące,bo wiadomo jak na państwówkach wykładowcy olewają studentów. I nic dziwnego,bo zarabiają tam marne grosze. Na WSFiZ wykładowca jest zawsze dostępny,a zajęcia są w nowych salach i tynk się nie sypie ze ścian - czego o UW powiedzieć nie można,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 09:58 sanderka ty to robisz specjalnie, czy masz problemy z ortografią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Haha, sanderka ale śmieszna jestes:)haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:49 Na mojej (panstwowej) uczelni nie zauwazyłam aby ławki sie rozpadały to po pierwsze, a po drugie z wykładowcami mamy swietny kontakt i to nie raz na 3- mies.Dziewczyno zazdrość Cie zzera ze musisz w takiej szkołce studiowac, ze byłas na tyle słaba ze nie dostałas sie na dzienne na ucz.panstwowa:)hehe. Najezdzasz na UW, tyle przykrosci Ci sprawił, ze nie przyjał Cie na dzienne? A moze nawet na zaoczne nie miałas szans, wiec jedynym rozwiazaniem była ta prywatna? hahahh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Haha, sanderka ale śmieszna jestes:)haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:55 ja skonczylem UW i na WSFiZ mam zamiar isc na MBA bo wydaje sie ciekawy program i specjalizacja...i cena bardzoo przystepna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Haha, sanderka ale śmieszna jestes:)haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:13 sama nie wiem co robić! doradźcie gdzie iść jeżeli nie dostanę się na dzienne na UAM, to wybrać dzienne na WSFiZ czy lepiej próbować na psychologię wieczorową, czy jeżeli wybiorę dzienną WSFiZ to mam szansę przenieść sie po I roku na inną uczelnię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: Haha, sanderka ale śmieszna jestes:)haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:19 A ile masz punktow? Ja osobiscie wybrałabym wieczorowa, bo z prywatnej uczelni (WFSiZ) raczej na UW,UJ,UAM nie dasz rady sie przeniesc na dzienne. Gdyby tak łatwo mozna było sie przeniesc to wiekszosc ludzi by szła do niepublicznych szkoł a pozniej sie przenosiła...Jesli nawet chciałabys sie przeniesc to musiałabys od nowa przystapic do rekrutacji, uzyskac taka ilosc punktow na podsatwie ktorej zostałabys przyjeta, a pozniej walczyc o przeniesienie na II rok...Lepiej isc na wieczorowa i probowac sie przeniesc na dzienne, choc i to nie jest łatwe:) Pozdr. P.s To moje zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:33 > Profesora to widzieliscie raz na 3 miesiące,bo wiadomo > jak na państwówkach wykładowcy olewają studentów. Skąd Ty bierzesz takie stereotypy? I jeszcze dodajesz "wiadomo jak...", jakby było to rzeczą oczywistą. Dziwna sprawa, ale jakoś ci olewający profesorowie przychodzą na wykłady i w ogóle są osiągalni na uczelni. Heh, szkoła "na pewno lepsza od UJ i UAM"... chciałabym to widzieć :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: *.eltronik.net.pl 15.07.07, 15:14 u mnie w ciągu semestru to przepadły góra 3-4 wykłady (spośród wszystkich przedmiotów) , gdy wykładowcy mieli jakieś wyjazdy służbowe itp. Czasem na dyżurach ich nie ma, ale wtedy je odrabiają. Ławki się nie rozwalają, ale się automatycznie opuszczają i czasem jest tak, ze ktoś się podniesie i chce siadać zapomniawszy o tym, że siedzenie się opuściło, ląduje na ziemi <lol2>.Inny dyskomfort to to, że nie każdy wykładowca umie obsługiwać klimę i np w czerwcu na sali zimno, a na dworze upał :P --> taki małyszok termiczny, jak się wychodzi :P i jak ma się buty bez dobrego bieżnika, to ma się słabą przyczepność do marmurowej podłogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soph Re: Szkoda ze w rankingu tej szkołki nie było;) IP: 62.148.87.* 15.07.07, 21:50 Moj wydzial jest akurat piekny, i mi tu zadnych odpadajacych tynkow czy rozwalajacych sie lawek prosze nie wmawiac;) A Ty sanderko sobie zapewne wmawiasz, ze placisz za warunki,a nie za nauke, ktorej to darmowo miec nie mozesz,bo pewnie maturka nie pozwolila... jesli naprawde wierzysz w to, co tu wypisujesz, to czas spojrzec prosto w oczy- to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonanarzuta Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! 29.08.07, 16:16 pomyśl.. a co mieli CI powiedzieć?? jasne że nawciskali kitu;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:59 Ranking: matura.onet.pl/1416442,poradnik.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:01 najlepsza jest rynkowa wartos dyplomu Lazarskiiego wg.tego rankingu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti23 Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.pf.com.pl 29.08.07, 14:30 Nie zawsze jest tak, że na prywatne idą tylko Ci co się na państwowe nie dostali. Mnie ojciec zmuszał do dziennych państwowych i dla świętego spokoju nie zaglądając przed egzaminem ani razu do książki poszłam na egzamin na UKSW (dawno temu, stara matura) i dostałam się na psychologię. Myślałam, że się wścieknę, bo za wszelką cenę chciałam iść zaocznie i do pracy. Dowiedziałam się, że mogę iść zaocznie, ale kosztuje to sporo, więc wybrałam WSFiZ zaocznie, gdzie wykładają profesorowie z UW i UKSW, a czesne jest o połowę niższe. Co do przeniesienia się na UW z tego co wiem to nie ma problemu, bo wykładowcy ci sami i podobno na UW nie robią problemu. Słyszałam, że kiedyś ktoś od nas przeniósł się na UW. Szczerze powiem, że odradzam UW, słyszałam kiepskie opinie studentów, chociaż ogólnokrajową markę mają wyrobioną i na tym podobno jadą (tak słyszałam od kilku moich znajomych z dziennej psychologii na UW). Jednak ja tam nie studiuję i mam info tylko z drugiej ręki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:11 nieprawda, najgorsza to Almamer(WSE) i Szkoła Wyższa Warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti23 Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.pf.com.pl 29.08.07, 16:15 Sanderka .... to jest kwestia zazdrości, nie chodzi o to, że oni Ci zazdroszczą ładnych pomieszczeń czy Ty im państwowej szkoły, bo tutaj nie ma czego zazdrościć. Tak naprawdę to wszystko to kwestia wyboru i każdy będzie bronił swojego. Tak się tworzą różne grupy, uprzedzenia WSFiZ przeciw UW, czy pracownicy dwóch konkurencyjnych firm. Każdy z nas dokonał pewnego wyboru i myśli, że to jedyny słuszny jaki istnieje, hm rzekłabym nawet, że ma rację, ale to jedyny słuszny dla danej osoby. Ktoś woli UW Ty wolisz WSFiZ (z resztą ja też), ktoś woli Politechnikę, a ktoś WAT. Poprostu każdy identyfikuje się ze swoją grupą, z grupą studentów WSFiZ, czy UW i uważa, że tu są lepsi profesorowie, poziom, fajniejsi ludzie. Profesorowie ci sami, a zatem i poziom podobny, a i ludzie z tego samego kraju, być może liceum, niczym nie różniący się od studentów konkurencyjnej uczelni, niczym oprócz wyboru. Nie ma się co zjadać na forum i tak każdy ma swoją rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti23 Re: Najgorsza szkoła prywatna to WSFiZ !!! IP: *.pf.com.pl 29.08.07, 16:15 Przepraszam, chciałam napisać Sanderka .... to NIE jest kwestia zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz WSFiZ IP: *.elartnet.pl 28.12.14, 19:21 Bez przesady, WSFiZ to większość wykładowców na psychologii wykłada również na UW lub UKSW, jak ktoś już wcześniej napisał. Sam dziekan jest ojcem psychologii społecznej w Polsce, opiekunem jednej ze specjalności jest Lew-Starowicz, publikacji również mamy więcej niż SWPS. Ale wiadomo, są ludzie, którzy lubią ponarzekać i są ludzie, którzy wyciągną jak najwięcej z tego co mają. Jak ktoś liczy, że za to, iż płaci za studia, skończy je bezproblemowo - rozczaruje się na WSFiZie. Sama niejednokrotnie zarywałam noce albo tygodniami uczyłam się do egzaminów, ponadto wielu wykładowców potrafi i CHCE przekazać swoją wiedzę. Choć informacje mam oczywiście jedynie z psychologii. ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś