Dodaj do ulubionych

czy opłaca się UJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:52
Mam do wyboru UJ, a Lublin. Swoją przyszłość wiążę z rodzinnym miastem, z powodów rodzinnych. Czy warto iść na UJ, czy fakt studiowania tam i nabyta stamtąd wiedza pomogą mi? Czy raczej korzystniej jest zostać w Lublinie, gdzie byłem na pierwszych miejscach i stawać się znanym w tym środowisku? Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: J.N. Re: czy opłaca się UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 00:28
      wierz mi ze to nie ma znaczenia.Np.znam sporo osób które studiowały w Lublinie czy Katowicach a mają kancelarie czy pracuja w kancel;ariach w Krakowie i na odwrót.A jak Ty już wiesz gdzie chcesz mieszkać i pracować to tym lepiej że masz taką możliwość studiowania tam, zdobywania znajomosci, poznaniu tamtego rynku itd.
      • another_story Re: czy opłaca się UJ 22.07.07, 15:11
        A ja dorzucę swoje trzy romantyczno-idealistyczne grosze: Kraków jest cudownym
        miejscem do studiowania i mieszkania. Jeśli zostaniesz u siebie, sporo rzeczy
        Cię ominie... Oczywiście, wszystko zależy jeszcze od indywidualnych
        priorytetów. Skoro uważasz, że poza zgłębianiem własnej dyscypliny nic innego
        Cię nie interesuje, może faktycznie nie ma sensu wyjeżdżać. Ale te krakowskie
        knajpki, kina, zaułki na Kazimierzu... Ach, ach :).
        • merediith Re: czy opłaca się UJ 22.07.07, 16:29
          Another_stroy

Nie będę drugi raz pisać tego co Ty napisał(eś/aś).Powiem tylko,że zgadzam się w 100%z Twoja wypowiedzią.
          Które "zaułki" Kazimierza lubisz najbardziej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka