Dodaj do ulubionych

UJ - pozostała tylko renoma...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:04
Witam wszystkich! Swoje pytanie kieruję głównie do studentów UJ. Chciałabym
się dowiedzieć czy prawdą jest, iż Uniwersytetowi Jagiellońskiemu została
tylko renoma? A tak naprawdę poziom nauki spadł diametralnie? Czy to dotyczy
wszystkich wydziałów czy tylko paru? Proszę o odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:21
      Ja np. słyszałam, że nie poleca się UJ dlatego, że kadra tam jest nieco
      podstarzała, więc zapewne wielu z wykładowców wciska komunistyczne nauki :P A
      tak na poważnie, to rzeczywiście, studenci wybierają UJ ze względu na renomę,
      bo nie ma tam ani atrakcyjnych sal, skomputeryzowanej biblioteki, tylko sam
      proch, pył i rozlatujące się fragmenty budynków :P Być może pracodawcy patrzą
      przychylniej na absolwentów UJ, ale 5 lat z takimi wykładowcami często zmusza
      ludzi do przeniesienia się na inne uczelnie.
      Sama składałam tam papiery tylko dlatego, że chodziło mi o miasto...

Pozdrawiam ;P
      • Gość: przeczulona Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:24
        Dzieki Kasia. No ja chcialabym iść na UJ studiować, bo slyszałam, że jak
        pracodawca widzi, że studiowało się na UJ to na 100% przyjmuje do pracy. ale
        słyszałam, że jeśli chodzi o kierunki ścisłe, np. zarządzanie i marketing, czy
        finanse i bankowość to lepiej iść na AE do krakowa co o tym sadzicie?
        • Gość: Milka Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:26
          "bo slyszałam, że jak pracodawca widzi, że studiowało się na UJ to na 100%
          przyjmuje do pracy."

W jakim swiecie Ty zyjesz? Nawet konczac Harvard nie masz pewnosci,ze
          pracodawca cie zatrudni, tym bardziej 100%!!!! pewnosci!
        • Gość: grzesuav Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: 83.2.120.* 28.07.07, 17:36
          po pierwsze to nie kierunek ścisły !!!
          A po drugie to raczej jasne że uczelnia która specjalizuję się w kształceniu
          ekonomistów i finansistów będzie lepsza (przynajmniej w większości przypadków)
          ale to najlepiej poogladać program studiów itd.
        • Gość: xyz Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.07, 17:45
          Przyjmie Cię na 100% do pracy?
          Ludzie co za stereotypy!
          Zaczynam rozumieć dlaczego tak wielu ląduje na wyspach brytyjskich...
          idą na uczelnie z przekonaniem że ich ktoś po 5 latach przyjmie na 100%

kazdy dobry pracodawca sprawdzi kandydata bo wie ze papierek o niczym nie swiadczy
          I byc może okaże się niedługo, że ci z dyplomami tzw. nieprestiżowych uczelni
          będą łatwiej dostawać prace niż po UJ, UW czy UWr
          • Gość: Klepsydra UWr wywalilabym i wstawilabym UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 17:50
            bo bardziej prestizowa uczelnia jest UAM, a nie UWr.
      • Gość: grzesuav Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: 83.2.120.* 28.07.07, 17:34
        wydaję mi się że każda uczelnia publiczna jest w podobnej sytuacji. Poza tym na
        wykształcenie młodej kadry trzeba trochę poczekać, ale ja np. miałem zajęcia z
        osobami przed trzydziestką
        • Gość: lol Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.chello.pl 28.07.07, 19:41
          co za debilizm. przeciez to ci starsi wiekiem maja wieksza wiedze od mlodych
          swiezych cial "pedagogicznych". nie myslicie.
          • kenna Re: UJ - pozostała tylko renoma... 28.07.07, 20:31
            Tego o wykładowcach nawet nie skomentuję:D
            Idź sobie na prywatną uczelnię, która działa np od roku i zatrudnia samych
            doktorantów... spodoba Ci się tam na pewno. Podzielą się z Tobą doświadczeniem
            i wynikami licznych swoich badań :D LOL
      • kenna Re: UJ - pozostała tylko renoma... 28.07.07, 20:29
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Ja np. słyszałam, że nie poleca się UJ dlatego, że kadra tam jest nieco
        > podstarzała, więc zapewne wielu z wykładowców wciska komunistyczne nauki :P A
        > tak na poważnie, to rzeczywiście, studenci wybierają UJ ze względu na renomę,
        > bo nie ma tam ani atrakcyjnych sal, skomputeryzowanej biblioteki, tylko sam
        > proch, pył i rozlatujące się fragmenty budynków :P Być może pracodawcy patrzą
        > przychylniej na absolwentów UJ, ale 5 lat z takimi wykładowcami często zmusza
        > ludzi do przeniesienia się na inne uczelnie.
        > Sama składałam tam papiery tylko dlatego, że chodziło mi o miasto...
        >
        > Pozdrawiam ;P

Kasiu,
        pisząc, że nie na UJ skomputeryzowanej biblioteki - mylisz się. Może sprawdź,
        zanim będziesz pisać głupoty?
        Mylisz się pisząc, że nie ma nowoczesnych sal. Dwa lata temu oddano takie np
        Auditorium Maximum, na które składaja się dwie aule na 500 osób, 2 na 250, 2 na
        100 i 2 małe. Nie wspomnę o nowym kampusie. O budynkach Collegium Medicum. Nie
        wiem, czy jest kierunek, który _nie ma_ zajęć w nowych budynkach. Btw
        niejednokroptnie zajęcia w zabytkowych kamienicach przy Rynku bądź ościennych
        ulicach (np 80% zajęć wydziału prawa, polonistyki, zarządzania i komunikowania
        społecznego)sa przyjemniejsze niż w nowych budynkach.
        Napisz, proszę, co jeszcze ma UJ a czego nie ma, bo się chetnie dowiem... i
        inni też, w końcu to takie pewne źródło :)
        • Gość: kkk Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 09:02
          Nie
          > wiem, czy jest kierunek, który _nie ma_ zajęć w nowych budynkach

no to juz wiesz:matamatyka i znajdą się tez na pewno inne

Jesli chodzi o UJ moje zdanie jest takie: jest kilka kierunków,ktore warto tam
          studiowac,chocby prawo,ale są tez kiereunki na slabym poziomie (ekonomia-porazka)
    • Gość: kluski z makiem Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 20:32
      Polecam KSW- świetna uczelnia- nic tylko Kup Sobie Wykształcenie...
      • Gość: racer Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: 80.48.192.* 28.07.07, 22:38
        odczep się od ksw to świtna uczelnia 90% kadry jest z ujotu to prawda ze
        zdzierają kase ale wiesz za co płacisz a ujot schodzi na psy diametralnie.
        • Gość: kluski z makiem Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:47
          • Gość: kluski z makiem Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:48
            Gdyby to była taka ŚWIETNA uczelnia to nie pojawiałyby się w prasie ogłoszenia
            typu -poszukuję ludzi z wyższym wykształceniem, tylko nie po KSW, poczytaj
            gazety dziecino. Pozdrawiam.
    • Gość: ja Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: 195.136.180.* 28.07.07, 22:40
      uj to pierwsza uczelnia, która wprowadziła w praktyce stacjonarne studia płatne
      (połączenie wykładów i ćwiczeń dla obu trybów, na pewno na prawie)...
      • blondynka906090 Re: BZDURY 28.07.07, 22:46
        Nie ujot schodzi na psy tylko ogólnie szkolnictwo, co jest normalnym skutkiem
        większej dostępności do nauki.. A ujot nadal wybierają najlepsi.
        • Gość: Janka Najlepsi??? BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 22:47
          nawet cieniasy dostaja siwe na Uj-ot. Kiedys UJ-ot moze renoma sie cieszyl, ale
          nie teraz!!!!!
          • blondynka906090 Re: Najlepsi??? BZDURY 28.07.07, 23:03
            A skąd Ty o tych cieniasach Janko wiesz???
            Cieniasy się czasami dostają, przez przypadek, jak wszędzie. Ale zawsze
            wylatują. Ujot nie jest super, ale lepszej uczelni w Polsce nie ma:)) Warszawski
            postawiłabym na równi z UJ
            • Gość: Haha Re: Najlepsi??? BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:06
              A wiem, wiele moich koleaznek podostawalo sie na UJ pomimo naprawde srednich
              wynikow. Jedna np. w tym roku poszla na psychologie.

Powiem tak: najstarszy UJ, najwiekszy UW, najlepszy UAM.

Te 3 uczelnie licza sie najbardziej:).
              • blondynka906090 Re: UJ to tradycja 28.07.07, 23:10
                Na UW i UAM pewnie też by się dostały mimo tych "naprawde srednich wynikow"...
                wiec porównawanie nie ma sensu. UAM ma lepsze filologie a UJ ma lepsze prawo. Są
                różnice pomiędzy wydziałami..
                • Gość: :P najlepsze i tak UWr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:12
                  :P
                • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:21
                  UJ moze bylo kiedys tradycja,teraz prawie kazdy sie dostaje na ten uniwerek.
                  • blondynka906090 Re: UJ to tradycja 28.07.07, 23:24
                    oj Janko coś czuje, że zawiść przez Ciebie przemawia...
                    • Gość: lombardino Re: UJ to tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:29
                      A nie zastanowiło Cię to IP.neoplus.adsl.tpnet.pl przy prawie wszystkich wpisach
                      na temat UJ :)?
                      • Gość: Janka lombardino a czy myslisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:32
                        ze tylko jedna osoba w kraju ma takie IP??? eH TA LUDZKA PODEJRZLIWOSC,
                        wszedzie doszukujecie sie przekretow?

ps. pracowales w Angli?
                        • Gość: lombardino Re: lombardino a czy myslisz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:37
                          Nie,nie myślę,że tylko jedna :)), myślę,że dużo więcej. A dlaczego pytasz o tą
                          Anglię? Co do UJ - przez kilkaset lat jakoś się trzymał,a w tzw. Rankingu
                          Szanghajskim światowych (wyłączne kryterium: osiągnięcia naukowe) był najwyżej
                          notowaną polską uczenią (jedną z trzech,które tam trafiły),więc sądzę,ze nagła
                          utrata pozycji mu nie grozi...
                    • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:31
                      Blondyneczko, zadna zawisc. Stwierdzam fakty jedynie. Gdybym chciala to na UJ
                      bez problemow bym sie dostala:) takze ze stara matura.
                      Nie lubie tego wywyzszania sie osob studiujacych na UJ, tak jakby ten uniwerek
                      niewiadomo jak swietny byl.Z Twojej wypowiedzi rowniez to mozna wyczytac: od
                      razu zawisc...hahha.

Jedna klientka mnie rozwalila piszac, ze dostala sie na UJ i cieszy sie, bo
                      potem na 100% znajdzie prace...Bosh, kto wie co bedzie za 5 lat? Kto wie czy np
                      UJ nie stanie sie uniwerkiem klasy tego w Rzeszowie, kto wie jak pracodawcy
                      beda patrzec??
                      • Gość: sonia Re: UJ to tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:31
                        dzieci neo

bleeee
                        • Gość: ......... dzieci inter...bleeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:33
                      • blondynka906090 Re: UJ to tradycja 28.07.07, 23:33
                        Uniwersytet Jagielloński zawsze będzie wyjątkowy bo jest NAJ - starszy :)
                        Zawiść, zawiść...
                        • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:39
                          Blondynka i teraz przynajmniej wiem jacy ludzie ida na UJ:), Twoja postawa
                          jeszcze bardziej mnie w tym utwierdzila...Ludzie, ktorym woda sodowa uderzyla
                          do glowy:). Juz niedlugo zawiedziesz sie,zobaczysz.

Zawisc...wiesz co w ogole ten termin oznacza?
                      • pain88killer Re: UJ to tradycja 28.07.07, 23:37
                        UJ został założony w 1364 roku ( jako Akademia Krakowska, żeby nie zaczął się
                        ktoś czepiać jak to mają w zwyczaju na tym forum ), stąd wynika, że nie stanie
                        się nagle nic nie znaczącą uczelnią o prestiżu tej w Rzeszowie.
                        A Ty Janko, mogąc się dostać na UJ bez problemu, wybrałaś jednak Rzeszów albo
                        coś w tym przedziale, bo uznałaś, że UJ to tylko renoma i nic więcej, dobrze
                        rozumiem?
                        • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:45
                          Nie, kochanie, ja zadnego rzeszowu nie wybralam.Nadinterpretujesz:).
                          Wybralam uniwerek blisko (100km) od mojego miasta, uniwerek ktory konczyli moi
                          rodzice, moje rodzenstwo, ciotki, wujkowie,kuzyni,kuzynki itd. Wybralam
                          uniwerek a jednoczesnie miasto,w ktorym nie ma osob tak wywyzszajacych sie, a
                          juz w szczegolnosci przed pojsciem na studia. Wybralam uniwerek --> mieszczacy
                          sie w pierwszej trojce najlepszych uniwerkow:). Nie wybralam UJ, bo wlasnie
                          tego sie obawialam, tego co prezentujecie Wy sami na forum, a mianowicie
                          WYWYZSZANIA SIE. Nie naleze do takich osob, dlatego UJ nie pasuje do mnie,
                          klimat i ludzie.

Biedactwa od razu mysla, ze to zawisc...a to po prostu wspolczucie, bo jak
                          czlowiek moze w przeciagu miesiaca stac sie taka osoba jak Wy, Ujotowcy;P
                          • Gość: lombardino Re: UJ to tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:49
                            Haha,gratuluję przenikliwości - mieć wyrobioną opinię na jakiś temat (w tym
                            przypadku - na temat UJ i jego studentów ) - na postawie wpisów na anonimowym
                            forum dyskusyjnym. To naprawdę nie wymaga specjalnego komentarza - bo mówi samo
                            za siebie.
                          • blondynka906090 Re: UJ to tradycja 28.07.07, 23:49
                            Janko Kochanie jestem na 3 roku filologii angielskiej!!!
                            • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:51
                              Blondyneczko, i co w zwiazku z tym? Ja jestem na skandynawistyce, ale jaki to
                              ma zwiazek?
                              • blondynka906090 Re: UJ to tradycja 28.07.07, 23:58
                                "nie ma osób tak wywyzszajacych się, a w szczególności przed pójściem na studia"
                                - Twoje słowa Janko. Jeśli chcesz wiedzieć, gdy dostałam się na UJ bałam się
                                komukolwiek o tym powiedzieć, bo liczyłam się z tym, że poziom może okazać się
                                zbyt wysoki.. Koleżanki, które mówiły otwarcie o tym, że będą studiować na UJ i
                                żadnej innej uczelni nie brały pod uwage wyladowaly na słabych prywatnych
                                uczelniach.
                                • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:03
                                  Oczywiscie, ze moje slowa, dotyczace mojego uniwerku. W tym miescie gdzie
                                  studiuje, nie ma osob, ktore uwazaja sie za bostwa poniewaz studiuja na jednym
                                  z najlepszych uniwerkow w Polsce. A Wy UJ-otowcy uwazacie sie za niewiadomo
                                  kogo. Jak ktos krytykuje UJ to od razu musi byc w nim zawisc. Zabawne,
                                  naprawde. Az tak bardzo chcecie pokazac "swiatu", ze jestescie lepsi od 2/3
                                  spoleczenstwa polskiego, bo studiujecie na UJ????
                                  • blondynka906090 Re: UJ to tradycja 29.07.07, 00:12
                                    Czy to źle, że jesteśmy na ogół zadowoleni z uczelni na której studiujemy???
                                    Ja akurat mam mnóstwo baaaaardzo inteligentnych znajomych na uczelniach
                                    prywatnych ,politechnikach w mniejszych miastach. Znam też baaaaaaardzo dużo
                                    inteligentnych osób po zawodówkach. No i co z tego? Dyskusja z Tobą chyba nie ma
                                    sensu.
                                    • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:20
                                      Wiec zastanawiam sie dlaczego tak sie unosisz? Dlaczego twierdzisz, ze przeze
                                      mnie zawis przemawia? czyzbys uwazala sie za bostwo studiujace na UJ?

Faktycznie sensu nie ma. NIC a NIC nie kumasz.
                                      • Gość: Dugo Re: UJ to tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:27
                                        Ja studiuje na AM (czyli inna bajka) a też odnosze wrażenie Janka że masz jakiś
                                        kompleks UJ
                                        • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:29
                                          Kompleks UJ...ciekawe, jeszcze mi powiedz jakie objawy i konsekwencje tego
                                          komplesu sa? Moze zostaniesz slawnym psychologiem-badaczem???Takie odkrycie,
                                          hahha.

BTW, co to ten kompleks UJ???
                                          • Gość: Dugo Re: UJ to tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:33
                                            Dlaczego taka zacietrzewiona jesteś? Napadasz na tych UJtowców jak nie wiem.
                                            Dużo osób sie tam przemądrza ale nie wszyscy! Polacy to pijacy i złodzieje, a
                                            Polki prostytutki... Czy każdego Polaka można tak opisać?
                                            • krwawy.zenek Nazwijmy rzecz po imieniu 07.08.07, 20:31
                                              Janka została po prostu przyłapana na kłamstwie. I tyle.
                                              Przypominają mi się (z innego forum) wypowiedzi w rodzaju: "Zdawałem
                                              na aplikację, dostałem prawie maksimum punktów, ale przesunęli mnie
                                              na dalsze miejsce na liście a przyjęli protegowanych z małą ilością
                                              punktów". Tyle tylko, że o przyjęciu decyduje wyłącznie liczba
                                              punktów a listy są alfabetyczne...
                                      • blondynka906090 Re: UJ to tradycja 29.07.07, 00:32
                                        NIE!!!!! Słuchaj Janka:) to nie tak.. Ja też kiedyś byłam zwykłą licealistką z
                                        zupełnie przeciątną średnią ocen, ale za to bardzo konkretnymi
                                        zainteresowaniami. Na UJ nie miałam żadnych znajomych. O UJotowcach myślałam jak
                                        o kosmitach... A teraz tu studiuję i wcale do licha nie czuje się kimś lepszym z
                                        tego powodu.. A ten kto napisał, że po UJ na 100% znajdzie się dobrą pracę
                                        zapewne wcale na UJ nie studiuje.. WIerz mi.. wśród moich znajomych są
                                        zwyczajni, skromni i wcale nie wywyższający się ludzie. Choć wywyższający się
                                        pewnie też się znajdą.. Twoje osądy są krzywdzące. Generalizacja czasami jest
                                        potrzebna, ale w takim przypadku może przynieść same szkody.
                          • pain88killer Re: UJ to tradycja 28.07.07, 23:53
                            Prosty świat Janki, wszyscy powrzucaniu do szufladek, wszystko czarno białe,
                            wśród studentów można wyróżnić: 12 tysięcy studentów UJ, którzy należą do tych
                            wywyższających się i całą resztę.....

Masz rację, UJ do Ciebie nie pasuje... Z pewnością bowiem wśród kilkudziesięciu
                            kierunków i kilknastu tysięcy ludzi nie znalazłby się nikt, kto by mógł do
                            Ciebie pasować. Rzeczywiście potwierdza to Twoją niezwykłą wręcz
                            niepowtarzalność i zaprzecza jakobyś się w jakimkolwiek stopniu wywyższała albo
                            żywiła zawiść.
                            • Gość: Janka Re: UJ to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:57
                              tak tak ujociku,hahah
                              • Gość: Dugo Re: UJ to tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:01
                                Gość portalu: Janka napisał(a):
                                > tak tak ujociku,hahah

Janka Ty sie nie śmiej, tą odpowiedzią mnie załamałaś. A post na który
                                odpowiedziałaś naprawde jest rozsądny
              • pain88killer Re: Najlepsi??? BZDURY 28.07.07, 23:41
                Na UJ na psychologię by się dostać z pierwszej listy trzeba było mieć minimum
                87% z trzech przedmiotów rozszerzonych, biorąc pod uwagę, że taki wynik z
                trzech przedmiotów miał około 5% wszystkich maturzystów, to na prawdę Twoje
                koleżanki należą do "przeciętnych".
                • Gość: Janka Re: Najlepsi??? BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:47
                  Dostala sie pomimo srednich wynikow:). Miala ok 70%. Dziwne ale mozliwe:)

• pain88killer Re: Najlepsi??? BZDURY 28.07.07, 23:55
                    Więc dysponuje listą rankingową, która czarno na białym stwierdza że to
                    niemożliwe, dostała się w takim razie pewnie na wieczorowe.
                    www.psychologia.uj.edu.pl/wyniki/l1.html
                    • Gość: Janka A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:57
                      • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 00:31
                        To wytłumacz mi proszę jakim cudem 70 + 70 + 70 będzie większe od 259 ? Gdyż
                        nawet 3 x 80 daje wynik tylko 240, gdzie przy 15 osobach na jedno miejsce
                        ląduje się przynajmniej w środku listy ?
                        • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 00:35
                          Tak w ogóle Janka, to zaczynam powoli rozumieć dlaczego możesz tak myśleć. Przy
                          Tobie bowiem na prawdę można nabawić się poczucia wyższości.
                          • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:40
                            Pain bardzo Cie prosze: czy gdzies w moich wypowiedziach jest wzmianka o tym ze
                            moja kumpela dostala sie za pierwszym razem?

Przeczytaj uwaznie, nie chcialabym niejasnosci.

Nie potrzebuje "nabawiac sie" poczucia wyzszosci, bo jaki mialabym w tym cel?

pamietaj Internet to nie rzeczywistosc:)

Just relax:)))
                            • Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:44
                              Masz tam liste, napisz ktróa koleżanka sie tak dostała ;)
                              • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:47
                                To chyba nie na forum, prawda?
                                • Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:50
                                  Dlaczego? Wydaj ją, bo jeśli sie dostala to nie było to zgodne z prawem (bo
                                  osoby z taką punktacją nie dostaną sie na studia dzienne tutaj), Twoim
                                  obywatelskim obowiązkiem jest donieść tą informacje władzom, a tak zrobie to
                                  nap. ja jeśli Ty nie chcesz ;)
                                  • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:53
                                    Dugo naprawde usmialam sie czytajac Twoja wypowiedz.Jestes nieziemski,haha.
                                    Myslisz, ze na UJ wszystko jest zgodne z prawem?W takim razie sugeruje zdjac
                                    klapki z oczu:))).

Moja kolezanka dostala sie przy tak marnych ocenach.
                                    • Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:55
                                      Heheheh, to jest na wszystkich uczelniach, my tu nie rozmawiamy o przekrętach
                                      tylko o normalnych zasadach (ja tak myślałem). Myślisz ze na Twojej uczelni sie
                                      tak nie dzieje? pfffff
                                      • Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:57
                                        Idąć Twoim przykładem po tym przypadku zaraz stwierdze że UJ jest
                                        skorumpowany!!! To nic ze tyle tysięcy dostaje sie fair, jeden przypadek
                                        korupcji to zdegradujmy juz uczelnie jako łapowkarską hehehe.
                                      • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:58
                                        O jakich przekretach piszesz?

Ona dostala sie z rezerwy:) Kochanie, Twoj kumpel mial pecha i tyle. Pogodz sie.
                                        • Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:00
                                          Nie obsunęło sie tyle osób dziecko... a zresztą do Ciebie sie nie da za bardzo
                                          dotrzeć, bo jesteś dość trudnym rozmówcą
                                          • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:02
                                            Dugo, powiem Tobie tak...na pozor wydajesz sie byc bystra osoba, ale w tak
                                            prostych przypadkach Twoje logiczne myslenie ZAWODZI.

• Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:04
                                              Ale bardzo moliwe, nie jestem na UJocie żebym miał sie wywyższać i kłócić że
                                              nigdy nie zawodzi. To tylko Ci z UJotu nie potrafią sie przyznać do błędu ;) Bo
                                              wszystko jest przecież czarne albo białe...
                                              • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:07
                                                Taki masz punkt myslenia?
                                                • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 11:08
                                                  Z debilami się nie dyskutuje, bo najpierw sprowadzą Cię do swojego poziomu, a
                                                  później pokonają doświadczeniem.
                                                  Z tym, że debila na forum trudno rozpoznać na pierwszy rzut oka.
                                                  Więc Janko koniec dyskusji bo szkoda na Ciebie prądu.
                          • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 00:48
                            To i tak mało wiarygodne, gdyż gdyby miała nawet te 3x 80, to byłaby 170 na
                            liście rezerwowej, na jednym z najbardziej obleganych kierunków, gdzie mało kto
                            rezygnuje i jest 80 miejsc... A posiadając wyniki kolo 80 juz nie należy na
                            pewno do przeciętniaków.
                            I przepraszam być może za nieco pretensjonalny ton wypowiedzi, ale pojawiło się
                            pare generalizujących wątków na tym forum, w których trzeba było ludziom
                            wyjaśnić, że nie można niczego szufladkować. ( a pozatym mam dzisiaj zly humor )
                            • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:50
                              Kochanie 70+70+70= 210 :))))))))))))))))))))0

I sie dostala:)
                              • Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:52
                                Przestań Janka, bo moj kolega z 231 sie nie dostal to jak ona mogla sie
                                dostać... No jak Ci napisze ze ktoś na skandynawistyke dostał sie z maturą z
                                fizyki, amnestią z polskiego i angielskim na 32% to uwierzysz? Tak samo jest z
                                tym przy czym Ty sie upierasz.
                                • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:57
                                  Wybacz kochanie,ale to ze Twoj kolega sie nie dostal to chyba nie moj problem,
                                  lecz jego?Prawda?Ona sie dostala, a ze on nie coz: chlop mial pecha.

Jesli chodzi o skandynawistyke...na mojej uczelni nie dostalby/aby sie z takimi
                                  przedmiotami, ale moze na inne uczelnie tak...Prawdopodobnie uwierzylabym,
                                  poniewaz nie znam wymagac wszystkich uczelni w calej Polsce...
                                  • Gość: Dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:59
                                    Mi chodziło o UAM w Poznaniu, tam znam osobe co z takimi wynikami była w
                                    pierwszej 10. na liście przyjętych.
                                    • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 01:05
                                      Hmmm a czy to nie jest wątek o UJ i czy Janka teraz nie kręcisz? Bo równie
                                      dobrze możemy wyciągnąć z tamtąd listę, ale czy jest sens w ogóle coś
                                      udowadniać?
                                      • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 01:06
                                        Poza tym, skoro UAM według Ciebie jest równie "beznadziejną" uczelnią co UJ, to
                                        pozostawiam bez komentarza ....
                                        • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:09
                                          "Poza tym, skoro UAM według Ciebie jest równie "beznadziejną" uczelnią co UJ, to
                                          >
                                          > pozostawiam bez komentarza ...."

Tak napisalam?
                                          • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 01:13
                                            Skoro tak łatwo jest się na tą uczelnię dostać, skoro każdy ze średnimi
                                            wynikami się dostaje.... Na psychologię z wynikami 70%...

Dobranoc.
                                            • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:16
                                              W rzeczywistosci latwiej dostac sie na UJ niz np. na UWr:)))

SeeU
                                            • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 01:16
                                              Przepraszam ze zmęczenia pomylłem wypowiedzi, odwołuję to o UAMie... ale
                                              podtrzymuje, że Twoje koleżanka dostać się nie mogła, co widać na załączonym
                                              obrazku.... gdyz z 210 punktami to ona na rezerwowej liście byłaby 435 ... tyle
                                              • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:23
                                                Myśl,myśl....

Dostala sie z 210 puktami na UJ psychologia.
                                                • pain88killer Re: A jednak sie dostala na dzienne. 29.07.07, 10:55
                                                  Za Ciebie myśleć nie będe.
                                                  • Gość: januszka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: 80.51.147.* 29.07.07, 18:24
                                                    Z takim wynikiem nie dostałaby się nawet na wieczorowe, próg - 225.
                                                    Pomyśl, zanim coś palniesz i zrobisz z siebie idiotke.
                                    • Gość: Janka Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:06
                                      Nie sprzeczam sie. Patrz moja wypowiedz wyzej:)))

• Gość: dugo Re: A jednak sie dostala na dzienne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:09
                                        Dobranoc wszystkim, przed snem chyba niezdrowe są takie ciężkostrawne rozmowy.

Z dzisiejszej rozmowy nauczyłem sie że:
                                        1. UJ jest beznadziejny.
                                        2. WSZYSCY UJotowcy sie wywyższają.
                                        3. Janka ma zawsze racje.

Pozdro i narka ;)))
                                        • Gość: Janka I tak ma byc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 01:11
      • kenna Re: UJ - pozostała tylko renoma... 29.07.07, 01:33
        ja napisał(a):

> uj to pierwsza uczelnia, która wprowadziła w praktyce stacjonarne studia
        płatne
        >
        > (połączenie wykładów i ćwiczeń dla obu trybów, na pewno na prawie)...

matko, jakie bzdury, na prawie nie ma stacjonarnych płatnych o.0
    • klymenystra Re: UJ - pozostała tylko renoma... 28.07.07, 23:45
      a czy sa tu osoby, ktore studiuja na wszystkich wydzialach??
      mi poziom odpowiada, ba, uwazam, ze na moim kierunku jest coraz lepiej (mimo
      pewnych glupich zmian).
    • Gość: em Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.chello.pl 29.07.07, 02:39
      Janka, tak sie sklada, ze na Uwr, a nawet na UW bylo sie w tym roku zdecydowanie
      latwiej dostac - na wydzialach filologicznych. Jestes tepa, czego swiadectwo
      przedstawilas w tej dyskusji. Nie potrafisz odpierac argumentow. Rowniez uwazam,
      ze masz kompleks UJ i powiem Ci na czym on polega. Polega na tym, ze zazdroscisz
      tym wszystkim, ktorzy dostali sie na jedna z najbardziej prestizowych uczelni w
      kraju (czy ci sie to podoba czy nie, ona ma taki tytul), doszukujesz sie
      argumentow przemawiajacych za twoja tezunią wyssaną z paluszka (u stopy) i
      wymyslasz absurdalne uzasadnienia w/w tezuni. Wez sie ogarnij, stlams w sobie te
      wszystkie negatywne emocje, nie wiem lyknij cos na uspokojenie. Zawsze mozesz
      poprawic mature i sprobowac jeszcze raz;) Gwarantuje Ci, ze rowniez bylabys z
      siebie dumna, gdyby udalo Ci sie dostac na UJ. A w ta wesola kolezanke z 70%
      bylabym sklonna uwierzyc, gdyby nie fakt, ze na "glupiej" polonistyce, 76%
      okazalo sie wystarczajace dopiero za druga rekrutacja. A wiesz, tam sa AZ 4
      osoby na miejsce.............
      • Gość: chaos predator Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.compower.pl 29.07.07, 09:41
        mysle ze em ma racje a janka blefuje ;D kolezanka dostala sie z 210 pkt z listy
        rez mowisz? ja mialem ponad 220 pkt i jakos mnie nie wzieli na psycho, ale moze
        za bardzo sie wywyzszalem ( a to nawet wiecej niz prawdopodobne bo studiuje na
        uj od 2 lat, co oznacza ze wyrobilem sobie owa maniere doskonale) wiec
        postanowili w tym roku wziac ludzi z nizszych miejsc na liscie rezerwowej.
        pozdro 4 all fellow students from uj ;]
        • Gość: mamma Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.41e.sandomierz.pilicka.pl 30.07.07, 09:47
          aa tam UJ, gadacie;) ja studiuję na UMCSie i w tym momencie nie zamieniłabym
          mojego Umcsika;) na żadną inną uczelnię, bo czuję się w niej świetnie.
          • Gość: neska Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.marsoft.net 30.07.07, 10:23
            mamma a co studiujesz? :)
    • Gość: Kasia Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.ists.pl 06.08.07, 19:04
      Zgadzam się z tym. Przereklamowana uczelnia .... wyrobiła sobie opinię ,nic poza
      tym nie ma...
      • krakowianka88 Re: UJ - pozostała tylko renoma... 06.08.07, 19:15
        Ja uwazam ,ze UJ to swietna uczelnia z wielowiekowa tradycja .
        Podobno na UJ jest poziom podobny do tego na UW .Dodatkowo dochodza
        atrakcje typowo krakowskie.Piekne miasto:).
        UJotowicze-co sadzicie o polonistyce na UJ ? . Szczegolnie chodzi
        mi o komparatystyke:).Txs.za odpowiedz:)
        • Gość: Ania Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:39
          najabrdziej bawią mnie opinie o UJ-ocie osób, ktore tam nie studiują. jak taka
          Janka lub ktoś, kto twierdzi, że nie mamy skomputeryzowanych bibliotek. nie
          twierdzę, że Uj-ot jest najlepszy, a ja - przez to, że tam studiuje - lepsza
          klasą od innych. twierdzę jednak, ze to dobra uczelnia, w przypadku niektorych
          kierunków - świetna i że -jak każdy uniwerek w Polsce - ma swoje slabe punkty. a
          przede wszystkim uważam, że gdy się na niej nie studiuje, nie ma się żadnego
          prawa mowić o jej poziomie. trąci a) brakiem logiki b) zazdrością.
          • Gość: ania Re: UJ - pozostała tylko renoma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:40
            moze zamiast "zazdrości" lepiej brzmi "czarny PR"
        • dalville Re: UJ - pozostała tylko renoma... 06.08.07, 23:57
          krakowianka88 napisała:

> Ja uwazam ,ze UJ to swietna uczelnia z wielowiekowa tradycja .
          > Podobno na UJ jest poziom podobny do tego na UW .Dodatkowo
          dochodza
          > atrakcje typowo krakowskie.Piekne miasto:).
          > UJotowicze-co sadzicie o polonistyce na UJ ? . Szczegolnie
          chodzi

Rozmawiałem z jedną komparatystyką i skończyło się na tym, że sam
          idę na komparatystykę x]. Nie potrafię teraz nic konkretnego
          przytoczyć, ale w jej relacji musiało być coś takiego, co mnie
          ostatecznie do tego kierunku przekonało;)
          > mi o komparatystyke:).Txs.za odpowiedz:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka