Dodaj do ulubionych

stypendia socjalne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:56
Uważam, że kryteria przyznawania stypendiów socjalnych są niesprawiedliwe. U
mnie w rodzinie dochód tylko nieznacznie przekracza kwotę do której przyznaje
się stypendia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ellyzka Re: stypendia socjalne IP: *.miechow.com 06.08.07, 14:43
      O ja cię nie mogę....Pomyśl, przecież musi być jakaś granica dochodów od której
      się to stypendium dostaje, przecież nawet gdybyś się na nią załapał, to znaleźli
      by się inni studenci, którzy by sięnie załapali, to byłoby takie błędne
      koło....W takim wypadku wszyscy by to stypendium musieli dostać, żeby nikt nie
      był pokrzywdzony....
    • Gość: sylwia Re: stypendia socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:11
      A jaka jest konkretnie wota za jaką otrzymuje sie stypendium socjalne ??
      • Gość: Dugo Re: stypendia socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:17
        562 czy coś w tym stylu, na pewno 56X
        • Gość: ta ja Re: stypendia socjalne IP: *.21.rev.vline.pl 07.08.07, 14:36
          na UŁ do 400zł jakies konkretne kwoty a do 569zł netto na osobe daja... 20zł
          • Gość: Dugo Re: stypendia socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:54
            No tak są różne progi i wraz ze wzrostem dochodów maleje drastycznie stypka. Ale
            zawsze coś sie dostanie, u nas najmniejsze to 120 chyba
      • marwik27 Re: stypendia socjalne 10.08.07, 11:44
        jaka jest kwota stypendium kto przyznaje jakie są kryteria
        • Gość: central Re: stypendia socjalne IP: *.broker.com.pl 10.08.07, 11:56
          na AGH wypłacają różnice pomiędzy kwotą netto na osobę w rodzinie a
          kwota od kórej przyznaja stypendium. Np. przyznają stypendium od
          580 zł, a na osobę w rodzinie przypada 520, więc stypendium które
          dostaniesz wynosi 60 zł.
    • Gość: heh Re: stypendia socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 18:33
      to Ty masz dobrze, u mnie dochód na osobe nie przekracza 280 zł i czy ja nie
      powinienem dostać tego stypendium? a jak wysokie jest stypendium na ae katowice?
      • fantas_magorie Re: stypendia socjalne 14.08.07, 19:12
        W zeszłym roku były dość wysokie (wyższe niż np. na politechnice śląskiej).
        Oprócz socjalnego dostajesz też dodatek żywnościowy, w zeszłym roku - chyba 140
        zł i mieszkaniowy, jeśli wynajmujesz lub jeśli mieszkasz w akademiku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka