Gość: Włodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:56 Uważam, że kryteria przyznawania stypendiów socjalnych są niesprawiedliwe. U mnie w rodzinie dochód tylko nieznacznie przekracza kwotę do której przyznaje się stypendia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ellyzka Re: stypendia socjalne IP: *.miechow.com 06.08.07, 14:43 O ja cię nie mogę....Pomyśl, przecież musi być jakaś granica dochodów od której się to stypendium dostaje, przecież nawet gdybyś się na nią załapał, to znaleźli by się inni studenci, którzy by sięnie załapali, to byłoby takie błędne koło....W takim wypadku wszyscy by to stypendium musieli dostać, żeby nikt nie był pokrzywdzony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: stypendia socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:11 A jaka jest konkretnie wota za jaką otrzymuje sie stypendium socjalne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: stypendia socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:17 562 czy coś w tym stylu, na pewno 56X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta ja Re: stypendia socjalne IP: *.21.rev.vline.pl 07.08.07, 14:36 na UŁ do 400zł jakies konkretne kwoty a do 569zł netto na osobe daja... 20zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: stypendia socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:54 No tak są różne progi i wraz ze wzrostem dochodów maleje drastycznie stypka. Ale zawsze coś sie dostanie, u nas najmniejsze to 120 chyba Odpowiedz Link Zgłoś
marwik27 Re: stypendia socjalne 10.08.07, 11:44 jaka jest kwota stypendium kto przyznaje jakie są kryteria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: central Re: stypendia socjalne IP: *.broker.com.pl 10.08.07, 11:56 na AGH wypłacają różnice pomiędzy kwotą netto na osobę w rodzinie a kwota od kórej przyznaja stypendium. Np. przyznają stypendium od 580 zł, a na osobę w rodzinie przypada 520, więc stypendium które dostaniesz wynosi 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: stypendia socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 18:33 to Ty masz dobrze, u mnie dochód na osobe nie przekracza 280 zł i czy ja nie powinienem dostać tego stypendium? a jak wysokie jest stypendium na ae katowice? Odpowiedz Link Zgłoś
fantas_magorie Re: stypendia socjalne 14.08.07, 19:12 W zeszłym roku były dość wysokie (wyższe niż np. na politechnice śląskiej). Oprócz socjalnego dostajesz też dodatek żywnościowy, w zeszłym roku - chyba 140 zł i mieszkaniowy, jeśli wynajmujesz lub jeśli mieszkasz w akademiku. Odpowiedz Link Zgłoś