kasia-katarzyna88 21.05.08, 20:01 Zastanawiam się czy składać papiery na logistykę WZ w Łodzi. Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć o tym kierunku? I czy logistyka na WZ i WE-S czymś się różnią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtas Re: logistyka WZ UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 20:08 Logistyka to dyscyplina ujmująca w sposób systemowy wszystkie zjawiska zachodzące w cyklu życia wyrobu, od jego zaprojektowania po utylizację i powtórne zagospodarowanie pozostałych materiałów. Absolwenci tych studiów przygotowani są do pełnienia w przedsiębiorstwie roli integratorów działania jego poszczególnych sfer. Zdobywają wiedzę z zakresu projektowania i organizacji zaopatrzenia, produkcji, transportu i dystrybucji wyrobów. Znaczenie logistyki nabiera szczególnej wagi w warunkach globalizacji biznesu, a to ze względu na międzynarodową wymianę produktów. Wiedza ta jest niezbędna współcześnie nie tylko w przedsiębiorstwie produkcyjnym, ale i w handlowym czy usługowym. Wszechstronne przygotowanie studentów tego kierunku stwarza im możliwość pracy na stanowiskach kierowniczych, analityków systemów, projektantów i konsultantów, zajmujących się projektowaniem produktów, zaopatrzeniem materiałowo- technicznym, produkcją, transportem, magazynowaniem, sprzedażą i dystrybucją wyrobów Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: logistyka WZ UŁ 21.05.08, 20:43 hehe:) mam wrażenie, że to skądś skopiowany tekst. A mnie chodziło raczej o to jak to realnie wygląda. Sam poziom studiów, atmosfera itd:) ale i tak dzięki bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bklalala Re: logistyka WZ UŁ IP: *.eranet.pl 24.05.08, 22:41 Wszyscy pchają się na ten kierunek, bo gdzieś usłyszeli czy przeczytali, że jest na czasie, przyszłościowy itp... www.żal.pl Jak to Cię nie interesuje samo w sobie to nie idź - proste... Studia są nudne, nawet bardzo... a po studiach...zależy jak trafisz;] Twoja decyzja... życzę powodzenia;] Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: logistyka WZ UŁ 29.05.08, 16:26 >Jak to Cię nie interesuje samo w sobie to nie idź - proste... Studia są > nudne, nawet bardzo... a po studiach...zależy jak trafisz;] Twoja > decyzja... życzę powodzenia;] Ja nie powiedziałam, czy mnie to nie interesuje czy nie. Po prostu zapytałam jak to wygląda i tyle. Nie masz się co oburzać od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imperfect'man Re: logistyka WZ UŁ IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 19:36 ja studiuje na WZ zarzadzanie miedzynarodowe co prawda ale pracuje pomimo tego pracuje w logistyce ...i cos,jesli cie to interesuje to tak, wybierz logistyke na WZ nie na EK-Soc..to prawda jest to kierunek z przyszloscia i mozliwosciami,jesli tego chcesz to czemu nie,ale jesli masz jakies ale to sobie odpusc, bo to specyficzna sprawa,i czesto jak utkniesz w logistyce to trudno uciec od tego(bo pieniazki kusz)pytanie czy sa tego warte... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: logistyka WZ UŁ 30.05.08, 11:52 a dlaczego lepiej na WZ niż na EK-Soc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imperfect'man Re: logistyka WZ UŁ IP: *.toya.net.pl 31.05.08, 09:53 logistyka na WZ juz jest od roku(a wczesniej bylo w ramach specjalizacji)na eksoc dopiero w tym roku uruchomi,przejrzyj sobie program jednej i drugiej,mnie ta na wz bardziej ciekawa sie wydaje(i studenci sa zadowoleni) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-katarzyna88 Re: logistyka WZ UŁ 31.05.08, 13:29 no właśnie też tak myślałam:) tylko się zastanawiałam co inni sądzą...:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek0101 Re: logistyka WZ UŁ 26.06.08, 17:23 Tak sie składa że studiuje na logistyce na WZ , wiec jeśli masz jakieś pytania możesz walić na gg 7661307 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pmroczek Re: logistyka WZ UŁ IP: *.4web.pl 20.08.08, 11:47 Hej ja też w tym roku idę na logistykę ale na zaoczne bo pracuje :) Mam nadziej że dam rade skończyć ten kierunek :) hehehe w ogóle jak uważacie ciężko jest na WZ na logistyce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Re: logistyka WZ UŁ IP: *.4web.pl 16.09.08, 00:52 pzrepraszam,ale nie ogarniam tych stron wydzialowych i mam pytanie: czy na wz na uł po studiach I stopnia kierunek logistyka mozna dalej kontynuowac logistyke na studiach II stopnia? patrzylam na plany zajec, ale nie widzialam planu dla logistyki na II stopniu, parwdopodobnie cos mi umknelo, ale bylabym wdzieczna gdyby ktos bardziej rozgarniety mi to wyjasnil ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: logistyka WZ UŁ IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.09.08, 11:51 bo to nowy kierunek, pewnie studia II stopnia pojawią się za rok-dwa, tak aby studiowali tam ci po licencjacie. Odpowiedz Link Zgłoś