Dodaj do ulubionych

ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!

IP: *.chello.pl 05.06.08, 13:59
witam.

właśnie zdałam maturkę i zastanawiam sie nad wyborem studiów. konkretnie
interesowałaby mnie Akademia Techniczno - Humanistyczna w Bielsku Białej,
zastanawiam się nad socjologią i zarządzaniem, w gre wchodzą równiez stosunki
międzynarodowe. Ostatnio słyszałam ze ta uczelnia zajeła bardzo dobre 5
miejsce w rankingu bodajże Newsweeka. jest tu ktoś kto tam studiuje? łatwo
jest wylecieć? jaki jest poziom? atmosfera studiowania? kadra? życie
studenckie ? itp. czy może wybrać jakąś inną uczelnię w BB, prywatną po czym
sa lepsze perspektywy??!?!
Obserwuj wątek
    • inz_mech Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 05.06.08, 14:15
      A nie lepiej isc na jakas polibude a nie na socjologie? Po co to
      studiowac i jeszcze na prywatnej uczelni?
      • Gość: nata Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 05.06.08, 17:04
        ath to jest panstwowa uczelnia, kiedys to byla filia politechniki łódzkiej, sa
        tam techniczne kierunki podobno dosc dobre ale ja bym sie w tym nieodnalazła, bo
        z matma u mnie slabo. jest tu ktoś kto wie moze coś wiecej o tej uczelni ?!?!?
    • monalajza Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 09.06.08, 20:28
      z poziomem słabo,
      nie poelcam. Jesli matura poszla ci dobrze radze wybrac studia w wiekszym
      miescie. Niestetey ATH kojarzymi sie tylko i wylacznie z lenistwem i brakiem
      ambicji. Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.gprs.plus.pl 09.06.08, 21:06
        ATH? Ha, ha, ha... Popieram zdanie monalazji. Tam idą tylko słabi
        maturzyści. Sama jestem z Bielska, ode mnie z klasy licealnej dosyć
        dużo osób wybrało ATH... bo nie mieli szans na lepszą uczelnię. Poza
        tym studiować w Bielsku? Jeśli też jesteś z Bielska, to troszkę
        nudno tak zostawać tam na całe życie, szczególnie że nie jest to
        mega interesujące miasto...
        • Gość: Anna Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 23:34
          No cóż, skoro uważasz że na ATH przychodzą osoby słabe to jak to się
          stało,że w rankingu Newsweeka uczelnia ta zdobyła 5 miejsce w Polsce
          i pierwsze na Śląsku ( przed Politechniką Śląską). W rankingu brano
          pod uwagę zatrudnienie absolwentów na kierowniczych stanowiskach (
          Dyrektor, Specjalista, Kierownik). No cóz jeżeli na około 50
          Uczelni jedyna bielska państwowa uczelnia ma tak wysoką lokatę, to
          znaczy,że nawet mimo nieraz słabego początku może wyjśc na ludzi. A
          jeżeli chodzi o socjologię lub zarządzanie polecam
          • monalajza Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 24.06.08, 23:56
            moze nie wszyscy, ale z moich znajomych to niestety same nieuki tam poslzy,
            pokonczyli studia, a na ludzi nie wyszli.
            • Gość: xxx Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 09:26
              Właśnie to jest cała paranoja tego wszystkiego.
              Obrac byle jaki kierunek, aby miec tylko papier w ręku, a nic sobą nie prezentowac.
          • Gość: belial Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 08:10
            > No cóż, skoro uważasz że na ATH przychodzą osoby słabe to jak to
            się
            > stało,że w rankingu Newsweeka uczelnia ta zdobyła 5 miejsce w
            Polsce
            > i pierwsze na Śląsku ( przed Politechniką Śląską)

to jest pytanie do autorów tego rankingu, mnie już sama nazwa bawi -
            akademia techniczno - humanistyczna, litości...
          • Gość: belial Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 16:58
            oglądałem ten "ranking" newsweeka, akademia techniczno -
            humanistyczna (to brzmi jak oksymoron) o której usłyszałem dziś
            pierwszy raz w życiu jest na 5. miejscu a politechnika wrocławska,
            niewątpliwie jedna z najlepszych w tym kraju (ja tam nie
            studiowałem) na 18. to dużo mówi o tym "rankingu", dno...
            • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 09:07
              No cóż, widzę,że niektórym trudno jest się pogodzic z tym,że ATH w
              rankingu zdobyła tak wysoką lokatę. Pragnę jedynie nadmienić,że jest
              to uczelnia z tradycjami istnieje ponad 40 lat ( wcześniej Filia
              Politechniki Łódzkiej) A nazwa jak nazwa, wynika ona przede
              wszystkim z tego,że uczelnia ta łączy kierunki techniczne z
              humanistycznymi. Wracając do rankingu- pokazal on,z nawet po tak
              mało docenianej przez niektórych uczelni można znaleźć atrakcyjną
              pracę.
              • Gość: ph Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 26.06.08, 09:34
                ciekayw jestem jakie zostały przyjęte kryteria przy sporządzaniu tego rankingu.
                wiadomo tylko że brane pod uwagę była liczba absolwentów danej uczelni którzy
                zajmuja kierownicze stanowiska. problem tkwi w tym że w wiekszość firm które
                newsweek brał pod uwagę jest skoncentrowana w obrębie górnego śląska,
                aglomeracji warszawskiej i na dolnym ślaski. ath kształci w zadowalajacy sposób
                inżynierów, ale kirunki humanisteczne to jest dno i wie o tym każdy kto miał
                jaką kolwiek stycznośc z ta uczelnią lub z kims kto tam studiuje. wynik rankingu
                nie jest miarodajny bo zaskres próby na jakiej był przeprowadzony ma ścisle
                określony zakres przestrzenny. pozatym jak ktos jest na kierowniczym stanowisku
                to znaczy że prace ma, ciekawy jestem jakby wynik tego rankingu wygladał gdyby
                pod uwage brana była liczba bezrobotnych absolwentów pod danej uczelni łącznie z
                tymi co składają hamburgery w makdonaldzie czy pracuja w tesko.

Swoja dorga myśle ze bardzo ciekawy byłby ranking uczelni w którym przedstawione
                byłyby zarobki absolwentów po studiach, chyba nikt nigdy jeszcze czegos takiego
                nie zrobił.

pamietajcie ze statystyka kłamie
                • Gość: ... Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:07
                  nie studia czynią z ciebie dobrego pracownika tylko to, co umiesz robić :)
                  Możesz skończyć oxforda a być bardziej lewym jak fryzjerka z zawodówki :D

Ja idę na ATH bo to bardzo dobra uczelnia, pozdrawiam :)
                  • Gość: Monia Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 14:18
                    Masz rację nie szkoła decyduje kim zostaniesz i co będziesz robić w przyszłości, po technikum też zdążają się jeszcze kierownicze stołki. Teraz liczą się znajomości, a studia tylko pomagają w znalezieniu pracy. A dodam jeszcze, że w żadnej pracy nie patrzą i nie analizują gdzie się kończyło studia, bo co się umie to umiejętności wychodzą w pracy. Też właśnie szukam szkoły na mgr uzupełniające.
              • Gość: belial Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 09:52
                to ja może tylko dodam, skoro bazujemy na rankingach, że w rankingu
                Rzeczpospolitej i Perspektyw ATH zajęła 74 miejsce na 91 ocenianych
                uczelni - PWr zajęła 7 miejsce; co do nazwy to komu jej nie powiem
                wzbudza śmiech, co będzie następne? wyższa szkoła kaskadersko -
                teologiczna? osobiście nie wiem czy bym się przyznał, że kończyłem
                ATH, po prostu wstyd, absolwentom gratuluję odwagi...
                • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 26.06.08, 16:31
                  No cóż może należałoby mieć odrobinę odwagi aby się przyznać do
                  swojej macierzystej uczelni a nie używać skrótów ( P Wr-
                  Politechnika Wrocławska) to tak dla ciekawych. A wstyd to kraść.
                  Złości mnie to,że ktoś nie studiując na tej uczelni, kieruje się
                  tylko opinią zasłyszaną na mieście. Jestem absolwentką kierunku
                  technicznego i chodzę z podniesioną głową, ponieważ mam bardzo
                  dobrze płatną pracę w swoim zawodzie i z tego co wiem wiekszośc
                  moich kolegów i koleżanek nie zarzeka na brak pracy.A propos, z tego
                  co na mieście mówi się ,to kierunki humanistyczne nie należą do
                  najłatwiejszych.
                  • Gość: ighvkhvkh Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 26.06.08, 16:43
                    studiowałem kierunek humanistyczny na ath i w jednej sesji 5 na 6 egzaminów
                    zdałe m albo bez jakiejkolwiek nauki albo na ściągach albo wręczejąc cała grupa
                    prowadzacemu kwiatka. także nie opowiadaj głupot.
                    na mieście mówią że zeby na ath skreślili cie z listy studentów to musisz
                    najpierw przedstawić w sekretariacike akt zgonu. a "kampus" ath nie jest wcale w
                    miescie tylko we wsi bystra w byłych koszarach wojskowych, chociaz teraz wam
                    oddali budynek "l" jak luksus :-} to moze dlatego tak polecieliscie w rankingach.
                    • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 26.06.08, 18:39
                      Widzę,że różnie się mówi na mieście. Po tym jak piszesz widzę
                      faktycznie,że niewiele Ci dały te studia.
                      • monalajza Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 26.06.08, 18:48
                        Bronisz zaciekle, ale to nie o to chodzi co"mowia na miescie"(bardzo tworczy
                        zwrot), tylko o to JACY ludzie tam studiuja.

I nie sa to ludzie ambitni. Nie mowie, ze na innych uczelniach sa ludzioe
                        ambitni, bo i na mojej sa wydzialy gdzie biora jak to sie mowi"z lapanki", ale
                        pojsc na ath to jest dla mnei brak ambicji.
                        • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 26.06.08, 18:59

No cóż w takim razie 9000 studentów studiujących ATH, według Ciebie
                          jest z łapanki i nie ma ambicji. Rozumiem,że może nie wszyscy są
                          geniuszami ale Twoje uogólnienie boli (cytat ....tylko o to JACY
                          ludzie tam studiuja. I nie sa to ludzie ambitni), tym bardziej,że
                          wielu z nas mając dobre świadectwa przyszło tu świadomie i celowo.
                          • monalajza Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 26.06.08, 19:03
                            no i wlasnie to jest dla mnei brak ambicji; przyjsc celowo i swiadomie na
                            uczelnie, z ktorej za duzo nie wyniesiesz.
                            Nie przekonasz mnie. Za duzo ludzi stamtad znam.
                          • Gość: sdfgbhseyhj Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 26.06.08, 19:19
                            [...] w takim razie 9000 studentów studiujących ATH, [...]
                            jest z łapanki i nie ma ambicji.[...]

dokładnie tak.

> wielu z nas mając dobre świadectwa przyszło tu świadomie i celowo.

no to jest już ściema kompletna. Iść na ath mając dobre świadectwo świadczy
                            chyba tylko o głupocie ludzi którzy tak robią. Osobiscie nie znam nikogo takiego.

9000 studentów mogło sie pomyslić taksamo jak pomyliło sie kilkuset czy kilka
                            tysięcy studentów ksw, wyższej szkoły turystyki w suchej beskidzkiej czy innej
                            wyższej szkoły gotowania na gazie.

i to MY jesteśmy zaj*bści a nie wy:-]

*post dotyczy wszystkich studentów ath poza kierunkami automatyka i robotyka i
                            mechanika i budowa maszyn. oni jak sie dostają na te studia to też nie są
                            ambitni ale sito egzaminacyje sprawia że te pokłady ambicji sie w nich
                            uaktywniają a reszta odpada bez aktu zgonu.

inna sprawą jest tzw. życie studenckie w tym skądinąd bardzo pieknym miescie
                            którego nie ma. współczuje ludziom którzy musza tam spedziec 5 lat pod tym
                            wzgledem.
                            • Gość: Partrycja Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 00:53
                              "życie studenckie" co za głupi, utarty zwrot. To ja już naprawdę wolę być "bez
                              ambicji" i studiować na ATH, gdzie mam blisko na uczelnie i nie muszę ponosić
                              kosztów związanych z utrzymaniem sie w mieście obcym niż uczestniczyć w bogatym,
                              często po prostu pijackim życiu studenckim w mieście które kochają wszyscy czyli
                              w śliczniusim Krakowie na przykład.
                              • un.invited Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 20.05.09, 15:34
                                masz bardzo ograniczone pojecie na ten temat ...
                              • Gość: Adse Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 28.01.14, 14:42
                                masz rację ja studiuje na ATH i bardzo sobie to cenie
                            • Gość: adi Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 213.17.156.* 18.02.10, 14:01
                              jak takis cwany to zrob kierunek inzyniera budowy maszyn i zobaczymy czy nie
                              odpadniesz po 1 semestrze
                          • Gość: belial Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.aster.pl 26.06.08, 19:45
                            tym bardziej,że
                            > wielu z nas mając dobre świadectwa przyszło tu świadomie i celowo.

Jeżeli ktoś ma dobre świadectwo to idzie na dobrą uczelnię a nie na jakąś
                            podrzędną akademię na prowincji, no chyba, że brak mu ambicji...
                            • Gość: Konrad Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 01:47
                              Ja jestem studentem ATH na 2 roq. Studiuje filologie hiszpańską.
                              Na maturze zdawałem na podstawie hiszpański (90%),polski (75%), na rozszerzonym
                              angielski (85%) i historia (70%). Jeżeli twierdzisz, że chodzą tam osoby bez
                              ambicji, to mnie obrażasz i zasługujesz by dostać w morde...
                              Tacy ludzie jak Ty to prawdziwa żenada...naoglądało się dziecko za dużo filmów
                              typu "American Pie" i teraz wielki zarozumiały Pan na włościach.
                              Złożyłem na ATH bo mieszkam w Bielsq i nie chcę wydawać pieniędzy na
                              bezsensowne, obskurne akademiki w Krakowie czy Wa-wie (widziałem...są stanowczo
                              przereklamowane).
                              Więc jakim prawem decydujesz kto jest ambitny a kto nie? Na podstawie do jakiej
                              uczelni się wybiera? Człowieku...żal mi Cię...nadymany synuś bo rodzice od
                              dziecka rozpuszczali bachorka i nic nie osiągnął wyłącznie własna pracą, tylko
                              dzięki mamusi i tatusiowi...właśnie tacy ludzie jak Ty są na wszelakich
                              uczelniach najmniej lubiani...więc powodzenia w szkółce.
                              Poza tym w ATH jest extra atmosfera i extra ludzie, a co do "życia studenckiego"
                              - to są bujdy istniejące wyłącznie w filmach...Na jakiś wypad na miasto można
                              sie umówić w weekend a nie w tygodniu gdzie jest w cholere nauki (kolejna
                              sprawa: "w ath poziom jest jak w przedszkolu" ojj ździwilibyście się,
                              ździwili...). A co do samego miasta...tylko ktoś kto nie mieszka w Bielsku
                              powiedziałby, że jest to miasto nieatrakcyjne...a jeżeli mówi to osoba
                              zamieszkująca B-B, to albo jest skończonym idiotą, albo osieroconym dzieckiem
                              neostrady, które przez 3 lata gim. i 3 lata lic. nie wychodziło poza 4 ściany
                              swojego pokoju.
                              Reasumując: osobiście jestem bardzo zadowolony z własnego wyboru, fajni kumple i
                              extra dziewczyny, wykładowcy to wyluzowani goście z dystansem do życia, nigdy
                              bym nie zamienił ATH na żadną inną placówke...
                              Do wszystkich maturzystów...nie słuchajcie tych głupich plotek oczerniających
                              ATH...to tylko brednie, które nie mają poparcia w rzeczywistości. Tu panuje
                              naprawdę extra atmosfera, a zajęcia w nowym budynku...po prostu miodzio;D
                              I nie przejmujcie sie tymi bufonami, którzy myślą, że jak złożycie papiery na
                              ATH to będziecie ludźmi bez ambicji...poziom ich wypowiedzi mówi sam za siebie,
                              pozdrawiam;]
                              • Gość: miss-couture Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:18
                                Roq? Bielsq?

"Siemash, poklikash?"

Ludzie, to mi się kojarzy właśnie z dziećmi neostrady, które sam podałeś jako
                                przykład ograniczonych.
                              • Gość: Iza Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.centertel.pl 05.01.09, 17:13
                                Bardzo podoba mi się wypowiedź Konrada, również słyszałam
                                nienajlepsze opinie na temat ATH, ale czy to prawda? Wątpię, sama
                                się tam wybieram. Taka prawda, że i tak bardzo mało osób ma pracę w
                                swoim zawodzie, więc co za różnica gdzie skończe studia?? Moim
                                zdaniem Kraków jest totalnie przereklamowany i naprawdę wolę
                                studiować w pięknym mieście jakim jest Bielsko. Większość osób idzie
                                do Krakowa na totalnie bezsensowne kierunki tylko po to żeby
                                studiować w Krakowie.
                                • Gość: Sirkko Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 21:18
                                  Witam
                                  Studiuje na ATH filologie medialną, wcześniej studiowałam w Krakowie
                                  podobny kierunek. Zrezygnowałam, poniważ okazało się, że system jaki
                                  wypracowali sobie krakowscy wykładowcy polegał na wyciągnięciu jak
                                  najwięszych pieniędzy od studentów. Nie mówię tutaj tylko o
                                  łapówkach, ale również i przedewszystkim o płatnych dodatkowych
                                  terminach egzaminów (same egzaminy to była drwina i brak szacunku
                                  dla studenta, nic nie było poprawiane, zdawały tylko osoby np.
                                  wylosowane z listy). Nie twierdzę, że ATH jest idealną uczelnią
                                  (dziekanat to porażka), ale bardzo dobrze mi się tam studiuje,
                                  wykładowcy mają klasę, szanują studentów, poziom w porównaniu z
                                  Krakowem, zdecydowanie wyższy, atmosfera świetna. A tak na
                                  marginesie, porównując studentów z Bielska, Katowic, Krakowa,
                                  Warszawy można odnieść wrażenie, że nie ma drastycznych różnic w ich
                                  elokwencji, chociaż zależy to w dużej mierze od płaszczyzny na
                                  której budujemy nasze rozważania. Pozdrawiam
                              • Gość: edyta Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 20:36
                                do Konrada:
                                mogę wiedzieć jak to dokłładnie jest na hispanistyce??? bo
                                zastanawiam się nad tym kierunkiem na ATH z tym że nie znam tego
                                języka albo fascynuje mnie ten jężyk, Hiszpania i wszystko co z tym
                                krajem związane:) wiesz może czy można przyjść na ten kierunek
                                zaczynając od zera??? mieszkam daleko od Bielska, ale bardzo
                                chciałabym tu studiować jednak nie wiem czy ma to sens....
                              • Gość: natalia Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.07.15, 11:45
                                Hej wlasnie dostalam sie do ath tylko nie wiem czy to bedzie dobry wybor bo dostalam sie tez do szczecina na uniwersytet. Czy moglbys mi powiedziec jaki jest poziom, trudno jest i czy dobrze ksztalca abym mogla dobrze sie nauczyc o hiszpanskim i nie tylko??? Prosze o odpowiedz
                                • ese27 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 15.07.15, 16:45
                                  Filologia hiszpańska? Nie jest lekko, jeśli uczysz się języka od podstaw, trzeba się na początku przyłożyć, ale da się zdać. Atmosfera jest ok, od samego początku dużo zajęć z native speakerami, nastawienie na praktyczne umiejętności. Jeżeli chodzi o hiszpański, ATH to na pewno dobry wybór.
                        • Gość: Patrycja Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 00:19
                          Akurat na temat jacy ludzie tam chodzą to się nie wypowiadaj, bo wszystkich nie
                          znasz. Ludzie bez ambicji to tacy którzy nie chcą sie uczyć. A jeśli ktoś nie
                          jest taki super mądry jak Ty i nie dostał sie np. na Jagiellona, czy tez nie ma
                          pieniędzy aby studiować poza miastem kiedy mieszka w Bielsku chociaż świetnie
                          napisał maturę i wybiera sie na ATH to z pewnościa nie jest to osoba pozbawiona
                          ambicji.
                          • Gość: Patrycja Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 00:35
                            Wybieram się wybieram na ATH, bo nie chcę nigdzie wyjeżdżać, nie stać mnie by
                            studiować poza miastem, matura nie poszła mi źle, ale mogła pójść lepiej, nie
                            składałam podania na studia w większym mieście, to też nie dowiem się czy
                            miałabym szansę się tam dostać. A jeśli według kogoś jestem bez ambicji, bo chcę
                            sie uczyć na ATH, to super:) Tylko może się kiedyś okazać, że osoby "bez
                            ambicji" mają atrakcyjniejszą i lepiej płatną pracę, niż "osoby z ambicjami".
                            Idąc dalej naprawdę wszystkim dobrze życzę i tym z ambicjami i bez. Warto także
                            pamiętać, żę uczelnia i pieniądze to nie najważniejsze w życiu rzeczy:*
                          • Gość: grzyby po deszczu Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ds7.agh.edu.pl 29.01.09, 21:52
                            I to jest chyba najmądrzejsza wypowiedź w temacie.
                        • Gość: Dacha Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 17.07.08, 23:52
                          Wydaje mi się, że to porównanie będzie adekwatne do tematu dyskusji:

WYKŁADOWCA Z ATH I Z UJ MÓWIĄ DO SWOICH STUDENTÓW:
                          -proszę się nauczyć książki telefonicznej na pamięć...
                          RÓŻNICA POLEGA NA TYM, ŻE STUDENCI Z ATH ZAPYTAJĄ:
                          -a po co?
                          A CI Z UJ:
                          -na kiedy?

Czy to nazywamy ambicja? Bo wydaje mi sie, że ktoś myli pojęcia...

Wydaje mi się, ze ludzie bez ambicji w ogóle na studia się nie wybierają, ale to
                          tak na marginesie.

A propos rankingów to może nie są one idealne, ale zapewne bardziej miarodajne
                          niż opinie ludzi z zewnątrz, które zapewne ukształtowały się na podstawie opinii
                          innych ludzi z zewnątrz itd....
                          To tak jakby moja babcia umarła przed moimi narodzinami i znając ją z opowiadań
                          członków rodziny mogłabym stwierdzić, że znam swoją babcię...
                          • Gość: smoke&diamonds Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:28
                            Ale jeśli rodzina mówi Ci, że babcia była w młodości wysoką blondynką i nie
                            przepadała za zwierzętami, to uznasz, że to nieprawda, bo tak mówią, a sama tego
                            nie sprawdziłaś? I w ogóle przekaz innych ludzi jest niemiarodajny, więc koniec
                            końców uznajesz, że babcia była niska, gruba i miała 17 psów, co mija się z prawdą.

Jeśli ludzie, DUŻA GRUPA ludzi coś mówi, to widocznie z powietrza się to nie bierze!
                        • Gość: ROMAN Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 01:00
                          Oczywiście "najbardziej ambitni" powinni skończyć conajmniej Sorbonę,ci zaś trochę mniej ambitni powinni zakończyć natychmiast jakąkolwiek edukację. I najlepiej na etapie "zawodówki".Prawda? Dziwne jak to ludzie potrzebują się dowartościowywać kosztem innych,których być może nie stać na studia w Oksfordzie,przez co wcale nie brakuje im ambicji.
                        • Gość: tomek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 01:49
                          oj bredzisz!! nie kazdego stac na studiowanie poza rodzinnym miastem- w tym
                          przypadku Bielskiem.Pokazujesz totalny brak wyobraźni i ignorancje.Wielkomiejski
                          student/tka (sic!!) a swoja droga to studiuje na ath na budowie maszyn,wielu
                          moich znajomych na 4/5 roku juz pracuje w zawodzie a ja sam pomagam kumplom z
                          AGH wielkiego robic projekty wiec pozdro i papa.
                    • Gość: Luk Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.centertel.pl 13.08.08, 08:42
                      Byłbym ostrożniejszy w krytyce mniejszych uczelni. Niestety
                      na "renomowanym" UW bywają przypadki żenującego poziomu studentów i
                      wykładowców.
                • Gość: Darwinistka Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.xdsl.centertel.pl 27.07.12, 22:55
                  A można zapytać, jaką uczelnię ukończyłeś? Z poziomu stylistycznego Twojej wypowiedzi można wnioskować, że Twoja macierzysta uczelnia niezbyt dobrze Cie wykształciła (nie mylić z wyedukowaniem, jeśli rozumiesz, o co chodzi). ATH być może i wzbudza śmiech, ale najpierw trzeba zapytać, dlaczego tak się dzieje? W świecie postdarwinowskiej konkurencji między instytucjami każda uczelnia będzie walczyła o swój byt - dodam - różnymi środkami...Tylko trzeba trochę pomyśleć. Studenci są zróżnicowani, jak wszędzie - znajdą się zarówno osoby ambitne, pasjonaci, przyszli naukowcy, ale też lenie, ściągacze, plagiatowcy. Co ma do tego uczelnia?To zaściankowe myślenie. A kierunki nie należą do najłatwiejszych - ani techniczne, ani humanistyczne. Kto wie, co oznacza w idiolekcie naukowym "nosówka", dyftongi i inne, wie że z kursu Gramatyki opisowej j. polskiego rokrocznie na pierwszym roku odpadało ok. 60 osób. Tak więc, w rzeczywistości każdy jest odpowiedzialny sam za siebie i za swoje wykształcenie.
              • Gość: we6yuwrgthwsr uzupełnienie mojej byłskotliwej teorii :-] IP: *.chello.pl 26.06.08, 22:28
                krótko mówiąc oszukali was, banda newsweekowych decydentów.

i jak sie teraz z tym czujesz ?!?!?!?

:-]
                • Gość: Absolwent ATH Re: uzupełnienie mojej byłskotliwej teorii :-] IP: *.ath.bielsko.pl 27.06.08, 19:41
                  Niekoniecznie , skończyłem studia na obecnej ATH kiedyś Filia PŁ, od
                  8 lat pracuję na kierowniczym stanowisku w branży włókienniczej.
                  Większość moich koleżanek i kolegów również pracuje w zawodzie. To
                  samo dotyczy osób , które ukończyły wydział Budowy Maszyn. Tak więc
                  niej jest tak źle jak widzisz.
              • Gość: garden.alert Tylko politechniki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 14:50
                Pracę znajdują tylko dlatego, że jest ogromne zapotrzebowanie. KAŻDY inżynier
                jest 'na gwałt' potrzebny, czy to z Politechniki Śląskiej czy ATH.

Ale to nie świadczy o niczym. Jedynie o tym, że na specjalistów technicznych
                jest duży popyt.

Pytanie pozostaje wciąż: która uczelnia jest lepsza. I tutaj typowe politechniki
                pozostawiają ATH daleko w tyle, ponieważ specjalizują się TYLKO I WYŁĄCZNIE w
                kształceniu inżynierów (później magistrów). Jeśli ktoś łączy w jednej uczelni
                dwie skrajności jak przedmioty techniczne i humanistyczne, to po prostu robi to
                po łebkach. No może trochę lepiej, ale wciąż gorzej niż by się chciało.
            • Gość: j2 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 87.204.51.* 09.03.10, 22:42
              Niestety, trudno niektórym przyznać, że nawet na ATH poziom studiów nie różni
              się od wielu Uczelni o długoletnim stażu. Tymczasem standardy na poszczególnych
              kierunkach są ustalane odgórnie - przez MNiSW
          • Gość: awas Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.nj.pl 06.02.10, 17:20
            Ma dobre miejsce w rankingu z wiadomych przyczyn,ale nie ma to nic z powodu
            pozimu a atmosfera jak w lceum za dawnych czasów niestety tam studiuje i żałuje
            pozdrawiam
            • Gość: LLL Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 20:19
              ATH to stosunkowo młoda uczelnia. Wydziały techniczne mają
              ugruntowaną pozycję naukową; wydziały humanistyczne cierpnią
              głównie na braki kadrowe, co ogranicza ich możliwości i porestiż.
            • garberdyn Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 18.02.10, 20:45
              A na jakim kierunku studiujesz, co to znaczy, że atmosfera jak w liceum. Jak tak
              żałujesz, to chyba można zmienić uczelnię?
        • Gość: absolwentka Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 13:18
          Ja tak nie uważam. Jestem absolwentką kierunków technicznych ATH. I wcale nie idą tam lenie. To czy chcesz si ę uczyć czy bawić zależy tylko od ciebie. A maturę i świadectwo maturalne miałam na 5.0. Szanse na lepsze uczelnie miałam, finansów nie. Bielsko jest na miejscu. Na moim kierunku kadra była bardzo dobra i bardzo wymagająca. Uczelnie skończyła połowa ludzi, spośród wszystkich, którzy zaczęli ten kierunek. Może ci co odpadli to byli właśnie te wasze lenie i ludzie bez ambicji. Ja jestem zadowolona, ATH dało mi wiedzę i przygotowanie, które pozwala mi realizować ambicje zawodowe.
    • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:32
      Podsumowując powyższe wypowiedzi , niech i tak zostanie ,że Wy-
      ambitni studenci lub absolwenci renomowanych, wielkich i
      prestiżowych Uczelniach -poszukujecie pracy, a my bez ambicji
      absolwenci ATH- pracujemy jako dyterkorzy , kierownicy i specjaliści
      w duzych firmach ( to potwierdza ranking). I chyba o to chodzi aby
      móc po studiach znaleźć ciekawą pracę i godne wynagrodzenie ( mam tu
      na mysli głównie kierunki techniczne tej uczelni).
      • Gość: edfertg4r Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 26.06.08, 20:36
        ranking newsweeka przekłamuje rzeczywistość. pisałem o tym w któryms poscie i
        nie chce sie powtarzać.

no nic, każdy orze jak może.
        zycze powodzenia i pozdrawiam.

• Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:43
          oto fragment z z Newsweeka dotyczący zasad rankingu
          POLECAM

"Ranking "Newsweeka" nie jest zestawieniem najlepszych szkół w
          Polsce, ocenianych na podstawie kadry naukowej, liczby doktorantów
          czy zaplecza dydaktycznego. To zestawienie, którego celem jest
          uchwycenie rynkowej wartości wykształcenia. Innymi słowy, to wykaz
          uczelni, które są kuźnią polskich kadr dyrektorskich, menedżerskich
          i kierowniczych. Na potrzeby rankingu firma badawcza ARC Rynek i
          Opinia przebadała 1409 firm reprezentujących różne branże: handel,
          motoryzację, usługi, przetwórstwo przemysłowe, budownictwo,
          transport, łączność, finanse, hotelarstwo i gastronomię. W każdej z
          nich sprawdzono, dyplomami jakich uczelni legitymują się osoby
          zajmujące najwyższe miejsca w hierarchii pracowniczej. Interesowały
          nas tzw. świeże kadry, czyli pracownicy w wieku do 36 lat. Potem
          sprawdziliśmy w GUS, ilu absolwentów od 1996 roku ukończyło każdą z
          badanych uczelni i policzyliśmy, jaki odsetek z nich znalazł
          zatrudnienie w ankietowanych firmach. Na tej podstawie została
          ustalona kolejność szkół w rankingu. Odrzuciliśmy jednak te
          uczelnie, które przez 10 lat wypuściły mniej niż tysiąc absolwentów -
          to zbyt mało, by móc ocenić ich wartość rynkową. Uprzedzamy
          również: ranking może nie być reprezentatywny dla absolwentów
          uczelni medycznych, artystycznych czy teologicznych. Absolwenci
          takich szkół często pracują w instytucjach niekomercyjnych jak
          szkoły czy szpitale; wielu z nich prowadzi także własne niewielkie
          firmy. :
          • Gość: etyhjetyhjwert Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 26.06.08, 22:15
            oka wkleiłaś skądś "zasady" na jakich był robiony ten ranking. Wszystko wygląda
            na pierwszy rzut oka ładnie i sensownie. ale jest jedno ale.
            ten ranking jest oparty o dane aglomerowane przestrzennie. czyli przestrzenny
            zasieg oddziaływania danych szkół powinien być uwzględnianoy i rozkład punktów
            jakimi są firmy powinien byc wziety pod uwagę. specjaliści z tych firm które
            przeprowadzały ranking zdaje sie że stosowali zatwardziałe metody/kryteria
            ekonomiczne przy jego sporządzaniu ignorując całkowiecie aspekt przestrzenny.
            regułą jest że najwieksze zageszczenie firm reprezentujących brane pod uwage
            branże koncentruje sie w restrukturyzujących się okregach przemysłowych, wokół
            miast mających silnie funkcje egzogenioczne dla regionu, w obszarach
            atrakcyjnych tusystycznie. akurat na terenie gop i w okolicach bielska białej
            mamy splot tych wszystkich czynników. pozatym jest to jeden z obszarów gdzie
            jest najwiecej firm na 1000 mieszkanców w kraju. jeden z najwyższych wskaźników
            poziomu i jakości zycia. więc pewnie duża badanych firm miało w tym obszarze
            siedziby i tam działało czyli były mocno skoncentrowane przestrzennie a ath jest
            uczelnia o małym zasiegu odziaływania bo bardzo mało jest studentów z suwałk,
            szczecina czy białegostoku zato wielu z bielska bystrej żywca tych cieszyna czy
            rybnika i zapewnie pracuja oni blisko swojego miejsca zamieszkania. (strefa
            dojazdów do pracy to max 30 40 km). analogiczna sytuacja pojawia się w przypadku
            wysokiego miejsca politechniki gliwickiej która chyba tez zdaje sie miała
            wysokie miejsce.
            mam nadzieje że ogaraniacz o co mi chodzi.
            • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 27.06.08, 16:56
              owe zasady wkleiłam z artykułu z Newsweeka
              www.newsweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=25645&Strona=1
              polecam
      • monalajza Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 26.06.08, 20:40
        akurat w tym rankingu moja uczelnia w 4 kategoriach zwyciezyla.
        Chociaz ja uwazam, ze zaden ranking nijak sie ma do rzeczywistosci.
        Bo uj juz od dawna nie jest swietna uczelnai(jest wiele lepszych) a nadal w
        rankingach zajmuje pierwsze miejsca(ciagle mnie zastanawia dlaczgeo???)
        • Gość: mycha89 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 10:51
          looknijcie sobie na ranking tygodnika Wprost;P
          szkoly.wprost.pl/?e=49&c=6 AT-H na ostatnim miejscu;P
          • martafaba Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 02.07.08, 17:42
            Po waszych opiniach jestem w szoku. Dziś byłam złożyć tam papiery na filologie
            angielską i jedna ze studentek powiedziała mi, że na tym kierunku jest ciężko.
            Mimo tego jeśli mnie przyjmą to pójdę do tej szkoły z podniesionym czołem i
            zamieszkam w akademiku. Bielsko-biała to bardzo ładne miasto. Wierzę, że doradzą
            mi jeszcze coś prawdziwi studenci bądź absolwenci tej uczelni. Jak tam jest?
            warto iść?
            • Gość: 2456RTYHW36TYH Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 03.07.08, 07:02
              ja byłem studentem tej uczelni i wiem że akurat filologie, zwłaszcza angielska
              to jest najwieksza rzeźnia jaka może być. nie ma gorszych kierunków na ath od
              filologii, sama się o tym niebawem przekonasz. Prawdziwi studenci są w dużych
              ośrodkach akademickich a nie w bb.

oczywiscie że bb jest bardzo ładnym miastem, ale jakiekolwiek zycie w tygodniu
              umiera tam po 22. na palcach jednej reki mozna policzyc dobre kluby. jedyną
              pozytywna rzecza są akademiki które mają naprawde dobry standard (przynajmniej
              te w których byłem) z tym że mieszka tam bardzo wielu buraków, ludzi niezbyt
              wysokich lotów... trzeba uważac żeby nie wpaść w alkoholizm.
              • martafaba Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 03.07.08, 10:28
                Dlaczego największa rzeźnia?? w takim razie jakie akademiki polecasz?
                w tygodniu to mnie tam nie zależy żeby było jakies tam życie nocne, ważne żeby
                przez weekend było. W tygodniu nie będzie czasu na zabawy:)
                • Gość: wfkopgvwqrfl Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 03.07.08, 15:20
                  phii... ty chyba nie wiesz o czym mówisz. ambitna sie trafiła z filologi na ath.
                  prosze cie.
                  • martafaba Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 03.07.08, 15:23
                    Wolę być osobą z ambicjami niż bez ;] zresztą nie wiem o czym Ty mowisz,
                    spytalam po prostu jak jest na tej uczelni. Nie wcinaj nosa!
                    • Gość: qerfqwergfqer Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 03.07.08, 15:47
                      odpowiedź brzmi: ch...wo
                      zresztą sama zobaczysz. :-]
                      za to pod względem nauki pełen lajt.
                      • martafaba Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 03.07.08, 16:16
                        dlaczego aż tak źle? no to fajnie, bynajmniej nie trzeba się dużo uczyć. A
                        zajęcia tylko w języku angielskim? fajni ludzie chodzą do tej uczelni?
                        • anusienkaw Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 05.07.08, 03:38
                          Dobrze, że rekrutacja prowadzona jest do 18 lipca. Ja złożyłam papiery do
                          Lublina, Katowic i Krakowa. Jak sie nie dostane [uchowaj Boże] to złożę do
                          Bielska na ATH -> fil. angielska. Albo pochodzę rok i poprawie mature, albo
                          licencjat zrobie tam a magisterke gdzieindziej:D Taki moj plan. Oooo...:D

• Gość: Patrycja Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 00:40
                          Z tego co wiem to jest wiele zajęć w j. angielskim, ale nie wszystkie,
                          • Gość: jam Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 15:25
                            a wie ktoś jakie były progi punktowe z zeszłego roku na socjologie, zarządzanie
                            i stosunki międzynarodowe ???
                        • Gość: Liebling Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 10:45
                          Ludzie, nie używajcie słó, których znaczenia nie znacie!

Bynajmniej nie znaczy tego samego co przynajmniej! To nie jest zamiennik. Nie
                          wiem skąd się taki dziwny nawyk wziął..
                          • Gość: Liebling Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 10:46
                            *słów
              • Gość: Absolwent_ATH Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 81.219.42.* 18.07.08, 22:54
                A przyjechałeś studiować czy się upijać? Bo "życie studenckie" to wg Ciebie
                Clubbing i Pijatyki? Tutaj są góry, jeziora, rowery, żaglówki.. wymyśl coś
                innego poza libacjami.
                • Gość: Aliszja Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.fenomenalny.net 19.07.08, 22:21
                  Mowcie co chcecie :) Ja tez złozylam papiery na ta uczelnie i sie dostalam:)
                  216km dzieli mnie Bielsko od domu...ale zdecydowałam sie,bo urzekła mnie przede
                  wszystkim atmosfera tego miasta i uczelni... Zadbane,spokojne, z pieknymi
                  widokami... Miejsce ucieczki od wielkich,zadymionych przedmieść ogromnych
                  miast.. I wiecie co? Pojde tam z podniesionym czołem :):)
                  • cabincrew19 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 19.07.08, 22:30
                    Na co Cię przyjeli jesli mozna spytac?;)
                    • Gość: Aliszja Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.fenomenalny.net 19.07.08, 23:10
                      Na pedagogike :) Wiem,ze mało osob stwierdza ze jest to dobry,przyszlosciowy
                      kierunek..ale ja mam to w nosie.. W zyciu chce zajmowac sie tym co najbardziej
                      lubie i nikt mnie do tego nie zniecheci :)
                      • cabincrew19 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 23.08.08, 21:52
                        Dlaczego socjologia to dno???wybieram sie wlasnie na ten kierunek
                      • cabincrew19 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 23.08.08, 21:53
                        dlaczego socjologia to dno??? wlasnie ide na ten kierunek
                        • egyha Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 22.03.09, 21:02
                          nie przejmuj się opiniami...jeżeli cię to interesuje to tym się
                          własnie powinnas zajmowac
                      • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:44
                        Jeśli dziennie tam idziesz to napewno znajdziesz prace. Po po zaocznych studiach
                        nie ma sie gdzie przyjąc i co z tego ze przyjdzie pani co skonczyla UJ zaocznie
                        i jeszcze 5 ma! Jak sobie z dziecmi nie umie poradzic bo nie przezyla tego co
                        sie przezywa na dziennych! I pozniej taki smarkacz ja od ci... i kur.. nazywa! A
                        jak sie ktos nie zna to niech sie nie odzywa! Bo osobiscie znam dyrektorke
                        szkoly ktora sie smieje z tych pan nauczycielek po zaocznym UJ.
                  • egyha Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 22.03.09, 21:01
                    tak ja też uważam że to piękne miasta mieszkam duuuużo dalej od
                    Bielska, zastanawiam się nad studiami tutaj.... te opinie mnie
                    trochę zniechęcają... ludzie!!! piszcie jak jest pod względem
                    nauki!! niektórzy przyjeżdają tu się uczyc a nie imprezować... a
                    pozatym...jeżeli będą fajni ludzie to z pewnością będzie to dobrze
                    spędzony czas...
                • Gość: Pablo Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 81.219.42.* 01.08.08, 11:16
                  DOKŁADNIE :)
                  • Gość: aaaatthhhhaaa Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.gprs.plus.pl 14.08.08, 15:48
                    No proszę ludzie...Ath. Z mojej klasy poszły tam same matoły i
                    wiecie co wszystkie ją skończyły z bardzo dobrymi wynikami:)-
                    socjologia i stosunki międzynarodowe to prawdziwe dno. Nie powiem ,
                    że wszystkie kierunki są tak kiepskie, bo to nie prawda np. program
                    filologii słowiańskiej gł. język rosyjski właściwie nie odbiega
                    poziomem od filologii rosyjskiej na UŚ,ale tylko licencjat!!!!!
                    Wiem , bo tu i tam mam na tym kierunku znajomych., O innych
                    filologiach na tym kierunku, o ich poziomach zle świadczy choćby
                    to ,że pracę mgr piszę się po polsku, a nie np. po hiszpansku tak
                    jak ma to miejsce np. na Uś czy Uj , więc chyba cos to jednak mówi
                    o poziomie naszej "wspaniałej " ATH.
                    • Gość: :) Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 14:24
                      o ile się nie mylę na ATH nie ma studiów II stopnia na kierunku filologia
                      hiszpańska, więc nie można pisać tam pracy magisterskiej ani w języku polskim
                      ani w hiszpańskim:)
                      • Gość: mjm Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 11:09
                        Widze, ze piszecie o czyms, czego kompletnie nie znacie. Prace licencjackie
                        pisze sie na ATH w j. hiszpanskim (!!!). Dostalam sie na uzupelniajace na UJ (bo
                        w BB nie bylo) i wcale nie mam kompleksow. ATH jest mniejsza uczelnia, latwiej
                        ja opanowac, czlowiek nie jest ananimowy. W duzych uczelniach sie rozplywa w
                        masie. Poza tym, nie wazne jaka uczelnie konczysz, wazne kim jestes i co sam z
                        siebie dajesz. Poza tym nawet ci nieudacznicy (ktos tam o nich pisal) moga
                        wreszcie rozkwitnac, bo tak naprawde nie sa nieudacznikami, tylko byli gnojeni w
                        szkolach srednich przez (nieudacznych) nauczycieli...
                        • Gość: LLL Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.centertel.pl 24.11.09, 20:24
                          Mimo licznych niepochlebynch opinii o ATH, polecam tę uczelnię z
                          dwóch powodów: po pierwsze - poziom wielu kierunków jest tam wysoki
                          (dużo wymagań i nauki od samego początku), po drugie - jest to
                          rozwojowa uczelnia, która powstała zaledwie kilka lat temu (nie
                          licząć wydziałów stricte technicznych), więc w dużej mierze nie ma
                          tam typowych dla wielu starszych uczelni skostniałych, feudalnych
                          układów.
              • egyha Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 22.03.09, 20:55
                mówisz o tych studiach ze względu na poziom nauki czy na brak
                rozrywki w mieście??? bo to dwie różne rzeczy
                • Gość: przyszka studentka Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.tktelekom.pl 25.08.11, 23:14
                  hej :) chciałam się zapytać czy może wybiera się ktoś na ochrone środowiska na ath w tym roku???? chętnie poznam kogoś.
                  A ci którzy tam się uczą bądź uczyli to chętnie posłucham coś o moim kierunku...

Pozdrawiam
      • Gość: david Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 18:02
        Na ATHu sa dobre, a nawet bardzo dobre kierunki techniczne np. budowa maszyn,
        elektrotechnika, robotyka etc., natomiast kierunki humanistyczne ATH nie ciesza
        sie duza renomą, wrecz zadna.
      • Gość: twoje-serce Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 12:13
        Pokaż mi absolwenta "renomowanej, wielkiej, prestiżowej" politechniki, który
        bezskutecznie musi się kolejne lata ubiegać o pracę?
    • Gość: hmm Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 18:47
      Ja jestem studentem aktualnie 2 roku filologii angielskiej, i przyznaję, że łatwo przez to przebrnąć nie było. Wiecie co wam powiem? Jak widzę ten baner z 5 miejscem powiewający przy bramie to sam się do siebie uśmiecham, ale czy to źle, że jest? Niezależne czasopismo zorganizowało konkurs i jest wynik - nikomu nic do tego. Jeśli ktoś tak bardzo atakuje ath, to albo go bardzo nie lubi albo z jakiegoś powodu ten wynik go zranił. Ale czy będąc studentem renomowanej uczelni, wypada to tak naprawdę brać do siebie? Jeśli jesteś studentem z prawdziwego zdarzenia i jeszcze przed maturą wiedzieałeś, gdzie będziesz studiować, to ja myślę, że z czystej przyzwoitości nie bieresz udziału w tym rzucaniu mięsem i twórczym wywnętrzaniu się, tu w tym wątku.

Mówicie, że w Bielsku nie ma lokali? Życia nocnego? Dupa. Lokali jest mnóstwo i o prakktycznie każdej porze dnia i nocy można gdzieś wyjść i spędzić czas na swój własny sposób. Jeśli dla was studentów zajebiaszczych krakowskich czy innych stołecznych uczelni dobry lokal to piwo od dychy w górę, albo mcdonaldy występujące stadami, to fajnie się macie i bawcie się dobrze jak was to kręci. Udana impreza to przede wszystkim dobre towarzystwo (jeśli towarzystwa sobie nie umiesz znaleźć, toś ablo burak, albo wokół ciebie same buraki, albo masz ze sobą problem) - ja w każdym razie mam nadzieję, że na takiego światowca nigdy nie wyrosnę żeby rzucać fochami, bo 'lokal nie tego' i dobrze bawił to ja się tutaj nie będę.

Kolejny punkt to ten wasz cały brak ambicji, hm? Jakimś dziwnym trafem przyjęło się w tej dyskusji, że iść na ath to znaczy nie mieć ambicji, a przecież i leser może być pełen ambicji i planów na przyszłość. Tak więc mi się wydaje, że wy się tu kłócicie dla zasady i nawet własnych myśli nie umiecie odpowiednio sprecyzować. Niedługo chyba was własna żółć zaleje.
      Osobiście wychodzę z założenia, że małe psy szczekają najgłośniej. Dlatego wcale bym się nie zdziwił, gdyby okazało się, że większość z was tutaj niepochlebnie wyrażających się o ath wielkich bajkopisarzy, to po prostu banda uczelnianych nieudaczników którzy żerując na dobrym imieniu swojej uczelni po prostu rekompensują codzienne dla nich trudne zmagania uczelniane, o to aby przetrwać kolejny jeden dzień albo po drugiej stronie ekranu okazujecie się być aspołecznymi pasztetami które do dziekanatu idą z mamą.

Akademia Techniczno Humanistyczna to żałosny oksymoron? A ja myślę, że ***** prawda, szkoła się rozwija i oferuje pełną gamę kierunków. A co się tyczy sytuacji po studiach, pracodawcę przede wszystkim interesuje z jakiej jesteś gliny ulepiony, oczywiście wykształcenie mieć musisz ale tak naprawdę nie ważne gdzie się uczyłeś, ważne ile z tego wyniosłeś a to już na pewno wyjdzie w praniu.

Tak więc niecoo empatii zalecam, a co do osób które jeszcze chcą się wypowiadać - przyjdź, zobacz a dopiero potem się odzywaj.

ps aha bo mi się przypomniało - jeden geniusz stwierdził, że ath nie jest w mieście tylko na przedmieściach, nie? I że to niby świadczy źle o uczelni? W sensie, że blisko na poligon to szkołę kończą debile? Chłopie albo ja ciebie źle zrozumiałem (to w takim razie zwracam honor i przepraszam), albo ty jesteś naprawdę smutnym człowiekiem i ogólnie to argument sobie z **** chyba wyjąłeś, serio dziecinada.

amen
      • Gość: POLA A Filologia na ATH? IP: 217.98.90.* 10.09.08, 09:51
        Czy bardzo ciężko jest ukończyć na ATH filologię? Zastanawiam się,
        czy można takie studia pogodzić z pracą? i czy rzeczywiście
        zakuwania jest tyle że zarywa się noce i większość ludzi odpada i
        mimo że na rok dostaj się mnóstwo osób to tylko garstka kończy
        filologię i dostaje dyplom?
        Na WSEH też jest filologia, z fajnymi specjalnościami...ale poziom
        też straszny, wiem z opowiadań...
        • Gość: hmm Re: A Filologia na ATH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 16:47
          to czy trudno ukończyć, zależy tylko od ciebie (a tu też wiele czynników ma
          znaczenie, choćby twoja pewność siebie, czy rzeczywiście masz do tego żyłkę,
          poziomu twojej motywacji i wiele innych) - ale powiem ci z w zeszłym roku
          filologię zaczynało ponad 60 osób na kierunku, już po pierwszej sesji zimowej
          parę odleciało a teraz została około połowa, a że sesja jest wciąż w trakcie to
          jeszcze parę osób ma szansę odpaść po drodze. co się tyczy pracy, to na
          dziennych takiej możliwości raczej nie ma, chyba, że po południami-wieczorami
          (po wykładach) - na wykłady chodzić trzeba. osobiście nie wiem jak wygląda
          filologia na innych uczelniach, ale tutaj śmiało można powiedzieć, że w sesji
          dostajemy baty i utrzymać się nie jest tak łatwo. więcej za dwa lata, jeśli dotrwam
          • Gość: POL Re: A Filologia na ATH? IP: 217.98.90.* 11.09.08, 11:23
            Dzięki za odpowiedź! Myślałam o wieczorowych na WSEH, bo mają
            ciekawsze specjalności, tłumaczeniowa i język biznesu - ale tak
            naprawdę nikt nie wie czy takie specjalności wogóle powstaną, bo
            wybiera się je dopiero na 2 roku. Dlatego zostaje moze tylko ATH...
            na NKJO z tego co czytałam jest jeszcze więcej historii i
            literatury niż na filologii, a więc są to studia jeszcze bardziej
            humanistyczne niż np. translatoryka. Na anglistyce taki pogrom, o
            rany!
            Czy możesz jeszcze napisać:
            Ile słówek trzeba wkuwać (średnio)? Czy zawsze się zarywa noce na
            takich studiach i taka jazda trwa cały czas, nawet poza sesją?
            • Gość: luk Re: A Filologia na ATH? IP: *.big4.pl 13.09.08, 16:24
              szczerze nie polecam Ci WSEH'u. studiowałem tam politologie i też miałem mieć
              kilka specjalności do wyboru a skończyło się na jednej z góry narzuconej...
              szkoda gadać... i szkoda twoich trzech lat zmarnowanych na tej pseudo uczelni...
              pozdrawiam
              • Gość: POL Re: A Filologia na ATH? IP: 217.98.90.* 15.09.08, 11:19
                Dzięki za info! Pani w dziekanacie szczerze powiedziała, że nie wie
                czy dana specjalizacja powstanie, mówiła że to studenci decydują, a
                że studentów np. na anglistyce WSEH jest garstka (na wieczorowych
                przewaznie ok. 30 osób), to o tym jaka specjalizacja powstanie
                decydują jednostki... Myślisz, że to oni (szkoła) z góry planują i
                narzucają daną specjalność?
                Co do WSEH o filologii słyszałam od 2 koleżanek które tam studiowały
                że poziom jest naprawdę wysoki i trzeba bardzo dużo zakuwać, że to
                bardzo ciężkie studia...
      • Gość: hmm Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.jaskom.pl 17.09.08, 14:07
        ja też studiuje na ath filologie angielska. Pierwszy rok był bardzo trudny do
        przebrnięcia,mało snu, dużo nauki. oczywiscie zdarzaja sie różni wykładowcy, ale
        są też tacy jak pan B.Bierwiaczonek, dr.Macura czy dr Turula, którzy są bardzo
        cenieni wśród studentów nie tylko tych z Bielska. 2 rok jest łatwiejszy ale
        sesje też są ciężkie.
        Ludzie są bardzo fajni, miasto też. Jest organizowanych duzo eventów kulturalno-
        artystycznych.

Ath kuleje pod względem organizacyjnym. studenci czasami za późno dowiaduja sie
        o różnych rzeczach, jest cos takiego jak internetowy dziekanat, ktory poza tym
        ze istnieje nie pełni innej funkcji.
        • Gość: pol Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.98.90.* 17.09.08, 14:48
          o Dr. Bierwiaczonek słyszałam, że oblewa mnóstwo osób bo lubi jak do
          niego studenci przychodzą na poprawki...
          Czy możesz napisać - Jak dużo jest nauki na filologii ATH? To zn.
          Ile mniej więcej słówek trzeba wkuwać? Czy zarywanie nocy to
          konieczność cały czas czy tylko w sesjach?
          • Gość: hmm Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 18:42
            profesor Bierwiaczonek nie oblewa studentów bo lubi jak do niego przychodzą na
            poprawki, co za bzdura! to jest wykładowca o pewnym prestiżu i u niego po prostu
            trzeba pewne określone podstawy znać.

wybacz bezpośredniość, ale czy twoje pytanie o ilość słówek nie jest nieco
            dziecinne? zapamiętaj - jeśli chcesz studiować filologię angielską na ath to
            musisz się przygotować na intensywną naukę w trakcie sesji i jednej i drugiej,
            mało tego, musisz ten angielski trochę czuć a nie tylko umieć bo ludzie z
            przypadku odpadają jeszcze w trakcie 1 semestru.

i dodatkowo zaznaczę, w trakcie normalnej nauki (między sesjami) nauki złudnie
            nie jest dużo - jednak im więcej braków nałapiesz przed sesją, tym więcej
            będziesz musiał(a) przez to nadrabiać - i to jest cała prawda o tej strasznej
            sesyjnej rzeźni która co pół roku odbywa się na filologii ngielskiej na ath.
            myślę, że jest to normalne i tak to działa na większości uczelni
            • Gość: pol Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.98.90.* 18.09.08, 12:03
              Co do prof. Bierwiaczonek to opinia od studentki - zaznaczam pilnej,
              mówiła że on cieszy się jak przychodzą do niego studenci, i oblewa
              mnóstwo osób, jest bardzo bardzooo wymagający, ale na wykładach
              nawet jak bardzo się uważa i słucha cały czas, to ciężko u niego
              zdać. Nie wątpię wcale jego prestiż, wiem, że wymaga dużo i wykłada
              też na kilku innych uczelniach w województwie.
              Z tego jak go bronisz widać dażysz go sympatią, ale jak widać są
              studenci, którzy mnają o nim inne zdanie.
              Pytanie o słówka nie jest dziecinne, chyba każdy przyszły student
              jest ciekawy co go czeka na studiach i ile materiału będzie musiał
              wkuwać, ale jak widać tak naprawdę nikt nie potrafi tego określić.
      • Gość: External Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 185.217.253.* 30.01.19, 15:26
        Zgadzam się w 100%. Studiowałem od 2012 roku Informatykę. Może były pewne problemy, że niektóre przedmioty były prowadzone zbyt "lekko", ale przynajmniej do dziś pracuję w firmie w której robiłem staż a która szukała chętnych na ATH. Jestem zadowolony z wynagrodzenia i praca bardzo fajna i ciekawa :) Dużo z tej uczelni wyniosłem.
    • Gość: mark Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 17:55
      A zastanawialas sie gdzie po tej socjologii, zarządzaniu lub stosunkach
      międzynarodowych bedziesz pracowala czy po prostu chcesz zostac wykwalifikowana
      bezrobotna?
      • Gość: WV Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.09.08, 13:17
        TO JEST "AKADEMIA TANCA I HUMORU"
        • Gość: kos Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.98.90.* 23.09.08, 09:55
          Zależy na jakim wydziale. Każdy jest inny.
          • Gość: adeska Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.10.08, 20:28
            ja studiuje tam filologie angielska i mam efekt wymiotny, najgorsza uczelnia na
            jaka bylo mi dane sie dostac <przrklinam los> chcialam w bielsku studiowac ze
            wzgledu na problemy prywatne i na dobre mi to nie wyszlo, jak ATH to tylko nie
            filologia !
            • Gość: POL Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.98.90.* 14.10.08, 10:56
              jak ATH to tylko nie
              > filologia !

????

Możesz napisać konkretnie - dlaczego?
            • Gość: Marnet Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.12, 10:54
              Witam ! Chciałabym studiować hiszpański, trudno dostać się na ATH???
              • Gość: monika Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetia.net.pl 11.07.12, 19:43
                a jak u ciebie z wynikami? Max wskaźnik to 1000, ja mam 822 pkt i zastanawiam się czy to wystarczy
        • Gość: ant Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 09.10.08, 20:53
          a ja myslalam ze transwestytow i homoseksualistow...
          • Gość: LLL Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.centertel.pl 11.10.08, 16:24
            Polecam kireunki techniczne. Niestety kierunki humnaistyczne są
            bardzo młode i sporo czasu upłynie jeszcze, zanim dojrzeją do rangi
            prawdziwych kierunków poważnej uczelni.
          • Gość: wtf Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 21:54
            nie myśl homofobie.. bo ci to szkodzi ;/
    • Gość: STUDENT ATH Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 16:27
      ATH -żałosne na taką uczlnie idą ludzie bez prespektyw słaba kadra ,
      słabe wyposażenie. Kierunki , które niemają przyszłości. STRATA
      CZASU !!!!!
      • Gość: 3x-yzx Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.96.110.* 10.02.09, 22:27
        Z całym szacunkiem dla wszystkich wypowiadających się na tamet
        uczelni ATH, ale jak czytam niektóre posty, to nóż się człowiekowi
        otwiera w kieszeni ;) Większość osób negatywnie oceniajacych bielską
        uczelnię, pewnie nie ma zielonego pojęcia jak wyglądają na niej
        zajęcia. Ja staram się przyjmować w życiu zasadę, że jak sama
        czesgoś bezpośrednio nie doświadczyłam, to się NIE WYPOWIADAM. ATH
        jest stosunkowo młodą uczelnią dlatego nie mozna od niej wymagać
        cudów. Nie mniej jednak, władze uczelniane dokładają wszelkich
        starań, aby uczelnia jak najlepiej się rozwijała. Powstał nowy, duży
        i piękny budynek ATH, który dostosowany jest także do potrzeb osób
        niepełnosprawnych. Ja studiuję na kierunku humanistycznym i muszę
        stwierdzić, że ta uczelnia i ten kierunek NIE JEST DNEM-tak tylko
        moga powiedzieć osoby, które nigdy na tej uczelni nie studiowały.
        Większośc słynnych akademii oraz uniwersytetów bazuje przede
        wszystkim na renomie-to jest jakiś niepoważny stereotyp, że UJ czy
        UŚ to uczelnie na poziomie, natomiast ATH to dno. Na każdej uczelni
        znajdą się osoby lepsze i gorsze. Nie wiem czy niektórzy z was zdają
        sobie sprawę, że dostanie się na te rzekomo "lepsze" uczelnie i
        wytrwanie w nich do końca związane jest ze znajomościami i łapówkami
        (koleżanka studiuje na pewnym znanym uniwersytecie, więc wie jak tam
        jest). A wiedza po danej uczelni zależy przede wszystkim od starań
        studenta. Co z tego, że ktoś będzie miał zajęcia z prof.Kołakowskim,
        prof. Błońskim itp. jak sam nie bedzie się przykładał do zdobywania
        wiedzy...pamięć ludzka niestety jest ulotna i jak ktoś nie bedzie
        się przykładał to i tak nie bedzie dobry w tym kierunku, w którym
        się kształci. "Super" profesorowie nie mają daru wkładania gotowej
        wiedzy łopatką do głowy studenta ;). Na dyplomie nie jest ważna
        pieczątka uczelni, ale to JAKIM TY bedziesz pracownikiem. Na ATH
        również trzeba się uczyć, musieliśmy pisać dużo prac zaliczeniowych,
        przygotowywać referaty itp.W mojej grupie są bardzo zdolne osoby.
        Niektórzy studenci ATH mają już tytuł doktora <jakby ktoś nie
        wiedział;)> A tak jeszcze na marginesie to chciałam zaznaczyć, że
        moja ciocia wcale nie kończyła "świetnego" uniwersytetu (wtedy była
        to wyższa szkoła) a jest bardzo dobrym nauczycielem-pełni funkcję
        egzaminatora w trakcie matur, dostała propozycję objęcia funkcji
        dyrektora szkoły, przychodzą do niej ludzie na korepetycje, a nawet
        dostała propozycję pracy w drugiej szkole. Dlatego bardzo was
        proszę, zastanówcie się co piszecie. NIE JEST WAŻNA PIECZĄTKA, TYLKO
        TO, CO SOBĄ PREZENTUJESZ.
        • Gość: michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 91.205.72.* 10.02.09, 23:01
          ATH to tylko formalnie młoda uczelnia, faktycznie dość stara.
          Powstała na bazie filii Politechniki Łódzkiej i działa już
          praktycznie ponad 30 lat.
        • Gość: hahahahahaaaaa Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 10.02.09, 23:08
          tak sie składa że ja studiowałem kiedys rok na ath, teraz studiuje na jednej z
          najbardziej prestizowych uczelni w kraju i musze powiedziec że przepaść jest
          ogromna w poziomie nauczania, w poziomie kadry, w sposobie relacji ze
          studentami, pod względem warunków lokalowych (poza budynkiem L jak luksus to
          wykłady macie np. w byłej kantynie wojskowej:-]). plotki o jakichkolwiek
          łapówkach to bzdura, dla mnie łapówką jest np. płacenie za poprawki na KSW gdzie
          wystawiają ci za to fakturę.

Studiuje teraz na dwóch kierunkach więc często próbuje przepisać sobie jakieś
          oceny, między innymi te z ath. za kazdym razem mam problemy bo niektóry
          wykładowcy mówią że znają tą uczelnie, większość myśli że jest to uczelnia
          prywatna, zawsze mają wątpliwości czy przedmiot był zrealizowany rzetelnie,
          śmieją sie z nazwy - tego techniczno - humanistycznego oksymoronu.

kolega który pisał przede mną wspomniał że studiuje kierunek humanistyczny -
          życze powodzenia. tak sie składa że liczy sie MARKA uczelni, bo ona świadczy o
          umiejętnościach. a marka ath jak widać jest bardzo słaba.

ATH JEST DNEM. współczuje nieudolności życiowej, idźcie sie najlepiej wszyscy
          powiesic.
          • Gość: 3x-xyzx Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.96.110.* 11.02.09, 12:05
            Według mnie to nie MARKA świadczy o umiejetnościach-jak pisałam w
            poprzednim poście, "super" profesorowie nie mają daru wkładania
            łopatką do głów studentów gotowej wiedzy. To zależy do studenta, a
            jak wiemy "leserstwo" i szczęście to domeny wielu studiujących...,
            więc proszę mi nie pisać, że absolwent UJ czu US to jakiś "guru";)
            Po pierwsze, jednych i tych samych profesorów można spotkać na wielu
            uczelniach, na ATH też wykładają profesorowie, którzy pracują na UJ
            czy US. A to chyba nie budynek słynnego uniwersytetu prowadzi
            zajęcia, tylko profesorowie, których można spotkać i "tu i tam". Ja
            również mam kontakt z różnymi ludźmi z różnych uczelni i orientuje
            sie jak tam jest. Po drugie osoby tu piszące<np. gość hahahahaaa...>
            i rzekomo profesorowie "słynnych " uczelni swoimi wypowiedziami
            obrażają po prostu swoich "kolegów po fachu"; obrażają ludzi z
            pasją, ludzi mądrych i wykształconych, ludzi, którzy opublikowali
            wiele ksiązek. Krytykujecie wykładowców ATH, a pewnie niejeden z was
            czyta ich ksążki do prac, zaliczeń itp. Po trzecie ktoś tu wcześniej
            napisał, że poziom waszych wypowiedzi mówi sam za siebie-i z tym się
            zgodzę, wasze niejednokrotnie prymitywne wypowiedzi typu:"ATH JEST
            DNEM. współczuje nieudolności życiowej, idźcie sie najlepiej wszyscy
            > powiesic" świadczą o waszej kulturze osobistej-gratuluję znanym
            uczeniom i ich kadrze pracowników, że wykształcili lub kształcą
            inteligencję tego pokroju... Jeszcze na marginesie, nie twierdzę, że
            wszyscy wykładowcy na ATH są "świetni", ale nigdy nie uwierzę, że na
            innych uczelniach wszyscy wykładowcy są "naj" pod każdym względem.
            Pisząc, że ATH jest młodą uczelnią, chodziło mi o to, że w sumie nie
            tak dawno działa jako "samodzielna" placówka <w porównaniu z innymi>
            i głównie miałam na mysli kierunki humanistyczne.
            • Gość: hahahahahaaaaa Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 11.02.09, 13:11
              niestety, marka swiadczy o umiejętnościach. dlatego pracodawcy wolą ludzi po
              renomowanych uczelniach, bo jest to dla nich gwarancją że umiejetności i wiedza
              danego pracownika są najwyższej jakości. zato mało który pracodawca będzie
              ryzykował zatrudnienia absolwenta studiów humanistycznych na ath, bo bedzie sie
              bał ze zatrudni własnie jakiegoś lesera, a szkoda pieniędzy na taka inwestycje.

masz racje, zaden wykładowca nie ma daru wkładania łopatką widzy do głowy
              studenta, różnica pomiedzy np. moim uniwersytetem a ATH jest taka że u mnie za
              "leserstwo" sie z miejsca wylatuje, a na ath zdawało sie egzaminy za pomocą
              wręczenia kwiatka wykładowcy lub poprostu flaszki jakiegoś alkoholu. Poziom tej
              uczelni jest taki sam jak jej wykładowcy - marny. Niechce tu przytaczać nazwisk
              paru żałosnych doktorów z którymi miałem do czynienia: power pointa to oni nigdy
              nie widzieli, wykłady polegały na czytaniu na głos jakichś podręczników,
              kompletny brak przygotowania zarówno do ćwiczeń (które polegały na tzw. "luźnej
              gadce") jak i wykładów, a zdawalnośc egzaminów 100% (jeżeli wogóele trzeba było
              zdawać).

życze ci żebyś kiedyś przeżyła prawdziwą sesje na uniwerystcie z prawdziwego
              zdarzenia żebyś mogła się przekonać co to znaczy stres przed egzaminem którego
              zdawalnośc jest np. 10 - 15%, co to znaczy prawdziwa nauka gdy ma się świadomość
              że nikt ci niczego nie odpuści, i jaka jest później z tego satysfakcja gdy
              wszystko pójdzie dobrze.

• Gość: qwasdghj Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 17:57
                > niestety, marka swiadczy o umiejętnościach. dlatego pracodawcy
                wolą ludzi po
                > renomowanych uczelniach, bo jest to dla nich gwarancją że
                umiejetności i wiedza
                > danego pracownika są najwyższej jakości
                >

Taaaa :) Pracodawca zatrudni tego, który ma największe doświadczenie
                i chce jak najmniej kasy :) - wykształcenie byle wyższe jest - takie
                jest podejście prawie wszystkich pracodawców. Pozostała częśc zrobi
                Ci test, który sprawdza umiejętności a nie skończona uczelnię, a to
                nieczęsto idzie w parze. Pracownik najwyszej jakości to na pewno
                żaden absolwent - dlaczego ? Bo ma wiedzę tylko i jedynie
                teoretyczną, która na ogół nic nie daje. Jak zaczynałem szukać pracy
                to wszędzie słyszałem - "ma Pan najwyższe doświadczenie, ale no cóż
                brak doświadczenia..."
                Ponadto co Ci da renomowana uczelnia ? -/+ 2-3 książki do wkucia
                więcej aniżeli absolwent uczelni mniej renomowanej. I co CI da ta
                wiedza? Skoro to na ogół bzdury, bo praktyka jest najważniejsza.

> życze ci żebyś kiedyś przeżyła prawdziwą sesje na uniwerystcie z
                prawdziwego
                > zdarzenia żebyś mogła się przekonać co to znaczy stres przed
                egzaminem którego
                > zdawalnośc jest np. 10 - 15%, co to znaczy prawdziwa nauka gdy ma
                się świadomoś
                > ć
                > że nikt ci niczego nie odpuści, i jaka jest później z tego
                satysfakcja gdy
                > wszystko pójdzie dobrze.
                >
                >

I co da Ci to 10-15 % - więcej siwych włosów i znerwicowanie ?
                Tymczasem, ktoś kto będzie walił studia na słabszej uczelni, zrobi w
                tym czasie 2-3 umowy zlecenia i żadnej rozmowy z nim nie wygrasz :)
                Satysfkacja to jest jak dostaniesz pracę...i dobrze żeby jeszcze
                była dobrze płatna :)
                • Gość: qwasdghj Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 18:00
                  * oczywiśćie najwyższe WYKSZTAŁCENIE :)
          • Gość: kasia Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.11, 17:44
            Mimo tego co piszesz i opinii innych internautów zdecydowałam się zostać studentką ATH. Dostałam się nie tylko tam. Będę studiowała na wydziale Budowy Maszyn i Informatyki informatykę właśnie. Mimo tego, że dostałam się na Politechnikę Opolską, UŚ i AGH. Wybrałam ATH dla tego, że jest to szkoła, która położona jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania:) Wiem dużo o ludziach, którzy studiują różne, dziwne kierunki na uczelniach które specjalizują się w zupełnie czymś innym. Turystykę i rekreacje na wspomnianym już wcześniej AGH;/ Prestiżowa uczelnia...materiałoznawstwo;p ceramika.... na takich uczelniach też są kierunki które produkują pseudo inżynierów i magistrów ...a pracy nie ma! Brak możliwości przydziału akademika, bo nie może zostać przekroczona magiczna liczba dochodów. ATH daje możliwość przydziału akademików dla osób, które mieszkają nawet kilkadziesiąt 30, 40 km od uczelni!!!! ATH to uczelnia PAŃSTWOWA, uczą tam sami profesorowie i doktorzy. Jeżeli miała bym do wyboru studia na znanej politechnice czy uniwersytecie i tak wybrała bym ATH..i co mam się POWIESIĆ z tego powodu!? Każdy w swoim życiu dokonuje wyboru. Ja myślę przyszłościowo. Mam zamiar zostać grafikiem komputerowym i wyjechać za granicę! ATH przygotowuje praktycznie, zwłaszcza inżynierów. Za granica nie będą mnie pytać jaką uczelnie skończyłam! Liczy się dla nich talent i wiedza oraz zaangażowanie:) Magistra z grafiki komputerowej ukończę z pewnością w prywatnej szkole. Ze względu na warunki pracy i możliwości. To mój wybór i każdy ma prawo go uszanować. Nawiasem mówiąc to można skończyć zawodówkę i ustawić się w swoim fachu na całe życie!!
      • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:56
        Sprzętu i wyposażenia nie widziałam, ale przynajmniej widziałam ze maja
        odnowione korytarze i całe schody a nie walące się jak w Katowicach
      • Gość: Justynka Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.135.167.197.static.kolnet.eu 30.01.17, 17:40
        Zgadza się, wybierajcie Kraków, Wrocław, Warszwa a ATH- kiepska sprawa
    • Gość: LLL Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.centertel.pl 12.02.09, 19:36
      Prawdziwym problemem mniejszych i młodszych uczelni w Polsce jest
      przede wszystkim tzw. sieć nieformalnych powiązań, układzików
      towarzysko-rodzinno-koteryjnych, co w praktyce oznacza obecność tego
      samego nazwiska w wielu jednostkach oraz stosunkowo niski stopień
      kontroli jakości wykonywanej pracy naukowo-badawczej.
      • Gość: 3x-xyzx Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.96.110.* 12.02.09, 20:18
        Bez przesady. Pisząc o pojawianiu sie tego samego nazwiska na wielu
        uczelniach mialam na mysli konkretne przyklady, ktore na pewno nie
        wynikaja z tych jak to nazwales/as "układzików towarzysko-rodzinno-
        koteryjnych"<chyba , ze sa jakies inne "ukladziki", ale na innych
        renomowanych uczelniach, też moze byc mnostwo roznych "takich czy
        siakich ukladzikow" ;)>. Na naszą uczelnie dojeżdzaja wykładowcy z
        innych uczelni, ale rowniez wykładają tacy, którzy są zwiazani z
        nasza uczelnia, a wykładają na innych, niby "bardziej renomowanej";)
        Skoro nasi, "ath-owcy" wykładowcy są tak beznadziejni, to nie wiem,
        jak to możliwe, że przekraczają próg "tych innych" uczelni. Bardzo
        mi się nie podoba to, że większość naszych wykładowców jest
        krytykowana <zwłaszcza, że właśnie ta większośc to ludzie niezwykle
        wykształceni, którzy prowadzą badania naukowe z profesorami UJ i US
        i maja kontakt z wybitnymi przedstawicielami swiata nauki-nie bede
        tutaj moze podawala przykladow> proszę się nie obrazic, ale
        wiekszość z was nawet nie ma jeszcze wykształcenia wyzszego, a
        oceniacie ludzi inteligentnych, którym tak naprawde nie dorastacie
        do pięt.
        • Gość: studentka ATH Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.satkol.pl 24.02.09, 15:31
          Warto!!!
          Nie ma większej różnicy w studiowaniu na ATH,czy Uś-iu bądz UJ.
          Studia w mniejszym mieście nie są tak kosztowne, jak w dużych, wiem
          z własnego doświadczenia. Polecam i pozdrawiam;)
        • Gość: arek Re: ATH Bielsko - Biała, Metrologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:28
          Czy na ATH jest kierunek Metrologia itp.
        • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 13.09.09, 20:26
          Dokładnie, zdadzam się z 3x-xyzx. ATH jest bardzo dobrą Akademią.
          Oczywiście wszystko zależy od tego kto czego oczekuję. Ja studiuję
          pedagigikę i nie narzekam a za to bardzo sobie chwalę.
          I nie zgadzam sie z tym, że "renomowane" uczelnie jak UJ i UŚ są w
          czymś lepsze. Kiedyś padło takie hasło i tak zostało. Zresztą jak na
          każdej uczelni jeden wykładowca jest fajny, a drugi gorszy. Jednemu
          spodoba sie klimat na uczelni, ludziska i ogólnie atmosfera jaka tam
          panuje, a innym nie, więc nie można tego sprowadzać do ogółu !!!
          Ja ATH osobiście polecam!
    • Gość: rafalij Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.09, 22:56
      Witam

Jestem studentem 3 roku na wydziale Budowy maszyn i Informatyki, kierunek: mechanika, specjalizacja: Projektowanie i modelowanie wspomagane metodami komputerowymi w Akademii Techniczno Humanistycznej w Bielsku-Białej
      Niektórzy wspominali że automatyka ma najwyzszy poziom, ja po trzech latach nauki moge stwierdzic iz wcale łatwo nie bylo a poziom nauczania na kierunku mechanika oraz automatyka i robotyka jest chyba najwyższy na tej uczelni. Dziwia mnie niezmiernie wypowiedzi osób szkalujących ową uczelnie i oceniających ja na bazie niesprawdzonych na wlasnej skórze danych oraz nierzadko na podstawie samej nazwy uczelni.
      Na terenie uczelni prowadzony jest szereg prac badawczych, istnieje również współpraca z takimi firmami jak Fiat, TRW, ISUZU co nieraz owocowało nowymi odkryciami nawet w skali światowej. Uczelnia bardzo mocno wspołpracuje z branżą motoryzacyjna wiec uczy bardzo scisle wyspecjalizowanych przedmiotow a wiedza na nich zdobyta przez absolwentów jest wykorzystywana w pracy zawodowej
    • Gość: biedny student ATH Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.09, 23:24
      Oto lista nietuzinkowych wykladowcow na WBMiI:

Dyskretna Mechanika Płynów - Dr Kryspin Mirota (Krzyż na droge-powodzenia)

Podstawy Konstrukcji Maszyn - Prof. dr. inż. hab Jozek Drewniak:) (tzw dr Haos- nie bedzie łatwo:/ (

Mechanika techn.- Prof. Harlecki - "widzicie to, czujecie to?..", "patrz podręcznik Leyko"

Wytrzymałosc materiałów - swego czasu rektor, prof dr hab inz Pan Marek Trąbski (liczba podejsc do egzaminu:50 zdawalnosc na egzaminie: 2-4 osob na rok)

Zarządzanie "czyms tam" i wałki:)- Płona, przepraszam doktor Płonka - kompletnie totalne dno, nieudacznik życiowy znęcający sie nad studentami, zakompleksiony świr -koles czyta wyklady z ksiazki i gada do umywalki albo do sciany)

Automatyka - dr Janusz(takie nazwisko)- jest pierwszym bezdomnym wykladowca na tej uczelni(joke:)

Wszystkie trzy matmy: z Wandą? - przesrane - lepiej odpuscic i zmienic kierunek albo uczelnie
      • Gość: belial Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 07:42
        biedny studencie - polecam najpierw zaopatrzyć się w słownik
        • Gość: Ewa Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 14:28
          Moze ci powiedza na tym jakims nowy forum ath.fora.pl
          • Gość: ktos Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.mydevil.net 29.03.09, 20:34
            a jakie są opinie o kierunku pielęgniarstwo na ATH ?
      • Gość: tina Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 20.05.09, 09:51
        ale jestes burak wstyd mi że tu studiujesz
      • Gość: normalny Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 00:03
        Studia to nie przelewki kierunek techniczny jest cieżki a opisani
        wykładowcy uczą i wymagają jak się ktoś nie nadaje to niech się nie
        męczy powiem jedno zaczynałem z 90 osobami na kierunku mechanika i
        budowa maszym w tej chwili jestem na 5 roku i jest na okło 45 takie
        życie i nie ma co ubolewać
      • Gość: lol Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 20:56
        jak zwykle "nikt nie da złego słowa powiedzieć" a du py wam się palą : D
      • Gość: AA Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 21:09
        Szanowny Panie Studencie, szkoda ,że wystawiając tak
        niesprawiedliwą cenzurkę wykładowcom ATH czyni Pan Tak potężne
        błędy, widaż z tego ,że zbytnio nie miał Pan z niektórymi
        profesorami do czynienia . Profesor od wytrzymałości ma na nazwisko
        TROMBSKI a nie Trąbski.
      • Gość: Student Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.12, 01:12
        Popieram piszącego!

Jestem obecnie na 3 roku i mam do czynienia z tymi "wykładowcami", jeśli można ich tak nazwać. Szkoda gadać...

Im więcej poznaję takich wykładowców, tym bardziej zaczynam się zastanawiać, jak ta uczelnia dalej funkcjonuje.

Nie należę do grupy nieudaczników, ani wyjątkowo odznaczających się, ale to co wyprawiają niektórzy wykładowcy (wolę nie wymieniać po nazwiskach ale powiedzieć mogę, że głównie Ci wymienieni wyżej), to przechodzi ludzkie pojęcie. Mają swoje traumy życiowe i przelewają swoją niechęć do czegokolwiek na studentów.

Postawić się nie można oczywiście w żadnym wypadku (oczywiście mając rację), gdyż grozi to wieloma nieprzyjemnościami. Przykład: pójście na konsultacje do jednego z nich z zamiarem zrozumienia powodu nie zaliczonego kolokwium. (bez żadnych złości, po prostu z czystej ciekawości). Rezultat: w kolejnym semestrze z tym wykładowcą z góry kolokwia oblewane (porównując prace z innymi słowo w słowo to samo).

Wybierając ATH, myślałem, że jest to normalna uczelnia. Po tym czasie już widzę, jakim burdelem jest dziekanat i co tam się wyprawia.

Przykład kolejny: wybór specjalizacji.
        Każdy dostaje kartkę, na której ma zaznaczyć, którą specjalizację wybiera. Po ogłoszeniu list specjalizacji okazało się, że otworzono tylko 2 z 4, z czego większość osób nie jest na tej, na której mu zależało. CZY TO NIE JEST TO SAMO JEŚLI SKŁADAJĄC PAPIERY NA PIELĘGNIARSTWO, DOSTAŁBYM SIĘ NA INFORMATYKĘ?! Nie ma żadnej opcji przeniesienia. Po pół roku okazuje się, że ok 40% osób wybrało specjalizację, która nie została otwarta (chyba z powodu cięcia kosztów nie wiem).

Przed sesją odbieramy karty egzaminacyjne. Osoby, które nie dostały kart muszą się zgłosić do dziekanatu.
        Tam informacja, że należy ponownie wypełnić kartkę z deklaracją specjalizacji z datą wypełniania starej. Inaczej nie otrzymamy karty egzaminacyjnej.
        Miła niespodzianka w postaci zacierania wszelkich śladów ich własnego przekrętu.
        Przecież podpisał Pan z datą tą a tą, że wybierał Pan to co ma.

To samo z wyborem języka dodatkowego.

Liczyłem na techniczny angielski (kierunek techniczny więc będzie bardzo przydatne za granicą). Po napisaniu testu z angielskiego (cały kierunek+pokrewny kierunek), okazało się, że osoby, które miały najlepsze i najgorsze wyniki z testu są przydzielane do języków innych niż angielski. Oczywiście dostałem się na niemiecki. Każdemu zależało na angielskim, więc próbowaliśmy załatwić to w dziekanacie itp. Odpowiedź jasna: NIE MA OPCJI.

Po roku okazało się (wygadała się nauczycielka niemieckiego), że trzeba było napisać jakieś pismo oficjalne z podpisami itp do dziekana o utworzenie dodatkowych grup j. ang.
        Rok wcześniej dostaliśmy jasną odmowę od niego i od wszystkich, do których się zwracaliśmy w tym temacie.

Takich przykładów na burdel na tej uczelni mógłbym opisać o wiele więcej.

Pozdrawiam.
        WKURWIONY student 3 roku:)
    • Gość: robert Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 14:30
      zlookaj na ath.fora.pl i sie spytaj
      • Gość: uuuuuuuuuaaaaa Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 07:41
        co za prowokacja, ewa i robert to chyba ta sama osoba :-]

bardzo inteligentnie.
    • Gość: eee Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:19
      krótko i na temat: o ile masz inną możliwość to nie warto. ja właśnie rzuciłam tą "niby" uczlenię.
      • Gość: Jacek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 30.03.09, 09:11
        Widze że często gęsto wypowiadają sie tu frustraci co sie im nie powidło. Jak
        sie komus powinie noga to uczelnia jest bei fe- a nie ważne ze w głowie pustka.
        To jest niezależnie jak by się uczelnia nie nazywała. Wracajac do ATH - na pewno
        nie jest to SORBNA czy inna
        powszechnie znana uczelnia - ale tez nie jest to ostatnie dziadostwo.
        Wydaje mi się ze to jest przyzwoita uczelnia ucząca zawodu - przynajmniej na
        kierunkach technicznych - to tylko tam maja pełna prawa akademickie - a to o
        czym mówi. Inne wydziały są młode i słabe kadrowo. Budowa Maszyn jest znana i ma
        juz duże tradycje, silne kontakty z lokalnym przemysłem (AVIO, Polmotors, FIAT,
        PowerTrain). Wiec na ten wydział warto.
        pozdrawiam
        absolwent ATH
        teraz dyrektor techniczny w dużej firmie
        • zielonycienkopis Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 12.05.09, 09:18
          Ath- uczelnia jak uczelnia. potwierdzam opinie tych, którzy powiedzieli tu, że
          na ATH przyszli ludzie z naprawdę dobrymi świadectwami. Sama tu studiuję i czy
          jestem zadowolona? hmmm... ciężko powiedzieć, momentami jest na prawdę trudno i
          jak słyszę jak bawią się na studiach studenci np. z UŚia to się wszystkiego
          odechciewa, bo oni już mają renomę i mogą sobie odpuścić a my musimy dalej
          walczyć. Kadra jest z UŚia i UJotu więc poziom jest wyrównany. Poza tym
          wszystkie uczelnie obowiązuje rozporządzenie ministra co do materiału nauczania
          i czy to jest UWr czy UJ to to nie ma znaczenia. Wykładowca ma zrobić to co mu
          kazali i już. Poza tym Ath będzie się starać o uzyskanie rangi uniwersytetu i
          wykładowcy z innych poważnych ośrodków akademickich zapowiedzieli, że zrobią
          wszystko, aby pomóc. Nie chcę tutaj jakoś zachwalać ATH bo to naprawdę średnia
          uczelnia, taka jak AJD czy inne ale też nie kiepska. W ogóle to czy są kiepskie
          uczelnie? Jednak ośrodek akademicki musi coś wnieść do nauki żeby uzyskać taką a
          nie inną rangę. Nie ma złych uczelni. Są tylko dobre i lepsze. Z ATH "na
          mieście" ludzie się śmieją, bo koniecznie chcą wyjechać gdzieś z dala od domu i
          prowadzić hulaszcze życie za kasę rodziców, więc jakoś trzeba sobie to
          usprawiedliwić. Nie wypowiadam się na tema innych uczelni ponieważ nie czuję się
          do tego upoważniona z tego względu, że na żadnej innej nie studiowałam. Jak
          komuś zależy na wymiernych efektach to niech sobie zrobi eksperyment i przez 5
          lat co roku albo co pół może sobie zmieniać uczelnię i będzie wiedział wszystko.
          A na ATH naprawdę łatwo nie jest.
          • Gość: jan Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 15.05.09, 15:41
            Tak ATH nie jest złą Uczelnią. Może trochę władze poprzedniej
            kadencji przesadziły z nazwą.
            • Gość: paloma Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 14:52
              Czytając te wszystkie wypowiedzi, jedno rzuca się w oczy: studenci z ATH są na
              pewno bardziej kulturalni (i z klasą) od tych, którzy tę uczelnię krytykują. A
              co do wykładowców: w większości są to właśnie absolwenci wychwalanych przez
              niektórych krzykaczy renomowanych uniwersytetów, więc jaki wniosek? Słabi
              wykładowcy, bo kończyli słabe uczelnie, czy jak?!!
          • Gość: myszka11 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.centertel.pl 08.08.12, 15:58
            Witajcie.Ja zaczynam w tym roku budownictwo i z tego co się orientuję od innych studentów to przedmioty takie jak matematyka,fizyka i chemia sa na bardzo ale to bardzo wysokim poziomie wię nie rozumiem po co to gadanie o wyższości innych uczelni.ATH jest równie dobra jak UJ,UŚ czy WST,jest ciężko ale trzeba się przyłożyć a wtedy będą wyniki i szansa na zdobycie dobrej pracy po.Nie jest sztuką zostać magistrem inżynierem jedynie na papierze!
      • Gość: paloma Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 21:26
        To dobrze,że rzuciłaś, bo nie mówi się "tą" tylko "tę".
        • Gość: 4 rok Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 29.05.09, 23:10
          a ja Wam powiem, że nie ważne na jaką pójdziecie uczelnie bo i tak Wasza
          przyszłość zależy od Was i od tego jako wykorzystacie swój wolny czas. na pewno
          na sgh, agh czy uj są większe możliwości, ale wymówki są dla słabeuszy!
          • Gość: doswiadczony dokladnie tak IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.09, 13:07
            Zgadzam sie calkowicie. Poza tym mam pozytywne doswiadczenia z ATH. Co z tego, ze uczelnia mala ale stawiaja w miare mozliwosci na rozwoj i nowe technologie.
            euczelnia.pl
    • Gość: Paweł Wojnarowicz wirtualnie IP: *.jjs-isp.pl 02.06.09, 01:36
      a wg mnie to w ogóle lepiej zrezygnować ze studiów w takim modelu
      czy ATH prowadzi studia wirtualne?
      jak nie to lepiej sobie odpuścić

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=96077175&a=96077175
      • Gość: ona88 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 08:55
        właśnie skończyłam 1 rok zarządzania na ATH i szczerze mówiąc spodziewałam się
        większych trudności. zamierzam równocześnie zacząć drugi kierunek też na ATH.
        moim zdaniem jak ktoś chce mieć same 3 to w większości nie trzeba się za bardzo
        wysilać. ale jak ktoś chce, to dużo wyniesie i z wykładów i z ćwiczeń. pozdrawiam
        • krakuska_nh Re: 07.07.09, 11:10
          a jak ktoś nie chce mieć samych 3 tylko dobry poziom to polecam WSEH w Bielsku
          ... ;]
    • Gość: Lauren Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:56
      Jestem studentką ATH i uważam, że poziom nie jest najgorszy, a
      studenci wiadomo - są bardziej i mniej ambitni - jak wszędzie! Jeśli
      ktoś chce, to może osiągnąć wiele, szczególnie na mniejszej uczelni,
      jaką jest ATH. UJ, UŚ - przereklamowane. Była tu mowa o socjologii -
      wcale nie jest łatwo, dużo nauki i czytania. Jeśli zaś chodzi o
      f.polską, to podobnie - na 1roku gramatyka, a później literatura(są
      osoby, które czytały mało, uczyły się "po łebkach" i zdały, ale tak
      jest nawet na tych waszych renomowanych uczelniach.Ludzie, jak już
      wspomniałam są ambitni i nie...jeśli dla kogoś szczytem ambicji jest
      3...).Poza tym, wszędzie są przedmioty bardziej i mniej potrzebne -
      wiedzą o tym i studenci i wykładowcy...to po prostu
      zapychacze.Ludzie nie są w stanie zapamiętać wszystkiego, dlatego
      czasem trzeba uczyć się wybiórczo. Bielsko to piękne miasto, w
      studenckie czwartki jest gdzie poszaleć, ale również w ciągu dnia
      jest gdzie pójść. To piękne miasto*
      • Gość: .... Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 21.07.09, 14:21
        UJ i UŚ przereklamowane?

Ciekawe, czy pracodawca dokonując wyboru między absolwentem ATH, a absolwentem UJ, wybierze tego pierwszego! Jasne, ze nie!!!

A po drugie wiekszosc kierunkow na ATH daje mozliwosc ukonczenia wylacznie licencjatu, po ktorym perspektywy bracy sa zadne. Absolwent z ATH z licencjatem, nie ma wiekszych szans dostac sie na dzienne studia na jakas renomowana uczelnie.

Nie oszukujmy sie!
        • Gość: gosc Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 94.254.175.* 21.07.09, 22:51
          A to ciekawe? ATH to tylko licencjat? Bardzo zabawne. Naprawdę.
          Absolwentów ATH nie przyjmują na magisterkie? A bratnia PŁ to
          pryszcz? UŚl to ufoludek.
          • Gość: .... Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 22.07.09, 19:04
            Napisałam, że większośc kierunkow ma tylko licencjat np. anglistyka.
            Widze ze "obeznany" jestes?
            ATH to uczelnia dla nieudacznikow, ktorym nie bylo dane dostac sie na porzadne studia, na renomowanych uczelniach.
            Na UŚ tak chcetnie nie przyjmuja na studia uzupelniajace absolwentow ATH, maja oni ciezsze warunki do spenienia, niz ludzie po licencjacie na UŚ, ale to pewnie też wiesz, skoro pozjadales wszytskie rozumy.
            Zal mi Cie, naprawde i szczerze.
            • Gość: ojej Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 09:15
              wszyscy studenci ath to nieudacznicy życiowi. niektórzy jak widać nie są tego
              świadomi i tych najbardziej żal.
              • Gość: asdfg Pięlęgniarstwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 15:23
                A jak jest na pielęgniarstwie na ATH??
                • Gość: 5yu7 Re: Pięlęgniarstwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 20:22
                  ch*jowo, jak na wszystkim.
                  • Gość: NONO Hahahaha IP: 88.220.76.* 23.07.09, 22:15
                    Wooow... zatrzęsienie pozytywnych opini! haha...
                    wolalbym nie isc na studia niz studiowac na takiej uczelni!
                    • Gość: ja pielęgniarstwo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:09
                      a czy jest bardzo ciężko z nauką na pielęgniarstwie??
                      • Gość: brrr Re: pielęgniarstwo?? IP: 88.220.76.* 24.07.09, 20:26
                        Tam na niczym nie jest cięzko.
                        Swoja droga nie chcialbym w szpitalu trafic na pielegniarke "wyksztalcona" na ATH.
                        APEL:
                        JESLI NIE CHCESZ SIE UCZYC NIE IDZ NA KIERUNRK, PO KTORYM MOZESZ ZROBIC LUDZIOM KRZYWDE, PRZEZ SWOJE NIEUCTWO I LENISTWO! LUDZIE TROCHE OPAMIETANIA!
              • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 13.09.09, 20:30
                "wszyscy studenci ath to nieudacznicy życiowi. niektórzy jak widać
                nie są tego
                świadomi i tych najbardziej żal"
                Żal to mi ... osoby, która to napisała!!!
                Każdy ma prawo robić to na co ma ochotę i studiować tam gdzie mu sie
                żywnie podoba. Jeżeli Ty nie potrafisz być wyrozumiały i uszanować
                czyjejś decyzji to ... przykro!
              • Gość: Ania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 13.09.09, 20:30
                "wszyscy studenci ath to nieudacznicy życiowi. niektórzy jak widać
                nie są tego
                świadomi i tych najbardziej żal"
                Żal to mi ... osoby, która to napisała!!!
                Każdy ma prawo robić to na co ma ochotę i studiować tam gdzie mu sie
                żywnie podoba. Jeżeli Ty nie potrafisz być wyrozumiały i uszanować
                czyjejś decyzji to ... przykro!
            • michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 24.07.09, 22:48
              Sięgnij dziecko po informator ATH. Naprawdę warto. Na większości
              kierunków ATH ma prawo prowadzić studia 2 stopnia. Śpij dziecko,
              śpij.
              • Gość: hahaha Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 24.07.09, 23:37
                no napewno.. i co z tego skoro po nich pracy nie mozna znalezc? pracodawcy krzywo patrza, wrecz sie smieja z takiego papierka!
                • michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 25.07.09, 20:53
                  Haha.Dyplom ATH wystawiany przez jej politechniczną część jest
                  bardzo szanowany.Część społeczna dopiero zdobywa uznanie ale i tak
                  wygrywa z różnymi cudacznymi szkołami-krzakami. Dzieku poczytaj
                  sobie historię ATH. Uczelnia powatała na bazie fili Politechniki
                  Łódzkiej. Jej absolwenci to międzu innym kadra inżynierska FAP (jak
                  nie wiesz co to jest zapytaj się taty).
                  • Gość: hahaha Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 25.07.09, 23:35
                    "DZIEKU" ? Ciekawe... Naprawdę. Ojca mniej więcej od 10 lat o nic nie pytam. Jestem prezesem firmy i piszę z perspektywy pracodawcy. Często zgłaszają się do nas "absolwenci" z ATH ponieważ jest to bielska firma. To co sobą reprezentują zaasługuję na najwyższą krytykę. To jest profanacja wyszego wykształcenia.
                    • Gość: po wyszej szkole Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 10:13
                      Prezes mówisz buhahahah, pewnie jesteś po jakiejś wyszej szkole w wielkim mieście...
                      • Gość: hahaha Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 26.07.09, 21:54
                        Bynajmniej nie.
                        Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
                        • Gość: w Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:54
                          Gość portalu: hahaha napisał(a):
                          > Bynajmniej nie.
                          > Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

oj to też cieniutko...
                          • Gość: dzban Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 20:42
                            przynajmniej dużo lepiej niż ath !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: w Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 17:54
                              Gość portalu: dzban napisał(a):
                              > przynajmniej dużo lepiej niż ath !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oj no ale to nie jest żadne porównanie. to tak jakby zestawiać awf z
                              uniwersytetem medycznym - na obu są inne kierunki. nawet jeśli ktoś jest bardzo
                              zdolny, a chce studiować np. ratownictwo medyczne czy włókiennictwo, pójdzie
                              raczej na ath a nie uniwersytet ekonomiczny, gdzie kierunki są innego typu. a
                              wychodzę z założenia, że studia wybiera się pod względem zainteresowań a nie
                              prestiżu uczelni. niech każdy robi to co lubi.
                              • Gość: s Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 21:46
                                Koleżanka studiuje na UE w Krk i powiedziała, że nie rozumie dlaczego po ATH tak jadą, skoro ona sama widzi że ona na politologi nic nie robi a na inżynierskich na ath nie dają ludzom żyć.
                    • Gość: michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.iwacom.net.pl 30.07.09, 01:14
                      Miało być dziecko. Mój błąd. A co ATH ta szkoła ma już 40 lat. Ile
                      to roczników? Policzysz z łatwością bo UEK matematyką stał i stoi.
                    • Gość: syl Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 213.199.193.* 17.09.09, 13:40
                      To co szanowny Pan prezes sobą reprezentuje zasługuje nie tylko na najwyższą krytykę ale zwykłe ludzkie wspólczucie, bo o ile bycie zarozumiałym i aroganckim fanfaronem nie boli to już z tak wysoce ograniczoną percepcją może być inaczej i można być zakwalifikowanym tylko do grupy o nazwie małpiszony.Leczenie jest długotrwałe,najlepiej zacząć od psychologa(dodam,że nie studiowałam na ATH tylko skończyłam UJ i AE).
            • Gość: nowa Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 12:07
              " ATH to uczelnia dla nieudacznikow, ktorym nie bylo dane dostac sie na porzadne
              studia, na renomowanych uczelniach."

Bardzo ciekawe.. Dostałam się na Uniwersytet Rzeszowski, Śląski Uniwersytet Medyczny i kilka innych ale niestety jestem nieudacznikiem, któremu nie było dane dostać się na porządne studia.
              Gratuluje poziomu inteligencji !
          • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 09:18
            ALe jak z UJ nie będzie umiał się wypowiedzieć ani zaprezętować na rozmowie
            kfalifikacyjnej to go nie przyjmią bo będą woleli tego który po pierwszym razie
            pokazuje że się zna na rzeczy. I naprawdę lepiej skończyć ath nawet zacznie niż
            taką śmieszną uczelnię w Żywcu jak BWSU albo to Tyszkiewicza bo po takim czymś
            nie ma pracy
            • Gość: dfgu Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 15:44
              w sumie racja.
              • Gość: milo Re: ATH Bielsko - Biała, akademik?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:39
                Jest ktoś z was w akademiku? Jakie warunki? Polecacie? A w ogóle do kiedy jakieś
                podanie trzeba składać:) z góry dziękuje za miłą odpowiedź:)
            • Gość: DO MAŃKA Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 09.08.09, 14:26
              Gość portalu: maniek napisał(a):

> ALe jak z UJ nie będzie umiał się wypowiedzieć ani zaprezętować na rozmowie
              > kfalifikacyjnej to go nie przyjmią bo będą woleli tego który po pierwszym razie
              > pokazuje że się zna na rzeczy. I naprawdę lepiej skończyć ath nawet zacznie niż
              > taką śmieszną uczelnię w Żywcu jak BWSU albo to Tyszkiewicza bo po takim czymś
              > nie ma pracy

Hahaha... Ciebie za błędy ortograficzne na samym wstępie wykluczą, choćbyś nawet Harvard skończył!

Jak ktoś ma z tym problemy, to jest coś takiego jak słownik!
              • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 09:30
                Buhaha wiec twierdzisz ze ath jest gorsze od BWSU w Żywcu??
                • Gość: DO MAŃKA Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 10.08.09, 12:50
                  Teraz To twierdzę, że ponad Twoją nieznajomość polskiej ortografii, to nie umiesz też czytać ze zrozumieniem!

Jeśli nie jesteś na tyle inteligentny, żeby zrozumieć moją wypowiedź, to napiszę Ci jeszcze raz: NIC NIE PISAŁAM NA TEMAT TEGO, KTÓRA UCZELNIA JEST LEPSZA, CZY GORSZA! Nie studiuję tam, więc się nie wypowiadam, jednakże ani na jednej ani na drugiej nie podiłabym studiów, wolałabym iść do pracy i pójść na studia zaocznę na jakąś lepiej ocenianą uczelnie. Na szczęście nie muszę. Zdałam bardzo dobrze maturę i jestem tam gdzie jestem.

A i rada dla Ciebie: kup sobie Słownik Ortograficzny. Jeśli nie wiesz co to, to idź do księgarni (racja też możesz nie wiedzieć co to takiego ta ksiegarnia) i poproś, a jakaś miła pani Ci poda. Korzystaj z niego, jeśli nie chciało Ci się wcześniej uczyć.

pozdrawiam.
                  • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:57
                    Jejku ale ty jakaś agresywna jesteś ze mnie atakujesz o błędy. A jakbyś chciała
                    wiedzieć osoba z dysleksją ma prawo pracować i studiować wszędzie więc słownik
                    nie jest mi potrzebny tylko ewentualnie papier. I sorki za błędy kolejne. A po
                    drugie ja nigdzie nie studiuje bo jeszcze mi rok szkoły został.
                  • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:58
                    A w ogóle dziewczynką też uważaj jak piszesz bo także ci błędy wychodzą. A ci co
                    nie studiują to tylko za kasą w tesco kończą więc życze wielu meneli przy kasie:)
                    • Gość: DO MAŃKA Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 10.08.09, 20:48
                      1. To, że jesteś dyslektykiem - wcale nie zwalnia Cię, z korzystania ze słownika!
                      2. Jeżeli się z kimś konwersuje na forum, to etykieta zobowiązuje do pisania "Tobie", "Cię" itd. z dużej litery, u Ciebie tego nie uraczysz.
                      3. Kolejne problemy z czytaniem ze zrozumieniem - otóż studiuję i wyraźnie to napisałam. Skończenie na kasie w Tesco i obsługiwanie "meneli" mi nie grozi, ponieważ studiuję DWA kierunki i już pracuję w firmie. Więc Twoje życzenia dla mnie są zbędne.
                      4. Może powiesz mi geniuszu, gdzie popełniam błędy? Nadmienię, że jestem na 5 roku polonistyki, ale chętnie dowiem się od dyslektyka ze szkoły średniej w jakich wyrazach zrobiłam orty. Heh...
                      Młodzieży się przewraca w głowach!!!
                      • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 21:52
                        Ale ja nie napisałem ze jestem dyslektykiem! Więc wstydziłabyś się chwalić ze
                        polonistykę studiujesz:)
                        A jakbyś chciała wiedzieć to temat tego forum jest inny niż to o czym ty
                        piszesz. A jak do kogoś nie mam szacunku to pisze z małej litery:P
                        • Gość: DO MAŃKA Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 10.08.09, 22:21
                          A to gatuluje TOBIE kultury.
                          Nie wstydzę się napisać, że studiuję polistykę, bo nie mam ku temu powodu. Jeżeli sądzisz, że popełniłam jakiś błąd, to weź do ręki słownik i sprawdź po kolei każdy wyraz. Za pewne to TWOJA wypaczona ortografia się odzywa.
                          Aaaa.. i taka mała rada, nie zaczyna się zdania: jakbyś nie wiedziała. No chyba, że jesteś na poziome intelektualnym przedszkolaka.
                          • Gość: maniek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:09
                            Sama sobie popatrz że zjadasz literki. A po drugie to forum a nie lekcja polskiego.
                            • Gość: DO MAŃKA Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 88.220.76.* 11.08.09, 21:25
                              Tak, litery może zjadam, ale nie popełniam błędów ortograficznych na każdym kroku.

To, że to jest forum, a nie j. polski, nikogo nie zwalnia z łamania zasad składni i ortografii polskiej.
                              • Gość: marta Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 213.199.193.* 18.09.09, 12:02
                                dla mnie najwiekszym dnem jest ue w krakowie gdzie studiuje poziom jest gorzej niz zenujacy
                                • Gość: chemik Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 217.96.110.* 23.09.09, 18:22
                                  a co sądziecie o nauce o zdrowiu na ath ? Jeśli ktoś studiuje pielęgniarstwo
                                  niech się wypowie. Zależy mi jakiejś informacji o rekrutacji na ratownictwie
                                  medyczne.
                          • Gość: Agnieszka, 22lata Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 16:09
                            Gość portalu: DO MAŃKA napisał(a):

> A to gatuluje TOBIE kultury.
                            > Nie wstydzę się napisać, że studiuję polistykę, bo nie mam ku temu powodu. Jeże
                            > li sądzisz, że popełniłam jakiś błąd, to weź do ręki słownik i sprawdź po kolei
                            > każdy wyraz. Za pewne to TWOJA wypaczona ortografia się odzywa.
                            > Aaaa.. i taka mała rada, nie zaczyna się zdania: jakbyś nie wiedziała. No chyba
                            > , że jesteś na poziome intelektualnym przedszkolaka.

Pisze się "zapewne". I fajnie się czytało, jak się denerwujesz z powodu młodego
                            licealisty, cha, cha, cha! Polonista nie robiłby tyle błędów merytorycznych i
                            stylistycznych!
                            Ciekawe czy teraz na mnie naskoczy panna! Przecież jestem pewnie od Ciebie
                            młodsza! Ooo! Pozdrawiam, Agnieszka.
        • Gość: zulu Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 10.02.10, 23:51
          twoim zdaniem po ATH z licencjatem nie maja szans dostać się na renomowane
          uczelnie? to ciekawe bowiem znam kilka osób, które z licencjatem ATH dostaly się
          do Krakowa, Wroclawia i Katowic. Z obiegowych opinii te uczelnie sa renomowane i
          maja status zaufanych i sprawdzonych przez pracodawców. nie wiem skad czerpiesz
          taka wiedze - podejrzewam, że sobie w ten sposób leczysz kompleksy i próbujesz
          utwierdzać mity. ok. ci ludzie sie dostali na te renomowane uczelnie i myslisz
          ze latwiej jest im znalezc prace? nie uwazam tak poniewaz konczac taki zalóżmy
          UW siedzac w ksiazkach przez 5 lat nie bardzo odnajdziesz sie w pracy bo teoria
          a praktyka sa daleko od siebie położone i predzej praktyke (tak cenioną)
          zdobedzie ja student ATH na powiedzmy fil.ang ktory pracowal w pokrewnych
          tematach niz absolwent UW ktory o pracy slyszal tylko w gazetach i telewizji.
          doprawdy to jest dopiero zenujące i śmieszne jak ludzie pełni nadzieji wmawiają
          sobie ze siedzac na tych ekstremalnie prestizowych uczelniach czeka na nich gora
          pieniędzy i poszanowanie społeczeństwa za to ze ukończyli coś tam a nie gdzies
          indziej.

moge powiedziec krotko: ha ha ha

wyobraz sobie maly czlowieku z kompleksami ze ATH zajelo w rankingu 5 miejsce. I
          uwzgledniło w tym rankingu ilosc kadry kierowniczej w obrebie dwoch regionów. to
          swiadczy o tym ze ludzie mieli sporo praktyki, oj sporo skoro potrafili pogodzic
          nauke z praca. natomiast reszta - co mozna wywnioskowac po rankingu nie wybila
          sie na wyzsze szczeble. ciekawe jakie ty posiadasz umiejetnosci po swoich
          studiach po za wbijaniem do głowy nikomu niepotrzebnej wiedzy. podejrzewam ze
          jeszcze się uczysz i nie miales starcia z rzeczywistoscią na rynku pracy. sam/
          sama zobaczysz
    • Gość: ble Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.chello.pl 13.02.10, 20:57
      Ja powiem od siebie tyle. Na ochronie sr i Inzynierii, niby ciezko jest
      wyleciec, moze i Prof. Zwyczajnych jest malo, ale prawda jest taka, ze wiekszosc
      osob, w przypadku mojego roku ok polowy poprostu rezygnuje sama, bo zdaje sobie
      sprawe ze nie da sobie rady z np Chemia czy wszczegolnosci Biologia (mikro,
      hydro) itd, a co do kadry to nie jest tak zle, przyjemna atmosfera, nowe budynki
      na bloniach, czyste i piekne miasto, napewno wole studiowac tutaj niz w jakiejs
      debilnej aglomeracji typu krakow czy wszczegolnosci katowice/wroclaw,
      tymbardziej ze odrazu po studiach otwierany jest moj przewod doktorski i po
      doktoracie cale te studia beda w moim cv znaczyc tyle co zeszloroczny snieg.
      Takze powodzenia dla kumatych i kupa smiechu w kirunku pseudo-studentow z tych
      "renomowanych" uczelni. Wszyscy spotkacie sie kiedys w tesco przy wykladaniu
      towaru i tak.
      cy@
    • Gość: ewa bia Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 23:05
      sprawdź sobie na superstudia.pl, opisy uczelni
    • Gość: 2 rok;) Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 14:11
      WIEC : w ciagu roku zdazylam sie nauczyc jednego- to napewno nie akademia tylko
      niezly burdel na kolkach gdzie nic nie da sie zalatwic niczego dowiedziec ani
      tez niczego nauczyc.z studiowaniem nie ma to nic wspolnego bo to poprostu cyrk.w
      trakcie semestru jescze jako tako mozna funkcjonowac pomijajac kretynskie plany
      zajec pisane pod pozal sie boze profesorow którzy mysla iz sa tak wazni ze
      nalezy calowac ich po butach,5 godzinne przerwy w zajeciach itakie tam.ale jak
      przychodzi sesja to żal,nie wiadmo gdzie z kim co jak po co o ktorej !zadnej
      organizacji! dzis uplywa termin oddania indeksow a jak mamy je oddac gdy nie da
      sie od profesorow uzyskac podpisow mimo zdanych egzaminow albo chociaz podania
      wynikow:) dziekani sa rownie nie zainteresowani niczym!!!!CYRK!!!tu
      najwazniejszy jest profesor to my tu jestesmy dla nich:) buhhahah
      • Gość: Hania Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.dsi-sieci.pl 30.03.10, 02:42
        czy ktoś może udzielić więcej info o akademikach jakie standardy i opłaty?
        • Gość: niko Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.simant.pl 16.07.10, 17:35
          Takie klutnie są smieszne wszyscy sie nakrecaja:D Sa osoby ktore maja cos do ATH a tak naprawde powtarzaja cos co uslyszeli kiedys na miescie. Tylko dziwi mnie jedno-jak nasza bielska uczelnia jest taka zla to czemu ludzie z katowic czy krakowa gdzie sa te RENOMOWANE z dobrym swiadectwem przenosza sie do BB na ATH?
          • Gość: slawek Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 20:22
            prawda jest taka że nie ważne gdzie się uczysz,ważne abyś miał zamiłowanie do
            swojego kierunku- tym bardziej że w dzisiejszych czasach nie liczy się już
            dyplomik tylko umiejętności jakie posiadasz (wiec tylko to że się skończyło uj
            albo uw nic nie da).Znam osobiście osoby które kończyły renomowane uczelnie a
            poziom ich wiedzy był śmieszny... nie mówiąc już o tym co sobą reprezentują...
            • Gość: VulgarP Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.pse.pl 20.07.10, 13:22
              a mnie śmieszy twój poziom i to co ty soba reprezentujesz
    • Gość: aleksander Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 18:25
      nie wiecie moze czy ath ma forum jakies zeby sie spytac absolwentow na przyklad
      jak tam sie studiuje
      • Gość: VulgarB Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.pse.pl 27.07.10, 12:49
        nie, ath nie ma zadnego forum.

ale ja kiedys studiowałem na ath i nie polecam.

jak chcesz iść na zaoczne studia to idź lepiej na renomowana
        uczelnie, bo jak już płacic to za dobrej jakosci studia.

a jak chcesz iść na dzienne i nie jestes na tyle zdolny zeby dostać
        się na porządną uczelnie to lepiej daj se spokój, olej edukacje i
        idx odrazu do roboty. szkoda czasu i pieniędzy podatnika na takiego
        darmozjada jak ty.
        • olkaaa123 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? 10.09.10, 22:02
          Witam wszystkich. zauwazyłam ze ostro poruszacie temat "studiowania" na ath. Sama jestem studetka fil.ang. po pierwszym roku na tej uczelni.
          Na samym poczatku uderze w tych którzy kpią z nas "studentów Akademii Techniczno-Humanistycznej". Wypowiedzi każdego kto twierdzi iż studiują tam tylko ludzie bez ambicji mówia same za siebie. Są tam takze ludzie którzy dostali sie takze na inne "o niebo lepsze, renomowane, zapewniajace przyszlosc" uczelnie w "błogim, pełnym zycia studenckiego" Krakowie np. jednak zdecydowali sie na ATH. Stało sie tak iz, widzac ludzi ktorzy studiuja na takich uczelniach ne chcialam sie taka stac. Sodoweczka uderza. Smiesza mnie ludzie ktorzy sdtudiuja na zupelnie nie interesujacych ich kierunkach tylko po to by moc pochwalic sie faktem iz studiuja w KRAKOWIE. I co z tego. wiekszosc z nich to to ludzie którzy poszli na łatwizne, obijaja sie na studiach bazujac tylko na dobrej renomie przereklamowanych uczelni. Widzac podzial na ludzi lepszych studiujacyhc w Krakowie i tych gorszych z Bielska robi mi sie niedobrze.

Wracając do samej Uczelni, przyznam iz jest kilka kierunkow na ktorych studiowanie nie warto tracic czasu. Po roku moge z czystym sumieniem napisac iz musialam sie bardzo dzo uczyc zeby osiagnac w miare dobre wyniki. I nie twierdze ze nie ma przedmiotow na ktorych mozna sie co nieco poobijac, bo sa i takie - jak na kazdej uczelni zreszta. Poziom jest wysoki i trzeba duzo pracy wlozyc w to aby przetrwac obie sesje. Co do organizacji, nie jest ona najlepsza - jak i rowniez na innych uczelniach. Kogo obchodza jakies rankingi. Jesli chcesz sie nauczyc i wyniesc cos ze studiow to wszytsko zalezy tylko i wylacznie od Twojego osobistego podejscia. Zadny papier nie pomoze Ci w dobrym wykonywaniu zawodu o ile go zdobedziesz. Moze wszyscy spotkamy sie na magazynie przy wykladniu towaru w TESCO:]

Tak czy siak, kasztanki ktore twierdza iz my studenci ATH powinnismy sie wstydzic, chce wam powiedziec iz mam w nosie wasze zadufane i prozne dupcie:) Zycie i tak sie toczy, i nie wazne czy masz papierek z UJ ATH, UŚ czy innej uczelni. Ważne jest to jaki Ty jestes i co soba reprezentujesz.
          • Gość: frendzel Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 12.09.10, 21:13
            dziecko... nie pier....

nawiasem mówiąc to słayszałem ze to własnie filologia ang na ath to dopiero dno.
            to co masz w głowie to typowy stan umysłu 19 latka który mało wie o życiu

wciaz myslisz ze jesteś stworzona to wyższych celów, no ale tkwij sobie w tej swojej błogiej nieświadomości, no i pewnie żal ci dupcie ściska że tak w głębi twojej duszyczki ze większość twoich kolegów i koleżanek powyjeżdżało z domu w daleki świat a ty dalej mieszkasz z mamą i dojeżdżasz codziennie pekaesem na zajęcia.

• Gość: frendzel2 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 12.09.10, 21:42
              aha, i odpowiadając na pytanie "ath, czy warto?"

.... jasne ze nie warto. ludzie zamiast studiować weźcie się wy za robote (albo idźcie na normalną, uczciwie kształcacą studenmtów uczelnie a nie taką gdzie zaliczenie sie dostaje za wręczenie doktorkowi butli wódy albo w kwiatka) inżynierowie po ath póxniej pracują we fiacie na taśmie bo sie do niczego innego nie nadają. no i standardowa procedura przed egzaminem i odwieczne pytanie? zrzucać się całym rokiem po złotówie czy po dwa? a może po piątalu? i czym tu przebłagać wykładowce żeby nie pisac egzaminu?

z ath jest taksamo jak z KSW której nawet zmiana nazwy nie pomogła. wszyscy się śmieją z akademi tańca i humoru (czy też transwestytów i homoseksualistów) a studenici przyn ajmniej niektórzy bronią tego szajsu jak niepodległości. no ale w końcu to największa uczelnia na PODBESKIDZIU - nie no kur... taki tytuł rzeczywiście nobilituje.

nie no ale jak już ktoś nie jest wystarczająco zdolny zeby sie dostać na norm alne dzienne studia na przyzwoitą uczelnie to nie powinien studiować!! póxniej mówi sie o przeroście kompetencji na rynku pracy, o bezrobotnych absolwentach i że system szkolnictwa wyższego jest zły a prawda jest taka ze to ludzie są głupi a system robi sobie na nich biznes i na ich biednych rodzicach którzy muszą utrzymywać darmozjadów na studiach, na dziadoskich uczelniach przez 3 a w najgorszym przypadku 5 lat albo i więcej...

• Gość: Marcin Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.02.11, 18:08
                Założne, bardzo żałosne...
                Przez 5 la t studiów na Wydziale BMiI nigod nie zdazył sie taki przypadek z wódą czy kwaitkami...
                Poziom??? Moge da ręke za kierunek mechaniczny i automatyki, bo ATH to była i bezie uczelnia techniczna... Co do kwesti humanistycznej w nazwie to brzmi jak brzmi i jaki tam poziom jest mnie nie obchodzi. Co do "renomowanych uczelni"... Mam kolegów którzy skończyli AGH choc zalapali sie ostatnim fuksem i magistra zrobili planowo... Smiali sie z nas ze oni tam nie maja takiego "parcia na nauke" jak sie to mówi. Niektóre rzeczy owszem bardzo trudne a niektóre za obecnosc wiec koledzy naprawde wywazcie swoje ostre wypowiedzi. Tak jak na ATH czy AGH są kierunki gdzie sie zlewa studenta i takie co się idze zachlastac bo jest cieżko...
                Pomimo dobrej matury możliwosci finansowe puszczały mnie tylko na bielsko i nie załuje...
                Nic na ATH nie miałem za darmo, albo za obecnośc... (moze 1 przedmiot ;) )
                Dziewczyna studiuje na UJ i jakie tam przekręty robią to sie płakac chce a tobie powiedza zes skonczył dziadowską uczelnię...
                Trzeba sie szanowac nawzajem koledzy...
            • Gość: olka123123 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 81.219.149.* 12.09.10, 22:18
              Sadzac po tym co piszesz widze ze to Ty tkwisz chyba w grupce ludzi ktorzy wydostali sie z mniejszego miasta i na tym bbuduja swoja samoocene. :) Czytaj wyrazniej. nie powiedzialam ze tak uczelnia jest idealna, ale nie jest takze taka zła za jaka wiekszosc ludzi ja ma . Skoro "słyszales" od kogos a nie doswiadczyles to nie pie...po katach i nie obrazaj nikogo. Niektorzy ludzie ciesza sie i odnajduja sie w mniejszych miastach co w niczym im nie umniejsza . I robia to z wlasneg wyboru. + nie musza koniecznie mieszkac z rodzicami :) Ale przeciez Ty wiesz lepiej :]
              Jesli uwazasz ze wszyscy studiujacy na ATH to ludzie ktorym brak ambicji oraz Ci ktorzy nie sa wystarczajaco zdolni- gratuluje zasciankowosci. sam pewnie naparzasz w tesco za lada po zawodowce . Pozdro dla wszytskich pokroju tego kogos :] mam was w dupie:)
    • Gość: była studentka ATH Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 14.12.10, 13:06
      Ludzie nie bądźcie takie snoby – głównym efektem studiowania ma być extra praca za godziwą kasę.
      Tu jednak piszą osoby sfrustrowane. Przyjeżdżają po „świetnych uczelniach – z nazwy” i nie mogą nigdzie pracy dostać, a ci po ATH pracują i to na wysokich stanowiskach w przemyśle itp. W tym regionie większość absolwentów znalazła pracę, a region jak wiemy jest najlepiej rozwijającym się w Polsce.
      Pracodawca zatrudniając mnie był zadowolony, że jestem po ATH, bo sam tu studiował, a mówił, że zgłosiły się osoby na to stanowisko po SGH, – ale miały wygórowane ambicje /He, He!!!!/ - Ja po 2 latach zarabiam całkiem nieźle, warunki pracy ok.!

Tych wybrańców/studentów z Krakowa czy Warszawy nikt nie chce do pracy.

I jeszcze jedno Ci sami wykładowcy pracują na ATH co na innych uczelniach. My mieliśmy wykładowców z UŚ, AGH jedna do nas przyjeżdżała z UW z Warszawy, kilku z zagranicy (super wykładowca z Argentyny). Przecież oni wędrują po uczelniach, a wielu z nich pracuje na prywatnych „renomowanych uczelniach”. – nie sadzę że uczyli nas czegoś innego.
    • Gość: marcin Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.02.11, 18:09
      Założne, bardzo żałosne...
      Przez 5 la t studiów na Wydziale BMiI nigod nie zdazył sie taki przypadek z wódą czy kwaitkami...
      Poziom??? Moge da ręke za kierunek mechaniczny i automatyki, bo ATH to była i bezie uczelnia techniczna... Co do kwesti humanistycznej w nazwie to brzmi jak brzmi i jaki tam poziom jest mnie nie obchodzi. Co do "renomowanych uczelni"... Mam kolegów którzy skończyli AGH choc zalapali sie ostatnim fuksem i magistra zrobili planowo... Smiali sie z nas ze oni tam nie maja takiego "parcia na nauke" jak sie to mówi. Niektóre rzeczy owszem bardzo trudne a niektóre za obecnosc wiec koledzy naprawde wywazcie swoje ostre wypowiedzi. Tak jak na ATH czy AGH są kierunki gdzie sie zlewa studenta i takie co się idze zachlastac bo jest cieżko...
      Pomimo dobrej matury możliwosci finansowe puszczały mnie tylko na bielsko i nie załuje...
      Nic na ATH nie miałem za darmo, albo za obecnośc... (moze 1 przedmiot ;) )
      Dziewczyna studiuje na UJ i jakie tam przekręty robią to sie płakac chce a tobie powiedza zes skonczył dziadowską uczelnię...
      Trzeba sie szanowac nawzajem koledzy...drodzy
      • Gość: damjan Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.netpower.pl 09.03.11, 20:57
        Studiuję na 2 uczelniach jednocześnie UJ w KRK oraz ATH w BB. Podjąłem się inżynierii środowiska w BB natomiast w KRK Geografii, by uzupełniać pasję z technicznym trybem nauki. Pewien wykładowca na UJ (ustalając sytuację z obecnościami na Fizyce i Chemii Ziemii) sam zaproponował mi by uczyć się chemii na ATH zamiast na UJ ku mojemu zdziwnieniu... ponieważ miał możliwość zapoznania się z dydaktyką tego przedimiotu przebywając w BB. Jego zdaniem Chemia inżynierska(organiczna, ogólna i analityczna, fizyczna, chemia wody - mój kierunek) na ATH jest bardzo praktyczna i priorytetowa na rynku pracy. Dodał że mało kto o tym wie.. . Patrzyłem i porównywałem i faktycznie chemia w BB jest bardzo zaawansowana jeśli chodzi o IŚ. Jeśli ktoś lubi tą dziedzinę nauki to już teraz zachęcam do studiowania...kolega dostał się na UW na chemię (lecz z przyczyn materialnych w ostatniej chwili złożył papiery na ath) i nawet mu sprawiają pewne rzeczy trudności...a są i tacy co wychodzą ze średnią po 1 semestrze(zdecydowanie najcięższy) 4.97, 4.93.. Z tego co wiem to WBMiI również jest bardzo dobry( wypowiadał się pewien absolwent gdzieś na forum który klnął na Informatykę magisterską na Pol Śl ponieważ powtarzał tam to co dawno już się dowiedział na ATH( inż). Pod tym względem jak widać ATH jako młoda uczelnia może zaprezentować nowoczesny program nauczania a to chyba jest najważniejsze na dzisiejszym rynku pracy. O wydziale humanistycznym słyszałem że jest przeciętny, ale wg mnie każdy przyszły inż powie tak o humanie:). ATH się bardzo rozwija i stara a do 2020 r ma stać się uczelnią pozwalającą jej przemianowanie się na Uniwersytet. Polecam BB - świetna lokalizacja w pobliżu gór, znakomita atmosfera-wykładowcy nie odwracają się d..., będziesz studiował w miejscu w którym ciągle coś się buduje i widać wszędzie ogromny rozwój tej placówki, a to pokazuje że ATH zmierza w dobrym kierunku. aha, no i ekstra laski:)
        • Gość: annk343 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.cieszyn.pl 29.07.11, 10:56
          odświeżam trochę temat.. :) w tym roku wybieram się na zarządzanie na ath, ale zaocznie. Nie orientuję się dokładnie jak to jest z pkt na tej uczelni.. podobno przyjmowali od 155pkt.. ja miałam ponad 400.. I zastanawiam się jaki tam poziom jest.. Bo słyszałam że zależy to od kierunku. Wie ktoś może jak jest ze stypendiami na studiach niestacjonarnych? Bardzo proszę o odp :)
          • Gość: Daga Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.183.189.225.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.08.11, 16:35
            Droga koleżanko jeżeli wybierasz się na prawdę na ath to STANOWCZO odradzam!!! Ta uczelnia jest FATALNA!!! Wiem coś na ten temat ponieważ studiowałam tam przez rok i stwierdziłam że muszę się ewakuować. Teraz studiuję w Krakowie i jestem bardzo zadowolona. To prawda że to zależy od kierunku jaki jest poziom. Natomiast jeżeli chodzi o wykładowców - PORAŻKA!!! Uwalają bez problemu, są wredni i bezlitośni. Według mnie ATH to kanał i strata pieniędzy!!! Płacisz a w zamian nic nie dostajesz!!! Totalne dno!!! Nie polecam, chyba że chcesz wylądować w szpitalu...decyzja należy do ciebie!!!
            • Gość: Seba@ Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.152.152.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.08.11, 17:04
              Witam, widzę że znowu piszecie o tym całym ath...heh...popieram ludzi którzy uważają tą uczelnię za totalne DNO...bo to PRAWDA. Ja na szczęście tam nie poszedłem i jestem dumny z siebie. Większość moich znajomych tam studiowała i dalej studiuje...cóż ich wybór ale dużo ludzi narzeka na tą uczelnię bo płaci się dużo kasy a wykładowcy i tak cię nic nie nauczą, możesz liczyć tylko na siebie, moim zdaniem lepiej samemu uczyć się na chacie i więcej się człowiek dowie niż będąc tam na zajęciach. I faktem jest to że wykładowcy są daremni i wredni, szkoda czasu na tą budę, polecam większe miasta, przynajmniej później dostanie się pracę, bo po ath...śmiech na sali, każdy pracodawca robi wielkie oczy...i samo to ta nazwa uczelni...heh, ŚMIECHU WARTE !!!
              • Gość: annk343 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.cieszyn.pl 01.08.11, 19:13
                ahaa.. to dzieki.. myślałam, że usłyszę trochę bardziej optymistyczne opinie o tej uczelni.. zwłaszcza, że stara się o to żeby być uniwersytetem itp.. Wybrałam ją ze względu na to że jest to jedyna uczelnia publiczna tutaj.. ale może jednak lepiej iść do cieszyna na gwsh..
              • Gość: były student Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.kalety.net 30.10.11, 20:45
                te niepochlebne opinie piszą chyba studenci którym się nie powiodło ... ukończyłem ATH miałem zajęcia z wymienionymi wykładowcami .... ale nie było źle, wiadomo, że każdy wymaga. Studia nie polegają tylko na zabawie. Obecnie pracuję w zawodzie zarabiam bardzo dobrze i nie żałuję ,że wybrałem tą uczelnię ( choć bliżej miałem "renomowaną " )
            • Gość: michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.iwacom.net.pl 01.08.11, 23:31
              Wykładowcy wymagali? Jakie wstręciuchy. Dyplom przecież się należy za samo chęć studiowania. ATH to faktycznie szkoła z tradycjami, to dawna filia PŁ z bardzo mocnym pionem inżynierskim. A że cisną? Jak inaczej sobie wyorażasz egzekucję wiedzy?
              • Gość: Seba@ Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.152.152.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.08.11, 00:23
                Wybacz stary ale ATH to nie szkoła z tradycjami !!! Może kiedyś tak było ale bardzo dużo na tej uczelni się zmieniło...teraz tam jest syf a nie była filia PŁ, w uniwersytet nigdy się ta buda za pewne nie przekształci bo jest tam za dużo magistrów a doktorom nawet nie chcą dać pełnego etatu. Ja rozumiem że na studiach trzeba się uczyć żeby sobą coś reprezentować to jest wiadome ale po ukończeniu tej uczelni za przeproszeniem ma się gó... !!! Mam tam znajomych którzy posiadają ogromną wiedzę są inteligentni, lubią się uczyć, robią drugi bądź trzeci fakultet a wykładowcy robią im problemy przy zaliczeniu...(jak nie posmarujesz kasą to wypad !!!, zero tolerancji wśród studentów, jak robisz praktyki to nawet nie chcą ci zaliczyć a jak ci nie pasuje to wykładowca jest do tego stopnia beszczelny że powie ci że możesz sobie odebrać papiery i iść na inną uczelnie, wogóle nie dbają o swoich studentów !!!). Ale jak ktoś lubi takie kaskaderskie wyczyny i kręci go przebywanie wśród takich ludzi to niech sobie studiuje na tej uczelni...a po oderbraniu dyblomu niech od razu uda się na bezrobocie przy czym kolejki są dość duże tak więc ok.5.00 rano może sobie już tam zagrzać miejsce...
                • Gość: michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.111.178.74.static.crowley.pl 02.08.11, 09:44
                  A co mieli po główce pogłaskać i dać zaliczenie/uznać egzamin za zdany na piękne oczęta? Przestań opowiadać androny. POdbeskidzie to jeden z najszybciej rozwijajacych się regionów w Polsce a ATH to naprawdę niezła uczelnia. Może twoi znajomi także chcieli dostać wpisy do indeksu/systemu USOS za nic? Pełno takich i na mojej uczelni (duża humanistycza, prywatna). Jak ja studiowałem takich oosbników oglądało się w muzeum. Było to jednak w erze przed internetowej.
                  • Gość: Do michał powolny Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.152.152.53.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.08.11, 00:40
                    Słuchaj stary widać że NIE PRZECZYTAŁEŚ DOKŁADNIE TEGO CO NAPISAŁEM !!! Nie uważam że zaliczenie/egzaminy/czy wpisy do indeksów powinni dawać za piękne oczy. A jeżeli ty tak podsumowałeś moją wcześniejszą wypowiedź to znaczy że jesteś w błędzie. Wiadomo że na studiach musi być wycisk i trzeba się uczyć żeby coś osiągnąć i coś sobą reprezentować, po to się uczymy aby się rozwijać i kształcić następne pokolenia !!!
                    MNIE CHODZIŁO O PODEJŚCIE WYKŁADOWCÓW DO STUDENTÓW !!! (odsyłam cię ponownie to przeczytania mojej wiadomości !!! ).
                    • Gość: michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.111.178.74.static.crowley.pl 03.08.11, 09:22
                      Czytam uważnie i widzę skargi na wykładowców ktorzy czegoś wymagają. Bo mają złe podejście do studentów.
                      • Gość: Do michał powolny Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.152.152.53.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.08.11, 12:25
                        SKARGI - owszem ale nie dlatego że wymagają bo wymagać muszą przecież to są studia a nie podstawówka i przechodzić powinni najlepsi !!! Natomiast traktują studentów jak maszynkę do zarabiania pieniędzy. Odnoszą się w skandaliczny sposób a przecież wszyscy jesteśmy ludzi, szacunek powinien być obustronny.
          • Gość: Slasktratt Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 86.164.81.* 19.08.11, 14:16
            Pierwsze ważny fakt:
            Z tego co mi opowiadano ATH wcześnie jako filia Politechniki Łódzkiej odłączył się od tejże politechnik i stał się oddzielną uczelnią. We wczesnych latach miał bardzo dobrze znany w Polsce wydział włókienniczy - jednakże z czasem nauka o włókiennictwie zaczęła maleć. ATH aby móc istnieć dalej musiał tą lukę uzupełnić i wstawili nauki humanistyczne. Nauki humanistyczne były czymś nowym w czym nie mieli doświadczenia i prestiżu. I tutaj jest pies pogrzebany gdyż niektóre przedmioty humanistyczne"leżą" (kiedyś słynne ogłoszenie zawierające zwrot: "nie po ATH") i przyjmują rolę "balastu nowości" w rankingach ogólnopolskich.

A teraz do rzeczy:

*Kierunek ważny
            Jeżeli planujesz iść na jakiś techniczny kierunek - myślę że ATH może bez problemu konkurować z innymi technicznymi wydziałami.
            Humanistyczne - tak jak gdzie indziej - mam koleżanki z kilku uczelni które studiują humanistyczne przedmioty na "prestiżowych" uczelniach i te które studiują na ATH - jak mówią to różnica nie wielka.

*Czemu masz 400 a biorą od 155?
            Właśnie przez prestiż. Bo dużo osób składa papiery do prestiżowych uczelni i do "awaryjnych" uczelni (np ATH) - jak się taki dostanie na obie to jak myślisz którą wybierze? I tak ludzie gnają do prestiżowych uczelni i znikają osoby z listy - i próg się obniża.

*Stawiasz na wiedzę czy kreatywne myślenie?
            Na ATH studenci będąc pod presją "prestiżowych opinii" wg. mnie wykazują się większą kreatywnością niż studenci z "lepszych" uczelni bo wiedzą że muszą się wykazać lepszą znajomością niż reszta. (przykład Einsteina i jego ocen z Fizyki - miał 3 -a dodał do fizyki trochę ponad przeciętnego kreatywnego myślenia i ot nagle symbol świata fizyki)

• Gość: michal_powolny12 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 10:51
              Filia PŁ w Bielsku Białej słynęła raczej z Wydziału Mechanicznego.
            • Gość: reszta Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.146.147.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.11, 13:57
              Kierunki humanisyczne ATH to beneficjenci UJ i UŚ - pracownicy stamtąd zakładali tutaj te kierunki. Myślę, ze można tu studiować bez obaw zaniżone perspektywy myślowe. Zwłaszcza, gdy się wie, jak mocna była (jest?) śląska polonistyka i romanistyka. Trzeba się tylko uczyć. Można działać w kołach naukowych - w jednym mam wtyki i jestem pod wrażeniem tego, co robią. Jestem już dawno po studiach, ale może kiedyś moje dzieci...
              • Gość: on z bielska Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 17:10
                witam ile punktów ostatecznie w tym roku należało mieć aby zostać przyjętym na budownictwo?
                • Gość: ??? Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 11:35
                  wybieram się na pielęgniarstwo oczywiście na ATH , może ktoś studiuje ten kierunek i powie czy jest ciężko???
      • Gość: peggiii Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.204.47.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.13, 20:10
        Ja jestem na drugim roku filologi hiszpańskiej na ATH i jestem bardzo zadowolona. Na początku obawiałam się że poziom będzie zbyt niski i chciałam się przenieść do Krakowa lub Warszawy lecz okazało się, ze ATH ma bardzo dobry poziom i wiekszość wykładowców jest z UŚ albo z UJ. Dwóch native spikerów z Argentyny oraz z Peru. Na drugim roku wszystkie zajęcia prowadzone są już w języku hiszpańskim. Innym plusem jest to że ATH organizuje wyjazdy na Erasmusa i nie ma aż tak dużo chętnych jak na UJ czy innych "prestiżowych" uczelniach, więc łatwiej jest się dostać. Filologia hiszpańska jest ostatnio bardzo obleganym kierunkiem i moja koleżanka z liceum, która bardzo chciała iść na "prestiżową" uczelnie dostała sie dopiero rok później na studia wieczorowe na UJ, a teraz jak porównuje z nią materiał przerobiony na pierwszym roku to praktycznie niczym się nie rożni, napewno nie poziomem bo tak samo na ATH jak i na UJ do zdania egzaminu trzeba mieć 70%. Więc moim zdaniem naprawde warto. Pozatym Bielsko to bardzo urocze miasto, a ludzie są niesamowicie mili :) Na Willowej wszystkie budynki i sale są zadbane i widać ze ATH się cały czas rozwija.
    • Gość: Mr student Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 13:42
      ATH to jedno wielkie gó.... Lepiej się pomęczyć na jakiejs innej dużo lepszej uczelni niż na ATH. Najgorszy co człowieka może spotkać to zajęcia z Dr. Aleksandrem M. z ppmicm. u którego do zaliczenia przedmiotu wymagane jest 100% poprawnych odpowiedzi. Osobiście nie polecam chyba że chcecie się nauczyć palić pić i ...
      • Gość: annk Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: 87.204.196.* 06.03.12, 13:52
        to chyba dobrze, że dużo wymaga :) a nie jak u innych.. wystarczą obecności.. tak to się chyba nie nauczysz :)
        • Gość: Lil Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 18:41
          Bardzo proszę jakąś osobę która studiuje na filologii polskiej na ATH, najlepiej niestacjonarnie IV, V rok lub podyplomowo co jaki czas są zjazdy? jak długo trwają zajęcia? w jakie są dni? czy trzeba dużo sie uczyć? czy wykładowcy są przyjaźnie nastawieni do studentów itp...
    • Gość: Mateusz Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.04.13, 00:05

GLOBAL CITIZEN – wyjedź na wolontariat zagraniczny z AIESEC Bielsko-Biała!

Pierwsze wrażenie, które masz odwiedzając ten kraj w listopadzie to ciepło. Około 30 stopni Celsjusza jest wielkim szokiem dla każdej osoby przyjeżdżającej z zimnej Polski. Drugą rzeczą, którą na pewno zauważysz to reakcję ludzi - jesteś dla nich wielką atrakcją. Szczególnie, gdy tak jak ja jesteś małą, białą blondynką. Tak swoje wspomnienia rozpoczyna Kasia, która dzięki wyjeździe na wolontariat Global Citizen miała okazje spędzić niezwykłe chwile w egzotycznej Tanzanii.

Czym jest Global Citizen?
      Global Citizen to międzynarodowy program wymiany dla młodych osób, które zainteresowane są rozwojem osobistym, chcą poznawać obce kultury i dzielić się doświadczeniami własnego kraju. Inicjatywa ta jest realizowana przez organizację studencką AIESEC. Wolontariat ma charakter projektów opartych na edukacji kulturowej, budowaniu tolerancji, rozwijaniu umiejętności trenerskich, marketingowych, przedsiębiorczości, a także zwiększaniu świadomości społeczeństwa na temat narastających problemów społecznych. Realizowany jest w różnego rodzaju instytucjach: organizacjach pozarządowych, uniwersytetach, szkołach, przedszkolach lub podczas letnich obozów. - Wolontariat to nie tylko praca, praca i jeszcze raz praca, a także możliwość poznania fantastycznych ludzi z całego świata i przeżycia niesamowitej przygody- wspomina Alicja, która dzięki Global Citizen podczas miesięcznego pobytu na Ukrainie przełamała własne stereotypy na temat wielu kultur.

Global Citizen w trzech odsłonach
      To od Ciebie zależy gdzie pojedziesz i na czym będzie polegała Twoja praca. Mamy do zaoferowania trzy rodzaje programów:
      Global Citizen Management, który pozwala rozwinąć umiejętności związane z marketingiem, zarządzaniem oraz prowadzeniem szkoleń i warsztatów.
      Global Citizen Culture skierowany jest do osób zainteresowanych poznawaniem ludzi różnych narodowości, odkrywaniem obcych kultur, ale także aktywnym dzieleniem się informacjami na temat własnej ojczyzny.
      Global Citizen World Issue w dużej mierze odnosi się do aktualnych problemów, z którymi zmaga się świat. Wolontariusz ma okazję pracować na rzecz zwalczania HIV/AIDS, przestrzegania praw człowieka, czy propagowania ekologii.

Dlaczego warto wyjechać?
      Przede wszystkim dlatego, że życie zaczyna się poza strefą komfortu. I oczywiście dla ludzi. Niesamowicie troskliwi, widzący istotne problemy społeczeństwa, ale najważniejsze - chętni żeby coś zmienić – podsumowała Kasia po powrocie z Tanzanii.

Aby wziąć udział w wolontariacie, należy spełniać określone kryteria. Kandydat nie może mieć więcej niż 30 lat, musi posiadać status studenta, bądź być absolwentem do dwóch lat po ukończeniu studiów. Wymagana jest także znajomość języka angielskiego, przynajmniej na poziomie B1.

Jeśli spełniasz te warunki, zajrzyj na stronę www.globalcitizen.pl, wypełnij aplikację i wpędź koło wielkiej przygody w ruch. Chcesz wyjechać w najbliższe wakacje? Nie zwlekaj z aplikacją!
      Aby wiedzieć więcej śledź naszego Facebook’a: www.fb.com/GlobalCitizenPoland oraz www.facebook.com/AIESECBB

CZYM JEST AIESEC?
      AIESEC to międzynarodowa organizacja studencka, licząca ponad 86 000 członków. AIESEC działa w ponad 113 krajach, na ok. 1600 uniwersytetach. Organizacja umożliwia młodym ludziom odkrywanie własnego potencjału, m.in. dzięki udziałowi w praktykach zagranicznych oraz licznych konferencjach, seminariach i projektach tworzących globalne środowisko edukacyjne. AIESEC pomaga studentom rozwijać wrażliwość kulturową, zdolność aktywnego uczenia się, przedsiębiorczość i odpowiedzialność społeczną. Każdy dołączający do Organizacji student bierze udział w Programie Rozwoju, w ramach którego ma możliwość stopniowego poszerzania swojej wiedzy i umiejętności. www.aiesec.pl

• Gość: Mateusz Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.04.13, 00:06

GLOBAL TALENTS – międzynarodowy program praktyk zagranicznych. Zdobądź profesjonalne doświadczenie z AIESEC Bielsko-Biała!

Jadąc pierwszy raz do Azji, a w szczególności do Indii, nasłuchałem się wielu przeróżnych historii. Chciałem być za wszelką cenę przygotowany do wszystkiego, co mnie może tam spotkać – dlatego moja waliza była całkiem spora i ciężka. Okazało się, że całkiem niepotrzebnie. Tak o swoim wyjeździe opowiada Piotr, który podczas praktyki w ramach programu Global Talents miał okazję mieszkać w wielobarwnych Indiach.

Czym jest Global Talents?
        Global Talents to międzynarodowy program praktyk zagranicznych, skierowanych do młodych ludzi, którzy chcą zdobyć profesjonalne doświadczenie, pracując w wielokulturowym środowisku. Osoby biorące udział w programie mają szansę realizować praktykę w następujących obszarach: Marketing, Business Administration, IT, Language Teaching and Education. Różnice kulturowe nauczyły mnie otwartości i tolerancji, nawet na rzeczy, które bardzo mi się nie podobały i które w Europie byłyby całkowicie nie do zaakceptowania. – wspomina Tomek, który podczas praktyki w Turcji lepiej poznał samego siebie oraz specyfikę innych kultur.
        Global Talents w czterech odsłonach
        Rekrutacja na praktyki trwa cały rok. To od ciebie zależy, gdzie pojedziesz i na czym będzie polegała twoja praca. Mamy do zaoferowania cztery programy. Marketing jest skierowany do ludzi, chcących zdobyć profesjonalne doświadczenie w obszarze Public Relations, sprzedaży czy reklamy. Business Administration to propozycja dla osób zainteresowanych zarządzaniem organizacją, planowaniem, zarządzaniem kryzysowym. Praktyki w dziale Education zachęcą wszystkich, którzy chcieliby rozwinąć się dziale edukacji i nauczania języków obcych. Natomiast obszar IT jest świetną ofertą dla ludzi, którzy chcieliby rozwijać się profesjonalnie w zakresie rozwiązań mobilnych, zarządzania bazami danych, projektowania systemów i wielu innych.
        Dlaczego warto wyjechać?
        Jestem w pełni przekonany, że wyjeżdżając na taką praktykę, każdy wyniesie z niej bardzo dużo. W przyszłości nawiązywanie kontaktów (również biznesowych), praca w małych i dużych firmach, przebywanie w innej kulturze będzie dla was łatwiejsze oraz bardziej zrozumiałe. W moim przypadku dodało mi to więcej adrenaliny i chęci dalszego odkrywania innych kultur – zachęca Piotr po powrocie z Indii.

Nie czekaj! Wypełnij aplikację na stronie www.globaltalents.pl i dodaj plusa do swojego CV.
        Jeśli chcesz wyjechać w najbliższe wakacje, nie zwlekaj z aplikacją!
        Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi informacjami? Śledź naszego Facebook’a: www.facebook.com/aiesecpoland oraz www.facebook.com/AIESECBB .

Czym jest AIESEC?
        AIESEC to międzynarodowa organizacja studencka, licząca ponad 86 000 członków. AIESEC działa w ponad 113 krajach na ok. 1600 uniwersytetach. Organizacja umożliwia młodym ludziom odkrywanie własnego potencjału, min. dzięki udziałowi w praktykach zagranicznych oraz licznych konferencjach, seminariach i projektach tworzących globalne środowisko edukacyjne. AIESEC pomaga studentom rozwijać wrażliwość kulturową, zdolność aktywnego uczenia się, przedsiębiorczość i odpowiedzialność społeczną. Każdy dołączający do Organizacji student bierze udział w Programie Rozwoju, w ramach którego ma możliwość stopniowego poszerzania swojej wiedzy i umiejętności. www.aiesec.pl

• Gość: bawoof Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.beskidmedia.pl 24.06.13, 23:33
          Witam. Słyszałem że na ATH po skończeniu I stopnia na wydziale Automatyka i robotyka można studiować dalej robiąc II stopień na wydziale Budowy maszyn pod nazwa Automatyka przemysłowa. Czy to prawda?
    • Gość: johny Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 12:15
      Witam.mam zamiar studiowac na ath Mechanike i budowe maszyn zaocznie ,po przeczytaniu Waszych opinii wydaje mi sie ,ze raczej nie warto. Mozecie cos wiecej powiedziec na ten temat? Z matury z matmy mialem 70% i jestem ciekaw czy mialbym szanse poradzic sobie na tej uczelni? Nie lubie sie za bardzo uczyc ale ,wiem ze czasami po prostu trzeba. Jaka jest sytuacja z praca po studiach na ath?Jacy sa wykladowcy ?{zyczliwi,wyrozumiali,czy wrecz przeciwnie} Prosze o opinie.
      • Gość: Mario Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.13, 12:25
        Przejrzyj sobie plan studiów, przedmioty i zweryfikuj ze swoją chęcią do nauki :).
        Budowa Maszyn generalnie do najłatwiejszych nie należy. Aczkolwiek student jest w stanie nauczyć się wszystkiego. ( Zwłaszcza we wrześniu pod koniec sesji poprawkowej :-\ )
        • Gość: sew Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.ath.bielsko.pl 28.01.14, 14:45
          Uważam, że Warto iść na ATH. Ja na nim jestem i bardzo sobie to cenie
    • Gość: inz ath vs agh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.14, 22:55
      Nie jestem studentem ATH-u (choć po maturze planowałem tam studia) i teraz wiem ze to był by mój największy błąd. Na drugim roku studiów na AGH-u dostałem propozycje pracy (tak, półtora roku przed obroną dyplomu) w renomowanej firmie w Bielsku. Nie będąc jeszcze oficjalnie inżynierem zajmowałem lepsze stanowisko niż osoby z dyplomem ATH, które zdaniem wielu pracodawców nadają się tylko na metrologów lub do prostych rewizji rys. technicznych w cadzie (bo akurat projektowanie 2D i 3D jest tam na wysokim poziomie- a na AGH-u tego wg nie ma). Wszystko zależy od ambicji, ale raczej nie liczył bym na stanowisko technologa lub konstruktora po tej uczelni.
      • Gość: Artur Re: ath vs agh IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.14, 14:04
        Wypowiedz mistrza.... 9/10 młodych inżynierów w bielsku jest po ath, zajmują różne stanowiska i to od zwykłego technologa do dyrektorów. Przemysł motoryzacyjny ma się tu dobrze czego nie można powiedzieć o Krakowie i waszej agh. Rysunki w CAD są podstawą, jak chcesz się tym zajmować jeśli nie masz o tym bladego pojęcia? Często mamy u nas w zakładzie stypendystów stażystów itd. Nie widzę różnicy w poziomie, ani po ath ani po agh wiele się nie umie (faktycznie po ath chociaż umieją sobie coś wyobrazić i narysować, a po agh stawiają KRZYWE kreski na kartce... zal patrzeć...). Dopiero praca daje doświadczenie praktyczne, więc zależy wszystko od człowieka, a nie od uczelni.
    • Gość: tomasz1022 Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.14, 09:50
      Zabawne że negatywne opinie o ATH w większości piszą osoby, które nigdy tam nie studiowały lub którym się nie powiodło na tej uczelni!! Ja studiuje budownictwo i ze 120 osób z mojego roku na 4 semestrze zostało nas 38. Poziom kształcenia 1A!!
      • Gość: :) Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.08.15, 11:01
        Nie wierzcie w negatywne opinie o ATH. Ja już studiuje 4 rok i jestem bardzo zadowolona, choc czasami nie jest łatwo z zaliczeniem, bo prof. są wymagający i porządnie nas egzaminują.
        Jestem na filologii.
        Polecam ATH a i akademik mają niezły :)
        • Gość: Justynka Re: ATH Bielsko - Biała, warto ?!?!?!??!?!?!?!?!? IP: *.135.167.197.static.kolnet.eu 30.01.17, 17:38
          Jacy wymagający, wystarczy być na zajęciach, nie wysilać sie intelektualnie a magisterium i tak wszyscy bronią na 5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka