cabincrew19 03.07.08, 14:51 Wybieram się na studia do Bielska, oczywiście o ile mnie przyjmą. Chcę zamieszkać w akademiku. Jest tutaj ktoś z podobną sytuacją??;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 20:44 Ja rowniez sie wybieram.dzisiaj zawiozlam papiery,na co skladasz.ja na filologie hiszpanska Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 04.07.08, 22:38 A już myślałam, że na filologie angielską :) ja właśnie na angielską składam. Skąd jesteś? zamierzasz zamieszkać w akademiku? ciekawe wogóle czy się dostanę :) Odpowiedz Link Zgłoś
anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 05.07.08, 02:22 Mniemam, że składacie na ATH. Ja tez jak się nie dostanę do Krk, Katowic, czy Lublina to złoże na anglistykę na tejże uczelni (dobrze, że rekrutacja jest do 18, a mnie listy na innych uczelniach podają najpóźniej do 11) Dostać, na pewno się dostaniesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 05.07.08, 11:48 Czyli tak jak ja. Filologia angielska :) Dlaczego jesteś tego taka pewna, że się dostanę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 05.07.08, 14:32 No to może się spotkamy:) Napisałam, że się dostaniesz bo po 1. zawsze jestem dobrej myśli, a po 2. tam na prawdę nie jest się trudno dostać:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 23:06 chcę mieszkać w akademiku.o ile mnie przyjma i wtedy o ile będzie miejsce bo z tego co czytalam to maja tylko dwa budynki czyli pewnie nie wszyscy dostaną przydział.jesli nie to bede musiala znaleźć jakies mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 06.07.08, 11:18 tak, są dwa budynki. Panie z rekrutacji mówiły, że jeszcze nigdy nie zdarzyło się tak żeby zabrakło miejsc. Tylko ciekawe jak to tam wszystko wygląda w tych akademikach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 20:29 z innego forum "W Bielsku są 2 akademiki. 1 na os Wojska Polskiego a 2 na Złotych Łanach. Ten na Złotych jest mniejszy i mieszka tam kierowniczka ale jest calkiem fajnie:) Lazienki i kuchnie sa w segmentach tak dla okolo 7 osob. W 2 akademiku lazienki i kuchnie sa na korytarzach ale da sie do tego przyzwyczaic :)w tym akademiku tez jest fajnie :]" Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 06.07.08, 22:08 Hehe to chyba lepiej nie mieszkać w tym co kierowniczka :) możesz mi powiedziec na jakim forum piszą na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 10:19 studia.korba.pl/uczelnie/politechniki/akademia_techniczno-humanistyczna_w_bielsku-bialej/0,937,arty.html#opinie Ale nic sensownego tam nie ma.a gdzie co czytam o tej uczelni to same złe opinie (na ogol o kierunkach humanistycznych)także nie wiem jak będzie,o ile będzie:-) Poczytaj jeszcze forum na www.angielski.ang.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 07.07.08, 13:16 Faktycznie nieciekawe są opinie na temat tej szkoły, ale jak nigdzie się nie dostanę tylko tam, to pójdę tam. Chcę się czegoś nauczyć i polepszyć oczywiście język a jak mi to nic nie da, to bez sensu:| z drugiej strony fajnie bo jest luzik z nauką więc studenci mogą balować :) ale jednak za duzo tego luzu nie powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 07.07.08, 13:19 Hmm wiesz coś żeby odbywały się jakieś egzaminy wstępne?? nie stresuj mnie nawet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:00 eee nie. 19 lipca powiedza Ci czy jestes przyjeta czy nie i tyle:) ja nie chce tak do konca balowac codziennie,wolalabym wynieść coś z czasu ktory poswiece tamtej uczelni jak będzie same się przekonamy na wlasnej skorze,jedna sprawa to uczelnia a druga własna chęć nauczenia się czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 07.07.08, 22:50 Oczywiście masz rację. Ja równiez nie chcę balować codziennie, bo jednak poświęcam ten czas na naukę i chce się czegoś nauczyć. Z drugiej strony czasem trzeba zabalować :) To dobrze mam nadzieję, że masz rację. Zatem teraz to już tylko pozostało czekanie. Pewnie i tak się nie dostanę, mam za słabe wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 07.07.08, 23:10 Za słabe??? Tzn. jakie??? Ja słyszałm o ludziach co mieli bardzo słabe, a się tam dostawali:D Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 09:27 A jak nie akademik to chyba jest juz nas trójka na mieszkanko:D Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 08.07.08, 12:48 Słabe tzn. Polski-60%, ang-66%, wos-44% wszystko to podstawa. I co widzisz jakieś szanse? heheh no jest nas już trójka, racja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 14:59 ja mam po 90% z podstaw z ang.i polskiego.jestem dobrej mysli,ale jednak podobno na filo.angielska i hiszpanska idzie najwiecej ludzi tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 08.07.08, 15:02 Dostaniecie się:) zobaczycie. Ja co prawda zdawałam wszystko rozszerzone, ryzykantka ze mnie:D ale nie ma zle > 80% pol 70% ang i 56% wos:D Moze sie zobaczymy w pazdzierniku:D Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 08.07.08, 15:32 Z kim ja tu rozmawiam wogóle;D z takimi wynikami to spokojnie się dostaniecie. ja się mogę obawiać :( i wtedy zostaje prywatna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:33 albo zaoczne.Co do prywatnych to wiele szkół jest bardzo dobrych,mają praktyki zagraniczne i krajowe,a wykladowcy Ci sami czy na państwowej czy na prywatnej.Tylko trzeba trafić dobrze w jedną w wieeeelu szkół. Ale co Ty gadasz,dostaniesz się.Ja już robię kompoty do słoiczków:P Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 08.07.08, 17:54 Niee na zaoczne nie chcę iść. Wiem, wiem ale jednak wolalabym pojsc do panstwowej. dlatego mam cicha nadzieje, ze mi sie uda :( a kompoty mozesz robic, beda sluzyly jako zapojka;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 08.07.08, 21:09 Ja jak pojde do B-B to raczej bede dojezdzac, bo mam ok 30 km. A wolalabym akademik, ale nie dostane raczej miejsca:) Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 10.07.08, 13:01 Dziewczyny słyszałyście coś o rozmowie kwalifikacyjnej?? to prawda, że trzeba przez nia przejsc i dopiero potem sie dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 17:20 www.ath.bielsko.pl/rekrutacja_new/r_index.php?poz=177 a pisze tu cos? - NIE Takze zakładam że jak mi pan powiedzial składając papiery: wyniki 19 lipiec to oznacza to że wyniki 19 lipiec i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 10.07.08, 18:06 No tak, ale ja pisałam nawet do dziekanatu maila to mi odpisali, ze na studia 1 stopnia obejmuje równiez rozmowa kwalifikacyjna i wiecej znajduje sie w zakladce rekrutacja. Takze troche mnie to zdenerwowalo. Jak tak faktycznie bedzie?bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 18:18 jutro rano tam zadzwonie i dowiem się.napisze co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 18:24 chociaz pisze wyraźnie:"postepowanie kwalifikacyjne zostaje zakonczone ogloszeniem list kandydatow przyjetych i nieprzyjetych oraz listy rezerwowej kandydatow na dany kierunek lub specjalnosc (dotyczy kierunku filologia)" i dalej ze trzeba dokonac wpisu i tyle. Tak pisze w uchwałach. A test z tego co pisze dotyczy tylko pomostowego pielęgniarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.sferanet.pl 10.07.08, 18:18 No jak już robicie spis kto do Biela, to i ja- pol-76, ang-74, wos- 62, wszystko na rozsz. Składam chyba na stosunki. Co do akademika to mnie to nie dotyczy, bo jestem z Bielska i mam tu fajne mieszkanie, co prawda daleko, bo na Piastowskiej niedaleko dworca PKS, ale jednak. Jeden akademik- ten na Złotych, to fajny nieduzy, w miarę nowoczesny budynek, w miarę w środku osiedla, ale jest też minus- brak bezpośredniego autobusu- trzeba jechać do miasta, tam przejść na drugą stronę ulicy i dopiero na ath, na błonia.Co do uczelni to mnie zalezy żeby poziom nie był za wysoki, bo nastawiony jestem raczej an pobawienie się a nei przesadne zakuwanie i mam nadzieje że ath spełni te oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 10.07.08, 20:10 Ok, to daj znać co i jak. Bo to jest stresujące coraz bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:43 dzwonilam.nie ma zadnych rozmów kwalifikacyjnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 17:31 ufffff to całe szczęście!:) to czemu mi tak odpisali?wprowadzaja ludzi w blad Odpowiedz Link Zgłoś
anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 17:47 Kurde ja sie dostalam na UJ na polonistyke i teraz nie wiem co robic, czy isc tam czy do B-B na anglistyke o ktorej zawsze marzylam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 18:06 to zalezy od specjalizacji.... edytorstwo jest super ale jesli dostalas sie na komparystyke to uciekaj i nie idz na to!co do nauczycielskiej to nie wiem jak wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 18:08 No ja właśnie składałam na nauczycielską:) na edytorstwo bałam się ryzykować, ale może było trzeba:/ już i tak za późno... I teraz pojawia się problem czy Bielsko czy Krk, a może polonistyka na UŚ? Tam specjalizacje wybiera się po pierwszym semestrze, z tym że nie wiem czy mnie do K-ic przyjmą:D nie ma jeszcze wyników Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 18:30 Wybierz lepiej coś innego niż bielsko skoro ma takie opinie ta uczelnia. Zrobisz co zechcesz, ale takie moje zdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 16.07.08, 16:57 I jak tam dziewczyny? ja się nie dostałam do dwóch uczelni, zostało Bielsko. Stresuję się coraz bardziej i jestem już prawie przekonana, że i tam się nie uda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 16.07.08, 17:03 No ja jednak wybrałam UJ [polonistykę], chociaż marzyłam o jakiejś filologii obcej... No cóż najwyżej będę ciągła dwa fakultety;) A Ty Cabincrew19, bądź dobrej myśli, zobaczysz uda się. Trzymam mocno kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:04 ja tez sie dostałam jeszcze na 2 uczelnie.... ale nadal chce do Bielska.chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 16.07.08, 22:51 dziękuję. Kurcze boję się coraz bardziej, teraz już po prostu pragnę się tam dostać. zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 16.07.08, 23:32 Ja tam wszystkim życzę jak najlepiej:D Ja pewnie za rok albo za 2 będę robić w Bielsku albo anglistykę, albo iberystykę zaocznie:) Zawsze mnie ciągnęło do języków, a z sama polonistyką to perspektyw raczej nie ma:) Trzymam moooocno kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 18.07.08, 13:47 Dzisiaj wchodzac na strone ath przeczytalam informacje, ze sa jeszcze miejsca na studia. Hmm moze to zwieksza szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 21:20 gdzie Ci to pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 18.07.08, 22:53 juz nie pisze, ale pisalo. Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 18.07.08, 22:56 juz sa wyniki!!!nie przyjeli mnie na filologie ale na socjologie jako alternatywny...:(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 19.07.08, 11:20 jest tam cos takiego jak listy przyjetych?;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 20:35 masz na glownej stronie.a mnie przyjeli ale chyba nie ide:D Odpowiedz Link Zgłoś
cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 19.07.08, 21:20 Ja idę ale na socjologie :/ nie mam juz nawet wyjscia. A Ty dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.20, 12:02 Słyszeliście o uczelni WSEH? Ja jestem bardzo zadowlona. Polecam w 100%. Mają wiele ciekawych kierunków :) Odpowiedz Link Zgłoś