Dodaj do ulubionych

Akademik KUL

11.07.08, 14:08
Czy ktoś z Was wie coś na temat akademikow KUL na ul.Konstantynów..?
jakie sa tam warunki? jak wygąda to od wewnątrz? czy standard akademiku jest lepszy niz w akademikach UMCS? ( wiem bo mieszkalam w jednym z nich) pozdrawiam**

ps: czy któś będzie może mieszkał w tym akademiku żeńskim będz męskim KULu?
Obserwuj wątek
    • n1utek Re: Akademik KUL 11.07.08, 17:48
      Nie wiem czy wszystkie pokoje wyglądają tak samo, ale w jednym byłem. To jest
      bardziej jak mieszkanie. Dwa pokoje,łazienka,taka jakby kuchnia i balkon. W
      pokoju było po 2 osoby, wielkością porównywalne z tymi na UMCS, albo i większe.
      Śmieszna sprawa jest taka, że na dole siedzą zakonnice i pilnują porządku ;).
      Jeśli u dziewczyn siedzi chłopak to jakoś koło 22 jest telefon, żeby wychodził :D
      • piotrekgiee Re: Akademik KUL 12.07.08, 09:56
        hahaha zakonnice pilnują ?!
        czyli akademik odpada :P
        • tomkow2 Re: Akademik KUL 12.07.08, 11:41
          Zakonnice tez ludzie,no ale zawsze to mozesz się przeczołgać niwzauwazenie
          • ankieta2000 Re: Akademik KUL 12.07.08, 14:21
            <hahaha> podobne reakcje jak u mnie na I roku:)
            Z zakonnicami to prawda-siedzą przy wejściu,ale to są całkowiceie NORMALNE
            osóbki; Wchodzisz jak chcesz; no...tylko faceci muszą legitki zostawiać przy
            wejśiu,ale no problem;)
            Jest jeszcze inna plotka o akademiku, której jeszcze tu nie zauważyłam; otyczy
            ona późnych powrotów; Potrzeba zapisania się na określoną godzinę w specjalnym
            zeszycie póćnych powrotów; Jak w każdej plotce jest także i w niej trochę
            prawdy; Takowy zeszyt istnieje;),ale... Ja zawsze wpisywałam się do niego
            dopiero jak wracałam; tak że bez żadnego problemu można wrócić do akademika
            kiedy się chce;

Ps.Będę mieszkać w akadem. żeńskim już II roku, więc naprawdę strasznie nie
            jest; Mi się podoba;)
            • piotrekgiee Re: Akademik KUL 12.07.08, 15:17
              mimo wszystko jakies ograniczenie jest :D
              sama swiadomosc ze zakonnice czuwają i podziały na zenskie i meskie
              to troche odpycha :D
              no ale jak nie bedzie wyboru to zobaczymy :P
              • gaadzik Re: Akademik KUL 12.07.08, 15:21
                noc w na ławce w Tesco, bo siostra zamknęła bramę = bezcenne :D :D
              • jedwab123 Re: Akademik KUL 12.07.08, 15:42
                Fakt, odpycha ;D ale, przeważnie to co się nie bardzo zapowiada
                kończy się całkiem fajnie ;) zawsze można się przekonać i uciec ;D

aaa..i zawsze jest wyjście;p
                • jedwab123 Re: Akademik KUL 12.07.08, 15:45
                  A orientuje się ktoś gdzie i w jaki sposób składa sie jakieś podania
                  o przyznanie miejsca w akademiku? Bo pewnie takowe są :)
                  • krajuu Re: Akademik KUL 12.07.08, 16:49
                    <zmeiniam nick z ankiety na 'krajuu';)> Gadzik;) nie wiem gdzie ty chciałeś się
                    dostać;;) ale na Poczekajce bram nie zamykają;)Wracałam o różnych porach z
                    drożdzem:) i nigdy takiego problemu nie było; Nie wiem jak jest na Niecałej;Choć
                    słyszałam, ze 2,3 lata temu był wiekszy rygor;);)
                    NAPRAWDę, te wszystkie ograniczenia nie rzucają się w oczy w ciągu roku;)
                    dopiero teraz, jak poczytałam o tym na forum, przypomniałam sobie przed czym
                    mnie ostrzegali;) Ale co tam opowiadania...'dopiero jak się ktoś dostanie,to się
                    okaze jak to jest...

<do jedwab123> ja uzupełnialam formularz na KULU jak składalam papiery; [w
                    budynku C(od strony poczty na I piętrze) jest pokój, gdzie można składac tez
                    wnioski o stypendia itp>;

Sprawdzalam na stronie Kulu;nie ma jeszcze wniosków,ale zaglądaj tam co jakiś
                    czas(w dziale 'życie akademickie' jest link: 'akademiki') moze je umieszczą na
                    stronce;

Pozdrawiam:)
                    • jedwab123 Re: Akademik KUL 12.07.08, 16:56
                      dziękuje za cenne rady :)
                      I zgadzam się, trzeba wszystko przeżyć na własnej skórze, żeby sie
                      przekonać:)
                      • n1utek Re: Akademik KUL 12.07.08, 20:40
                        No ja nie mieszkałem w akademiku, ale napisałem co widziałem:). Ogólnie było
                        całkiem przyjemnie, szczególnie jak wyszedłem na balkon, a na innych zaczęły się
                        pojawiać same dziewczyny :D
                • zarzyczkaa Re: Akademik KUL 19.07.08, 20:09
                  jedwab123 napisała:

zawsze można się przekonać i uciec ;D
                  >
                  > aaa..i zawsze jest wyjście;p

Z tym uciekaniem to hmmm... Nie nastwiajcie się za bardzo ;)
                  Koleżanka w trakcie semestru chciała się wyprowadzić z akademika i okazało się,
                  że się nie da. Na początku podpisujecie regulamin, w którym ponoć małymi
                  literkami pisze, że nie można się wyprowadzić przed końcem roku akademickiego,
                  chyba że:dziewczyna wyjdzie za mąż, dziewczyna jest w końcowym okresie ciąży,
                  wyrzucą Cię z uczelni. Od razu uprzedzam, że w akademiku nie mieszkałam,
                  regulaminu na własne oczy nie widziałam, tyle wiem, co koleżanka mi powiedziała.
    • aleksandra899 Re: Akademik KUL 12.07.08, 21:27
      Ech... mnie rodzice wysylaja do tego akademika, a ja wcale nie chce, bo sobie
      postanowilam wreszcie troche zycia na studiach pozuzywac i nie zamierzam wracac
      o 23 do akademika ;/ to bez sensu jak dla mnie... no rozne opinie na ten temat
      juz slyszalam i w koncu sama nie wiem. Naprawde tak jest zle, jezeli chodzi po
      pozne powroty do domu, czy naprawde brame zamkaja i po 24 juz sie nie wejdzie?
      • krajuu Re: Akademik KUL 12.07.08, 22:18
        oj:) widzę, że znowu muszę powtarzać;)ale jeśli mogę wyprowadzić z błędu kolejną
        osóbkę, to chętnie to zrobię;)
        Droga Olu;)nie ma co się martwić o późne powroty; uwierz mi...ja wracałam o
        najróżniejszych porach...po 23, po 1,2,3;raz zdarzyło mi się przed 6 wrócić lub
        w ogóle...jeśli przeciągnęła się impreza;Brama w ogóle nie jest zamykana, więc o
        to tez nie musisz się martwić:) Tak jak pisałam wyżej, sa zeszyty późnych
        powrotów, ale ja zawsze wpisywałam się do nich dopiero jak wchodziłam do
        akademika;siostry mają dyżury przy wejściu(do 22),później są zmieniane przez
        portierów,ale one naprawdę są NORMALNE, nie czepiają się;
        Naprawdę akademik KULowski jest straszny tylko z opowiadań; W zeszłym roku
        zapierałam się, że tam nie pójdę; jak się już dostałam, obiecywałam sobie:tylko
        ten 1 rok, a teraz co? zostaje:)
        Ogromny plus akademików: ogromny przepływ info...przed sesją, qystarczyło wyjść
        na korytarz czy skoczyć do pokoi, gdzie ludzie z roku mieszkają i wszystko się
        wiedziało; Na miejscu jest xero;kaplica, pralnie...
        Oj, zachwalam...zachwalam jakbym była wynajęta;) przez Siostry;
        Minusem jest to, że faceci wchodząc muszą zostawiać legitki i przed 23
        wyjść(Choć z drugiej strony, to też ma swoje plusy:))
        Jakieś pytanka?pisać
        • krajuu Re: Akademik KUL 12.07.08, 22:19
          oj wiem, że pewnie zbyt długo odpisuję na każde pytanie(ale tak już
          mam);postaram się poprawić;)
        • aleksandra899 Re: Akademik KUL 12.07.08, 22:32
          Dziekuje bardzo za wyczerpujaca wypowiedz. Naprawde bardzo mi pomoglas, bo juz
          sie przestraszylam, ze tam jest naprawde tak okropnie i strasznie, jak z
          opowiadan innych ;p:)Heh...no szkoda, ze chlopaki tylko do 23 moga byc, ale za
          to mozna do nich na imprezy chodzic i byc do kiedy sie chce, skoro tak piszesz.
          Napawde dziekuje za odpoiwiedz. A co studiujesz?
    • piotrekgiee Re: Akademik KUL 12.07.08, 22:50
      skoro tak tam dobrze to może tez sie tam wkisze, a pozniej najwyzej
      jak cos znajde to sie przeniose.
      a co sie robi zeby sie tam dostac ?!
      ;)))
      • gaadzik Re: Akademik KUL 12.07.08, 23:05
        Zlozyc wniosek bodaj do 31 sierpnia :)
      • krajuu Re: Akademik KUL 13.07.08, 08:04
        Powiem tak; Imprezy w akademikach kulowskich-to rzadkość; choć takowe też się
        zdarzyły(koleżanka musiała tylko do męskiego akad. oknem wchodzić;P zeby sie tam
        dostac); Jednak jest to pewien plus;; bo ma się spokój; kiedy musisz, mozesz sie
        pouczyc w ciszy i music w pokoju nad tobą nie jest wł. na full; kiedy chcesz na
        imprezkę-po prostu wychodzisz;
        • jedwab123 Re: Akademik KUL 13.07.08, 10:58
          Najlepiej chyba zacząć od akademika, później ewentualnie szukać
          czegoś innego.
          Pewnie jest ograniczona ilość miejsc. Wie ktoś może ile w tym
          roku? ;)I na jakiej podstawie później komisja przyznaje komuś
          miejsce? Znów jakiś konkurs świadectw, czy co? ;D
          • gaadzik Re: Akademik KUL 13.07.08, 13:18
            Z tego co mi się zdaje decyduje przede wszystkim dochód na os w rodzinie i
            odległośc od Lublina :)
    • aleksandra899 Re: Akademik KUL 13.07.08, 11:36
      Mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest, jezeli chodzi o to, jak ktos przyjedzie
      do mnie odwiedzic z innego miasta: kolezanka, kolega, chlopak itp. Moge taka
      osobe normalnie zaprosic w dzien na kilka godzin? Jak to wyglada? Siostry sie
      nie czepiają?
      • krajuu Re: Akademik KUL 13.07.08, 12:58
        Od razu ci odpowiem;) Do żeńskiego akademika dziewczyny do 23 wchodzą bez
        problemów; Jedynie od facetów wymaga się zostawienia legitymacji; Możesz sobie
        przychodzić z koleżankami i kolegami; Swego rodzaju kontrola jest, ale dopiero
        po 23 jak juz wchodzisz na noc; Pokazujesz kartę mieszkanki i tyle;
        • globerka88 Re: Akademik KUL 14.07.08, 15:45
          a przepraszam czy są jakieś wieczorki zapoznawcze żeńskiego akademika z męskim?? hmm...w poprzednim akademiku UMCS, no cóż wychodziłam prawie naga z łazienki do której właśnie wchodził koleś i to było normalne..a tutaj będzie inaczej zupełnie...a i pamiętajcie zakonnica też człowiek! :-D
          • globerka88 Re: Akademik KUL 14.07.08, 15:50
            poza tym jak rozumiem nie mkożna przenocować kogoś nawet za oplata w swoim akademickim pokoju,,,tak?
            • jedwab123 Re: Akademik KUL 14.07.08, 15:50
              Nie licz na to..;)
          • siwel Re: Akademik KUL 20.07.08, 15:07
            a ja mam pytanie o warunki (nigdzie nie mogę zadnych zdjęc znalezc), jak wyglądają pokoje:)?
            • stkrotka_3 Re: Akademik KUL 21.07.08, 12:31
              Jeśli chodzi o pokoje, to otwierając drzwi wchodzisz do przedpokoju w którym są
              szafki na ciuchy, lodówka i 2 wejścia do łazienki(w jednej kabina prysznicowa a
              w drugiej chyba toaleta). Później są dwa wejścia, każde do pokoju 3os.
              • paolaaa89 Re: Akademik KUL 21.07.08, 22:01
                a ja mam pytanie zwiazane z tym ze chciałabym mieszkac z kolezanka w pokoju
                oczywiscie jesli dostaniemy akademik:) i moje pytanie brzmi jak do tego doprowadzic
                • asia.89 Re: Akademik KUL 30.07.08, 13:01
                  naprawdę nie można przenocować np. kuzynki? niedobrze. ja mam pytanie, jakie
                  dokumenty trzeba złożyć, żeby starać się o akademik? wystarczy zaświadczenie o
                  zarobkach? mam taką kartkę, ale tam właściwie nic nie jest napisane, a te panie
                  w dsss są strasznie niemiłe.
                  • stkrotka_3 Re: Akademik KUL 30.07.08, 21:21
                    Samo zaświadczenie o zarobkach to za mało. Ja dostałam taką kartkę z informacją
                    o potrzebnych dokumentach razem z decyzją o przyjęciu i z tego spokojnie da się
                    wszystko wyczytać:)
    • aniol12006 Re: Akademik KUL 10.08.14, 20:33
      jestem ciekawa czy w akademikach żeńskich da się uczyć ? bo pokoje są 3 osobowe a zależy mi żeby była możliwość nauki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka