easy-student 19.11.08, 14:52 ... jest mało referatów do pisania, jakiś prezentacji? wiem że to głupie pytanie, ale nienawidzę wystepować przed ludźmi i gadać coś czego i tak nikt nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rachwalski Re: na jakich studiach.... IP: *.chello.pl 19.11.08, 15:55 prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: na jakich studiach.... IP: *.4.90.85.cust.static.gepowernet.ch 19.11.08, 16:59 No tak, umiejętność publicznego wypowiadania się jest w zawodzie prawnika całkowicie zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: na jakich studiach.... 19.11.08, 19:39 Ale przy 40-osobowych grupach na ćwiczeniach z pewnością rzadko wypada taka konieczność ;) /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe le pew Re: na jakich studiach.... IP: 195.82.180.* 21.11.08, 12:00 nie każdy zostaje prawnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_am Re: na jakich studiach.... IP: *.icpnet.pl 19.11.08, 17:00 na farmacji w Poznaniu:) jestem na drugim roku i do tej pory musialam zrobic 2prezentacje - jedna jakas mini z angielskiego w tym roku i jedna z parazytow (w milion osob to robilismy). w pracy tez za wiele wystepowac nie bedziesz;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: na jakich studiach.... IP: 85.14.84.* 19.11.08, 23:54 Swoją droga to ciekawe kryterium wyboru kierunku studiów :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: na jakich studiach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 00:16 jakieś być musi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: na jakich studiach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:29 ja też nie znosze występować publicznie bo pocę sie i czerwienię moze znacie na to jakies sposoby?bo za parę dni wygłaszam referat przed 40 osobowa grupą wrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: na jakich studiach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 10:28 sposób? występować jak najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: na jakich studiach.... 20.11.08, 09:43 Albo jakkolwiek sie to pisze po polsku :P Odpowiedz Link Zgłoś
belkor Re: na jakich studiach.... 20.11.08, 11:33 Matematyka, informatyka i pewnie większość kierunków technicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: A co powiecie o administracji? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 22:26 O Twoim pomyśle mogę powiedzieć na pewno tyle, że jeśli zamierzasz studiować admin. ze względu na małą ilość referatów to się nie ośmieszaj. Twój problem dobrze rozumiem, sama to przechodziłam przez kilkanaście lat, ale ten kierunek wymaga sporej precyzji językowej, umiejętności wysławiania i pewnego zainteresowanie prawem, którego na admin. jest bardzo dużo. Twoja motywacja do studiowania tego kierunku daleko Cię nie zaprowadzi. Poszukaj może na kierunkach typu finanse rachunkowość, matematyka itd. Ale moja najważniejsza rada: zmień swoje nastawienie do świata, także studiów. To wiele ułatwi. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś