Dodaj do ulubionych

techniczne i ścisłe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 21:19
Jaki waszym zdaniem kierunek techniczny lub ścisły jest
najtrudniejszy a jaki najprostszy?

Moje zdanie:
trudny-architektura i urbanistyka, może nie jest skomplikowany ale
wymaga talentu,nie da się go 'wyuczyć'
łatwy-inżynieria środowiska
Obserwuj wątek
    • Gość: zouza89 Re: techniczne i ścisłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 22:15
      zarządzanie napewno jest trudne
      a łatwa jest archotektura krajobrazu-nawet ja ją kumam,więc musi
      byc łatwa
    • lstiti Re: techniczne i ścisłe 13.02.09, 22:34
      > trudny-architektura i urbanistyka, może nie jest skomplikowany ale
      > wymaga talentu,nie da się go 'wyuczyć'

Patrząc na te koszmarne domy jakie powstają na przedmieściach polskich miast
      wątpię, że architektura wymaga talentu.
      • Gość: III sas Re: techniczne i ścisłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 23:14
        a co sądzisz o fizyce/matematyce skoro uważasz że medycyna(dużo
        wkuwanie to nie znaczy że trudne)jest najtrudniejsza
      • Gość: ij Re: techniczne i ścisłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 23:17
        medycyna
    • Gość: barbi Re: techniczne i ścisłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.09, 15:00
      trudne-elektronika i telekomunikacja
      łatwe-technologia zywienia
    • Gość: sreberko Re: techniczne i ścisłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.09, 17:00
      trudne-fizyka
      łatwe-ZiP
      • Gość: hjat Re: techniczne i ścisłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.09, 20:12
        może chodzi Ci o ZiM?
        • Gość: redman znowu ten fusek IP: *.icpnet.pl 14.02.09, 21:47
          znowu fusek chce siare robic na forum
        • Gość: grzyby po deszczu Re: techniczne i ścisłe IP: *.ds7.agh.edu.pl 18.02.09, 14:31
          ZiP = zarządzanie i inżynieria produkcji.
    • k.aa Re: techniczne i ścisłe 14.02.09, 22:16
      Inżynieria środowiska jest łatwym kierunkiem? Chyba z drzewa spadłeś. Widać, że nie masz najmniejszego pojęcia o tym, co piszesz. Najpierw zapoznaj się z danym tematem, a potem się wypowiadaj, ok?
      • Gość: fusek Re: techniczne i ścisłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.09, 23:49
        hej kobieto! Źle napisałem,chodziło mi o najłatwiejszy kierunek a za
        taki uważam IŚ , jeżeli Twoim zdaniem nie jest ona najłatwiejsza to
        jaki kierunek jest(najłatwiejszy)?
        • Gość: malczik Re: techniczne i ścisłe IP: *.aster.pl 18.02.09, 13:20
          Chcecie rozgraniczyć coś czego się nie da – kierunki owszem są łatwiejsze i
          trudniejsze ale nie można powiedzieć co jest łatwe a co trudne. To tak jakby
          rozdzielać na czarne i białe, pomijając wszystkie odcienie. Co do studiów to na
          pewno wspomniana medycyna jest trudna, kierunki techniczne są trudne, ale nie
          znaczy że dla każdego. Powiedziałbym że są trudne poszczególne przedmioty na
          danym kierunku. U mnie bywało na początku ciężko – AM w Szczecinie, ale uczelnia
          miała kursy wyrównujące i w ten sposób udało mi się zdać matmę bez korków. Można
          śmiało powiedzieć że wszędzie jest łatwo i jednocześnie trudno :). Polecam swoją
          uczelnię, wydział mechaniczny bardzo fajni ludzie i dobra atmosfera.
          • Gość: ja Re: techniczne i ścisłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 14:11
            Masz rację.
            Myślę, że jeżeli ktoś jest na politechnice i narzeka jak mu ciężko to po prostu
            się tam nie nadaje. Tak samo jak ktoś poszedł na medycynę o go to interesuje,
            poszedł z pasji to nie powinien mieć jakiś mega problemów.
            Też studiuję na wydziale mechanicznym (PWr) i owszem są przedmioty łatwiejsze i
            trudniejsze a są też prowadzący którzy są życzliwi i zależy im na tym żeby
            studenta nauczyć i osiągają sukces - ciekawe wykłady, jasne zasady zaliczenia,
            obiektywność. Wtedy człowiek jak się nauczy to na pewność, że zaliczy i jakoś
            zwykle ludzie z tym problemu nie mają.
            Są też tacy którzy uwielbiają innym życie uprzykrzać i choćby materiał był
            banalny to będą robić problemy.
            Ale... dla chcącego wszystko jest do przejścia!
            Jak komuś ciężko i trudno i w ogóle masakra to po prostu pomylił się w wyborze
            studiów!!!
            • Gość: nowy Re: techniczne i ścisłe IP: *.acn.waw.pl 21.02.09, 18:16
              Jest zapewne jak wszędzie, dużo zależy od prowadzących. Tak mnie zastanawia, czy
              nie polecić tej akademii morskiej bratu. W tym roku kończy LO i matme ma na
              maturze. Jakie kierunki z tych lądowych są warte uwagi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka