Dodaj do ulubionych

Politologia - UAM

21.05.09, 13:05
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi napisał ile punktów/procent było potrzebnych
na Politologię na Poznań :)
Obserwuj wątek
    • Gość: autorzyna Re: Politologia - UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:15
      to zadzwon do dziekanatu i wtedy badz wdzieczny
      • Gość: redman Re: Politologia - UAM IP: *.icpnet.pl 23.05.09, 12:50
        Budzisz politowanie jak ten cały kierunek
        • Gość: mata Re: Politologia - UAM IP: 188.33.52.* 23.05.09, 23:08
          studiuję politologię (i prawo) na UW i na Twoim miejscu bardzo bym się
          zastanowiła. o ile w Wawie jest sporo pracy w różnych branżach i podczas studiów
          można zrobić wiele praktyk ( nie tylko w urzędzie gminy), to w mniejszych
          miastach jest ciężko.a politolog bez praktyk nie znaczy nic, bo nie umie też
          nic. na Twoim miejscu wybrałabym albo języki albo studia techniczne/ ekonomiczne
          albo politologię i od razu szukała jakiś praktyk/staży, by mieć co robić w życiu!
          • michal_powolny12 Re: Politologia - UAM 25.05.09, 23:20
            POznań to nie mało miasto. Poznań to miasto targów.
            • Gość: mata Re: Politologia - UAM IP: 89.108.221.* 26.05.09, 14:03
              i co same targi mają do rzeczy? czy odbywają się przez 365 dni w roku? argument
              jak nieporozumienie?
              zresztą wystarczy wpisać w google:
              "politolog-praca-Poznań"
              i co?
              • Gość: autorzyna Re: Politologia - UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 14:12
                ja szukam "politolog-praca-warszawa". pierwsza lepsza strona - co z tego, ze ja
                znalazlo. wchodze - ofert 0. :D:D:D ale zeby nie bylo - dla poznania na tej
                stronie rezultat jest ten sam.
                poznan i warszawa po prostu sie nie lubia, ot, caly sekret :D:D:D
              • michal_powolny12 Re: Politologia - UAM 27.05.09, 00:09
                A taki że Poznań obok Wrocławia, Rzeszowa, aglomeracji śląsko-
                krakowskiej i trójmiasta jeden z najbardziej dynamicznych miejsc w
                Polsce. Spory rynek mediów, duży okręg wyborczy, sporo firm o
                znaczeniu krajowym. Targi same z siebie generują dodatkowy popyt na
                wiele ciekawych usług i to nawet w czasie kryzysu.
                • Gość: mata Re: Politologia - UAM IP: 94.254.223.* 28.05.09, 20:19
                  widzę brak zrozumienia tematu, a w szczególności studiów politologicznych.
                  jestem został mi rok i wiem co mówię.
                  -> pytanie I: gdzie może pracować politolog?
                  i tu jest problem, bo nie ma takiego zawodu.
                  naturalnym i podstawowym miejscem jest cała administracja rządowa (ministerstwa,
                  agencje rządowe, agendy, kancelarie PRM, prezydenta, Sejmu, Senatu, centra typu
                  SMITH, fundacje: Batory, Schumann itd. itd.)
                  -> pytanie II:
                  gdzie są w/w ośrodki w Poznaniu? ile ich tam jest w porównaniu do liczny
                  absolwentów opuszczających UAM?
                  -> wiem, pracować można wszędzie, ale w przypadku politologa to szczególne
                  słowo, podobne do "nigdzie"

jeżeli masz pomysł na siebie i wiesz co konkretnie chcesz w życiu robić, możesz
                  iść i do Koziej Wólki i odnieść sukces

ALE jeśli nie masz pomysłu na siebie, miasta bez naturalnego zaplecza pracy dla
                  politologów, skazują Ciebie na duże wyzwania, pytania pracodawców: "a co Pani
                  umie konkretnie robić", a uwierz mi, na politologii nie nauczysz się konkretnego
                  NIC, brutalne ale prawdziwe:)

osobiście nie polecałabym po prostu politologii: wybierz jakiś mało znany język
                  + studia humanistyczne typu politologia, stosunki (już lepsze)

to tak z mojego doświadczenia, wkrótce absolwentki nauk politycznych UW

PS. i jeżeli chodziłoby o wszystkie inne kierunki studiów, w życiu nie
                  polecałabym Warszawy (no, chyba że SGH)

• michal_powolny12 Re: Politologia - UAM 30.05.09, 00:19
                    Rozumiem że w Poznaniu nie ma agend administracji rządowej ni
                    samorządowej, mediów, agencji PR. No nic, pustynia. Widzisz
                    skończłem politologię w Pułtusku i pracuję w mediach i to nie w W-
                    wie. \\nie strasz. Jak ktoś ma pomysł na życie to i z kamienia
                    wyciśnie wodę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka