Dodaj do ulubionych

Trudny WYBÓR !!!

IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.09, 13:15
Przyjęli mnie na zarządzanie i inżynierię produkcji na wydziale zarządzania na
Politechnice Warszawskiej. mam teraz do wyboru: albo geodezja lub prawo na
uniwersytecie warmińsko-mazurskim w Olsztynie (jeszcze nie ma list przyjętych)
albo zip na politechnice w warszawie. co waszym zdaniem wybrać??
Obserwuj wątek
    • Gość: geronimo Re: Trudny WYBÓR !!! IP: 77.236.0.* 12.07.09, 13:27
      Odpowiedź jest prosta: to co ci jest bliższe,z czym chcesz związać
      swoją przyszłość.
      • dystansownik Re: Trudny WYBÓR !!! 12.07.09, 13:38
        To co bardziej Cię interesuje i w czym widzisz się w przyszłości.

Z tych kierunków i uczelni, mi najbardziej podobało by się na PW chyba, ale to
        moja osobista opinia. Kierunek raczej zły nie jest, a i uczelnia zacna.
        Problem w tym, że podajesz 3 bardzo różne kierunki. ZiIP to najprawdopodobniej
        praca w jakiejś fabryce czy ogólnie w przemyśle. Geodezja to latanie z
        teodolitem w terenie czy siedzenie przed kompem i mapami. Prawo to prawo, zależy
        czy chce się zostać gryzipiórkiem w jakimś urzędzie czy ma się ambicję na
        zostanie prawdziwym prawnikiem. Jednak wyścigu szczurów się nie uniknie.
        Co Ci bardziej pasuje, to właśnie to wybierz.
        • Gość: ~~~metgeo Re: Trudny WYBÓR !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.09, 16:36
          ale czy po zipie na wydziale zarządzania można znaleźć pracę? słyszałam że to
          prosty kierunek i idą na niego ludzie którzy nie dostali się na żaden inny kierunek
          • dystansownik Re: Trudny WYBÓR !!! 12.07.09, 18:47
            Czy kierunek jest prosty i czy idą na niego ludzie, którzy nie dostali się na
            żaden inny ? Tego nie wiem.
            Jednak Politechnika Warszawska jest bardzo dobrą uczelnią z tego co mi wiadomo,
            a pracę po tym kierunku na pewno można jakąś znaleźć. Na pewno nie spodziewaj
            się, że po geodezji bez jakichkolwiek problemów znajdziesz pracę, a po prawie to
            już w ogóle. Nie ma kierunku który gwarantowałby znalezienie dobrej pracy.
            Decyzję co chcesz studiować opieraj głównie na tym co sama chcesz studiować.
    • Gość: karrrolinkaa Re: Trudny WYBÓR !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 13:34
      mam podobną sytuacje. równiez przyjęto mnie na zip na pw. a na
      geodezji jestem daleko na liście rezerwowych(190). czekam jeszcze na
      wyniki na WAT tam równiez składałam na geodezje.

dla mnie wybór jest łatwy. gdybym była na twoim miejscu wybrałabym
      geodezje w olsztynie. ale to zalezy na czy najbardziej Ci zależy.
      • glare8 Re: Trudny WYBÓR !!! 13.07.09, 23:30
        osobiscie uwazam ze geodezja to bardzo ciekawy kierunek i znajdziesz po nim dobrze platna prace jesli bedziesz dobry w tym fachu, bo to nie jest kierunek dla leniwych i niedbalych, a wręcz dla perfekcjonistow ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka