halina.kantor 14.02.05, 14:10 Spróbujcie wkroczyć na to forum i napisać mamom "Normalnych" dzieci, żeby zrozumiały, że to jak nasze dzieci się zachowują to nie ich wina tylko systemu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=575&w=20442293&a=20579659 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami2 Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 09:15 Odpowiedziałam, ale do tej Pani najwyraźniej chyba nic nie trafia.. "Chyba zabiłabym to dziecko i rodziców"...pozostawiam to bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 09:43 mami2 napisała: > Odpowiedziałam, ale do tej Pani najwyraźniej chyba nic nie trafia.. "Chyba > zabiłabym to dziecko i rodziców"...pozostawiam to bez komentarza... Mami, nic dodac, nic ujac. Wydaje mi sie, ze dyskusja z ewa2000 i miriam nie ma najmniejszego sensu, one nie przyjmuja do wiadomosci zadnych argumentow, ktore roznia sie od ich wlasnych. Tamten watek zmieni sie za chwile w pyskowke. Nie lubie pyskowek, boje sie wplatywac w takie watki. Zdazylo mi sie to moze z raz i teraz omijam takie watki. Odpowiedz Link Zgłoś
janmariadreptak Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 09:46 A mnie nazwała mamą I powiedziała żegnajcie. Chyba koniec pyskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 09:50 janmariadreptak napisał: > A mnie nazwała mamą > I powiedziała żegnajcie. > Chyba koniec pyskówki. Ojej, to juz koniec? szkoda, fajnie sie czytalo, zawsze to troche adrenaliny w moim nudnym i spokojnym zyciu)) Pozdrawiam, mamo)) Odpowiedz Link Zgłoś
janmariadreptak Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 09:52 wrrr.... Nie jestem mamą. Przynajmniej ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 09:51 janmariadreptak napisał: > A mnie nazwała mamą Pewnie ta maria w srodku ja zmylila Odpowiedz Link Zgłoś
mtmonika Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 09:52 Przez ostatnie lata byłam tą matka, którą chcieli zniszczyć, ale nie rodzice, ale nauczyciele. Na zebraniach pozostawałam na koniec i wysłuchiwałam skarg, skarg i skarg. Uwagi zapełniały zeszyt wiktora jeden po trugim - kilka dziennie. Na całe szczęście nikogo nie uszkodził poważnie, choc zdarzały się często uszkodzenia ubrań i ciała kolegów, ale wszyscy zyją . Nas ostatnim zebraniu w nowej szkole, to wychowawca bronił wiktora, a rodzice chcieli mnie zlinczować, bo mój syn dokucza dziewczynkom... bez komentarza. Zdaniem wychowawcy zachowanie wiktora niewiele odbiega od zachowań jego kolegów, bo w tym wieku to normalne, ze zaczepiaja i dokuczają płci przeciwnej. A ja się cieszę, że nie ma w nim agresji, takiej jak wczesniej i moga sobie mnie linczować, a ja i tak sie nie dam. Szkoda mi tylko wiktora, ale chyba nie ma szansy na to, aby rodzice polubili takie "zle wychowanego i chamskiego" dzieciaka. Ostatnio wpadłam na pomysł, że zaproszę psychologa do szkoły, ale nie na lekcje dla uczniów, ale rodzicom na zebranie . Pa, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
1iwona1 Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 10:18 Nie mam sensu dyskutować z tymi paniami - one nie rozumieją kompletnie nic z tego, co piszemy... Pozostaje mieć nadzieję, że inni czytający tą dyskusję nie wykażą się podobną ciasnotą umysłów. Pozdrowienia Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka66 Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 12:13 Słuchajcie! Przecież to rewelacyjny pomysł! Te Panie pewnie chętnie wysłałyby nas razem z naszymi dziećmi gdzieś daleko. Czemu nie? Niech dadzą nam tylko forsę na resztę życia. Już my wtedy nie zginiemy!! Ocho! Wyobraźnia mnie ponosi, ale w stronę tylko dobrych marzeń! Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
pelaga Re: Dyskusja na forum Wychowanie 15.02.05, 20:50 Dziewczyny i Ty Droga Mamo Dreptaku ))) Dyskusje z ewa2000 (czy to nie jakis przestarzaly model czasami???) zaczelam na forum samodzielnej mamy w watku Amfenix "tydzien z zycia malego chlopca". Jak ktos chce sobie podniesc adrenaline to polecam. Tam wiekszosc mam, zareagowala negatywnie na poglady ewy. Na ratunek wezwala ona wtedy swojego malzonka, ktory calosc skwitowal, ze dobrze, ze jestesmy same, bo on tez od takich bab jak my spieprzalby daleko. Nic dodac nic ujac. Oboje niby kulturalni, wyksztalceni, a ograniczeni do bolu. W moich wypowiedziach do niej mila nie bylam i nie zamierzam byc, bo nienawidze niedoksztalconych lekarzy i niekompetentnych pedagogow, a obie te grupy maja jedna wspolna ceche: im mniej wiedzy, tym wiecej przekonania o wlasnej nieomylnosci. Nie ma sobie co nerwow psuc na takich ludzi. Do niej i jej podobnych nie dotrze, ze ADHD to choroba, bo o takiej jej na studiach nie mowili, czyli nie istnieje ))))))) Naprawde mozna sie tylko cieszyc, ze w realu malo jest takich egzemplarzy i ze jednak anonimowosc internetowa dodaje odwagi i nie ma to przelozenia na zycie w swiecie realnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekzhp Re: Dyskusja na forum Wychowanie 16.02.05, 09:19 Dla mnie to jest niepojęte. Świadczy to o totalnym braku zgłębienia tematu i podstawowej wiedzy o nim. Ale tu, zdaje się, działa mit, że jak jest psychologiem, to wie lepiej. No cóż, prl nam się skończył jakiś czas temu, ale jak widać nie dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś